لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۶
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۲:۴۵ ۲.۱۰.۱۴۰۱

اتهام‌زنی وزارت علوم به دانشجویان معترض

در واکنش به انتقادهای گسترده دانشجویان و استادان از آیین‌نامه انضباطی جدید در دانشگاه‌ها، سخنگوی وزارت علوم از آن دفاع کرد و آیین‌نامه پیشین را «نامتناسب» با اعتراضات دانشجویی اخیر عنوان کرد.

به گزارش «اعتماد‌آنلاین»، علی شمسی‌پور، روز جمعه،‌ دوم دی، اعتراضات اخیر در دانشگاه‌ها را «بی‌سابقه» خواند و ضمن تاکید بر ضرورت «به‌‌روزرسانی» آیین‌نامه انضباطی دانشجویان «متناسب با وضعیت امروز دانشگاه‌ها» گفت: «مدیریت دانشگاه‌ها و کمیته‌های انضباطی بر مبنای تغییر رویکرد اغتشاشات اخیر باید ابزار در دست داشته باشند و تغییرات آیین‌نامه انضباطی جدید، متناسب‌سازی این ابزار است که به صورت حداقلی اتفاق افتاده است.»

۱۲:۰۲ ۲.۱۰.۱۴۰۱

هشدار چند مدیر و عضو خانه سینما به حکومت

تعدادی از اعضا و مدیران پیشین و کنونی خانه سینما در گفت‌وگوهای تصویری جداگانه‌ای از شیوه برخورد حکومت با اعتراضات جاری در ایران انتقاد کرده‌اند و به مقام‌های حکومتی به ویژه رئیس صداوسیما هشدار داده‌اند.

این گفت‌وگوها در محل خانه سینما ضبط و در کانال «سی‌ و پنج» وابسته به خانه سینما در یوتیوب منتشر شده است. همچنین گزیده‌‌هایی از این ویدئوها در شبکه‌های اجتماعی هم پخش شده است.

پیروز کلانتری عضو انجمن مستندسازان، شهاب حسینی بازیگر، همایون اسعدیان کارگردان، مهدی کوهیان تهیه‌کننده سینما و عضو کمیته حمایت حقوقی و قضایی از سینماگران، فرهاد توحیدی رئیس پیشین هیئت مدیره خانه سینما و محمدمهدی عسگرپور رئیس کنونی هیئت مدیره خانه سینما و مدیرعامل خانه هنرمندان از سینماگرانی هستند که تاکنون مصاحبه‌هایشان در این چارچوب منتشر شده است.

۱۱:۰۳ ۲.۱۰.۱۴۰۱

اعتراض مقابل دفتر یونیسف در وین، به عملکرد این نهاد در قبال سرکوب اعتراضات

بیش از سه ماه پس از آغاز سرکوب اعتراضات در ایران، گروهی از ایرانیان با تجمع مقابل دفتر یونیسف در وین، پایتخت اتریش، به آن چه بی‌عملی و انفعال این نهاد سازمان ملل در قبال کشتار کودکان در ایران خواندند، اعتراض کردند.

تجمع‌کنندگان که روز پنج‌شنبه، اول دی‌ماه، مقابل دفتر یونیسف در وین جمع شده بودند، پلاکاردهایی چون «جمهوری اسلامی کودکان را در ایران می‌کشد» و «یونیسف حرف بس است، عمل کن» در دست داشتند.

بر اساس گزارش شبکه‌های اجتماعی، یک نماینده از پارلمان اتریش نیز در این تجمع حضور داشت.

۱۱:۰۲ ۲.۱۰.۱۴۰۱

بلینکن: نقض حقوق بشر در جریان سرکوب‌ اعتراضات مردم ایران پیامد خواهد داشت

وزیر خارجه آمریکا، روز پنجشنبه اول دی‌ماه ضمن «ابراز نگرانی» عمیق از تیراندازی به معترضان در ایران، هشدار داد که قض حقوق بشر در جریان سرکوب‌ اعتراضات برای حکومت جمهوری اسلامی پیامد خواهد داشت.

آنتونی بلینکن در نشست خبری در واشینگتن و در پاسخ به پرسشی در خصوص احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام گفت: «فکر می‌کنم جهان به شدت بر آنچه در سراسر ایران می‌گذرد متمرکز شده است. ما همچنان عمیقا نگران تیراندازی نیروهای (حکومت) ایران به معترضان در جریان اعتراضات مسالمت آمیز، به ویژه به زنان و کودکان هستیم.»

۰۳:۱۶ ۲.۱۰.۱۴۰۱

تظاهرات خیابانی در سمیرم و کامیاران؛ شعارهای شبانه در تهران، رشت و برازجان

شهرهای سمیرم در استان اصفهان و کامیاران در استان کردستان شامگاه پنج‌شنبه اول دی ماه صحنه تظاهرات خیابانی جمعی از مردم با شعارهایی چون «مرگ بر خامنه‌ای، لعنت بر خمینی» بود. شعارهای شبانه در مناطق صادقیه، دربند و شریعتی تهران و اعتراض‌های نمادین یا آتش زدن نمادهای جمهوری اسلامی در جاده ساوه، رشت و برازجان بخش دیگری از اعتراضات شامگاه پنج‌شنبه بود.

شهر سمیرم در استان اصفهان شامگاه پنج‌شنبه اول دی ماه صحنه تظاهرات خیابانی جمعی از مردم معترض و سردادن شعارهایی علیه جمهوری اسلامی بود.

معترضان در سمیرم از جمله با سردادن شعار «مرگ بر خامنه‌ای، لعنت بر خمینی»، مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه»، بر مخالفت خود با جمهوری اسلامی و حمایت از اعتراضات سراسری تاکید کردند.

شعار «قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان» از دیگر شعارهای تظاهرات خیابانی معترضان طی شامگاه پنج‌شنبه در شهر سمیرم بود.

اعتراضات خیابانی تا ساعات پایانی شب در سمیرم در حالی ادامه داشت که بر شمار معترضان افزوده شده بود و معترضان به ویژه در مناطق مختلف این شهر به ویژه «میدان شهدا» با روشن کردن آتش، به سر دادن شعار علیه جمهوری اسلامی ادامه دادند.

تظاهرات خیابانی در سمیرم، ساعاتی پس از برگزاری مراسم چهلم «مراد بهرامیان» از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری آغاز شد. در این مراسم دختر خردسال مراد بهرامیان بر مزار او متنی را قرائت کرد و مردم حاضر بر مزار این کشته‌شده اعتراضات نیز شعارهای ضدحکومتی سردادند.

شهر کامیاران استان کردستان، عصر و شامگاه پنج‌شنبه شاهد اعتراضات خیابانی جمعی از مردم معترض بود. معترضان با آتش زدن لاستیک، برخی از خیابان‌های شهر کامیاران را بستند و در ادامه در چند منطقه این شهر تجمع اعتراضی برپا کردند.

شعارهای «مرگ بر خامنه‌ای» و «مرگ بر دیکتاتور» از شعارهای اعتراضات خیابانی شامگاه پنج‌شنبه در کامیاران بود.

در تهران نیز مناطق مختلفی از پایتخت شامگاه پنج‌شنبه شاهد شعارهای شبانه معترضان علیه جمهوری اسلامی بود.

جمعی از معترضان در مجتمع‌های مسکونی خیابان شریعتی با سردادن شعارهای «مرگ بر سپاهی»، «مرگ بر بسیجی»، «مرگ بر خامنه‌ای» و «مرگ بر دیکتاتور» از داخل این مجمع‌ها به اعتراضات شبانه خود ادامه دادند.

شعار «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه» از جمله دیگر شعارهای شبانه معترضان در محدوده خیابان شریعتی یود.

جمعی از مردم معترض نیز در صادقه، در غرب تهران، شامگاه پنج‌شنبه اول دی ماه، از خانه‌ها و مجمتع‌های مسکونی خود شعارهای شبانه‌ ضد حکومتی سردادند.

«این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور» از جمله شعارهای شبانه معترضان در صادقیه بود.

محله دربند تهران نیز شامگاه اول دی ماه شاهد شعارهای شبانه جمعی از مردم معترض بود. معترضان در این منطقه نیز از داخل خانه‌ها و واحدهای مسکونی خود شعارهایی چون «مرگ بر دیکتاتورم و «مرگ بر جمهوری اسلامی» سردادند.

دو روز پس از آنکه اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس شاخه برون مرزی سپاه پاسداران، در اظهارات معترضان و مخالفان جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور را تهدید کرد، جمعی از معترضان شامگاه پنج‌شنبه در جاده ساوه در جنوب تهران، بنری حاوی تصویری از قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده و سابق این نیرو» را به آتش کشیدند.

جمعی از معترضان نیز در رشت نیز بنابر ویدیوهای منتشر شده یک بیلبورد حاوی تصاویر علی خامنه‌ای و روح‌الله خمینی را در محدوده ورزشگاه سردار جنگل به آتش کشیدند.

در شهر برازجان استان بوشهر جمعی از معترضان عصر پنج‌شنبه در اعتراضی نمادین آب حوض یکی از میدان‌های اصلی این شهر را به یاد کشته شدگان اعتراضات به رنگ خون در آوردند.

۲۲:۴۸ ۱.۱۰.۱۴۰۱

پارلمان هلند خواستار قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا شد

اکثریت نمایندگان پارلمان هلند روز پنجشنبه خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا شدند.

دریا صفایی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک، نیز روز چهارشنبه از دولت این کشور خواست که سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار گیرد.

ایالات متحده آمریکا در سال ۱۳۹۷ در زمان ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، سپاه را در این فهرست قرار داد.

۲۱:۴۷ ۱.۱۰.۱۴۰۱

یک خبرنگار استان کردستان در بیمارستان «تحت مراقبت‌های ویژه» است

شبکه حقوق بشری «هه‌نگاو» که اخبار استان کردستان را پوشش می‌دهد، گزارش داده که زیبا امیدی‌فر، خبرنگار اهل قروه، به‌دلیل «کاهش سطح هوشیاری ناشی از شکنجه جسمی و روانی در بازداشتگاه»، به بیمارستان منتقل شده است.

به گزارش روز پنجشنبه این شبکه، خانم امیدی‌فر در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران سنندج دچار این عوارض شده و «در حال حاضر در بخش سایکوسوماتیک (روان‌تنی) بیمارستان کوثر سنندج تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد».

این خبرنگار روز ۱۷ آذر بازداشت شده بود. به نوشته هه‌نگاو، او مهرماه سال ١۴٠٠ در بخش توسعه اقتصادی جشنواره «پینووس» مقام دوم را به‌دست آورده بود.

۲۱:۱۴ ۱.۱۰.۱۴۰۱

وال استریت جورنال: حدود ۲۰۰ ترمینال استارلینک به ایران قاچاق شده است

روزنامه «وال استریت جورنال» روز پنجشنبه گزارش داد که از ابتدای اعتراضات سراسری در ایران، حدود ۲۰۰ ترمینال ارتباط ماهواره‌ای اینترنتی استارلینک به ایران قاچاق شده است.

به گزارش این روزنامه آمریکایی، این ترمینال‌ها از سوی حامیان یک نهاد حقوق بشری برای دسترسی کاربران به اینترنت که از سوی حکومت جمهوری اسلامی به‌شدت سرکوب می‌شود، به ایران ارسال شده است.

حکومت جمهوری اسلامی از زمان آغاز اعتراضات در ایران در ۲۶ شهریور امسال، در بسیاری مواقع اینترنت ثابت و تلفن‌های همراه کاربران را قطع کرده یا سرعت آن را به‌شدت کاهش داده است.

علاوه بر این، شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام و واتس‌اپ نیز مسدود شده‌اند و فیلترشکن‌ها برای عبور از این محدودیت‌ها از کار افتاده‌اند.

به گزارش وال استریت جورنال، ترمینال‌های استارلینک متعلق به کمپانی اسپیس ایکس، در ایران غیرقانونی بوده و شمار ایرانیانی که از طریق آن به اینترنت وصل می‌شوند تنها بخش بسیار کوچکی از میلیون‌ها کاربر اینترنتی را تشکیل می‌دهند.

اما ترمینال‌های قاچاق شده که حکومت هیچ کنترلی روی آن‌ها ندارد، بویژه برای معترضانی که می‌خواهند فایل‌های ویدئویی ارسال کنند و ارتباط امن داشته باشند مفید است.

۲۰:۲۶ ۱.۱۰.۱۴۰۱

پرونده‌های حکومت علیه ده‌ها معترضی که در خطر اعدام هستند

چهار دهه بعد از انقلاب بهمن ۵۷ و استقرار حکومت جمهوری اسلامی در ایران، اعدام مخالفان، منتقدان و معترضان با اتهاماتی چون محاربه و افساد فی‌الارض، به یک رویه عادی تبدیل شده است. اعدام‌هایی که روند قضایی‌شان بر پایه قوانین خود جمهوری اسلامی هم ناتمام مانده و علیه متهمان و زندانیان نقض شده است.

بررسی‌های رادیو فردا نشان می‌دهد که تنها در سه ماه گذشته، اعتراضات به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، بیش از ۱۸ پرونده محاربه و فساد فی‌الارض علیه معترضان تشکیل شده که در این پرونده‌ها بیش از ۴۴ معترض، به محاربه، فساد فی‌الارض و مقابله با حکومت متهم یا به اعدام محکوم شده‌اند.

۱۹:۵۷ ۱.۱۰.۱۴۰۱

یوتلست برنامه‌های صداوسیما روی این ماهواره را قطع کرد

شبکه ماهواره‌ای «یوتل‌ست» روز پنجشنبه اعلام کرد که در راستای اجرای تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، پخش تمام شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی وابسته به این نهاد را متوقف کرده است.

به گفته یوتلست، این تحریم‌ها از روز چهارشنبه ۳۰ آذر به مرحله اجرا در آمده است.

اتحادیه اروپا روز ۲۱ آذر سازمان صداوسیما و برخی از مدیران و بازجو- خبرنگاران آن را به‌دلیل نقض حقوق بشر و پخش اعترافات اجباری معترضان تحریم کرد.

نهادهای حقوق بشری بارها اعلام کرده‌اند جمهوری اسلامی با سانسور رسانه‌های خارجی، اعمال محدودیت‌های اینترنتی، قطع دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی و آزادی گردش اطلاعات، همچنین با استفاده از پروپاگاندای رسانه‌های حکومتی، سعی در خفه کردن صدای مردم خود دارد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG