لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۲
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۰:۳۳ ۶.۳.۱۴۰۲

پیام نازنین بنیادی در واکنش به آزادی اسدالله اسدی

نازنین بنیادی، از چهره‌های شاخص اپوزیسیون ایران، در پیامی در واکنش به آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات سابق، که به دلیل اقدام تروریستی در اروپا محکوم شده بود آزادی او را در کنار مرگ یک معترض نوجوان گذاشته و نوشته است: «تا انتهای این مسیر فقط با تکیه بر هویت ملی خویش و از خودگذشتگی می‌توان مافیای قدرت در جمهوری اسلامی را مغلوب کرد.»

۰۹:۱۶ ۶.۳.۱۴۰۲

اعتراض به حکم اعدام برای محمد قبادلو

در یکی از بزرگراه‌های تهران فراخوانی برای اعتراض به حکم اعدام برای محمد قبادلو نصب شده است:

۰۹:۱۴ ۶.۳.۱۴۰۲

شاهزاده رضا پهلوی: با معاوضه گروگان‌ها، جمهوری اسلامی به اقدامات تروریستی بیشتر تشویق می‌شود

شاهزاده رضا پهلوی با انتقاد از مبادلۀ اسدالله اسدی، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی و محکوم به اقدام تروریستی با اولیویه فانده‌کاستیل، امدادگر بلژیکی زندانی در ایران، به کشورهای اروپایی هشدار داد، معاوضه گروگان‌ها با تهران، جمهوری اسلامی را به گروگان‌گیری و اقدامات «تروریستی» بیشتر تشویق می‌کند.

رضا پهلوی در توییتی نوشته است: «در دیدارهایم با قانون‌گذاران و سیاستمداران اروپایی تاکید کرده‌ام که معاوضه گروگان‌های‌شان با تروریست‌های رژیم، نه تنها به گروگان‌گیری و تروریسم جمهوری اسلامی پایان نمی‌دهد که این رژیم را تشویق به گروگان‌گیری و اقدامات تروریستی بیشتر می‌کند.»

۰۹:۱۳ ۶.۳.۱۴۰۲

نماینده خامنه‌ای در استان البرز: لایحه جدید حجاب «توان جلوگیری از فروپاشی دیوار برلین» را ندارد

امام جمعه کرج و نماینده علی خامنه‌ای در استان البرز در اظهاراتی به مقام‌های جمهوری اسلامی درباره پیامد لایحه جدید حجاب هشدار داد و گفت که این لایحه «توان جلوگیری از فروپاشی دیوار برلین» نظام را ندارد و همزمان احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد و پدر همسر ابراهیم رئیسی آن را «لایحه صیانت از بی‌حجابی» خواند و از مجلس خواست لایحه ارائه شده از سوی قوه قضائیه و دولت را تصویب نکند.

محمد مهدی حسینی همدانی، امام جمعه کرج، روز جمعه پنجم خرداد ماه گفت: «با طرح هایی که دشمنان دارند لایحه حجاب نمی‌تواند جلوی فروریختن دیوار برلین را بگیرد.»

۰۶:۵۰ ۶.۳.۱۴۰۲

جمعی از خانواده‌های دادخواه ایران خواهان توقف احکام اعدام شدند

شماری از خانواده‌های دادخواه در بیانیه‌ای خواهان اقدام جامعه جهانی برای توقف فوری موج اعدام‌ها در ایران شدند و از همه تشکل‌ها و نهادهای حقوق بشری سراسر دنیا خواستند که از هر راه ممکن برای توقف کشتار حکومتی، موج اعدام‌ها و «لغو احکام اعدام» معترضان اقدام کنند.

در این بیانیه هشتاد عضو خانواده‌های‌ دادخواه معترضان کشته شده، خطاب به همه انسان‌ها، تشکل‌های مدنی و نهادهای مدافع حقوق بشر جهان نوشتند: «ما دادخواهان، از شما انسان‌های شریف و همه تشکل‌های مطالباتی و همه نهادهای مدافع حقوق انسان در سراسر دنیا می‌خواهیم برای لغو احکام اعدام و نجات جان عزیزانمان با ما هم‌صدا شوید و از هر راهی که می‌توانید برای توقف احکام اعدام در ایران تلاش کنید.»

آنها با تاکید بر لزوم لغو احکام اعدام، افزودند: «همانطور که بارها گفته‌ایم ما همه با هم هستیم و متحد و یک‌صدا خواهان لغو احکام اعدام هستیم.»

ر بخشی از بیانیه به موج‌های پیاپی کشتار و اعدام در جمهوری اسلامی اشاره شده و آمده است: «بیش از چهل و سه سال است که زخم عمیق اعدام و کشتن انسان‌ها بنا به احکام دولتی، تن و بدن جامعه ما را خنجر می‌زند و هر روز زخم عمیق‌تری بر جانمان می‌افکند.»

خانواده‌های دادخواه در بیانیه خود افزودند که در جمهوری اسلامی «کشتن انسان‌ها فقط به احکام اعدام محدود نمی‌شود» و این حکومت «در هر دوره‌ای با کشتن انسان‌های بیگناه در خیابان، تنها به جرم اعتراض و برای مقابله با حق‌خواهی مردم تحت ستم و تبعیض و برای ایجاد جو رعب و وحشت، بسیاری از خانواده‌ها را داغدار کرده و به صف دادخواهان کشانده است.»

در این بیانیه که به امضای هشتاد تن از اعضای خانواده‌های دادخواه ساکن ایران رسیده، همچنین موج فزاینده اعدام‌ها در چند هفته اخیر «انتقام‌گیری از مردم معترضی» توصیف شده است که «با فریاد حق‌خواهی زن، زندگی، آزادی به خیابان آمدند.»

خانواده‌های دادخواه در بیانیه خود خواهان توقف فوری کشتار حکومتی و اعدام در ایران شدند و گفتند: «ما خانواده‌های دادخواه که زخم عمیق از دست دادن عزیزانمان را چه در خیابان و چه در چوبه‌های دار ، بر تن و روحمان داریم، فریاد می‌زنیم اعدام و کشتن انسانها را متوقف کنید، همه احکام اعدام را فورا لغو کنید، اعدام به هر عنوان و هر جرمی باید متوقف شود.»

پیش از این نیز ده‌ها نفر از خانواده‌های کشته‌شدگان جمهوری اسلامی و فعالان سیاسی و مدنی همراه با شماری از تشکل‌های مدنی و صنفی در بیانیه‌ای به اعدام مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی، سه متهم پرونده محله «خانه اصفهان» اعتراض کرده بودند.

در آن بیانیه مشترک خانواده‌های دادخواه و شماری از فعالان و تشکل‌های مدنی تاکید کرده بودند که «این اعدام‌ها ذره‌ای در عزم پایان دادن به این ‌همه ظلم و ستم و نابرابری و آپارتاید جنسیتی» و اعتراضات علیه «ماشین سرکوب و شکنجه و ارعاب و اعدام» تاثیر نخواهد داشت.

جمهوری اسلامی در فاصله ۱۷ آذر تا ۱۷ دی ماه ۱۴۰۱ چهار تن از معترضان بازداشت شده، شامل محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمدمهدی کرمی و محمد حسینی را بدون دسترسی آنها به وکیل انتخابی و دادرسی عادلانه اعدام کرد.

۰۶:۳۲ ۶.۳.۱۴۰۲

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران: دادگاه نیلوفر حامدی و الهه محمدی را علنی برگزار کنید

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران روز جمعه پنجم خرداد ماه خواستار برگزاری علنی و عادلانه دادگاه نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو خبرنگار بازداشت‌شده در ارتباط با پوشش خبری پرونده جان‌باختن مهسا امینی، شد.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در بیانیه‌ای گفت: «از ابتدای دستگیری خانم‌ها نیلوفر حامدی و الهه محمدی از سوی دستگاه‌های ذیربط، اتهاماتی سوای انجام وظایف حرفه‌ای به ایشان وارد شد. اما دستگیری آنها متعاقب انجام امور قانونی محوله از سوی رسانه‌های متبوع ایشان اتفاق افتاد. »

این نهاد صنفی روزنامه نگاران افزود:«اکنون جامعه مطبوعاتی منتظر است در یک محاکمه عادلانه و علنی سرنوشت همکاران خود را دنبال کند و روزنامه‌نگاران بطور جدی خواهان روشن شدن صحت و سقم این اتهامات هستند. برگزاری محاکمه علنی در عین حال می‌تواند به روزنامه‌نگاران کمک کند تا در فضای شفاف‌تر و امن‌تری به فعالیت حرفه‌ای خود بپردازند. »

این بیانیه اضافه کرده است:« انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران ضمن تایید خواست خانواده بازداشت‌شدگان و اهالی رسانه مبنی بر علنی بودن دادگاه انتظار دارد سایر موازین دادرسی عادلانه در مورد همکاران روزنامه‌نگار اجرا شود.»

سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه اعلام کرد که دادگاه بدوی نیلوفر حامدی و الهه محمدی در هشتم و نهم خردادماه برگزار می‌شود.

۲۳:۴۵ ۵.۳.۱۴۰۲

پیش‌بینی وزیر ارشاد دربارۀ برخورد با چهره‌های مشهور مخالف حجاب اجباری

در میانه انتقادهای حامیان حکومت از محتوای لایحه «حجاب و عفاف» که از سوی دولت رئیسی به مجلس ارائه شده است، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته چون در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته شد این لایحه «قضایی» است، دولت نمی‌تواند در آن «دست ببرد».

محمدمهدی اسماعیلی روز پنجم خرداد در جلسۀ شورای فرهنگ عمومی همچنین از «پیش‌بینی‌هایی» برای «دور تازه برخورد» با چهره‌های مشهور «متخلف» در رابطه با حجاب اجباری خبر داد و گفت «اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد» ولی او نمی‌تواند «جزئیات» آن را اعلام کند.

تعدادی از بازیگران زن شناخته‌شده ایرانی که سال گذشته و در جریان اعتراض‌های ایران تصاویر بدون حجاب اجباری از خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند و یا در ادامۀ نافرمانی مدنی زنان ایران، بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی ظاهر شده‌اند، خشم مسئولان و حامیان حجاب اجباری را برانگیخته‌اند.

پلیس برای تعدادی از آن‌ها مانند پانته‌آ بهرام، کتایون ریاحی، فاطمه معتمدآریا و شقایق دهقان پرونده تشکیل داد و به دادسرا احضار شدند، اما حضور آن‌ها بدون حجاب اجباری در فضاهای عمومی همچنان ادامه دارد.

در لایحه ارسال شده به مجلس که متن آن در رسانه‌های حکومتی ایران منتشر شد، پیش‌بینی شده که با چهره‌های مشهور مخالف حجاب اجباری برخورد شدیدتری شود و معاون حقوقی ابراهیم رئیسی هم این افرارد را «مروج بی‌حجابی» خوانده است.

این در حالی است که سخت‌گیری‌های وزارت ارشاد جمهوری اسلامی در ارتباط با تحمیل پوشش دلخواه حکومت فقط به چهره‌های مشهور هنری محدود نمی‌شود و در روزهای اخیر اعلام شد پنج خواننده مرد موسیقی پاپ توسط این وزارتخانه ممنوع‌الکار شده‌اند. هرچند بعداً آقای اسماعیلی این موضوع را «خبرسازی» خواند، سه خواننده بر ایجاد ممنوعیت برای خود تاکید کرده‌اند.

۲۳:۲۶ ۵.۳.۱۴۰۲

۲۳:۲۵ ۵.۳.۱۴۰۲

۲۲:۰۰ ۵.۳.۱۴۰۲

«از فاصله یک متری، گاز اشک‌آور را مستقیم به سرش شلیک کردند، و نیمی از جمجمه از بین رفت و در بیمارستان گفتند که اگر می‌خواهید بیمه اعمال شود باید تعهد دهید که از بسیج، سپاه و نیروی انتظامی شکایت ندارید.»

این داستان کوتاه، زندگی واقعی ابوالفضل امیرعطایی، نوجوان ۱۶ ساله‌ بود که ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در شهرری زخمی شد و هشت ماه بعد در پنجم خرداد ماه ۱۴۰۲ در بیمارستان جان باخت.

یک شاهد عینی به رادیوفردا گفته است که شب سی‌ام شهریور در میدان نماز شهر ری، نیروهای گارد ویژه، مردم معترض را دوره کردند و از فاصله بسیار نزدیک و درحالی که معترضان در میان مأموران، گیر افتاده بودند به سوی آنها گاز اشک‌آور زدند.

به گفته این شاهد عینی، مأموران گاز اشک‌آور را از فاصه کم، فاصله یک متری، مستقیم به سر ابوالفضل امیرعطایی شلیک کردند. نزدیکان ابوالفضل امیرعطایی به رادیوفردا گفته‌اند که همین شلیک، ابتدا نیمی از جمجمه او را از بین برد، و هشت ماه بعد، به جان باختنش منجر شد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG