نخستین جلسه محاکمه نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق که بهدنبال انتشار گزارشی از جان باختن مهسا امینی بازداشت شده بود، سهشنبه، ۹ خرداد، به صورت غیرعلنی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار شد.
آنطور که محمدحسین آجرلو، همسر خانم حامدی در توئیتر نوشته، حتی خانواده این روزنامهنگار هم اجازه حضور در این دادگاه را نیافتند.
به نوشته آجرلو، دادگاه «کمتر از ۲ ساعت» طول کشید و نیلوفر حامدی «تمام اتهامات وارده» را رد و تأکید کرد به عنوان «خبرنگار به وظایف خود در چارچوب قانون» عمل کرده است، اما در این جلسه وکلای او فرصت دفاع نیافتند.
انتقاد از «تقلیل» درگیری مرزی میان ایران و حکومت طالبان
امیر جعفری، بازیگر سینما و تئاتر در واکنش به موضعگیری مقامهای جمهوری اسلامی درباره درگیری میان ایران و نیروهای حکومت طالبان، در یک استوری اینستاگرامی نوشته: «برای شما تصویب لایحه حجاب دغدغه مهمی است و درگیری مرزی با گروه طالبان با آن همه عقاید عجیب و تند دعوای خانوادگی قابل حل؟»
او اضافه کرده: «چقدر مضحک است تبلیغات برای جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری زمانی که جوانان و نوجوانان در قامت سرباز وظیفه جانِشان فدا میشود.»
این استوری واکنشی است به اظهارات اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت مجلس که درگیری مرزی نیروهای حکومت طالبان و ایران را به «دعوای خانوادگی» تقلیل داده بود.
احمد وحیدی وزیر کشور ایران هم این درگیری را که موجب کشتهشدن دو سرباز ایرانی شد، «مختصر» توصیف کرده بود.
ابلاغ واحد درسی «مکتب سلیمانی» به دانشگاههای ایران
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس میگوید «درس دو واحدی اختیاری مکتب سلیمانی» تبیین، تصویب و به روسای دانشگاهها ابلاغ شده است.
یحیی رحیم صفوی سهشنبه، ۹ خرداد، گفت که تدریس این واحد درسی روز ۳۰ بهمنماه سال گذشته در شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم به تصویب رسیده و اکنون به تمام روسای دانشگاههای دولتی و غیردولتی سراسر کشور ابلاغ شده است.
به گفته صفوی، «هدف از ایجاد این درس، ساختن نسل جوان و انتقال مکتب سلیمانی به نسل حال و آینده» و «آشنایی با جبهه مقاومت» است.
سال گذشته خبرهایی در زمینه اقدام برای راهاندازی واحد درسی «مکتب سلیمانی» منتشر شده بود. رئیس سازمان بسیج اساتید، روز ۱۲ دیماه، اظهار امیدواری کرده بود که «آموزههای مکتب سلیمانی به عنوان واحد درسی و برنامههای آموزشی و تربیتی در مدارس و دانشگاه ها پیاده» شود.
پنج سال زندان برای یک معلم بازنشسته
زینب همرنگ، معلم بازنشسته ۵۰ ساله و فعال صنفی معلمان، به اتهام «اجتماع و تبانی» به پنج سال زندان محکوم شده است.
به گزارش کانال صنفی معلمان ایران، خانم همرنگ که مهر ماه گذشته بعد از دو سال تحمل زندان آزاد شده بود، ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ دوباره بازداشت شد.
بر اساس این گزارش، زینب همرنگ و «دو هم پروندهای او» که به نام آنها اشارهای نشده، از داشتن وکیل انتخابی محروم بودهاند.
اتهامات این معلم بازنشسته، «اجتماع و تبانی بهقصد برهم زدن امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
ویدئویی از مراسم اهدای مدال مسابقات پرس سینه بزرگسالان قهرمانی جهان در آفریقای جنوبی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که نشان میدهد نماینده اوکراین در این مسابقات از دست دادن با امیررضا مسفروش از ایران خودداری میکند.
پارلمان اوکراین روز دوشنبه هشتم خرداد اعلام کرد بستۀ تحریمی ۵۰ سالهای را علیه ایران در واکنش به تأمین تسلیحاتی مسکو از سوی تهران، به اتفاق آرا به تصویب رسانده است.
انتشار عکسی جدید از هستی حسینپناهی، معترض نوجوان
حساب توییتری کولبرنیوز روز سهشنبه عکسی جدید از هستی حسینپناهی، معترض نوجوان، منتشر کرد:
یک نفر دیگر در رابطه با پرونده «شهرک اکباتان» بازداشت شد؛ «محرومیت» او از وکیل
مرکز مشاوره حقوقی «دادبان» روز سهشنبه، ۹ خرداد، خبر داد که در پرونده موسوم به «شهرک اکباتان» تهران، فرد دیگری نیز به نام «نوید نجاران» بازداشت شده که او هم مانند دیگر متهمان این پرونده از دادرسی مطابق قانون محروم شده است.
بر اساس اطلاع دادبان، نوید نجاران از دسترسی به وکیل مدافع محروم بوده و هیچکس اعم از خانواده یا دوستان و نزدیکان تاکنون پیگیر وضعیت پرونده او نبوده است.
این پایگاه حقوقی میگوید که «ضابط خاص قضایی»، در ارتباط با جان باختن آرمان علیوردی، طلبه بسیجی، نوید نجاران را در اهواز بازداشت کرده و پس از بازجویی اولیه به تهران فرستاده است.
نافرمانی مدنی زنان ادامه دارد
اعتصاب کسبه در سمیرم
شعارنویسی ادامه دارد