مرکز پژوهشهای مجلس: در فاصله ده سال، ۱۱ میلیون ایرانی دیگر فقیر شدند
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، حدود ۱۱ میلیون نفر به جمعیت فقیر ایران اضافه شده است.
رسانههای ایران روز چهارشنبه بر اساس گزارش تازه این مرکز نوشتند که به طور کلی نرخ فقر از سال ۱۳۸۵ در ایران روند فزایندهای داشته و از سال ۱۳۹۷ به بعد به بالای ۳۰ درصد رسیده است.
برنارد فیلان: میترسیدم در زندان بمیرم
برنارد فیلان، شهروند ایرلندی فرانسوی، که هفته گذشته از زندانی در مشهد آزاد و از ایران خارج شد در مصاحبهای گفت که همواره بیم آن را داشته است که در زندان بمیرد.
آقای فیلان، ۶۴ ساله، که همجنسگراست در مصاحبه با روزنامه آیریشتایمز از خود با عنوان «گروگان» یاد کرده و گفته است: «ایرانیها [مقامات حکومت] از یک چیز خیلی میترسند و آن این که گروگان روی ویلچر یا برانکار یا بدتر از همه در تابوت به خانه بازگردد.»
اعلام موجودیت «شبکه سراسری انقلاب زن زندگی آزادی»
«شبکه سراسری انقلاب زن زندگی آزادی» روز سهشنبه اعلام موجودیت کرد.
این شبکه سراسری خود را متشکل از «تشکلهای دانشجویی، دانشآموزی و گروههای مبارزاتی شهری زنان و جوانان فراخواندهنده اعتراضات سراسری» معرفی کرده است.
رئیس بنیاد شهید فرزندان شهید مخالف حکومت را «دچار مشکل» توصیف کرد
امیرحسین قاضیزاده، رئیس بنیاد شهید، روز چهارشنبه در حاشیه جلسه دولت در جمع خبرنگاران درباره اظهار نظر فرزندان برخی شهدا درباره اعتراضات اخیر در کشور گفت: «اینها پدرانشان کسانی بودند که در مسیر انقلاب، آرمانهای انقلاب و مکتب امام به شهادت رسیدند. ممکن است فرزندانشان دچار مشکلاتی شده باشند.»
در دوره اخیر اعتراضات گسترده در ایران که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد و همچنان ادامه دارد، تعداد قابل توجهی از زنان و مردان جوانی که پدر خود را در جنگ از دست دادهاند از حکومت جمهوری اسلامی ابراز انزجار کردند و مقامات را به دلیل برخورد با معترضان به باد انتقاد گرفتند.
حال رئیس بنیاد شهید که از این اعتراضات به نام «اغتشاشات» یاد کرده میگوید که این منتقدان حکومت «دچار مشکلاتی» شدهاند.
بدون حجاب اجباری در تهران
دیدار فانده کاستیل با پادشاه بلژیک
اولیویه فانده کاستیل چند روز پس از آزادی از حبس در ایران روز سهشنبه بعدازظهر با شاه فیلیپ، پادشاه بلژیک، دیدار کرد.
آقای فانده کاستیل که پس از ۴۰۰ روز حبس بهتازگی به کشورش بازگشته است روز سهشنبه به اتفاق مادرش با پادشاه بلژیک دیداری یک ساعت و نیمه داشت.
رسانهها در بلژیک خبر دادند که پادشاه بلژیک شخصا اولیویه فانده کاستیل را به کاخ دعوت کرده و پیشتر هم در تماسی تلفنی از سلطان عمان برای میانجیگری در آزادی این شهروند بلژیکی تشکر کرده است.
اعتراض رسول خادم به «مجلس فرمایشی»
تقدیر مسیح علینژاد از وریا غفوری
مسیح علینژاد، از چهرههای شاخص اپوزیسیون ایران، در یک توییت برای تقدیر از وریا غفوری، فوتبالیست سرشناس، نوشت که او «هرگز بر سر آرمانهایش معامله نکرد»:
گزارشها از بازداشت دوباره یک معترض
حمیده زراعی، یکی از بازداشتشدگان اعتراضات اخیر، روز دوشنبه، هشتم خرداد، باردیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
ویدئویی از این زندانی سیاسی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که در آن با تشریح وضعیت خود میگوید: «اگر این ویدئو را میبینید، یعنی من دستگیر شدم.»
خانم زراعی در این ویدئو که در روز ۱۹ اردیبهشت ضبط شده، توضیح میدهد که از اطلاعات سپاه با او تماس گرفته شده تا برای صحبت در مورد ماشینش که در بازداشت قبلی ضبط شده، به این نهاد امنیتی مراجعه کند و احتمال بازداشت مجدد او وجود دارد.
او پیشتر در مراسم چهلم حدیث نجفی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و ۱۸ بهمنماه سال گذشته به دنبال «عفو عمومی» از زندان کچویی کرج آزاد شده بود.
زراعی ۱۳ اردیبهشت، طی ابلاغیهای به اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروه های مخالف نظام جمهوری اسلامی» به شعبه ۲۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب کرج احضار شده بود.
«مرگ» یکی دیگر از بازداشتشدگان اعتراضات بهدلیل خودکشی
حساب توئیتری «۱۵۰۰ تصویر» که اخبار مربوط به اعتراضات را پوشش میدهد، از مرگ یکی دیگر از بازداشتشدگان اعتراضهای سال گذشته بر اثر «خودکشی» خبر داد.
«۱۵۰۰ تصویر» نوشته امید مرادپور، ۲۵ ساله در جریان اعتراضهای ۱۴۰۱ در شیراز بازداشت شده بود و «میتوانست به قید وثیقه آزاد شود، اما به دلیل شرایط مالی نتوانست وثیقه را تامین کند و مدت بیشتری در زندان ماند».
در ادامه این گزارش آمده که آقای مرادپور دو هفته پیش، بعد از تحمل «ماهها» حبس آزاد شد، اما دو روز پیش «خودکشی» کرد.
پیش از این گزارشهایی درباره خودکشی بعد از آزادی تعدادی از بازداشتشدههای اعتراضهای ۱۴۰۱ منتشر شده بود.
سازمان دیدهبان حقوق بشر روز ۵ اردیبهشت، در گزارشی از «شکنجه و تجاوز جنسی» به افراد زیر ۱۸ سال در جریان اعتراضها خبر داده و اعلام کرده بود دو نوجوان ۱۶ و ۱۷ ساله بعد از این اتفاقها خودکشی کردند.