احضار پدر و خواهر دادخواه به دادسرا
مرضیه آدینهزاده، خواهر ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان کشتهشده در اعتراضات، از احضار خود و پدرش به دادسرا به اتهام «تبلیغ علیه نظام و انتشار عکس مبتذل» خبر داد.
این خواهر دادخواه با انتشار تصویری از یک برگه احضاریه در اینستاگرام خود نوشته که پدرش، علی آدینهزاده، در حالی که پیگیر رسیدگی به «روند پرونده قتل فرزند بیگناه خود در دادسرای نظامی بود» با این احضاریه در کارتابل سامانه ثنا مواجه شد.
مرضیه آدینهزاده همچنین اضافه کرده که همراه با پدرش، در اولین فرصت و در روز پنجشنبه، ۱۱ خرداد به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان فاروج مراجعه خواهند کرد.
این پدر و دختر، پیش از این هم به دادسرای مشهد احضار شده بودند.
پیشنویس قطعنامه مخالفت با ریاست ایران بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر ارائه شد
هیلِل نویِر، وکیل بینالمللی حقوق بشر و مدیر سازمان غیردولتی «دیدهبان سازمان ملل»، از ارائه پیشنویس یک قطعنامه برای لغو ریاست نماینده جمهوری اسلامی بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل خبر داد.
آقای نویر روز سهشنبه، ۹ خرداد، با انتشار تصویری از این قطعنامه در حساب توئیتری خود نوشت: «امروز پیشنویس قطعنامه لغو انتصاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل را به سازمان ملل ارائه کردیم.»
او درباره انتصاب جمهوری اسلامی به این مجمع تاکید کرد: «این توهین و بیعدالتی قابل تحمل نیست. ما سکوت نخواهیم کرد.»
محسنی اژهای: آنهایی را که باید اعدام کنیم، اعدام خواهیم کرد
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی با دفاع از عملکرد این قوه در صدور حکم اعدام برای شماری از شرکتکنندگان در اعتراضهای پس از مرگ مهسا امینی، گفت کسانی که از نظر او «باید اعدام شوند»، «حکمشان اجرا خواهد شد».
غلامحسین محسنی اژهای روز سهشنبه، ۹ خرداد، در یک سخنرانی گفت که در ارتباط با اعتراضات «زن زندگی آزادی»، «آنها که به واسطه اعمال و جنایتهایشان طبق قانون باید اعدام میشدند و یا باید اعدام شوند، بدون مجامله [تعارف] و البته در عین رعایت کامل موازین قانونی و عدل و انصاف، حکمشان اجرا شده یا خواهد شد.»
مرکز پژوهشهای مجلس: در فاصله ده سال، ۱۱ میلیون ایرانی دیگر فقیر شدند
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، حدود ۱۱ میلیون نفر به جمعیت فقیر ایران اضافه شده است.
رسانههای ایران روز چهارشنبه بر اساس گزارش تازه این مرکز نوشتند که به طور کلی نرخ فقر از سال ۱۳۸۵ در ایران روند فزایندهای داشته و از سال ۱۳۹۷ به بعد به بالای ۳۰ درصد رسیده است.
برنارد فیلان: میترسیدم در زندان بمیرم
برنارد فیلان، شهروند ایرلندی فرانسوی، که هفته گذشته از زندانی در مشهد آزاد و از ایران خارج شد در مصاحبهای گفت که همواره بیم آن را داشته است که در زندان بمیرد.
آقای فیلان، ۶۴ ساله، که همجنسگراست در مصاحبه با روزنامه آیریشتایمز از خود با عنوان «گروگان» یاد کرده و گفته است: «ایرانیها [مقامات حکومت] از یک چیز خیلی میترسند و آن این که گروگان روی ویلچر یا برانکار یا بدتر از همه در تابوت به خانه بازگردد.»
اعلام موجودیت «شبکه سراسری انقلاب زن زندگی آزادی»
«شبکه سراسری انقلاب زن زندگی آزادی» روز سهشنبه اعلام موجودیت کرد.
این شبکه سراسری خود را متشکل از «تشکلهای دانشجویی، دانشآموزی و گروههای مبارزاتی شهری زنان و جوانان فراخواندهنده اعتراضات سراسری» معرفی کرده است.
رئیس بنیاد شهید فرزندان شهید مخالف حکومت را «دچار مشکل» توصیف کرد
امیرحسین قاضیزاده، رئیس بنیاد شهید، روز چهارشنبه در حاشیه جلسه دولت در جمع خبرنگاران درباره اظهار نظر فرزندان برخی شهدا درباره اعتراضات اخیر در کشور گفت: «اینها پدرانشان کسانی بودند که در مسیر انقلاب، آرمانهای انقلاب و مکتب امام به شهادت رسیدند. ممکن است فرزندانشان دچار مشکلاتی شده باشند.»
در دوره اخیر اعتراضات گسترده در ایران که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد و همچنان ادامه دارد، تعداد قابل توجهی از زنان و مردان جوانی که پدر خود را در جنگ از دست دادهاند از حکومت جمهوری اسلامی ابراز انزجار کردند و مقامات را به دلیل برخورد با معترضان به باد انتقاد گرفتند.
حال رئیس بنیاد شهید که از این اعتراضات به نام «اغتشاشات» یاد کرده میگوید که این منتقدان حکومت «دچار مشکلاتی» شدهاند.
بدون حجاب اجباری در تهران
دیدار فانده کاستیل با پادشاه بلژیک
اولیویه فانده کاستیل چند روز پس از آزادی از حبس در ایران روز سهشنبه بعدازظهر با شاه فیلیپ، پادشاه بلژیک، دیدار کرد.
آقای فانده کاستیل که پس از ۴۰۰ روز حبس بهتازگی به کشورش بازگشته است روز سهشنبه به اتفاق مادرش با پادشاه بلژیک دیداری یک ساعت و نیمه داشت.
رسانهها در بلژیک خبر دادند که پادشاه بلژیک شخصا اولیویه فانده کاستیل را به کاخ دعوت کرده و پیشتر هم در تماسی تلفنی از سلطان عمان برای میانجیگری در آزادی این شهروند بلژیکی تشکر کرده است.
اعتراض رسول خادم به «مجلس فرمایشی»