لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۱
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۱:۱۲ ۱۱.۳.۱۴۰۲

چاقوکشی در دانشگاه کرمان؛ انتقاد از «انفعال» ماموران حراست در هنگام حادثه

چند روز پس از انتشار ویدئویی از چاقو خوردن یک دانشجوی دختر در دانشگاه باهنر کرمان، گزارش‌ها حکایت از آن دارد که ماموران حراست این دانشگاه در زمان وقوع حمله واکنش فوری به حادثه نداشته‌اند،‌ امری که انتقاد شوراهای صنفی دانشجویان را به دنبال داشته است.

کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور در روزهای گذشته ویدئویی از آسیب دیدن یک دختر دانشجو با ضربات چاقو منتشر و اعلام کرد که این حادثه روز ششم خردادماه در دانشگاه باهنر کرمان رخ داده و این زن جوان با «انگیزه ناموسی» هدف حمله قرار گرفته است.

۱۰:۱۸ ۱۱.۳.۱۴۰۲

آرش کیخسروی، وکیل دادگستری: دادگاه انقلاب «صلاحیت» رسیدگی به پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی را ندارد

آرش کیخسروی، وکیل دادگستری، در واکنش به برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات نیلوفر حامدی و الهه محمدی، روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده، اعلام کرده است که رسیدگی به این دو پرونده «در صلاحیت دادگاه انقلاب نیست.»

آقای کیخسروی در یادداشتی که روز نهم خرداد نوشته، آورده است: «مطابق با قانون اساسی و قانون عادی، شعب دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به پرونده‌ی سیاسی و مطبوعاتی را ندارند و با اعلام مغرضانه‌ جرم نیز چنین صلاحیتی برای ایشان ایجاد نمی‌شود.»

این وکیل دادگستری در ادامه به سایر ایرادهای دادگاه رسیدگی به پرونده دو روزنامه‌نگار بازداشت‌شده اشاره کرده و گفته است که بر اساس «قوانین و اسناد بالادستی»، «متهمین باید تاکنون با قرار تأمین مناسب آزاد شده و پرونده به یکی از شعب دادگاه کیفری یک ارجاع داده می‌شد. بعد هم با حضور هیات منصفه‌ واقعی و تماشاچیان علاقمند مورد رسیدگی قرار می‌گرفت تا شاید عدالت نه به صورت تفننی که به صورت واقعی اجرا می‌شد!»

نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه «شرق» اندکی پس از انتشار خبر جان‌باختن مهسا امینی و الهه محمدی، خبرنگار روزنامه «هم‌میهن» پس از تهیه گزارش از مراسم تشییع مهسا امینی در آرامستان سقز بازداشت شدند.

دادگاه رسیدگی به اتهامات این دو گزارشگر،به ریاست ابوالقاسم صلواتی در روزهای هشتم و نهم خرداد به صورت غیرعلنی برگزار شد.

۰۹:۰۱ ۱۱.۳.۱۴۰۲

وزارت خارجه آمریکا: محاکمه نیلوفر حامدی و الهه محمدی به سخره گرفتن عدالت است

صفحه توییتر فارسی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ خرداد در یک رشته توییت ضمن «ساختگی» خواندن محاکمه نیلوفر حامدی و الهه محمدی، گفت که محاکمه این دو خبرنگار بازداشتی به «سخره گرفتن عدالت است.»

در این توییت آمده است: «دادگاه نمایشی الهه محمدی و نیلوفر حامدی که ساختگی تلقی می‌شود روز چهارشنبه در‌حالی به پایان رسید که این دو خبرنگار نزدیک به ۹ ماه را بدون دسترسی به وکلای خود در بازداشت سپری کردند و این هفته نیز در جلسه محاکمه نمایشی، وکلای مدافع اجازه صحبت از جانب آن‌ها را نداشتند.»

۰۸:۳۵ ۱۱.۳.۱۴۰۲

تجمع شهروندان و سر دادن شعارهای اعتراضی در مناطق مختلف تهران پس از پایان جام حذفی فوتبال ایران در شامگاه چهارشنبه دهم خرداد

۲۳:۰۱ ۱۰.۳.۱۴۰۲

انتقال زهرا و هدی توحیدی، خواهران روزنامه‌نگار به زندان اوین

گزارش‌ها از ایران حاکی از اجرای حکم زندان زهرا و هدی توحیدی، خواهران روزنامه‌نگار در تهران است.

خواهران توحیدی ۳۱ شهریور سال ۱۴۰۱، در نخستین روزهای اعتراضات سراسری بازداشت و پس از حدود سه ماه در تاریخ ۲۶ آذر به قید وثیقه آزاد شدند.

آنها در حالی به زندان اوین منتقل شده‌اند که پیش از این مورد «عفو» قرار گرفته و پرونده آنها مختومه اعلام شده بود.

با این حال آنها روز چهارشنبه ۱۰ خرداد، در پی احضار تلفنی به دادسرا بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.

به نوشته روزنامه شرق، «این احضار تلفنی در حالی صورت گرفته که ابلاغیه اجرای حکم نه در سامانه ثنا ثبت شده و نه به وکلای آنها اعلام شده است.»

۲۱:۰۷ ۱۰.۳.۱۴۰۲

اجرای حکم یک سال حبس زهره صیادی،‌ فعال حقوق کودک

بر اساس خبرهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، حکم حبس زهره صیادی، فعال حوزه آسیب‌های اجتماعی و حقوق کودکان بی‌شناسنامه، اجرا شد.

خانم صیادی روز سه‌شنبه، ۹ خرداد، برای اجرای حکم یک سال حبس به زندان اوین مراجعه کرد.


اجرای حکم حبس خانم صیادی در حالی صورت می‌گیرد که او با بیماری سرطان درگیر است.

این فعال حقوق کودک ۲۶ آذر ۱۳۹۸ بازداشت و پس از آن با حکم یک‌سال حبس تعزیری روبرو شده بود.

۱۹:۱۴ ۱۰.۳.۱۴۰۲

حسن خمینی از خبرنگار ایلنا عذرخواهی کرد

حسن خمینی با انتشار نامه‌ای از «دوست نادیده» امین مهرآور، خبرنگار ایلنا که در مراسم یادبود محمود دعایی، مورد ضرب‌وشتم محافظان او قرار گرفته بود، عذرخواهی کرد.

در این نامه آمده: «قصه پر غصه دیروز را در فضای رسانه‌ای خواندم و متأثر شدم. از ظهر مترصد بودم تا فرصتی بیابم تا به نوعی به نوبه خود از شما عذرخواهی کنم. البته اهل فن واقف‌اند که مسئولیت حفاظت بر عهده حقیر نیست.»

او اظهار امیدواری کرده که بررسی کاملی در باره ضرب‌وشتم این خبرنگار انجام شود.

کمی پیش از این عذرخواهی، ایمان شمسایی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی در نامه‌ای سرگشاده به حسن خمینی خواستار رسیدگی او به «ضرب‌و‌شتم» خبرنگار ایلنا شد.

آقای شمسایی در این نامه خطاب به حسن خمینی نوشته است: «احتمالا تاکنون متوجه شده‌اید که محافظان شما در جریان حضورتان در سالگرد مرحوم دعایی، یک خبرنگار را که برای پوشش مراسم و حضور شما در آن به کار حرفه‌ای مشغول بوده ضرب‌و‌شتم کرده‌اند.»

او با اشاره به اینکه «ظاهراً شدت درگیری بالا بوده»، از نوه روح‌الله خمینی خواسته «هم از این خبرنگار دلجویی کنید، هم از همکارانتان پیگیری کنید».

۱۷:۳۷ ۱۰.۳.۱۴۰۲

واکنش‌ها به توئیت «کانال سپاه پاسداران» مبنی بر اینکه «به سراغتان می‌آییم»

کانال سپاه پاسداران روز سه‌شنبه، ۹ خرداد، در توئیتر نوشت: «گفته بودیم به سراغتان می‌آییم». با آنکه مشخص نیست مخاطب این توئیت چه افراد یا گروه‌ها و حتی کشورهایی هستند‌، اما برخی از کاربران نزدیک به حکومت ایران، آن را در واکنش به خبر «کشته‌شدن یک مامور سابق موساد» ارزیابی کرده‌اند.

رسانه‌های نزدیک به حکومت ایران روز ۹ خرداد، خبری را با عنوان «مرگ مشکوک افسر سابق موساد در حادثه واژگونی قایق در ایتالیا» منتشر کردند و ادعا کردند که برخی رسانه‌های اسرائیل این مرگ را «مشکوک» نامیده‌اند.

اما برخی از روزنامه‌نگاران و کاربران در شبکه‌های اجتماعی این توئیت را به عنوان تهدیدی علیه فعالان رسانه‌ای خارج از ایران در نظر گرفته‌اند.

در همین زمینه سجاد خداکرم، روزنامه‌نگار ساکن ترکیه، به تهدیدهایی که از سوی نهادهای امنیتی دریافت می‌کند، اشاره کرده است.

با این حال واکنش‌های بسیاری زیر این توئیت از سوی کاربران مطرح شده و بسیاری به طعنه پرسیده‌اند که سپاه پاسداران چرا به سراغ نیروهای طالبان که پشت مرزهای ایران هستند نمی‌رود؟

موضوعاتی چون کشته‌شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس، دست‌داشتن سپاه در فساد و پولشویی و سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی و نقش سپاه در کشتار معترضان نیز جزو واکنش‌های کاربران به این توئیت است.

کاربرانی نوشته‌اند که اقتدار سپاه و جمهوری اسلامی، «پوشالی» است و آنها توان مقابله با اسرائیل و آمریکا و حتی طالبان را ندارند و «زورشان به بچه‌های بدون سلاح ما می‌رسد».

۱۶:۳۶ ۱۰.۳.۱۴۰۲

سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن «دادگاه نمایشی» نیلوفر حامدی و الهه محمدی، اعلام کرد که این دو روزنامه‌نگار به جای محکومیت احتمالی، باید فورا آزاد شوند.

جاناتان داگر، رئیس میز خاورمیانه این سازمان، روز سه‌شنبه،‌ ۹ خرداد، در این زمینه گفت: «این واقعیت که نیلوفر حامدی و الهه محمدی حتی چند روز قبل از محاکمه نتوانسته‌اند با وکلای خود دیدار کنند، موید بی‌عدالتی است و تنها هدفش مشروعیت بخشیدن به آزار و اذیت این دو خبرنگار است. ما خواستار آزادی فوری آن‌ها هستیم.»

۱۶:۰۶ ۱۰.۳.۱۴۰۲

زرتشت احمدی راغب به پنج سال زندان محکوم شد

به گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، زرتشت احمدی راغب، از فعالان مدنی که خواستار استعفای علی خامنه‌ای شده بود، به پنج سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است.

آقای احمدی راغب یکی از ۱۴ کنشگری است که خرداد ۹۸ خواستار استعفای رهبر جمهوری اسلامی شده بود.

به نوشته هه‌نگاو، جلسه محاکمه این فعال مدنی، به دلیل آنچه «عدم استفاده از لباس زندان و دستبند» عنوان شد، به صورت غیابی برگزار و حکم صادره به صورت رسمی به وی ابلاغ شد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG