لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۳
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۲۱:۲۸ ۱۶.۳.۱۴۰۲

تجمع مجدد بازنشستگان شرکت مخابرات در چند شهر ایران

بازنشستگان معترض شرکت مخابرات برای چندمین بار در شهرهای مختلف ایران دست به تجمع زدند.

بر اساس ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، جمعی از این بازنشستگان روز سه‌شنبه در شهرهای ایلام، مشهد، شهرکرد، سنندج، رشت، کرمانشاه، زاهدان، شیراز و اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند و خواستار رسیدگی به مطالبات‌شان شدند.

بازنشستگان معترض پلاکاردهایی در دست داشتند و شعارهایی چون «عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم» و «ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه» سر دادند.

این برای چندمین بار طی سال‌های اخیر است که بازنشستگان از جمله بازنشستگان شرکت مخابرات در سراسر کشور تجمع اعتراضی برگزار می‌کنند.

از جمله خواسته‌های بازنشستگان معترض مخابرات، «اجرای کامل آئین‌نامه اجرایی سال ۱۳۸۹ قانون شرکت‌های واگذار شده اصل ۴۴» و همچنین اجرای کامل بیمه تکمیلی و پوشش هزینه‌های درمان است.

آن‌ها هم‌زمان تاکید دارند که بخشی از مطالبات معوق‌شان شامل «پرداخت رفاهیات و خواروبار» از مدت‌ها پیش از فیش حقوقی‌شان حذف شده است و باید تمام این معوقات به آن‌ها پرداخت شود.

۲۰:۵۳ ۱۶.۳.۱۴۰۲

۱۹:۱۱ ۱۶.۳.۱۴۰۲

خاکسپاری منصوره سگوند تحت تدابیر شدید امنیتی

گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از برگزار شدن مراسم خاکسپاری منصوره سگوند تحت تدابیر شدید امنیتی در یک روستا در اطراف خرم‌آباد در استان لرستان است.

خانم سگوند دانشجوی ساکن آبدانان بود که در پی قطع همکاری اعتراض‌آمیز او با نیروی انتظامی به طرز مشکوک و ناگهانی درگذشت.

یک کاربر توئیتر روز سه‌شنبه نوشت که ماموران امنیتی جاده‌های منتهی به روستای «ریگ سفید» خرم‌آباد را بسته بودند و اجازه نمی‌دانند کسی به سمت روستا برود.

مسیح علینژاد، فعال زنان ساکن آمریکا، نیز در حساب تلگرام خود نوشت پیکر منصوره سگوند «با حضور تعداد قابل توجهی از شهروندان» به خاک سپرده شد.

منصوره سگوند، اهل خرم‌آباد و دانشجوی حقوق در شهر آبدانان بود که مدتی پیش، از عضویت افتخاری در نیروی انتظامی به خاطر سرکوب و کشتار مردم کناره‌گیری کرده بود.

او در صفحه خود در اینستاگرام از حامیان اعتراضات «زن زندگی آزادی» بود و از سرکوب و کشتار مردم انتقاد کرده بود.

بسیاری از فعالان مدنی و اهالی رسانه، مرگ ناگهانی و مشکوک او را یک «قتل حکومتی» دیگر می‌دانند.

او پیش از مرگ در مورد تهدیدهای جانی خود مطالبی منتشر کرده و بر ایستادگی و مقاومت تاکید کرده بود.

در جریان اعتراضات سراسری ایران، موارد متعددی از کشته شدن و «مرگ مشکوک» معترضان گزارش شد، اما مقام‌های قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی بارها خودکشی، مسمومیت، ایست قلبی، تصادف، سقوط از ارتفاع و موارد مشابه را دلیل مرگ این معترضان عنوان کردند.

در مورد مرگ منصوره سگوند نیز رسانه دولت ایران گزارش‌ها درباره «مرگ مشکوک» او را «کشته‌سازی بی‌اساس» خواند.

۱۵:۱۱ ۱۶.۳.۱۴۰۲

مصباحی مقدم: مگر می‌شود به مردان بگوییم نگاه نکنید؟

غلامرضا مصباحی مقدم، یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مصاحبه‌ای در واکنش به اعتراض بسیاری از زنان در ایران به حجاب اجباری، گفت: «مگر می‌شود زنان حجاب نداشته باشند، بدن و سرشان لخت باشد، آن وقت به مردان بگوییم که نگاه نکنید؟! این بدین معناست که ما برای مردها زندان درست کنیم.»

او در ادامه مصاحبه خود با روزنامه اینترنتی فراز معترضان به حجاب اجباری در کشور را متهم کرده است که «تمایل دارند خودشان را به نمایش بگذارند. برخی زنان آرایش می‌کنند تا خودشان را عرضه کنند».

او سپس چنین نظر داده است که زیبایی‌های زنان فقط «برای ادامه نسل است».

از زمان آغاز اعتراضات سراسری اخیر در ایران که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد و به مبارزه مدنی زنان با حجاب اجباری در کشور انجامید، هر روز بسیاری از زنان، به‌ویژه زنان جوان، بدون حجاب اجباری به خیابان می‌آیند، و هیچ یک از تهدیدهای حکومتی تاکنون آنها را از این اقدام بازنداشته است.

۱۵:۰۰ ۱۶.۳.۱۴۰۲

سجاد شهرابی با وجود ابلاغ وثیقه هنوز در بازداشت است

شیما شهرابی، سردبیر بخش فارسی «ایران‌وایر»، روز دوشنبه خبر داد که برادرش سجاد با وجود گذشت بیش از یک ماه و ابلاغ قرار وثیقه هم‌چنان در بازداشت است:

خانم شهرابی سوم خرداد، خبر داده بود که سجاد، برادرش، دوبلور و گوینده رادیو، به دلیل فعالیت‌ او در حوزه روزنامه‌نگاری و حقوق بشر در خارج از کشور بازداشت شده است.

۱۳:۵۲ ۱۶.۳.۱۴۰۲

شرح شهروند دانمارکی از تجربه زندان در ایران

توماس کیمس، شهروند دانمارکی که در پاییز ۱۴۰۱ و در میانۀ اعتراضات سراسری در ایران بازداشت شده بود، پس از آن‌که روز شنبه ۱۳ خرداد وارد خاک اروپا شد، تجربه خود در ایران را عجیب و فراواقعی توصیف کرد.

او در اولین مصاحبه پس از آزادی و بازگشت به دانمارک در مورد تجربه‌‌اش در زندان جمهوری اسلامی گفت که «حضور در آنجا سوررئال بود و تا از پنجره هواپیما دانمارک را به چشمم ندیدم، باورم نمی‌شد که به کشورم بازگشته‌ام.»

توماس کیمس اضافه کرد که «در ایران با من مثل یک مهمان رفتار شد، اما باید بگویم که رفتار دولت در مقابل شهروندان خودش اینطور نیست.»

آقای کیمس یکی از سه اروپایی است که در آخرین مورد از مبادله زندانیان با ایران آزاد شد. این آزادی در برابر آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی صورت گرفت.

دو فرد دیگر آزادشده، مسعود مصاحب و کامران قادری، دو اتریشی ایرانی‌تبار هستند به ترتیب از سال ۲۰۱۹ و ۲۰۱۶ در زندان بودند.

شرحی از مصاحبه آقای کیمس با یک رادیوی دانمارکی هم در توییت زیر آمده است:

۱۲:۳۷ ۱۶.۳.۱۴۰۲

افتتاح وب‌سایت و صفحه اینستاگرامی برای کارزار حمایت از بهاییان ایران

جامعه جهانی بهایی روز دوشنبه اعلام کرد که کارزار «داستان ما یکیست» را با افتتاح یک وب‌سایت و یک صفحه اینستاگرامی ادامه می‌دهد.

ماه گذشته جامعه جهانی بهایی به مناسبت چهلمین سالگرد اعدام ده زن بهایی در شیراز در سال ۱۳۶۲، در کارزاری از هنرمندان، موسیقی‌دانان، فیلمسازان و سایر افراد فعال در زمینه‌های مختلف هنری خواست به شیوه‌های مختلف یاد آنها را گرامی دارند.

هدف این کارزار که نام آن «داستان ما یکیست» عنوان شده، «گرامی‌داشت این زنان اعدامی و تلاش دیرینهٔ زنان ایرانی از هر عقیده و پیشینه‌ای برای تحقق برابری جنسیتی در دهه‌های گذشته است».

۱۱:۱۲ ۱۶.۳.۱۴۰۲

پژوهش جدید: با واکسیناسیون به‌موقع کرونا در ایران از مرگ ۷۵ هزار نفر جلوگیری می‌شد

یافته‌های یک پژوهش جدید علمی درباره وضعیت واکسیناسیون کرونا در ایران، نشان می‌دهد که اگر پس از آغاز توزیع واکسن‌های ضد کووید در جهان، ایران به همان میزان و سرعت بحرین این واکسن‌ها را به‌دست شهروندان خود رسانده بود، از مرگ ۷۵ هزار و ۳۰۰ ایرانی جلوگیری می‌شد.

در این پژوهش که با مشارکت دانشگاه معروف یِیل انجام شده، به عنوان یک مطالعه موردی، وضعیت ایران با هشت کشور دارای درآمد مشابه و استفاده‌کننده از واکسن‌های کووید ۱۹ مشابه مقایسه شده است.

پس از کشف و ساخت واکسن‌های کرونا، حکومت جمهوری اسلامی، به فرمان رهبر این حکومت، از خرید به‌موقع واکسن‌ها چشم‌پوشی کرد، در حالی که با استناد به این پژوهش، اگر ایران به همان شیوه بحرین به توزیع واکسن می‌پرداخت، از مرگ ۷۵۳۰۰ شهروند، عمدتاً در گروه‌های سنی بالای ۵۰ سال، جلوگیری می‌شد.

۰۹:۵۶ ۱۶.۳.۱۴۰۲

پیام علی‌نژاد درباره برنامه حکومت برای قتل سیستماتیک معترضان

به نوشته مسیح علی‌نژاد، یکی از چهره‌های شاخص اپوزیسیون ایران، «قتل مشکوک» منصوره سگوند حکایت از «برنامه‌ای» در حکومت جمهوری اسلامی دارد برای «قتل سیستماتیک» جوانان معترض:

۰۹:۴۸ ۱۶.۳.۱۴۰۲

یادی از هفت زندانی سیاسی در روز جهانی محیط زیست

گَری لوییس، مشاور ارشد در امور محیط زیست و مدیر سابق دفتر سازمان ملل در ایران، روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی محیط زیست با یک توییت از هفت زندانی محیط زیستی در ایران یاد کرد:

بیشتر

XS
SM
MD
LG