احضار یک وکیل دادگستری بهدلیل رعایت نکردن «حجاب شرعی در معابر»
شیما قوشه، وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان، از احضار خود به دادسرای امنیت اخلاقی به دلیل «حضور در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی» خبر داد.
خانم قوشه در توئیتی نوشته: «هنوز نمیدونم چه مدرکی علیه من وجود داره که امنیت اخلاقی رو بهم زدم و باید ارشاد بشم.»
ریچارد برانسون خواستار آزادی توماج صالحی شد
ریچارد برانسون، کارآفرین و سرمایهگذار مشهور بریتانیایی در یک توئیت خواستار آزادی توماج صالحی شد.
او نوشته که توماج صالحی، شجاعانه، صدای میلیونها جوان ایرانی معترض در خیابانها بود و «همه ما نیز باید صدای او باشیم».
توماج صالحی، خواننده رپ اعتراضی که به صراحت از اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی حمایت میکرد، پس از مدتی زندگی مخفی، بازداشت شد و بیش از هشت ماه است که در زندان به سر میبرد.
این خواننده ۳۳ ساله با اتهام «محاربه و افساد فیالارض» روبرو است که بر اساس قوانین کیفری جمهوری اسلامی میتواند حکم اعدام برای او بهدنبال داشته باشد.
بازداشت دوباره رضا کوشکینژاد در مراسم خاکسپاری منصوره سگوند
گزارشها از ایران، حاکی از بازداشت دوباره رضا کوشکینژاد، عضو اخراجشده پدافند هوایی ارتش، در مراسم خاکسپاری منصوره سگوند، در روز سه شنبه، ۱۶ خرداد است.
حسین کوشکینژاد، برادر رضا این خبر را در یک استوری اینستاگرامی منتشر کرده است.
از نهاد بازداشتکننده و محل نگهداری آقای کوشکینژاد هنوز اطلاعی در دست نیست.
او پیش از این نیز در دوره اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی، بازداشت و از محل کار خود «اخراج» شده بود.
خانم سگوند، دانشجوی حقوق ساکن شهر آبدانان بود که «در پی کنارهگیری اعتراضی از همکاری با نیروی انتظامی»، به طرز مشکوکی درگذشت.
بازگشت خالد پیرزاده به صحنه ورزش و مسابقات
خالد پیرزاده، زندانی سیاسی و قهرمان پیشین پرورش اندام که تصاویر منتشرشده از او پس از آزادی، در حالی که با کاهش شدید وزن روی ویلچر نشسته بود، واکنشهای زیادی را در فضای مجازی برانگیخت، از بازگشت خود به ورزش و دنیای مسابقات خبر داد.
او در توئیتی نوشته که تصمیم دارد با «افتخارآفرینی مجدد، دل مردم» ایران را شاد کند.
این فعال سیاسی مشروطهخواه در خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت و پس از مدتی از سوی دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «توهین به رهبری» در مجموع به هفت سال زندان محکوم شد.
او پیشتر با ارسال پیامی صوتی از زندان خطاب به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، گفته بود که در اثر شکنجههای گوناگون نیروهای جمهوری اسلامی به کلکسیونی از بیماری تبدیل شده است.
خانواده افکاری موفق به ملاقات با وحید در زندان شدند
سعید افکاری، که روز سهشنبه از لغو ملاقات کابینی برادرش وحید خبر داده بود، روز چهارشنبه در توئیتی نوشت که امروز خانوادهاش موفق به ملاقات با او شدهاند.
خبر لغو ملاقات کابینی وحید افکاری، موجب نگرانی فعالان حقوق بشر شده بود و از جمله حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» که اخبار اعتراضات را پوشش میدهد، در این زمینه هشدار داده بود.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز سهشنبه ۱۶ خرداد خواستار آزادی وحید افکاری، برادر نوید افکاری، و دیگر زندانیان سیاسی در ایران شد.
نوید افکاری، کشتیگیر ملیپوش به اتهام قتل عمد در جریان اعتراضات مرداد ۹۷ به اعدام محکوم شد، اتهامی که او همواره آن را رد کرده و گفته بود که تحت شکنجه ناگزیر از اعتراف دروغ شده است.
او با وجود ابهامات فراوانی که از سوی وکلایش اعلام شد و بهرغم کارزار جهانی در مخالفت با اجرای حکم اعدامش، روز ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ اعدام و شبانه دفن شد.
وحید و حبیب افکاری نیز که همراه با نوید دستگیر شده بودند، به حبس های طولانی مدت و شلاق محکوم شده بودند. حبیب که برای مدت طولانی در زندان انفرادی بود، ۱۴ اسفند پارسال از زندان آزاد شد ولی وحید همچنان در سلول انفرادی در حبس است.
الهام افکاری، خواهر نوید افکاری، نیز توسط اداره اطلاعات شیراز بازداشت و در دادگاه شیراز به پنج سال زندان محکوم شد.
کُردمیهن دولت روحانی را «عامل» حمله به سفارت عربستان معرفی کرد
حسن کُردمیهن، از عوامل اصلی حمله سال ۱۳۹۴ به سفارت عربستان سعودی در تهران، به مستند «فرمان حمله» در رادیو فردا که بر پایۀ صداهای درزکرده و در مواردی صداهای شنیدهنشده از عوامل حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران ساخته شده، واکنش نشان داد.
او در حالی که به عنوان یکی از چهرههای اصلی این حمله شناخته میشود، حسن روحانی، رئیسجمهور پیشین ایران و شماری از اعضای کابینه وی را به «ناکارآمدی و حماقت» در دنیای دیپلماسی متهم کرده و در یک استوری اینستاگرامی مدعی شده که آنها «غائله سفارت» را به راه انداختند.
کردمیهن مدعی شده که دولت روحانی به نیروهای امنیتی و نظامی «دستور داد که راه ورود معترضین به سفارت رو باز کنند و اونها رو تشویق به ورود به سفارت کنند و بعد هم همه رو گرفتند.»
این روحانی شبهنظامی در عین حال بابت برقراری دوباره رابطه با عربستان سعودی که پس از حمله یادشده قطع شده بود، تقدیر کرده است.
مستند «فرمان حمله» را وحید پوراستاد، خبرنگار رادیو فردا ساخته است.
انتقاد از توئیت یک نماینده درباره ادعاهای دولت رئیسی
توئیت نظامالدین موسوی، نماینده تهران در مجلس، درباره ادعای سپاه پاسداران در خصوص «رونمایی از یک موشک هایپرسونیک»، واکنش شماری از کاربران را برانگیخته است.
موسوی خطاب به حسن روحانی، رئیسجمهور پیشین ایران نوشته: «بله آقای روحانی میشود هم موشک هایپرسونیک رونمایی کرد، ماهواره به فضا فرستاد، بالستیک خیبر۴ آزمایش کرد، به تهدیدات رژیم صهیونیستی پاسخ داد؛ و همزمان، با آژانس مذاکره کرد، عضو سازمان شانگهای شد، فروش نفت را افزایش داد، با عربستان تجدید رابطه کرد، پولهای بلوکه شده را آزاد کرد و...»
کاربران فضای مجازی زیر این توئیت، به شدت از وضعیت اقتصادی ایران انتقاد کرده و از جمله به طعنه نوشتهاند میتوان «هم مرغ را کیلویی ٨٠ هزار تومان و گوشت را کیلویی ۵٠٠ تومان کرد».
کاربری نوشته «پس چرا این قدر تورم بالاست» و دیگری از اینکه جمهوری اسلامی با اینهمه ادعا نتوانسته کاری برای «رفاه» مردم ایران انجام دهد و این کشور ثروتمند را به «این روز انداخته» انتقاد کرده است.
محمد آقازاده، روزنامهنگار هم در واکنش به این توئیت نوشته: «عزیزم معیشت مردم چه می شود؟ ولله همه این برای عزت کشور است ولی هیچ کشوری با هر میزان سلاح بدون رضایت مردم فاقد اقتدار لازم در روابط بینالملل است. اقتدار از رضایت مردم میآید، روسیه از این موشکها دارد ولی باوجود شلیک آنها برنده جنگ نشد.»
محکومیت عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان فارس به زندان
انجمن صنفی معلمان فارس در بیانیهای، بازداشت و زندان اصغر امیرزادگان، معلم و فعال صنفی را محکوم کرد.
اصغر امیرزادگان که از اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان فارس است، سهشنبه ۱۶ خرداد ماه به اتهام «تبلیغ علیه نظام» برای گذراندن ۸ ماه حبس تعزیری راهی زندان فیروزآباد فارس شد.
او در حالی به زندان رفته که سال گذشته بنا به تشخیص قاضی، این پرونده با حکم یک سال حبس تعلیقی مختومه شد، اما با شکایت و اعتراض دادستان فیروزآباد، مجددا پرونده به جریان افتاد و در دادگاه تجدید نظر استان فارس، به ٨ ماه حبس تعزیری تبدیل شد.
بر اساس این گزارش، این کنشگر صنفی باید ۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» در شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز نیز حاضر باشد.
انجمن صنفی معلمان فارس در بیانیه خود اعلام کرده که «زندان، بازداشت و پروندهسازی علیه معلمان کنشگر و فعالین صنفی عدالت خواه، این قشر فهیم را از مسیر مطالبهگری و آگاهی بخشی دور نخواهد کرد.»
معلمان در سالهای اخیر در ایران تحت فشار قرار داشته و شماری از آنها بازداشت و حتی اخراج شدهاند.
محکومیت سه نفر از «دوستان» خدانور لجهای به بیش از۳۰ سال حبس
وبسایت «حال وش» که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد، گزارش کرد که حسین کاشانی اصل، عادل گرگیج و علیاحمد بریچی که هر سه در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ بازداشت شدهاند، هر کدام به ۱۰ سال حبس در تبعید و همچنین سه ماه زندان تعزیری محکوم شدند.
براساس این گزارش حسین کاشانی اصل و علیاحمد بریچی هر یک برای اتهام «محاربه» به ده سال حبس تبعید در آذربایجان شرقی و عادل گرگیج، هم به همین اتهام به ۱۰ سال حبس در استان اردبیل محکوم شد.
هر یک از آنها نیز به اتهام «اغتشاش» به سه ماه حبس تعزیری محکوم شدهاند.
بر اساس این گزارش، این سه شهروند اهل زاهدان در طول بازداشت «تحت شکنجه و اعترافات اجباری قرار گرفتهاند.»
آنطور که حالوش نوشته این سه نفر از «دوستان» خدانور لجهای، از معترضان کشته شده در جریان اعتراضات زاهدان بوده و در حال حاضر در بازداشتگاه بند ۹ زندان مرکزی زاهدان محبوسند.
شقایق دهقان به ده روز حبس محکوم شد
کاوه راد، وکیل شقایق دهقان، بازیگر، خبر داد که موکلش در دادگاه ارشاد به اتهام حضور بدون «حجاب شرعی» در معابر به تحمل ده روز حبس محکوم شده است.
آنطور که راد در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشته، با این حال دادگاه، حکم حبس خانم دهقان را با جریمه نقدی جایگزین کرده است.
بر اساس گزارش این وکیل دادگستری، «جرم اعلامی، در زمره جرائم درجه هشت قرار دارد، حکم صادره قطعی و غیرقابل تجدیدنظرخواهی است».
شقایق دهقان از جمله بازیگرانی است که همراه با اعتراضات پس مرگ مهسا امینی، تصویر بدون حجاب خود را در شبکههای اجتماعی منتشر کرد.
برای چهرههای زن شناختهشده دیگری نیز که اقدام مشابهی انجام دادهاند، پرونده قضایی تشکیل شده است.