علیرضا آخوندی: خبرهای خوبی در راه است
علیرضا آخوندی، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد و از حامیان شاخص اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، روز پنجشنبه در پیامی اعلام کرد که روز یکشنبه آینده در پاریس «خبرهای خوبی» را به مخالفان حکومت جمهوری اسلامی خواهد داد.
وعده رادان برای برخورد با «کمکاری دستگاهها» در برخورد با بیحجابی
احمدرضا رادان، فرمانده ناجا، که وعدهاش برای برخورد با «کشف حجاب» از روز شنبه، ۲۶ فروردین، در شبکههای اجتماعی با تمسخر کاربران مواجه شده بود در اظهار نظری جدید «دستگاهها» را تهدید کرد که در صورت «کمکاری» در برخورد با حجاب اختیاری با آنها برخورد خواهد شد.
نظر عباس عبدی درباره قانون حجاب: قوانین مشکلی را حل نمیکند
عباس عبدی، فعال سیاسی داخل ایران، در مصاحبهای با روزنامه شرق، تلاش حکومت برای وضع قانون با هدف تحمیل حجاب بر زنان را بیفایده دانست و گفت که «قوانین مشکلی را حل نمیکند»، چرا که «قانون باید مورد پذیرش اکثریت عموم باشد» و حجاب اجباری خواسته اکثریت مردم در ایران نیست.
او گفت: «مثلا در رابطه با حجاب، همین قانونی که نوشتهاند ممکن است یک عده را مجبور کند در یک مکانهایی حجاب را رعایت کنند، ولی بسیاری افراد دیگر به شکلهای دیگر عمل میکنند و ممکن است در برخی مکانها حجاب را رعایت نکنند.»
آقای عبدی در جایی دیگر از این مصاحبه میگوید: «اساسا قانون معنایی ندارد و تمام کارهایی که انجام شده در این حوزه [حجاب] غیرقانونی بوده است. گشت ارشاد و ارشاد کردن مردم اصلا در قانون نیامده است.»
در پی اعتراضات سراسری ماههای گذشته که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، روزبهروز بر تعداد زنانی که از حجاب اجباری دوری میکنند افزوده شده است. در این میان لایحه «عفاف و حجاب» ثمره تلاش حکومت برای تحمیل حجاب بر زنان است که از سوی قوه قضائیه تدوین شد و دولت ابراهیم رئیسی روز ۳۱ اردیبهشت آن را تصویب کرد و به مجلس شورای اسلامی فرستاد.
با این حال این لایحه با انتقاد شدید از طرف اصولگرایان و حامیان حکومت مواجه شد.
کانال تلگرامی خبرنامه امیرکبیر از مرگ «مشکوک» دو دانشجو خبر داد
کانال تلگرامی خبرنامه امیرکبیر مدعی شده که دو دانشجوی این دانشگاه طی کمتر از یک هفته، به صورتی «مشکوک» فوت کردهاند.
این کانال نوشته یوسف سویزی، دانشجویان ارشد ورودی ۱۴۰۱ رشته مهندسی معدن این دانشگاه، که در خوابگاه شیخ الاسلامی دچار ایست قلبی شده بود، بهدلیل «اهمالکاری» اورژانس دانشگاه و «عدم اعزام کادر درمانی» فوت کرده است.
خبرنامه امیرکبیر همچنین علت فوت هفته گذشته بصیرابراهیمپور، دانشجو، در حین بازی مافیا در ساختمان ابوریحان دانشگاه صنعتی امیرکبیر را «عدم اعزام و رسیدگی به موقع اورژانس دانشگاه» عنوان کرده است.
آن طور که در این گزارش آمده، این دانشجو نیز دچار ایست قلبی شده بود.
این کانال تلگرامی این دو مرگ را نیز ادامه «مسمومیت» دانشجویان از طریق غذای سلف دانشگاه دانسته است.
رادیو فردا قادر به راستیآزمایی این ادعاها نیست.
جایزه «صلح سیدنی» به نازنین بنیادی اهدا شد
بنياد صلح سيدنى، نازنين بنيادى، بازیگر و از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی را «صدایی قدرتمند» خواند که از زنان ایرانی و اعتراضات «زن، زندگى، آزادى» حمایت میکند و به همین دلیل جایزه «صلح سیدنی» را به او اهدا کرد.
خانم بنیادی نیز در توئیتی با اعلام این خبر، این جایزه را به مردم ایران تقدیم کرد.
او گفت هموطنانم در ایران در معرض فشارهای وصفناشدنی جسمی و روحی بوده و من با تقدیم این جایزه به آنها قول میدهم که از این فرصت برای تقویت صدایشان در جهان استفاده کرده و حامی آنها برای رسیدن به آزادی، رفاه و سکولاریسم باشم.
محکومیت عضو سندیکای کارگران شرکت واحد به پنج سال حبس
داود رضوی، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد که مهر ماه گذشته دستگیر شده بود، به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و منع فعالیت در گروههای سیاسی و احزاب محکوم شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد با انتشار این خبر، صدور این حکم را محکوم کرده و خواستار توقف آن شده است.
بر اساس این گزارش، اتهام داود رضوی «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» است که مصادیق آن عضویت در هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه، تجمع روبروی مجلس و شهرداری برای مسکن و مطالبات کارگری، ساماندهی اعتراضات کارگری در شرکت واحد، شرکت در اجلاس سازمان جهانی کار، ارتباط با همکاران سندیکایی همانند حسن سعیدی و رضا شهابی، ونیز دیدار با ۲ معلم سندیکایی فرانسوی اعلام شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام کرده که حکم داود رضوی نشان میدهد «پیگیری مطالباتی همانند مسکن، دستمزد و اتحاد با همکاران و ایجاد سندیکای کارگری برای پیگیری این مطالبات از نظر قوه قضاییه و حاکمیت اقدام علیه امنیت ملی محسوب میشود، حقوقی که دولت ایران آن را بر اساس مقاولهنامههای بنیادین سازمانجهانی کار باید رعایتکند.»
این سندیکا همچنین خواستار «لغو پرونده سازی و اتهامات بی پایه و اساس برای داود رضوی و دیگر اعضای زندانی سندیکا حسن سعیدی و رضا شهابی» شده است.
جنازه مثلهشده در میدان آزادی متعلق به یک «زن افغان» است
روزنامه اعتماد به نقل از «یک منبع آگاه» خبر داد «جنازه مثلهشده» یک زن جوان که در نزدیکی میدان آزادی تهران کشف شده بود، متعلق به «زنی افغان» بوده است.
این روزنامه به نقل از یک مقام پزشکی قانونی ایران اعلام کرد هرچند هویت این زن هنوز مشخص نیست، اما «بر اساس معیارهای کارشناسان پزشکی قانونی» سن تقریبی او مشخص شده و هنگام مرگ حدود ۲۵ سال سن داشته است.
یک جرمشناس و قاضی سابق به این روزنامه گفته است اینکه قاتل جنازه را در میدان آزادی تهران رها کرده است، «حتما پیامی» دارد و با توجه به ویژگیهای این میدان، او قصد «انتقال پیامی» داشته است.
بعد از کشف این جنازه، نگرانیهایی در شبکههای اجتماعی درباره وجود یک «قاتل زنجیرهای» که زنان را میکشد و به شیوه یکسان جنازه آنها را رها میکند مطرح شده بود، اما روزنامه جام جم روز هفتم خرداد به نقل از «یک منبع آگاه» در پلیس نوشت فردی که پیش از این در ارتباط با مثله کردن زنی در شهر آباده فارس بازداشت شده بود، «اعتراف» کرده است، و در مورد پرونده میدان آزادی تهران نشانهای از قتلهای زنجیرهای دیده نشده است.
زنکشی و همسرکشی در ایران در سالهای اخیر افزایش قابل توجهی داشته و هفته گذشته در آخرین مورد فاششده، سایت حقوق بشری «ههنگاو» اعلام کرد که یک دختر ۱۷ ساله به نام «روژین عظیمی» روز ۱۳ خرداد در شهرستان دیواندره استان کردستان با انگیزه «ناموسی» توسط برادرش به قتل رسیده است.
استانداری فارس: فیلم خواستگاری در حافظیه یادآور جشنهای ۲۵۰۰ ساله بود
استانداری فارس روز چهارشنبه با انتشار بیانیهای، بار دیگر به انتشار کلیپ یک خواستگاری در حافظیه شیراز حمله لفظی کرد و آن را یادآور «جشنهای ۲۵۰۰ ساله» دانست.
به گزارش خبرگزاریهای ایران، این استانداری گفته که فیلم منتشر شده «نه منطبق با فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی ما بود و نه در شرایط کنونی جامعه امری عادی بود».
به ادعای آن، «تلاش هنجارشکنان برای تغییر فضای دلانگیز، عرفانی و آرام حافظیه»، «تمرکز رسانههای بیگانه» و «حرکتهای مختلف برخی افراد معلومالحال، حوادث قبحشکنی و عفتزدایی جریان جشنهای ۲۵۰۰ ساله و تکرار جهت زمینهسازی آن را به ذهن متبادر میسازد».
انتشار فیلمی از خواستگاری مردی از یک دختر در حافظیه شیراز که روز هشتم خرداد در شبکههای اجتماعی به شکل وسیعی منتشر شد، بازداشت مدیر زن این مجموعه را بهدنبال داشت و مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس نیز از سمت خود تعلیق شد.
از سوی دیگر، رسانههای نزدیک به حکومت جمهوری اسلامی از تشکیل پرونده قضایی برای زوج یادشده خبر دادند.
جشنهای ۲۵۰۰ ساله که استانداری فارس آن را تقبیح کرده است، به مراسم رژه در تخت جمشید و رویدادهای هنری و فرهنگی اطلاق میشود که در دهه پنجاه هجری شمسی در شیراز برگزار شد و بسیاری از هنرمندان ایرانی و خارجی در آنجا برنامه اجرا میکردند و با استقبال گستردهای روبرو شد.
بخشهایی از برنامههای هنری مربوط به این جشن در آرامگاه حافظ برگزار شد.
درخواست نماینده بوندستاگ برای آزادی ناهید تقوی
نوربرت روتگن، نماینده پارلمان آلمان، بوندستاگ، در توئیتی با اشاره به سه ساله شدن دوران بازداشت ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی توسط جمهوری اسلامی، نوشته که دولت آلمان باید به هر طریقی او را که به گروگان گرفته شده، آزاد کند.
او با اشاره به شرایط جسمی نامناسب خانم تقوی در زندان، نوشته که دولت فدرال آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا، هنوز همه ابزارهای خود برای آزادی این شهروند را به کار نبسته است.
این توئیت پس از آن منتشر میشود که نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، در پیامی از زندان اوین در مورد وضعیت سلامتی ناهید تقوی، زندانی سیاسی دوتابعیتی، نوشته است که مسئولان قوه قضائیه جمهوری اسلامی، «زندانیِ بیمار را تا نهایت مرز ممکن، تا مرز از دست دادن سلامتی، آزار و محرومیت میدهند».
در این پیام که روز یکشنبه ۱۴ خرداد در صفحه اینستاگرام خانم محمدی منتشر شد، آمده است: ناهید تقوی ۶۸ ساله، «دوباره درگیر خشک شدن انگشتان دست و درد شدید در گردن، کمر و دستانش» شده و «درد را به وضوح در چهرهاش میتوان دید».
خانم محمدی تصریح کرده که علیرغم دستور پزشکی قانونی وابسته به قوه قضائیه مبنی بر اینکه خانم تقوی نباید در محیط پُر استرس باشد، «هر دوبار پس از تزریق بسیار دشوار و دردناک کورتون به مفاصل از روی تخت بیمارستان یک راست به روی تخت زندان» منتقل شده است.