ابراز نگرانی خانواده وحید عباسی، معترض زندانی در اهواز، از وضعیت او در انفرادی
خانواده وحید عباسی، معترضی که از حدود هفت ماه پیش با ساچمهای در چشم زندانی است، از وضعیت او در سلول انفرادی زندان اهواز ابراز نگرانی کرد.
حمید عباسی، برادر وحید، با اشاره به اینکه او سه روز پیش مورد ضرب و جرح شدید قرار گرفت و به سلول انفرادی منتقل شد، در پیامی اینستاگرامی نوشت: «با توجه به وضعیت چشم وحید، ما نگران سلامتی او هستیم.»
وحید عباسی آبان سال گذشته در جریان اعتراضات ایذه با گلوله ساچمهای از ناحیه چشم هدف شلیک قرار گرفت و نیروهای حکومتی چند روز بعد او را از بیمارستان به زندان شیبان اهواز بردند.
او یکی از ۹ نفری است که به گفته منابع حقوق بشری، تحت فشار برای اعتراف اجباری در ارتباط با کشته شدن کیان پیرفلک و چند شهروند دیگر در ایذه هستند.
حمله نیروی انتظامی به پارک لاله در پی جمع شدن عدهای برای بازی «عمو زنجیرباف»
گزارشها در شبکههای اجتماعی حاکی از حمله نیروی انتظامی به پارک لاله و بازداشت چند نفر به دلیل مشارکت در یک بازی جمعی است.
کانال تلگرامی «زنان و مسائل اجتماعی» گزارش داد که روز جمعه نوزدهم خرداد عدهای از مردم، از جمله کودکان و والدینشان، در حال «بازی و شادی» بودند و «دایره عمو زنجيرباف» تشکیل دادند.
بر اساس این گزارش، در این لحظه چند ماشین انتظامی و یگان ضد شورش با لباسهای مشکی وارد پارک شدند و از مردم خواستند متفرق شوند. این کانال نوشت: «بچههای کوچک از حضور آنها ترسیده و به گریه میافتند. برخی فرزندان خود را بغل زده و سریع محل را ترک میکنند.»
بر اساس این گزارش فرمانده نیرویهای انتظامی در میدان «هیچ جواب مشخصی برای چنین هجوم و رفتاری» ارائه نکرد. همچنین هر کسی که «ممکن است عکس گرفته باشد در جا بازداشت» شد.
این کانال تلگرامی افزود که برخی ماموران مدعی شدند که «عدهای هنجارشکن داخل جمعیت» حضور داشتند و برخی دیگر نیز مدعی شدند که این جمعیت در پی یک «فراخوان تحريک در فضای مجازی» جمع شدند و یک مامور دیگر نیز گفت: «تعدادی حرکت ریتمیک شبیه رقص داشتهاند».
در ماههای اخیر فشار نیروهای انتظامی علیه مردم در زمینه سرکوب حق آزادی پوشش افزایش یافته است.
یاشار تبریزی، فعال مدنی، در نزدیکی تهران بازداشت شد
گزارش منابع حقوق بشری و شبکههای اجتماعی حاکی از بازداشت یاشار تبریزی، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق، توسط نیروهای امنیتی در نزدیکی تهران است.
بر اساس این گزارشها آقای تبریزی روز شنبه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
یک منبع مطلع روز یکشنبه به هرانا گفت: «آقای تبریزی توسط شش تن از نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در شهریار بازداشت شد.»
بر اساس این گزارش، ماموران ضمن تفتیش خانه تبریزی، برخی از لوازم دیجیتال او و خانوادهاش از جمله دو دستگاه تلفن همراه را ضبط کردهاند.
هنوز مقامهای قضایی جمهوری اسلامی در این زمینه توضیحی ارائه نکردهاند.
اکبر قلیزاده (یاشار تبریزی) پیش از این نیز از بابت فعالیتهای مدنی خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.
شاهزاده رضا پهلوی در گفتوگو با روزنامه اسرائیلی جروزالمپست گفت که «سقوط رژیم حاکم بر تهران، چهره خاورمیانه را تغییر خواهد داد» و «تغییراتی مثبت برای تمامی این منطقه دربر خواهد داشت».
او مأموریت زندگی خود را رساندن ایران به برقراری دموکراسی توصیف کرد و افزود: منطقه ما در آن صورت، میتواند بسیار متفاوت از امروز باشد.
رضا پهلوی در حاشیه اجلاس سالانه روزنامه جروزالمپست که در نیویورک و با حضور صدها تن از سیاستمداران، مدیران ارشد و بازرگانان عمده اسرائیلی و آمریکاییهای هوادار اسرائیل برگزار شده بود، با این روزنامه گفتوگو کرد.
او اظهار داشت در ۴۴ سال وجود حکومت حاکم بر ایران، چهره خاورمیانه به کلی تغییر کرد؛ تنش، درگیری، افراطگرایی، تهدید هستهای و بیثباتی در این منطقه همگی به رویدادهای ایران گره خورده است.
آقای پهلوی که دو ماه پیش نخستین شخصیت بلندپایه ایرانی دعوت شده از سوی دولت اسرائیل در سفر رسمی به این کشور بود، در گفتوگوی تاز خود با جروزالم پست، همانند اظهاراتی که در سفر به اسرائیل بیان کرد، تأکید کرده که ایرانیها به دنیا و بهویژه به اسرائیل میگویند: «برخلاف رژیم حاکم، ما دشمن شما نیستیم، ما میخواهیم دوست شما باشیم».
رضا پهلوی در حاشیه اجلاس نیویورک با بنی گانتس، وزیر دفاع پیشین اسرائیل و یکی از رهبران اصلی جناح اپوزیسیون این کشور نیز دیدار و گفتوگو کرده بود.
هرانا: توماج صالحی بر اثر ضرب و شتم همچنان مجروح است
وبسایت هرانا که اخبار مربوط به نقض حقوق بشر در ایران را پوشش میدهد، از مجروح شدن توماج صالحی، خواننده رپ مخالف جمهوری اسلامی، بر اثر ضرب و شتم به دست نیروهای امنیتی خبر داده است.
یک منبع مطلع روز شنبه بیستم خرداد به هرانا گفت: «توماج صالحی چند ماه پس از بازداشت در مراحل بازجویی مورد ضرب و شتم قرار گرفت. به طوری که پای راست و چشم راست وی آسیب دید. او کماکان از جراحات وارده رنج میبرد.»
همچنین یکی از نزدیکان این خواننده به این وبسایت گفت: «توماج صالحی در سلول خود از وضعیت بهداشتی مناسبی برخوردار نیست و علیرغم جراحات وارده، از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده، امری که افزایش نگرانیهای خانواده و نزدیکان وی را به همراه داشته است.»
به نوشته هرانا، با گذشت هفت ماه از زمان دستگیری، این خواننده کماکان در یکی از سلولهای امنیتی زندان دستگرد اصفهان در بازداشت است.
روز یکشنبه هفدهم اردیبهشت ماه، جلسه بازپرسی توماج صالحی، به صورت ویدیو کنفرانس در دادسرای اصفهان برگزار شده بود.
پیشتر پرونده آقای صالحی به دلیل نقص تحقیقات از دادگاه به دادسرا بازگردانده شد.
توماج صالحی که بارها از اعتراضات «زن زندگی آزادی» حمایت کرده بود، اوایل آبان پارسال، به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد و از آن زمان سازمانها و فعالان حقوق بشری بارها نسبت به وضعیت او در زندان هشدار دادهاند.
سپیده فرهان، از بازداشتشدگان اعتراضات دیماه ۹۶، در کرج درگذشت
سپیده فرهان (فرحآبادی) از زندانیان سیاسی سابق که در اعتراضهای سال ۹۶ بازداشت و به زندان محکوم شده بود، به شکل نامعلومی درگذشت و روز ۲۰ خرداد به خاک سپرده شد.
گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی است که پیکر بیجان خانم فرهان روز ۱۹ خرداد در منزلش در کرج پیدا شده بود
هنوز از دلیل درگذشت این زندانی سیاسی سابق اطلاعی در دست نیست. با این حال، گفته میشود که پیکر او در «بهشت سکینه» کرج دفن شده است.
سپیده فرهان دانشآموخته رشته معماری و فعال مدنی، روز ۱۲ دیماه ۹۶ در جریان اعتراضهای سراسری در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
او یک ماه و نیم بدون حق ملاقات با خانواده و بدون دسترسی به وکیل مدافع در سلول انفرادی زندانی و تحت بازجویی بود و در ۲۸ بهمن همان سال با سپردن وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان آزاد شد.
او در دادگاه انقلاب تهران به شش سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد و سپس گفته شد که محکومیت او به دو سال کاهش یافته است که از دی ۹۸ آغاز شد و بعد از یک سال و نیم، در تیر ۱۴۰۰ آزاد شد.
گزارشهای دانشجویی از ایران حاکی است که تعدادی از دانشجویان دختر دانشگاه تهران به دلیل سر باز زدن از «حجاب اجباری» از سوی مجتمع خوابگاهی این دانشگاه «در یک روز ناگهان» لغو اسکان شدند.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز شنبه ۲۰ خرداد در کانال تلگرامی خود خبر داد که حراست مجتمع خوابگاهی چمران در همدستی با حراست دانشگاه تهران، علاوهبر «مدرکسازی» علیه دانشجویان هنگام ورود و خروج، سختگیری را «به درون دیوارهای خوابگاه» دختران هم کشاندهاست.
بر اساس این گزارش، پس از پیگیری دانشجویانی که اسکانشان لغو شده است مشخص شد این لغو اسکان «به علت حجاب» بوده است.
شوراهای صنفی تصمیم به لغو اسکان شماری از دانشجویان دختر را «یکی از بیشرمانهترین» اقدامات مسئولان دانشگاه تهران خوانده و تصریح کرده است: «در مراجعۀ این دانشجویان به مسئولان حراست دانشگاه، مشخص شد که حراست عکسهایی از این دانشجویان در هنگام ورود به خوابگاه یا خروج از آن در دست داشته است که نشان میدهد حراست خوابگاه و دانشگاه در حال جمعآوری و تهیه مدارکی علیه دانشجویان هستند.»