علی شریفی زارچی، از اساتید دانشگاه شریف، به تحصن دانشجویان دانشگاه هنر واکنش نشان داده است.
او در توییتی در این خصوص نوشت: «دانشجویان دانشگاه هنر تهران در اعتراض به تصمیم جدید دانشگاه مبنی بر اجباری شدن نوع پوشش «مقنعه» برای دانشجویان دختر، از عصر امروز تاکنون در داخل دانشگاه دست به تحصن زدهاند.»
این استاد دانشگاه اضافه کرد: «مسئولیت ایجاد هر گونه تنش و فشار روانی بر دانشجویان آن هم در فصل امتحانات، بر عهدهی مدیریت دانشگاه است.»
تحصن دانشجویان دانشگاه هنر تهران در اعتراض به اجباری شدن مقنعه
شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز چهارشنبه ۲۴ خرداد اعلام کرد٬ حدود ۵۰ دانشجوی دانشگاه هنر در اعتراض به اجباری شدن مقنعه در پردیس باغ ملی این دانشگاه دست به تحصن زدهاند.
طبق این گزارش، در ابتدای تحصن، رئیس حراست دانشگاه دانشجویان را تهدید کرد که درها را به روی ماموران امنیتی باز میکند، اما دانشجویان به تحصن خود ادامه دادند.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور میگوید: «در حال حاضر وضعیت این دانشجویان مساعد نیست. آب دانشگاه قطع شدهاست و به دیگر دانشجویان اجازهی رساندن آب و غذا و حتی استفاده از سرویس بهداشتی به این دانشجویان داده نمیشود.»
این شورا اضافه کرده است: «حضور پرتعداد نیروهای حفاظت فیزیکی در داخل دانشگاه و حضور همزمان نیروهای لباس شخصی در خارج از دانشگاه فشار مضاعفی بر دانشجویان وارد کردهاست.»
«تفکیک جنسیتی» سالن مطالعه دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
یک دانشجوی دانشگاه تهران در توئیتی خبر داد که سالن مطالعه دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دچار تفکیک جنسیتی شده است.
او با انتشار عکسی که این تفکیک را نشان میدهد، نوشته که «به دستور محمدصادق کوشکی تفکیک شد و کتابخانهی مرکز مطالعات جهان به صورت انحصاری در اختیار آقایان قرار گرفت!»
محمدصادق کوشکی، استادیار این دانشکده و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، یکی از تندروترین چهرههای دانشگاهی حامی جمهوری اسلامی است که رسانههای اصولگرا و تلویزیون حکومتی دیدگاههای او را در سالهای اخیر به شکل گسترده پوشش میدهند.
او همچنین یکی از مخالفان سرسخت جنبش اعتراضی سال گذشته و زنانی است که با حجاب اجباری مبارزه میکنند.
کوشکی فروردین امسال و بعد از آن که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بیحجابی را «حرام سیاسی» خواند، گفت «ترویج بیحجابی» از سوی «رسانههای بیگانه سرویسهای امنیتی و در فضای مجازی ولنگار و بیقانون» انجام میشود و ابزاری برای ایجاد «جنگ داخلی فرهنگی» و «براندازی» است.
او همچنین یکی از مخالفان لایحه حجاب و عفاف ارائه شده به مجلس است و روز ۲۱ خرداد در نشستی برای بررسی آن ادعا کرد مبنای لایحهای که قوه قضائیه ارائه داده است «سکولار» است.
تجمع بیماران هموفیلی بهدلیل جلوگیری سازمان غذا و دارو از توزیع داروی خارجی موثر
بهدنبال تجمع بیماران هموفیلی مقابل سازمان غذا و دارو در روز سهشنبه خرداد، یک عضو مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران دلیل این تجمع را مخالفت سازمان غذا و دارو با توزیع داروی خارجی مخصوص این بیماری اعلام کرد.
احمد قویدل به خبرگزاری فارس گفت در این تجمع خانوادههایی حضور داشتند که فرزندانشان «مشکلات حاد» خونریزی دارند و به پدیده پزشکی «مهارکننده» دچارند که آنها را در معرض «معلولیت شدید» قرار میدهد.
او توضیح داده که از حدود ۱۰ سال پیش دارویی به نام « هملیبرا» وارد بازار شده که مشکل بیماران دچار «مهارکننده» را تا حد زیادی حل میکند اما به بهانه «حمایت از تولیدات داخلی» این داروی خارجی بهرغم «باز شدن فهرست دارویی» بعد از دو سال، در ایران توزیع نمیشود.
عضو مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران با اشاره به اینکه فهرست این بیماران برای دریافت دارو آماده شده، خبر داده که هزینه این داروها از سوی یک شرکت پرداخت شده و دارو وارد ایران شده اما قیمتگذاری نشده است.
او به نقل از رئیس سازمان غذا و دارو گفته که توزیع نشدن داروی «هملبیرا» به این دلیل است که «بیمهها هزینه این دارو را نپذیرفته است و ما نمیتوانیم آن را توزیع کنیم.»
آقای قویدل با ابراز نگرانی از انقضای تاریخ مصرف داروی مورد نیاز بیماران هموفیلی که یک سال اعتبار دارد، گفته که اگر اجازه توزیع داروها داده نشود، تاریخ آنها «منقضی» و ضربه هنگفتی به مجموعه این داروها وارد میشود.
«مخالفت» با سفر مولوی عبدالحمید به حج
پایگاه اطلاعرسانی مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، از اعلام «مخالفت» نهادهای امنیتی با سفر حج امسال او خبر داد.
بر اساس این گزارش، با آنکه اقای عبدالحمید قصد داشت امسال به سفر حج برود، «بنابر اعلام برخی از مسئولان وزارت اطلاعات»، با این سفر مخالفت شده است.
جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نشده است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ماههای اخیر و به ویژه پس از سرکوب اعتراضات مردم این شهر در جمعهای که به جمعه خونین زاهدان شهرت یافت، موضعگیریهای صریح و تندی علیه سیاستهای جمهوری اسلامی اتخاذ کرده است.
واکنشها به اعلام موجودیت انجمن خانوادههای دادخواه آبان
اعلام موجودیت یک تشکل ضد حکومتی دیگر به نام «انجمن خانوادههای دادخواه آبان» در دو روز گذشته توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
در حساب کاربری این انجمن در توییتر، یادآوری «آبان خونین ۹۸» و «تلاش برای ثبت کشتار آبان به عنوان جنایت علیه بشریت در اتحادیه اروپا و سازمانهای بینالمللی» از جمله اهداف این تشکل جدید عنوان شده است.
از جمله واکنشها به تشکیل این انجمن میتوان به واکنش جواد سلیمانی اشاره کرد که خود همسرش را در شلیک موشکهای سپاه به هواپیمای اوکراینی از دست داد:
دیدار آسیبدیده چشم با مقام پارلمان اروپا
عرفان رمیزی، از آسیبدیدگان چشم در انتخابات که به آلمان رفته، از دیدار خود با کورنلیا ارنست، رئیس گروه رابطه با ایران در پارلمان اروپا، خبر داد.
آنطور که آقای رمیزی در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشته، در این دیدار درباره قراردادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا، فعالیت برای آزادی زندانیان سیاسی در ایران و چگونگی کمک به آسیب دیدگان و مجروحان اعتراضات و نیز تلاش برای فراهم کردن اینترنت برای مردم ایران صحبت شده است.
حمایت یک خواننده مرد از کمپین «من کنسرت نمیدهم و به کنسرت نمیروم»
صابر جعفری، خواننده و آهنگساز، در حمایت از حرکت اعتراضی هانا کامکار، خواننده که اعلام کرده بود «تا برطرف شدن ممنوعیت صدای زنان کشور، هرگز پای به هیچ کنسرتِ خواننده مرد محور، نخواهم گذاشت»، موسیقیدانان ایرانی را به کمپین اعتراضی «من کنسرت نمیدهم و به کنسرت نمیروم» دعوت کرد.
صابر جعفری در حساب کاربری خود در اینستاگرام خواستار حمایت از زنانی شد که «نتوانستهاند تاکنون به عنوان خواننده روی صحنه بیایند و قبول نمیکنند که بخاطر خواندن زیر صدای دو خانم و سه آقای دیگر باشند و مردانی که در حمایت از این بانوان تاکنون به عنوان سولیست روی صحنه ظاهر نشدهاند».
آقای جعفری افزوده: «تا زمانی که خانمها بدون هیچ دلیل واضحی حق خوانندگی و حضور آزاد روی صحنههای کنسرت رسمی با مجوز را ندارند، در هیچ کنسرت رسمی با کلامی به هر عنوانی چه به عنوان اجرا کننده یا تماشاگر شرکت نکنیم و همچنین کنسرت بانوان که حق مردان را از شنیدن صدای زنان میگیرد را تحریم کنیم.»
از زمان استقرار جمهوری اسلامی، خوانندگی و هنرنمایی زنان در عرصه موسیقی، یا ممنوع و یا با محدودیتهای زیادی همراه بوده است.
افشاگری مؤسس جمعیت امام علی پس از خروج از ایران
شارمین میمندینژاد، بنیانگذار خیریه «جمعیت امام علی» که در سال ۱۳۹۹ با فشار حکومت بسته شد، در مصاحبهای بعد از آزادی از زندان و خروج از کشور، جمهوری اسلامی را متهم کرد که از «کودکان آسیبدیده» به عنوان نیروی سرکوب اعتراضهای مردمی استفاده میکند.
این اتهامی است که پیشتر هم به حکومت جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران زده شده و بهویژه در اعتراضات سراسری اخیر که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد بار دیگر مطرح شد.
آقای میمندینژاد در گفتوگوی اختصاصی خود با بیبیسی فارسی که روز سهشنبه، ۲۳ خرداد، منتشر شد، تأکید کرد که نهادهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی از افرادی که در کودکی مورد «تجاوز» و «خشونت» قرار گرفتهاند، برای اهداف سرکوبگرانه خود بهره میبرند.
از همین رو، به گفته مؤسس خیریه جمعیت امام علی، شاکی پرونده او نیز قرارگاه ثارالله سپاه بوده که تأمین امنیت پایتخت را بر عهده دارد و در سرکوب معترضان نقشی اساسی بازی میکند.
اما بهرهکشی از کودکان به دست حکومت فقط به سرکوب معترضان ختم نمیشود؛ بلکه به گفته آقای میمندینژاد تجارت جنسی دختران آسیبدیده هم هست که در مکانهایی مانند اطراف امامزادهها در قالب صیغه انجام میشود.
او در بخشی دیگر از مصاحبه افشاگرانه خود به «وضعیت مشکوک توزیع مواد مخدر در مناطق محروم و فقیرنشین به ویژه میان کودکان» اشاره میکند و میگوید که در ایران شبکه توزیع مواد مخدر «از توزیع نان هم قویتر و بهتر عمل میکند، مواد به سرعت و به راحتی به دست مشتری میرسد و بسیاری جاها حتی فکر میکنید که مواد مخدر سوبسید دارد».
او در ادامه یکی از دلایل برخورد با خیریه خود را گزارشهایی عنوان میکند که این خیریه با تصویربرداری و مستندسازی از بحران مواد مخدر به وزارت کشور و نهادهای امنیتی ارائه داده بود.
به گفته آقای میمندینژاد، در روندی تکرارشونده، هر بار که جنبشی اعتراضی در ایران به راه میافتد که با سرکوب و در نهایت با سرخوردگی جوانان همراه است، بلافاصله با توزیع گسترده مواد مخدر در جامعه روبهرو هستیم.
شارمین میمندینژاد، مؤسس «جمعیت امام علی»، در تیرماه ۱۳۹۹ توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت و ششم آبان با سپردن وثیقه دو میلیارد تومانی آزاد شد.
اتهام او پس از بازداشت از سوی نیروهای اطلاعات سپاه، «توهین به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی و اقدام علیه امنیت ملی» اعلام شد.