قدیانی: صنعت هستهای ایران برای حفظ حکومت غاصبانه و نامشروع خامنهای است
ابوالفضل قدیانی، از فعالان سیاسی ساکن ایران، در واکنش به اظهارات اخیر رهبر جمهوری اسلامی، اعلام کرد که صنایع هستهای ایران به ابزاری برای «حفظ حکومت غیرقانونی، غاصبانه، نامشروع و مادام العمر علی خامنهای» تبدیل شده است.
آقای قدیانی در یادداشتی که روز پنجشنبه در کانال تلگرام کلمه منتشر شد، آورده است: «️حقیقت آن است که صنایع هستهای (غیر از نیروگاه بوشهر که آن هم ابزاری شد در دست روسها و پوتین برای دوشیدن مردم ایران) تماماً به خاطر حفظ حکومت غیر قانونی، غاصبانه، نامشروع و مادام العمر علی خامنهای جبار ایران ایجاد شده و تداوم پیدا کرده است.»
او با اشاره به اظهارات اخیر خامنهای در جمع تعدادی از مدیران سازمان انرژی هستهای ایران، افزود: «او [خامنهای] نعل وارونه میزند و میخواهد وانمود کند که ایران را دوست دارد و نظام فاسد جمهوری اسلامی در میان ملت محبوب است.»
این فعال سیاسی ادامه داد: «علی خامنهای خوب میداند که اکثریت قریب به اتفاق مردم او را بزرگ ترین دشمن ملت و کشور ایران میدانند. حیرت آور است که با وقاحت تمام میخواهد بگوید صنایع هستهای برای پیشرفت ملت ایران تأسیس شده، ادامه آن لازمه ارتقای زندگی مردم است و لذا در حفظ و حراست از زیرساختهای آن (ضمن توافق با آمریکا) کوشش خواهد کرد؛ صنعتی که جز ویرانگری و فقر و فاقه برای ملت چیزی به ارمغان نیاورده است.»
خامنهای روز ۲۱ خرداد گفته بود که «هرکس ایران، جمهوری اسلامی و قوت و پیشرفت کشور را دوست دارد، باید برای فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و صنعتی هستهای اعتبار و اهمیت قائل باشد».
این اظهارات خامنهای در شرایطی است که گمانهزنیها دربارۀ دستیابی احتمالی ایران و آمریکا به یک توافق موقت هستهای افزایش یافته است.
در سالهای گذشته، گزارشهای متعددی درباره تلاش ایران برای دستیابی به بمب اتمی منتشر شده، اما جمهوری اسلامی این تلاش را رد میکند و مدعی است که فعالیتهای هستهای ایران «صلحآمیز» است.
آقای قدیانی در یادداشت خود اضافه کرد که برنامه هستهای ایران منجر به فقیرتر شدن مردم شده و «مقصر و مسئول اصلی این فجایع و جنایات علی خامنهای است که باید پاسخگو باشد».
او بار دیگر خواستار کنارهگیری خامنهای از مقام خود و برگزاری رفراندوم (همهپرسی) برای تعیین حکومت سیاسی آینده ایران شد.
این فعال سیاسی نوشت: «اگر او [خامنهای] تسلیم مردم نشود سرانجام مردم او را از اریکه قدرت به زیر خواهند کشید و به ظلم و جور و تبه کاریهای او خاتمه خواهند داد و نظام دلخواه خود را مستقر خواهند کرد. آن روز دیر نخواهد بود.»
رادان میگوید «برخوردهای لازم» با سلبریتیهای معترض به حجاب اجباری «در حال انجام است»
فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی عصر پنجشنبه بار دیگر تهدید کرد برای زنان و دخترانی که به گفتۀ او، «در فضای مجازی کشف حجاب میکنند، یا افرادی که دیگران را تشویق و بیحجابی را ترویج میکنند» پروندههای قضایی تشکیل میشود.
احمدرضا رادان در جمع خبرنگاران استان قم با اشاره به اقدامهای نیروی انتظامی برای مقابله با زنانی که تن به حجاب اجباری نمیدهند، گفت که موارد آنلاین از طریق طرح موسوم به «ناظر چهار» پیگیری میشود.
او افزود در همین زمینه نیز «برای برخی از افراد چهره (سلبریتیها) پروندههای قضایی تشکیل شده و برخوردهای لازم درحال انجام است».
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی، روز ۲۲ خرداد اعلام کرد که برای آزاده صمدی و لیلا بلوکات، بازیگران سینما و تلویزیون، «قرار جلب به دادرسی» به دلیل «کشف حجاب» صادر شده است.
در جریان اعتراضهای سراسری سال گذشته، شماری از بازیگران زن ایرانی برای نمایش همبستگی خود با معترضان، حجاب از سر برداشتند که واکنش نهادهای امنیتی و قضایی را به دنبال داشت و به بازداشت عدهای از آنها ازجمله ترانه علیدوستی، کتایون ریاحی و هنگامه قاضیانی منجر شد.
تهدیدهای مکرر مقامهای تندرو جمهوری اسلامی در مورد برخورد با معترضان به حجاب اجباری در شرایطی است که ۹ ماه پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، نافرمانی مدنی زنان و دختران از پوشش تحمیلی حکومت به شکل گستردهتری ادامه یافته است.
شاهد آن نیز تصاویر و ویدئوهایی است که روزانه از زنان بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی ایران منتشر میشود. از ابتدای امسال نیز چند بازیگر زن برای نشان دادن اعتراض خود به حجاب اجباری، بدون پوشش سر در مراسم یا اماکن عمومی شرکت کردهاند. کتایون ریاحی و پانتهآ بهرام به دادگاه احضار شدند و شقایق دهقان به ده روز حبس محکوم شد.
احمدرضا رادان همچنین از موافقت ابراهیم رئیسی با افزایش شمار «دوربینهای نظارتی» در سطح شهرها خبر داد و ابراز امیدواری کرد که برای تهیه این دوربینها، «زودتر تأمین اعتبار لازم انجام شود».
طی ماههای گذشته، مقامهای حکومت از نصب دوربینهای تشخیص چهره علیه زنانی که به عنوان اعتراض، حجاب حکومتی را رعایت نمیکنند خبر داده بودند.
در همین زمینه، وبسایت آیپیویام، مرجع فناوری امنیت فیزیکی که نظارت تصویری، کنترل دسترسی، شناسایی سلاح و موارد دیگر را پوشش میدهد، در گزارش دسامبر ۲۰۲۱ خود اعلام کرد که شرکت چینی دوربینسازی و هوش مصنوعی «تیاندی» به تقویت برنامههای نظارتی جمهوری اسلامی کمک میکند.
«استقرار موقت» سفارت عربستان سعودی در هتلی در تهران
روزنامه شرق از استقرار موقت سفارت عربستان سعودی در هتل اسپیناس پالاس تهران خبر داد.
بر اساس این گزارش، «دیپلماتهای عربستان سعودی که از مدتی قبل به تهران آمدهاند در این هتل مستقر شده و فعالیت خود را آغاز کردهاند. تا زمان تعیین تکلیف ساختمان سفارت عربستان سعودی در تهران، سفارت به طور موقت در این هتل باقی خواهد ماند.»
روایت یک روزنامهنگار از فعالیت زن آمر به معروف در مؤسسه همشهری
میلاد علوی، روزنامهنگار، در توئیتی نوشته «کانال تلگرام شهرما از جذب رایحه ربیعی در موسسه همشهری خبر داد.»
رایحه ربیعی، زن آمر به معروفی است که با سپیده رشنو، مترجم و نویسنده در اتوبوس بیآرتی درگیر شد و این درگیری بازداشت خانم رشنو را در پی داشت.
علوی اضافه کرده: «سپیده، بیشتر از ۳ سال حبس گرفت که برای ۵ سال تعلیق شد، ربیعی اما پس از حمایت نهادهای حاکمیتی، در بخش تدوین روزنامه همشهری کارآموزی میکند.»
هنگامه چوبین، از مادران دادخواه، به دادسرای ایذه احضار شد
هنگامه چوبین، مادر آرتین رحمانی پیانی که فرزندش در جریان تیراندازی ایذه کشته شد، از احضار خود به دادسرای این شهر استان خوزستان خبر داد.
خانم چوبین در اینستاگرام خود نوشته به «جرم دادخواهی از خون به ناحق ریخته پسرم و برادرم که چندین ماه است بدون تفهیم اتهام در زندان محبوس کردهاند به دادسرا احضار شدم.»
در برگه احضاریهای که او منتشر کرده، تهدید شده در صورت عدم حضور، جلب خواهد شد.
خانم چوبین افزود: «در اینجا اعلام میکنم که احضار به دادسرا نه در منِ دست از جان شسته رعب و وحشتی ایجاد میکند و نه خللی در عزم و اراده راسخم در جهت بیان حقیقتِ شب بیست و پنج آبان ماه شهرستان ایذه.»
آرتین رحمانی پیانی، نوجوان ۱۶ ساله، در جریان شلیک روز ۲۵ آبان ۱۴۰۱ نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به سوی مردم و معترضان در شهر ایذه همزمان با کیان پیرفلک ۹ ساله و سپهر مقصودی ۱۴ ساله، میلاد سعیدیانجو، و چند تن از مردم ایذه کشته شد.
همچنین فواد چوبین، دایی آرتین رحمانی پیانی، در ۲۲ فروردین در شهرستان ایذه، توسط لباس شخصیها و با ضرب و شتم شدید بازداشت شد.
فشارها بر خانوادههای دادخواه معترضان کشتهشده در چند هفته اخیر شدیدا افزایش یافته است.
«تفتیش عقاید» دانشآموزان با یک برگه پرسشنامه
حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» که اخبار مربوط به اعتراضات را پوشش میدهد، تصویری از برگهای که در جلسه امتحان نهایی به دانشآموزان داده شده تا با اسم و مشخصات خود، درباره موضوعات کشور اظهارنظر کنند، منتشر کرده است.
در این برگه، از جمله از دانشآموزان پرسش شده که آیا از زندگی در نظام جمهوری اسلامی احساس رضایت میکنند و آیا باید از قوانین، حتی در صورت موافق نبودن با برخی از آنها اطاعت کرد یا خیر؟
از دانشآموزان خواسته شد که به این سؤالات، با پنج پاسخ «کاملاً موافقم، موافقم، نه موافقم و نه مخالفم، مخالفم و کاملاً مخالفم» جواب دهند.
انتشار این تصویر در شبکههای اجتماعی، واکنشهایی را برانگیخته و کاربران از آن با عنوان «تفتیش عقاید» دانشآموزان نام بردهاند.
نازیلا معروفیان، خبرنگاری که به دلیل مصاحبه با پدر مهسا امینی در سال گذشته مدتی بازداشت شده بود، خبر داد که از محل کار جدیدش «اخراج» شده است.
او در توئیتر نوشته بعد از انتشار روایتی از برخورد توهینآمیز نیروی «یگان ویژه» با خود در تئاتر شهر، «خیلی محترمانه از تحریریه جدید اخراج شدم.»
اشاره این خبرنگار به توئیت خود در روز ۲۲ خرداد است که خبر داد یک مأمور یگان ویژه به وی توهین جنسی کرده بود.
او نوشته بود: «یگان ویژه تو تئاترشهر به من گفت این چه سر و وضعیه؟ البته چون جندهای اینطوری لباس میپوشی.»
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم از اجرای «برنامهای» خبر داد که بر اساس آن، اگر مهاجران افغانستانی در ایران «حجاب» را رعایت نکنند، اخراج خواهند شد.
علیاکبر زارعی روز ۲۳ خرداد در حاشیه همایشی با عنوان «عفاف و حجاب مهاجرین افغانستانی» در گفتوگو با تلویزیون حکومتی ایران گفت اولین برخورد، «سلب تمامی خدمات اجتماعی» برای این مهاجران است.
این مقام استانداری قم در ادامه گفته اگر آنها «حجاب» را رعایت نکنند، «چه بسا باعث دیپورت شدن آنها هم بشود».