ایرنا از تیراندازی به درب اصلی زندان مرکزی اصفهان خبر داد
خبرگزاری ایرنا از «تیراندازی» افراد ناشناس به سمت درب اصلی زندان مرکزی اصفهان خبر داد. تاریخ انتشار این خبر، پنجشنبه، ۲۵ خرداد است.
بر اساس این گزارش، این افراد سوار یک خودروی سواری و یک دستگاه موتورسیلکت بودند. با این حال در این خبر به تعداد این افراد اشارهای نشده است.
این خبرگزاری به نقل از یک منبع آگاه نوشته که «این افراد سریعاً از محل متواری شدند.»
به گفته این منبع، «براساس بررسی پوکههای بهجای مانده در محل، در این تیراندازی از سلاحهای وینچستر و کلاشینکف استفاده شده بود.»
با این حال خبرگزاری تسنیم به نقل از فرمانده انتظامی دلیجان نوشته که خودروی این افراد پس از ورود به این شهرستان «شناسایی» و سرنشین خودرو پس از «اقدام به تیراندازی به سمت ماموران و تعدادی از شهروندان کرد که در نهایت در جریان تیراندازی پلیس، مجروح و در بیمارستان فوت کرد».
از سرنوشت سایر افراد این گروه از جمله راکب موتورسیکلت اطلاعاتی منتشر نشده است.
واکنش مهدی یراحی به پروندهسازی علیه ماهمنیر مولاییراد
در واکنش به اقدام هماهنگ رسانهها و کاربران هوادار حکومت علیه ماهمنیر مولایی راد، مادر کیان پیرفلک، مهدی یراحی، خواننده معترض، در یک رشتهتوئیت به تندی به این موضوع اعتراض کرد.
او نوشته: «ماهمنیر مولایی که این روزها او را عامل فتنه میخوانید داشت (به هر سختی) زندگیاش را میکرد. نظامِ محبوبت، کانون خانوادهاش را به رگبار بست و سه روز پیش در زادروز ده سالگی نوباوه ناکامش کیان پیرفلک، پسر عمویش را هم گلوله باران کردند تا جشن دلتنگیاش را به داغی مضاعف آذین کنند.»
او درباره عاملان این اقدامات نیز نوشته: «همانها که وقتی زورشان به ترامپ نرسید غیظشان را بر سر مردم خالی کردند. از ۱۷۶ نفر (علاوه بر یک جنین که در رحم مادر بود) انتقام سخت گرفتند و در ادامه آن همه پنهان کاری و جعل واقعیت از آمران و عاملان شلیک به پیاس ۷۵۲ دردانی کردند.»
تحریم یک مسابقه دانشجویی در اعتراض به جلوگیری از ورود زنان به استادیوم
کانال تلگرامی شورای صنفی دانشجویان کشور خبر داده که بازیکنان یک تیم والیبال دانشگاه فردوسی مشهد در اعتراض به عدم ورود زنان به استادیوم ۲۲ بهمن، از حضور در زمین مسابقه خودداری کردند.
بر اساس این گزارش، این تصمیم در شرایطی اتخاذ شد که فینال مسابقه درون دانشگاهی بین دو تیم والیبال «مهندسی الف» و «علوم ورزشی» در آستانه برگزاری بود.
با این حال بازیکنان تیم «مهندسی الف» دست به این اقدام اعتراضی زدند که بر اساس این گزارش، مورد تشویق تماشاگران و بازیکنان دیگر تیمها قرار گرفتند.
در ایران سالهاست که با ورود زنان به ورزشگاهها و تماشای مسابقات ورزشی، جلوگیری میشود.
مادر محمود مهرابی: بچهام را شکنجه کردهاند، میخواهم او را دکتر ببرم
ویدئویی از مادر محمود مهرابی، زندانی سیاسی ساکن اصفهان منتشر شده که میگوید فرزندش «شکنجه» شده و میخواهد او را به دکتر ببرد.
این مادر خواستار آزادی فرزندش شده که «پنج ماه» است از او بیخبر است.
محمود مهرابی که در زندان دستگرد اصفهان محبوس است، به «فساد فیالارض» متهم شده است.
خانواده محمود مهرابی میگویند برای او «در سال ۹۶ هنگامی که در شهر مبارکه که کارمند شهرداری بود و با کراوات سر کار میرفت با شکایت گروهی از همکارنش که با افراد با نفوذ حکومت در ارتباط بودند»، پروندهسازی شد.
انتشار ویدئویی از پدر پویا مولاییراد در کانالهای تلگرامی هوادار حکومت
شامگاه ۲۵ خرداد، شماری از کانالهای طرفدار حکومت ایران در تلگرام، ویدیوئی از رضا مولاییراد، پدر پویا مولاییراد منتشر کردهاند که در آن بدون هیچ اشارهای به کشتهشدن فرزندش، از کشته شدن سرگرد قنبری در ۲۱ خرداد، «ابراز تاسف و همدردی» میکند.
او میگوید: «عدهای سودجو برای ۲۵ خرداد فراخوانی برای تجمع منتشر کردهاند که آن را تکذیب و محکوم میکند... این فراخوان از ناحیه خانوادههای مولاییراد و پیرفلک نمیباشد.»
باتوجه به اینکه این پدر داغدار اشارهای به مرگ فرزندش نمیکند، کاربران فضای مجازی از احتمال «اعتراف اجباری» او نوشتهاند.
این ویدئو چندان در شبکههای اجتماعی بازنشر نشده است. کاربران مخالف حکومت در شبکههای اجتماعی از زمان اعتراضات، ویدئوهایی که احتمال میرود «اعتراف اجباری» باشند را همرسان نمیکنند.
همزمان بهرخ، خواهر پویا مولاییراد که پیشتر در اینستاگرام با انتشار تصویر برادرش، نوشته بود «به من تسلیت نگویید» و «ضمن اطلاع، خواهر این شخص راحتتون نمیذاره» هم در یک استوری تازه، متن حرفهای پدرش را منتشر کرده است.
اظهارات این خانواده پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر خودداری حکومت از تحویل پیکر این جوان به خانوادهاش صورت میگیرد.
از زمان کشتهشدن پویا مولاییراد در مراسم تولد کیان پیرفلک، دختر عموی او ماهمنیر مولاییراد نیز که پیش از این به شدت در اینستاگرام فعال بود، فعالیتی در این شبکه ندارد.
با آنکه عموهای کیان پیرفلک چند بار گزارشها از بازداشت و حصر خانگی والدین برادرزاده خود را رد کردهاند، اما شماری از کاربران شبکههای اجتماعی از احتمال انتشار این تکذیبیهها زیر «فشار» خبر میدهند.
فرمانده انتظامی مازندران خواستار شکستن گردن «قانونشکنان» شد
اظهارات حسن مفخمی، فرمانده جدید انتظامی استان مازندران که خواستار «شکستن گردن» قانونشکنان شده، واکنشهایی را در شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
در ویدئویی که کانال «بابلسر امروز» منتشر کرده، حسن مفخمی در جریان بازدید از ساحل بابلسر در پاسخ به خبرنگاری میگوید: «در این استان، در این شهرستانهای ما، خدای نکرده کسی خواست ناهنجاری کند به حکم قانون گردنش را بشکنید پاسخش هم با من».
حسن مفخمی ۱۷ خردادماه از سوی احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی کشور به این سمت منصوب شد.
با این که او هیچ اشارهای به این که منظورش از «قانونشکنان» چیست، نکرده، اما اظهارات این فرمانده انتظامی همزمان با تشدید مخالفت علنی زنان با حجاب اجباری صورت میگیرد.
سواحل دریای خزر نیز یکی از مناطقی بوده که زنان زیادی، تصاویر بدون حجاب خود را که در آنجا ثبت شده در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند.
اجرای حکم زندان روح اله نخعی، روزنامهنگار و فعال سیاسی، بهرغم وعدۀ «عفو»
گزارشها از ایران حاکی است که روحاله نخعی، روزنامهنگار و فعال سیاسی، برای اجرای حکم دو سال زندان به اجرای احکام احضار شده است.
به گزارش وبسایت خبری «امتداد»، در احضاریهای که روز ۲۳ خرداد به دست آقای نخعی رسیده است، به او اعلام شده که باید ظرف پنج روز از تاریخ ۲۰ خرداد خود را برای اجرای حکم معرفی کند.
روحاله نخعی در روزهای آغازین اعتراضات مردمی ۱۴۰۱ بازداشت و پس از ۱۱۷ روز حبس، زمستان پارسال با قرار وثیقه آزاد شد.
شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، این روزنامهنگار و فعال سیاسی را به دو سال حبس برای اتهام انتسابی «اجتماع و تبانی» و هفت ماه هفت حبس برای اتهام انتسابی «تبلیغ علیه نظام» محکوم کرد و این حکم در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر نیز عیناً تأیید شد.
دو سال از این حکم قابل اجرا است و در شرایطی به اجرا گذاشته شده که شرایط پروندۀ آقای نخعی با «عفو معیاری» مورد موافقت رهبر جمهوری اسلامی همخوانی دارد.
روحاله نخعی از خبرنگاران باسابقۀ حوزه بینالملل است و سالها در رسانههای معتبر داخلی، از جمله روزنامه شرق و روزنامه هممیهن، فعالیت مطبوعاتی داشته است.