لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۴۱
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۴:۵۱ ۳۰.۳.۱۴۰۲

انتقال خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده به شهرهای شیروان و بجنورد

خسرو ولی‌کُردی، وکیل خانواده آدینه‌زاده، که تقریبا همه آنها بازداشت شده‌اند، در توئیتی نوشته که «آزادی این خانواده منوط به تودیع وثیقه بیست و پنج میلیارد ریالی» شده است.

پدر، مادر و خواهر ابوالفضل آدینه‌زاده، نوجوان کشته‌شده در جریان اعتراضات، به اضافه سایر بستگان، پیش از فرارسیدن تولد او بازداشت شدند.

آنطور که ولی‌کُردی نوشته، علی و رضا آدینه‌زاده، پدر و عموی ابوالفضل، به شهرستان شیروان و گلدسته حسینی و مرضیه آدینه‌زاده، مادر و خواهر ابوالفضل به شهرستان بجنورد منتقل شدند.

این وکیل دادگستری نوشته «هنوز مشخص نیست موکلین در کدام نهاد امنیتی بازداشت» هستند و او به‌دلیل دسترسی‌نداشتن به پرونده، از اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاعی ندارد.

۱۴:۳۹ ۳۰.۳.۱۴۰۲

گرامیداشت یاد ندا آقاسلطان در سالروز کشته‌شدن او

همزمان با ۳۰ خرداد و سالروز کشته‌شدن ندا آقاسلطان در جریان اعتراضات خیابانی به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، حساب دانشجویی دانشجویان پیشرو، با گرامیداشت یاد او، نوشت: «ندا، زنی بود پُر از شور زندگی آزاد. او جسور، مدرن، ترقی‌خواه، غرب‌گرا و پرنشاط بود؛ او ندایی سر داد که سال‌ها پس از او، نیکاها و ساریناها و ژیناها آنرا به آواز خواندند».

انتشار فیلم کوتاهی از لحظات جان‌سپردن این زن جوان که با موبایل گرفته شده بود، بازتاب زیادی در رسانه‌های جهان داشت.

جمهوری اسلامی هرگز مسئولیت کشته‌شدن ندا آقاسلطان را به نپذیرفته و آن را به «عوامل خارجی» نسبت داده است.

۱۳:۴۷ ۳۰.۳.۱۴۰۲

حمایت صریح کارگردان پیشکسوت از اعتراضات دانشجویان هنر

علی رفیعی، کارگردان پیشکسوت تئاتر و سینمای ایران از اعتراضات دانشجویان دانشگاه هنر دانشگاه تهران به صراحت حمایت کرد.

آقای رفیعی نوشته: «در جوامع آزاد و دموکرات نه تنها هنرمندان و هنرجویان تکفیر و وادار به سکوت نمی‌شوند، بلکه تکریم و صدایشان غنیمت شمرده می‌شود. اما انگار امروز در این سرزمین باید قرون وسطی باز تجربه شود.»

او تأکید کرده: «من علی رفیعی در کنار دانشجویان ایستاده‌ام و با تمام وجود از خیزش و اعتراض‌شان حمایت می‌کنم.»

اعتراضات در دانشگاه هنر تهران از چهارشنبه گذشته و در پی تأکید حراست و مدیران دانشگاه هنر مبنی بر «اجباری شدن مقنعه» اوج گرفت و دانشجویان در پردیس باغ ملی این دانشگاه اقدام به برپایی تحصن کرده، اما نیروهای حراست اقدام به ضرب و شتم دانشجویان کردند.

پس از آن، صبح شنبه بیست و هفتم خرداد ماه، بار دیگر نیروهای یگان ویژه و نیروهای امنیتی لباس شخصی به دانشجویان این دانشگاه در مقابل در ورودی پردیس باغ ملی هجوم برده و بیش از ده دانشجوی دختر و پسر را با خشونت بازداشت و توسط یک ون به مکانی نامعلوم منتقل کردند.


۱۲:۳۷ ۳۰.۳.۱۴۰۲

فاطمه حیدری، برادر جواد حیدری که در اعتراضات قزوین کشته شد، تصویری از محلی که قرار است پویا مولایی‌راد، پسرعموی ماه‌منیر مولایی‌زاد، مادر کیان پیرفلک، کودک کشته‌شده در ایذه، در آنجا دفن شود، منتشر کرده است.

بر اساس توئیت، این محل بالای آرامگاه کیان پیرفلک قرار دارد. با این حال گزارش‌هایی با مخالفت دستگاه‌های امنیتی با دفن پویا در این محل منتشر شده است.

این تصویر در شرایطی منتشر شده که سجاد پیرفلک، عمومی کیان پیرفلک بازداشت و توئیتر وی از دسترس خارج شده و ماه‌منیر مولایی‌راد، مادر کیان نیز به اداره اطلاعات احضار و اینستاگرام او نیز از دسترس خارج شده است.

گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی حاکی است که این اقدامات امنیتی برای برگزاری بدون سروصدای مراسم خاکسپاری پولا مولایی‌راد است که در مراسم تولد کیان به ضرب گلوله مأموران انتظامی کشته شد.

۱۱:۴۹ ۳۰.۳.۱۴۰۲

غزاله شارمهد: فعالان ساکن آلمان هم برای برگزاری تجمع هشدار گرفته‌اند

به‌دنبال انتشار گزارش‌هایی از لغو گردهمایی آتی سازمان مجاهدین خلق از سوی پلیس فرانسه به‌دلیل بیم حمله به آن، غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، زندانی سیاسی دوتابعیتی در ایران نیز نوشته فعالان ایرانی ساکن آلمان نیز اخطار مشابهی دریافت کرده‌اند.

خانم شارمهد به جزئیات این موضوع و اینکه کدام گروه‌ها چنین درخواستی و از سوی چه منبعی دریافت کرده‌اند، نکرده است.

او با انتقاد از آنچه «عقبگرد اروپا» خوانده‌، در توئیت خود نوشته: «شما نباید آزادی تجمع و بیان ما را محدود کنید».

تصمیم پلیس فرانسه برای ممانعت از این گردهمایی در نامه‌ای به «شورای ملی مقاومت ایران» اعلام شده است. این گروه پیش از این برای تجمع هزاران نفر از هواداران خود در مرکز پاریس برای روز شنبه ۱۰ تیر ماه فراخوان داده بود.

در نامه پلیس فرانسه که خبرگزاری رویترز به آن دست یافته و امضای «لورن نونِز» رئیس پلیس پاریس را در پای خود دارد، قید شده است: «مخاطره امنیتی بسیار چشمگیری وجود دارد و از این رو این گردهمایی سالانه که از سال ۲۰۰۸، هر سال برگزار می‌شود، نباید امسال برپا شود.»

۱۰:۲۱ ۳۰.۳.۱۴۰۲

در مدارکی که گروه هکری «عدالت علی» از مکاتبات قوه قضائیه منتشر کرده، معاون اول دادستان عمومی و انقلاب تهران، «بازرسی بدنی در برهنگی کامل» یک زندانی سیاسی زن را تأیید کرده است.

بر این اساس احمد رحمانیان سال گذشته در نامه‌ای با عنوان «خیلی محرمانه» خطاب به رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه نوشته است که «موضوع بازرسی بدنی در برهنگی کامل» مژگان کاوسی در بازداشتگاه پلیس اطلاعات و امنیت کرج «در چندین مرحله صورت گرفته» است.

خبرگزاری هرانا، روز ۲۷ مهر سال گذشته در گزارشی نوشت که خانم کاوسی در جریان انتقال به زندان کچوئی کرج، مدت ۳ روز را در بازداشتگاه نیروی انتظامی سپری کرده و در میان متهمان به جرائم عمومی نگهداری شده بود.

این زندانی سیاسی در زمان انتقال‌ مجبور به «بازرسی بدنی تا برهنگی کامل» شده و «مورد بدرفتاری و توهین ماموران نیروی انتظامی» قرار گرفت.

۱۰:۰۸ ۳۰.۳.۱۴۰۲

روزنامه جمهوری اسلامی: حکومت دچار ناکامی فرهنگی است

به‌دنبال درخواست رئیس ستاد اقامه نماز از ابراهیم رئیسی، برای بازنگری در آئین‌نامه ترویج و توسعه فرهنگ نماز، ایجاد ساختار سازمانی برای ترویج و توسعه فرهنگ نماز در دستگاه‌های اجرائی توسط سازمان اداری و استخدامی کشور و در نظر گرفتن طرح و بودجه برای کارهای فرهنگی در تمامی وزارتخانه‌ها، روزنامه جمهوری اسلامی به این موضوع واکنش نشان داد.

این واکنش پس از آن ابراز می‌شود که رئیس دفتر رئیس‌جمهور نیز در نامه‌ای خطاب به معاون اول و وزرا، موافقت رئیسی با نامه ارسالی محسن قرائتی را ابلاغ کرد.

جمهوری اسلامی نوشته: «چرا کار جمهوری اسلامی به جائی رسیده که باید با بودجه دولتی، مردم را به خواندن نماز و انجام عبادات ترغیب و تشویق کند؟»

این روزنامه افزوده: «اینکه بعد از گذشت ۴۴ سال از استقرار نظام جمهوری اسلامی و آنهمه تبلیغات دینی که در این چهار دهه و نیم توسط رسانه ملی صورت گرفته و آن همه برنامه که دستگاه‌های متعدد و مختلف فرهنگی با بودجه‌های کلان اجرا کرده‌اند و آن‌همه نیرو که برای این کار استخدام شده‌اند، هنوز به بازنگری در آئین‌نامه ترویج و توسعه فرهنگ نماز و ایجاد ساختار سازمانی برای ترویج و توسعه فرهنگ نماز در دستگاه‌های اجرائی نیاز داریم، نشانه بی‌نتیجه بودن آنهمه فعالیت و بیهودگی هزینه کردن آنهمه بودجه برای ترویج نماز و توسعه فرهنگی است.»

جمهوری اسلامی به «ناکامی فرهنگی» حکومت ایران اشاره کرده و نوشته: «ناکامی فرهنگی هنگامی نمایان‌تر می‌شود که امروز را با دوران قبل از انقلاب مقایسه کنیم که در آن زمان بدون آنکه حتی یک ریال بودجه دولتی به ترویج نماز اختصاص یابد، مردم با شوق فراوان و با بودجه شخصی خود به ساختن مساجد، ایجاد نمازخانه در ادارات و پرداخت هزینه‌های تبلیغات دینی اقدام می‌کردند و روز به روز بر تعداد نمازخوان‌ها و افراد متدین اضافه می‌شد.»


۰۹:۰۶ ۳۰.۳.۱۴۰۲

بازداشت چهار تبعه خارجی در ارتباط با کشف یک «بسته انفجاری» در هشتگرد

یک روز پس از اظهارات اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، مبنی بر فعالیت «ده‌ها سرویس اطلاعاتی خارجی علیه امنیت کشور، معاون روابط عمومی و تبلیغات سپاه «امام حسن مجتبی» در البرز، اعلام کرد «بسته انفجاری در شهر هشتگرد» کشف شده است.

علی چوبداری دوشنبه شب در گفت وگو با ایرنا گفت که «این بسته در یک مرکز نگهداری نخاله و در اطراف پست فشار قوی برق و ایستگاه تقلیل گاز کشف شده است.»

او در عین حال از بازداشت «چهار تبعه خارجی» در ارتباط با این بسته انفجاری خبر داده است.

۰۸:۲۶ ۳۰.۳.۱۴۰۲

نامه درخواست استعفای خامنه‌ای پنج ساله شد

هنگامه واحدیان، دختر عباس واحدیان شاهرودی، از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای علی خامنه‌ای که در زندان وکیل‌آباد مشهد محبوس است، در پنجمین سالگرد انتشار این نامه، با انتشار تصویری از خود و پدرش در توئیتر، نوشته: «ما هم می‌گیم نه».

عباس واحدیان شاهرودی، معلم و نویسنده و یکی از ۱۴ فعال مدنی و سیاسی داخل ایران است که ۲۱ خرداد سال ۹۸ با انتشار نامه‌ای سرگشاده خواستار استعفای علی خامنه‌ای از رهبری حکومت ایران و تغییر بنیادین قانون اساسی شدند.

امضاکنندگان این نامه گفته بودند در شرایطی که «نه از جمهوریت خبری هست و نه از آزادی»، چانه‌زنی فعالان مدنی «بدون استعفای سیدعلی خامنه‌ای و تغییر قانون اساسی» راه به جایی نخواهد برد.

تقریبا همه امضاکنندگان این نامه با احکام سنگین حبس روبرو شدند.

۰۸:۱۹ ۳۰.۳.۱۴۰۲

عباس عبدی: نارضایتی واقعی از دولت رئیسی خیلی بالاتر از آمار نظرسنجی‌هاست

به‌دنبال انتشار گزارش‌های محمد مهاجری، روزنامه‌نگار و از مدیران سایت خبرآنلاین که در دومین سال ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی به «اطلاع» او رسانده‌اند که بر اساس نظرسنجی‌های معتبر «دست‌کم ۷۲ درصد مردم» از دولت او ناراضی هستند، عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی نیز به این موضوع واکنش نشان داد.

آقای عبدی با همرسانی توئیت آقای مهاجری در این زمینه، نوشته: «بر حسب شواهد قبلی و تحولات چند ماه اخیر، نتایج واقعی خیلی بدتر از این‌ها است. اگر این رقم باشد باید خوشحال باشند.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG