گزارشهایی از «ضربوشتم» نازیلا معروفیان از سوی یگان ویژه
گزارشهای شبکههای اجتماعی حاکی از «ضربوشتم» نازیلا معروفیان، خبرنگاری است که بهدلیل افشای توهین جنسی مأمور یگانویژه بر سر حجاب اجباری، از کار خود اخراج شد.
هنوز خبری قطعی از بازداشت خانم معروفیان منتشر نشده، اما ویدئویی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که به نظر میرسد مأموران تلاش دارند او را در خیابان بازداشت کنند و صدای زنی که گفته میشود نازیلا معروفیان است به گوش میرسد که فریاد میزند «حکم بیارید».
کاربران شبکههای اجتماعی نوشتهاند این روزنامهنگار در محدوده تئاتر شهر، به شدت «کتک» خورده و روی زمین کشیده شده است.
نیلوفر میرزایی، یکی از نزدیکان خانم معروفیان که خود نیز سابقه بازداشت دارد، این خبر را در اینستاگرام تأیید کرده است.
ابراز نگرانی خواهر مجاهد کورکور از «اعتراف اجباری زیر شکنجه» برادرش
نگار کورکوری، خواهر مجاهد کورکور، در حساب کاربری خود در اینستاگرام خبر داد که وکیل انتخابی خانواده، اجازه ملاقات با برادرش را پیدا نکرده است.
خانم کورکوری نوشته: «طی مراجعه امروز وکیل انتخابی ما به شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز برای اعلام وکالت و ملاقات با برادرم جهت پیگیری پرونده در دیوان عالی، به ایشان گفتند که فعلا برادرم در بازداشت اطلاعات سپاه جهت مستندسازی است و تا دو هفته امکان ملاقات حضوری نیست.»
او با تأکید بر اینکه هیچ فردی شاکی برادرش نیست، افزوده: «ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی برادرم، مسئولیت هرگونه اعتراف اجباری زیر شکنجه از برادرم با ضابطین و ماموران امنیتی است.»
عباس کورکوری، معروف به مجاهد کورکور، یکماه بعد از کشتهشدن کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله اهل ایذه، بازداشت شد. با آنکه خانواده پیرفلک بارها اعلام کردهاند از مجاهد شکایتی ندارند، اما جمهوری اسلامی نه تنها او را آزاد نکرده، بلکه به گفته وکلا و و فعالان حقوق بشر، احتمال اعدام او وجود دارد.
نصب یادبود مهسا امینی در مقابل سفارت تعطیل شده ایران در کانادا
تابلو یادبودی روز سهشنبه ۳۰ خردادماه به نام مهسا ژینا امینی، که در بازداشت گشت ارشاد جانباخت، در مقابل سفارت تعطیل شده ایران در اتاوا، پایتخت کانادا، نصب شد.
نام مهسا ژینا امینی روی تابلویی با زمینه سه رنگ پرچم ایران نوشته شده است.
نصب تابلو تجلیل از مهسا ژینا امینی با حضور مارک ساتکلیف، شهردار اتاوا و شمار دیگری از مقامات کانادایی به همراه فعالان سیاسی و مدنی برگزار شد.
گلدی قمری، نماینده ایرانی تبار در پارلمان اونتاریو، نیز دراین مراسم گفت: «ما از نظر قومی متنوع و از نظر فرهنگی و مذهبی متفاوت هستیم. اما یک چیز وجود دارد که ما را به عنوان یک جامعه متحد میکند و آن عشق و تمایل ما به یک ایران آزاد و دموکراتیک است. »
او افزود: امیدوارم که روزی ما آن را دوباره باز یابیم زیرا همه سزاوار زندگی در یک دموکراسی به مانند کانادا هستند.
جرقه اعتراضات سراسری و ادامهدار در ایران از روز ۲۶ شهریور سال گذشته در پی جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد زده شد و دامنه آن به سرعت گسترش یافت.
پلمب «سینما ماندانا» تهران به بهانه عدم رعایت «حجاب اجباری»
رسانههای ایران از پلمب سینما ماندانا در تهران بهدلیل «عدم رعایت حجاب» اجباری خبر دادند.
محمد قاصد اشرفی، مدیر این سینما، به روزنامه اعتماد گفت: «پلیس امنیت اخلاقی پایگاه شکاری ۶ نبرد به دستور دادسرای ناحیه ۸ تهران بزرگ از روز شنبه سینما ماندانا را پلمب کرده است.»
او افزود: «بعضی کارمندان در داخل سینما زندگی میکنند و پلمب سینما مشکلات زیادی را برای آنها به همراه داشته است.»
به گفته آقای قاصد اشرفی، در سینما ماندانا نزدیک به ۲۲ نفر کار میکنند و پلمب این مکان خسارات زیادی برای این کارکنان خواهد داشت.
چند روز پیش نیز روزنامه اعتماد خبر داده بود که مجموعه سینمایی گلشن مشهد در برج تجاری آرمیتاژ بهدلیل آنچه «برخورد با کشف حجاب در معابر و اماکن عمومی» نامیده شد، پلمب شد.
اوایل اردیبهشت هم بهدنبال حضور پانتهآ بهرام بدون حجاب اجباری در یک مراسم در پردیس سینمایی لوتوس مال در تهران، رئیس این مجتمع سینمایی «برکنار» شد و سپس اجازه بلیت فروشی از سینماهای این مرکز به مدت دو روز گرفته شد.
از ابتدای امسال دهها کافه، رستوران، مرکز خرید و سایر اماکن تجاری و تفریحی در سراسر ایران بهدلیل مشابه پلمب شدهاند، با این حال موج مخالفت با حجاب اجباری همچنان ادامه دارد.
مولوی عبدالغفار نقشبندی خواستار تحریم خدمت سربازی از سوی مردم ایران شد
مولوی عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه پیشین شهرستان راسک در استان سیستانوبلوچستان، از مردم ایران خواست که فرزندانشان را به خدمت سربازی نفرستند.
آقای نقشبندی در ویدئویی که روز سهشنبه در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، گفت: «مردم شریف ایران، فرزندانتان را برای این رژیم فاسد به خدمت سربازی نفرستید.»
او با اشاره به کشتار معترضان در سراسر ایران از جمله مردم نمازگزار در «جمعه خونین زاهدان»، افزود که ایستادن در کنار ماموران مسلح جمهوری اسلامی و شلیک به سوی مردم معترض «حرام شرعی» است.
این چهره مذهبی اهل سنت سیستانوبلوچستان به ویژه تاکید کرد که مردم فرزندانشان را برای خدمت سربازی در منطقه بلوچستان نفرستند.
آقای نقشبندی اواخر اردیبهشت، پس از چند ماه غیبت، با انتشار ویدئویی اعلام کرد که دیگر به دنبال «مطالبه» از جمهوری اسلامی نیست، بلکه علیه این حکومت «مبارزه» خواهد کرد.
او درباره محلی که در آن به سر میبرد، توضیح نداد و فقط گفت که «آواره کوه و بیابان» شده است.
مولوی نقشبندی همچنین بار دیگر بر پیگیریهای خود در موضوع تعرض جنسی به یک دختر بلوچ اشاره کرد.
امام جمعه پیشین اهل سنت راسک نقش مهمی در علنیشدن خبر تجاوز به یک دختر ۱۵ ساله بلوچ از سوی فرمانده وقت نیروی انتظامی چابهار داشت.
او از ۲۱ آذر پارسال که قرار بود به دادگاه ویژه روحانیت مشهد برود، ناپدید شده بود.
یک پل عابر پیاده در مشهد «در ارتباط با حجاب اجباری» پلمب شد
گزارشها حاکی است که مقامهای جمهوری اسلامی یک پل عابر پیاده در مشهد را «بهدلیل عبور افراد بدون حجاب اجباری» مسدود کردهاند.
برخی کاربران شبکههای اجتماعی روز سهشنبه عکسهایی از این پل پلمبشده را که در ابتدای بلوار هفت تیر مشهد واقع است، منتشر کردهاند.
پیشتر نیروهای امنیتی شماری از اماکن تجاری و اصناف را در ارتباط با عدم رعایت حجاب اجباری پلمب کرده بودند، اما به نظر میرسد که این نخستین بار است معابر از جمله پلهای عابرپیاده پلمب میشود.
چند روز پیش نیز «گیلخبر» که اخبار استان گیلان را پوشش میدهد، نوشت که «عدهای» در پی تغییر «پیادهراه فرهنگی شهرداری رشت» بهدلیل «بروز برخی ناهنجاریها» در آن هستند.
این رسانه محلی گزارش داد که بحث بر سر این «پیادهراه» از نیمه خرداد امسال شروع شده و برخی از «فعالین سیاسی-مذهبی رشت»، تردد مردم در این شهر را «نمایش بیحجابی و بیغیرتی» خواندهاند.
در ماههای اخیر، با وجود فشارهای جدید حکومت برای تحمیل حجاب اجباری، دختران و زنان بدون توجه به این فشارها در اماکن عمومی با حجاب اختیاری حاضر میشوند.
همچنین تصاویر متعددی از حضور زنان و دختران بدون حجاب اجباری در خیابانها، میادین، وسایل نقلیه و پلهای عابرپیاده در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
انتقال خانواده ابوالفضل آدینهزاده به شهرهای شیروان و بجنورد
خسرو ولیکُردی، وکیل خانواده آدینهزاده، که تقریبا همه آنها بازداشت شدهاند، در توئیتی نوشته که «آزادی این خانواده منوط به تودیع وثیقه بیست و پنج میلیارد ریالی» شده است.
پدر، مادر و خواهر ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان کشتهشده در جریان اعتراضات، به اضافه سایر بستگان، پیش از فرارسیدن تولد او بازداشت شدند.
آنطور که ولیکُردی نوشته، علی و رضا آدینهزاده، پدر و عموی ابوالفضل، به شهرستان شیروان و گلدسته حسینی و مرضیه آدینهزاده، مادر و خواهر ابوالفضل به شهرستان بجنورد منتقل شدند.
این وکیل دادگستری نوشته «هنوز مشخص نیست موکلین در کدام نهاد امنیتی بازداشت» هستند و او بهدلیل دسترسینداشتن به پرونده، از اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاعی ندارد.
گرامیداشت یاد ندا آقاسلطان در سالروز کشتهشدن او
همزمان با ۳۰ خرداد و سالروز کشتهشدن ندا آقاسلطان در جریان اعتراضات خیابانی به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸، حساب دانشجویی دانشجویان پیشرو، با گرامیداشت یاد او، نوشت: «ندا، زنی بود پُر از شور زندگی آزاد. او جسور، مدرن، ترقیخواه، غربگرا و پرنشاط بود؛ او ندایی سر داد که سالها پس از او، نیکاها و ساریناها و ژیناها آنرا به آواز خواندند».
انتشار فیلم کوتاهی از لحظات جانسپردن این زن جوان که با موبایل گرفته شده بود، بازتاب زیادی در رسانههای جهان داشت.
جمهوری اسلامی هرگز مسئولیت کشتهشدن ندا آقاسلطان را به نپذیرفته و آن را به «عوامل خارجی» نسبت داده است.
حمایت صریح کارگردان پیشکسوت از اعتراضات دانشجویان هنر
علی رفیعی، کارگردان پیشکسوت تئاتر و سینمای ایران از اعتراضات دانشجویان دانشگاه هنر دانشگاه تهران به صراحت حمایت کرد.
آقای رفیعی نوشته: «در جوامع آزاد و دموکرات نه تنها هنرمندان و هنرجویان تکفیر و وادار به سکوت نمیشوند، بلکه تکریم و صدایشان غنیمت شمرده میشود. اما انگار امروز در این سرزمین باید قرون وسطی باز تجربه شود.»
او تأکید کرده: «من علی رفیعی در کنار دانشجویان ایستادهام و با تمام وجود از خیزش و اعتراضشان حمایت میکنم.»
اعتراضات در دانشگاه هنر تهران از چهارشنبه گذشته و در پی تأکید حراست و مدیران دانشگاه هنر مبنی بر «اجباری شدن مقنعه» اوج گرفت و دانشجویان در پردیس باغ ملی این دانشگاه اقدام به برپایی تحصن کرده، اما نیروهای حراست اقدام به ضرب و شتم دانشجویان کردند.
پس از آن، صبح شنبه بیست و هفتم خرداد ماه، بار دیگر نیروهای یگان ویژه و نیروهای امنیتی لباس شخصی به دانشجویان این دانشگاه در مقابل در ورودی پردیس باغ ملی هجوم برده و بیش از ده دانشجوی دختر و پسر را با خشونت بازداشت و توسط یک ون به مکانی نامعلوم منتقل کردند.