برگزاری تجمعهای اعتراضی در شهرهای مختلف سیستانوبلوچستان با وجود جو «امنیتی» و «نظامی»
کانال تلگرامی «حالوش» جو بسیاری از شهرهای سیستانوبلوچستان را در روز جمعه دوم تیر «امنیتی» و «نظامی» اعلام کرده و از استقرار گسترده نیروهای حکومتی به ویژه در معابر ورودی و خروجی بسیاری از شهرها ازجمله زاهدان، راسک، خاش و سراوان خبر داده است.
در همین حال گزارشهایی نیز از قطع اینترنت در بیشتر شهرهای استان و قطع پخش زنده سخنان مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زهدان، در نماز جمعه این شهر منتشر شده است.
با وجود این فشارها گزارشها حاکی از برگزاری تجمعهای اعتراضی توسط نمازگزاران در شهرهای مختلف استان سیستان و بلوچستان ازجمله ایرانشهر و راسک است.
قطع پخش زنده سخنرانی مولوی عبدالحمید در نماز جمعه زاهدان
گزارشها از ایران حاکی از اختلال در اینترنت زاهدان و قطع پخش زنده سخنان مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت، در نماز جمعه این شهر است.
سخنان او در نماز جمعه که همیشه از اینستاگرام و یوتیوب به شکل زنده پخش میشود، بارها بهدلیل اختلال در اینترنت این شهر قطع شده است.
این روحانی اهل سنت از آغاز اعتراضات و سرکوب شدید معترضان در استان سیستانوبلوچستان و دیگر نقاط ایران، بارها نسبت به سیاستهای جمهوری اسلامی به تندی انتقاد کرده است.
حساب کاربری ۱۵۰۰ تصویر که اخبار اعتراضات را پوشش میدهد، ویدئویی مربوط به اعتراضات در آبیک قزوین در آبان ۱۴۰۱ منتشر کرده که نشان میدهد نیروهای جمهوری اسلامی از ماشین آتشنشانی برای «سرکوب» مردم استفاده میکنند.
پیش از این گزارشهایی از استفاده نیروهای سرکوب از آمبولانس برای انتقال بازداشتشدگان اعتراضات منتشر شده بود.
فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری، از کشتهشدگان اعتراضات در قزوین، از شکستن دوباره شیشه نصبشده بر مزار ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان کشتهشده در اعتراضات خبر داد.
شیشه مزار این نوجوان پیش از این نیز شکسته شده بود.
خانم حیدری به نقل از پدر و مادر ابوالفضل نوشته: «ما کاملاً آگاهیم که کار مزدوران است. بشکنید ما دوباره میسازیم. تخریب کنید ما باز هم میسازیم.»
پدر، مادر، خواهر و همه بستگان این نوجوان، در روزهای گذشته و پیش از فرارسیدن سالروز تولد او، برای جلوگیری از برگزاری مراسم، بازداشت شده بود.
دادبان: یکی از متهمان پرونده اکباتان به حدی شکنجه شده که دست به خودکشی زده
حساب کاربری دادبان که به معترضان و آسیبدیدگان اعتراضات، مشاوره حقوقی میدهد، نوشته امیرمحمد خوشاقبال، از متهمان پرونده شهرک اکباتان، در بازداشتگاه تحت «شکنجه» قرار گرفته تا به کشتن آرمان علیوردی، بسیجی کشتهشده در این شهرک اعتراف اجباری کند.
بر اساس این گزارش، «تداوم شکنجهها و آزار و اذیتها» علیه امیرمحمد خوشاقبال، متولد سال ۱۳۷۷، در اداره آگاهی تهران به حدی بوده که او تصمیم به «خودکشی» میگیرد، اما به دلیل شرایط موجود موفق به انجام این کار نمیشود.
آن طور که دادبان نوشته، امیرمحمد خوشاقبال که در آبان سال ۱۴۰۱سرباز نیروی هوایی ارتش بوده، ابتدا توسط «حفاظت اطلاعات نیروی هوایی ارتش» دستگیر میشود. بازداشت او زمانی صورت میگیرد که یکی از سربازان وضعیت او را به اتهام داشتن تصاویری از «اغتشاشات» در موبایل خود به حفاظت گزارش میکند.
پایگاه حقوقی دادبان به تازگی در گزارشی به نقل از وکلای متهمان پرونده «شهرک اکباتان» هشدار داده بود که این پرونده دارای «ایرادات اساسی و فراوان» است.
محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران، با اشاره به اعتراضات سال ۱۴۰۱ که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، گفته که کشورهای غربی در قبال این اتفاقات، «تحلیل اشتباه» داشتند که برای آنها «رسوایی» بود.
او همچنین بر اساس رویه معمول در جمهوری اسلامی مبنی بر تخریب، افزوده «اگر جای مسئولان اروپا و آمریکا بودم پژوهشکدههایی که تحلیل اشتباه و غلط ارائه دادند را با بولدوزر صاف میکردم.»
در جمهوری اسلامی، تخریب فیزیکی یا ابطال و لغو مجوز، توقیف و پلمب، از جمله نخستین اقداماتی است که در برخورد با اماکن و پدیدههای مخالف و منتقد صورت میگیرد.
تصویری از هدیه تولد محمدمهدی کرمی، جوان ورزشکاری که جمهور ی اسلامی او را اعدام کرد، به پدرش به مناسبت سالروز تولد او منتشر شده که محمدمهدی در آن خطاب به پدرش نوشته: «در این یوم همچنان پیوسته پای تمام حرفهایم میایستم و زیر ۶ سال آینده در سکوی جهانی ادامه صحبتهایم را به شما خواهم گفت.»
وکلای سیاسی توماج صالحی اعلام کردهاند که پس از هشت ماه بازداشت دادگاه این خواننده معترض، روز یکشنبه، ۲۸ خرداد، «پشت درهای بسته» برگزار شده است.
نمایندگان پارلمانهای آلمان، اتریش، نیوزیلند و ایتالیا که کفالت سیاسی توماج صالحی را برعهده گرفتهاند، روز چهارشنبه، ۳۱ خرداد، در ویدئویی اعلام کردند که دادگاه رسیدگی به اتهامات این خواننده پس از گذشت ۲۳۰ روز از بازداشت او روز یکشنبه، ۲۸ خرداد پشت درهای بسته و بدون پوشش رسانهای و اطلاعرسانی رسمی برگزار شده است.
ماهمنیر مولاییراد، مادر کیان پیرفلک، کودک ۹ سالهای که در ایذه و در جریان تیراندازی مأموران به خودروی آنها کشته شد، برای نخستینبار در یک گفتوگوی مفصل که در وبسایت ایرانوایر منتشر شده، از جمله از خصوصیات فرزندش و رابطه بین آنها صحبت کرده است.
او گفته که کیان «بهترین دوستم» بود و درباره وضعیت رادین، فرزند کوچکش نیز گفته: «همهاش مرا دلداری میدهد. میگوید من پیشت هستم، من پسرتم. یکبار به من گفت مامان نمیخواهم تو را از دست بدهم و از این خیلی میترسد.»