افزایش مرگهای ناشی از نوشیدنی الکلی مسموم؛ مراقب باشید
بهدنبال افزایش شمار قربانیان نوشیدنی الکلی مسموم در شهرهای مختلف ایران، درخواستهای متعددی برای خودداری از خریدن مشروبات الکلی از افراد نامطمئن در شبکههای اجتماعی مطرح شده است.
مهتاب قربانی، فعال حقوق بشر، با انتشار تصویری از دختر عموی خود به عنوان یکی از قربانیان نوشیدنی الکلی دستساز در ایران، نوشته: «دختر عموی جوانم امروز در کرج به خاطر مسمومیت الکل فوت شد. لعنت به جمهوری اسلامی که در آن سرزمین برای سادهترین چیزها هم باید مرد.»
«خودکشی» یک روزنامهنگار بهدلیل «فقر»
خبرگزاری هرانا از «خودکشی» یک روزنامهنگار اهل دهدشت به نام علی صادقی، بهدلیل «فقر و تنگدستی» خبر داد.
این خبرگزاری نوشته که هویت این روزنامهنگار را احراز کرده و سن او را نیز ۳۹ سال گزارش کرده است.
یک منبع نزدیک به خانواده آقای صادقی به هرانا گفته که «علی به دلیل فقر و بیکاری دست به این اقدام زده است.»
به گفته این منبع، «آقای صادقی علیرغم داشتن دو مدرک دانشگاهی، به طور مداوم جویای کار بود، با اینحال فقر ناشی از عدم اشتغال، به اقدام مذکور از جانب وی انجامید.»
علی صادقی پیشتر سابقه همکاری در مطبوعاتی همچون ماهنامه سرگذشت را داشته است.
روزنامهنگاران در ایران هم به دلایل اقتصادی و هم سیاسی، به شدت تحت فشار قرار دارند.
نخستین سفیر زن در دولت ابراهیم رئیسی معرفی شد
معصومه آباد، عضو سابق شورای شهر تهران، به عنوان سفیر جدید ایران در هلسینکی انتخاب شده و به زودی جایگزین فروزنده ودیعتی خواهد شد.
خانم آباد علاوه بر مسئولیتهایی در بسیج، برای مدتی نیز مشاور مدیرکل شهرداری تهران بود.
او ششمین سفیر زن بعد از روی کار آمدن جمهوری اسلامی است و نخستین زنی است که در دولت ابراهیم رئیسی به عنوان سفیر منصوب می شود.
انتقاد امیررضا خادم از معصومه ابتکار بهدلیل اشغال سفارت آمریکا
امیررضا خادم، قهرمان سابق کشتی ایران، در یک استوری اینستاگرامی، خطاب به معصومه ابتکار، از چهرههای اصلاحطلب و رئیس سازمان محیط زیست که از فشارها بر سر حجاب انتقاد کرده، نوشته: «لطفا لب و دهن خود را پاک نکنید».
خانم ابتکار گفته «مردم خستهاند از اصل دانستن حجاب و فرع شمردن تورم و گرانی که کمر آنها را شکسته است.»
آقای خادم نیز در واکنش نوشته: «اتفاقا گرفتاری مملکت از زمانی آغاز شد که شماها، بدون توجه به منافع ملی و مردم، از دیوارهای سفارت آمریکا بالا رفته و آن را اشغال کردید و اکنون هر چند از کرده خود ابراز پشیمانی نمیکنید، اما فرزندانتیان در همان کشور روزگار می گذرانند.»
اشاره وی به اشغال سفارت آمریکا در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ و گروگانگیری ۶۶ دیپلمات از سوی گروهی از دانشجویان «پیرو خط» روحالله خمینی بود. معصومه ابتکار سخنگوی این دانشجویان برای برقراری ارتباط با رسانههای بینالمللی بود.
آزادی یک دانشآموز ۱۷ ساله و پدرش پس از چهار ماه بازداشت به قید وثیقه سنگین
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز دوشنبه خبر داد ستایش امیری، دانشآموز ١٧ ساله اهل لارستان و معترض به حملات شیمیایی علیه دانشآموزان و ابراهیم امیری، پدر او پس از چهار ماه بازداشت به قید وثیقه از زندان آزاد شدند.
بر اساس این گزارش، ستایش ۱۷ ساله و پدرش، ابراهیم امیری، با تودیع وثیقههای سنگین به ترتیب از زندانهای شیراز و اوز بهصورت موقت تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
بنابر گزارشها، بازداشتشدگان که برخی از آنها در اعتراضات آذرماه پارسال شرکت داشتهاند برای اعترافات اجباری مبنی بر دست داشتن در مسمومیت دانشآموزان به شدت تحت فشار هستند.
مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون هیچ توضیح روشنی درباره مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان ندادهاند.
هوشیدر زارعی، شهروند بهایی ساکن شیراز، به شش سال حبس محکوم شد
هوشیدر زارعی، شهروند بهایی ساکن شیراز، به شش سال حبس با پابند الکترونیکی و سایر محرومیتهای اجتماعی محکوم شد.
اتهامهای این شهروند بهایی، «تبلیغ علیه نظام» و «تبلیغات فرقهای» عنوان شده است و به نوشته سایت هرانا، این حکم روز دوشنبه از سوی دادگاه انقلاب شیراز به او ابلاغ شد.
این مربی ورزشی اردیبهشت امسال بازداشت، و پس از چند هفته با قرار وثیقه سنگین موقتا آزاد شده بود.
فشار سیستماتیک جمهوری اسلامی بر شهروندان بهایی همچنان ادامه دارد و روز سوم تیرماه نیز سارا ثابت راسخ، شهروند بهایی ساکن اصفهان که در حال حاضر با پابند الکترونیک تحت نظارت است، به هشت سال زندان محکوم شد.
«بازداشت سه فعال محیط زیست» در سروآباد استان کردستان
سازمان حقوق بشری ههنگاو اعلام کرد که سه فعال محیط زیست به نامهای یاسر صابری، محسن دادگر و سعید دادگر، هر سه ساکن کامیاران، توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت شدهاند.
بر اساس این گزارش، سپاه پاسداران سهشنبه هفته گذشته خودرو این سه فعال محیط زیست را پس از تلاش برای اطفاء حریق منطقه حفاظتشده کوسالان و در مسیر بازگشت به سمت کامیاران متوقف کرده و آنها را با عنوان «ممنوعیت رفتوآمد» بازداشت کرده است.
منطقه حفاظتشده کوسالان در استان کردستان واقع شده و با بیش از ۵۷ هزار هکتار مساحت، حد فاصل شهرهای سروآباد، مریوان و کامیاران است.
منابع محلی گفتهاند که این سهشهروند پس از بازداشت به قرارگاه شهرامفر، بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران در شهر سنندج، منتقل شدهاند.
دو پایگاه خبری کرد پیشتر اعلام کرده بودند که نیروهای سپاه پاسداران دو هفته قبل با گسیل کردن یک کاروان نظامی به شهرستان سروآباد، در غرب استان کردستان، ارتفاعات این مناطق را «توپباران» کردهاند.
پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» در ماههای گذشته فشارها بر گروهها و فعالان مدنی کرد افزایش قابل توجهی یافته است.
اتحادیه اروپا هفت مقام دیگر جمهوری اسلامی را تحریم کرد
اتحادیه اروپا روز دوشنبه هفت مقام دیگر جمهوری اسلامی را بهدلیل «نقض جدی حقوق بشر» به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
در فهرست جدید از سید محمد موسویان، دادستان عمومی و انقلاب استان اصفهان، و علی زارع نوری، مستشار دادگاه کیفری این استان، که مسئول محاکمه و صدور حکم اعدام برای سه معترض پرونده «خانه اصفهان» بودهاند نام برده شده است.
مجتبی فدا، فرمانده سپاه استان اصفهان و رشید کبودوندی، فرمانده سپاه کرج، همچنین فرماندار و رئیس شورای تامین رضوانشهر در استان گیلان و فرماندار آمل در استان مازندران از دیگر مقامات جمهوری اسلامی ایران هستند که در فهرست جدید تحریمهای اتحادیه اروپا قرار گرفتهاند.
تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی نهمین بسته از تحریمهای این اتحادیه در ارتباط با نقض حقوق بشر در ایران به شمار میرود.
تمامی این افراد در صدور و اجرای احکام در سرکوب مرگبار و خشونتآمیز معترضان در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» نقش داشتهاند.
در ماههای گذشته بسیاری از مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا، آمریکا و برخی کشورهای دیگر قرار گرفتهاند.