دیدار جمعی از اهالی سینما با آسیبدیدگان چشمی اعتراضات اخیر
تعدادی از سینماگران ایرانی روز دوشنبه با چند تن از مصدومان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» دیدار کردند.
در عکسی که در این زمینه در شبکههای اجتماعی منتشر شده بیش از ۱۰ سینماگر در کنار ۵ تن از شهروندانی دیده میشوند که در اعتراضات اخیر چشم آنها صدمه دیده است.
رخشان بنیاعتماد، فاطمه معتمدآریا، مینا اکبری، مهوش شیخالاسلامی، مهناز افضلی، ناهید رضایی، سپیده ابطحی، جعفر پناهی، محمد رسولاف، مجتبی میرطهماسب و امیر اثباتی هنرمندانی هستند که در این دیدار حضور داشتهاند.
نکته قابل توجه در تصویر منتشر شده، حضور تمام زنان با پوشش اختیاری است.
این در حالی است که بسیاری از بازیگران از جمله فاطمه معتمدآریا، به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در اماکن و مجامع عمومی با تشکیل پروندههای قضایی روبرو شدهاند.
نیروهای پلیس و امنیتی جمهوری اسلامی پس از مرگ مهسا امینی بارها در اعتراضات از خشونت علیه معترضان از جمله شلیک مستقیم به چشم شهروندان، استفاده کردهاند.
جمهوری اسلامی باوجود مستندات غیرقابل انکار این خشونتها، هرگز مسئولیت این اقدامات خلاف قانون علیه شهروندن را نپذیرفته و کسی را به عنوان مجرم مجازات نکرده است.
بازداشت دو شهروند در سقز توسط نیروهای امنیتی
دو شهروند کرد اهل سقز به نامهای میلاد فاضلپور و هیمن حسینی، روز دوشنبه از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شدند.
بر اساس اعلام شبکه حقوق بشر کردستان، ماموران امنیتی با یورش به منزل شخصی میلاد فاضلپور در روستای «ملقرنی» سقز و منزل شخصی هیمن حسینی در سقز، بدون ارائه حکم قضایی، آنها را بازداشت کردهاند.
از دلایل بازداشت و نهاد امنیتی بازداشتکننده این دو شهروند اطلاعاتی منتشر نشده است.
پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» در ماههای گذشته فشارها بر گروهها و فعالان مدنی کرد افزایش قابل توجهی یافته است.
شبکه حقوق بشر کردستان اعلام کرده که بر اساس آمار جمعآوری شده از سوی این نهاد حقوقبشری، در خرداد ماه امسال دستکم ۷۰ شهروند کرد در شهرها و روستاهای مختلف استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و خوزستان به اتهامات سیاسی توسط نهادهای امنیتی و قضایی بازداشت شدهاند.
درخواست خواننده زن برای رفع ممنوعیت آوازخوانی زنان
مهدیه محمدخانی، خواننده موسیقی، با استفاده از هشتگ «آواز جنسیت ندارد»، از مردم و هنرمندان دعوت کرد تا در کنار یکدیگر برای رفع ممنوعیت آواز زنان در ایران، تلاش کنند.
او در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشته: «برگزارى كنسرت بانوان از ديد من و بسيارى همكارانم نوعى بى احترامى به مردان كشورمان است كه از انجام آن همواره اكراه داريم و همچنان همخوانى با خواننده مرد هم توهين به كل جامعه فرهيخته و اهل هنر ايران بوده و اين وضعيت تلخ و خنده دار بايد براى رسيدن به وضعيت پايدار و برابر، به سرعت بررسى و حمايت شود.»
محمدخانی افزوده: «شايد تا امروز طى ده سال فعاليت حرفهاى، بيش از ده بار به دادسرا و دادگاه و اماكن و حراست ارشاد و … مراجعه كردهام براى اتهامى كه نمیدانم چه بود: تشويق زنان به خوانندگى و ترويج بى بندوبارى.»
او اضافه کرده: «يکبار هم كه شده براى رفع اين ممنوعيت و معضلاتش يكپارچه و در كنار هم بايستيم، نسل جوان و نوجوان ما تابِ انديشههاى تاريخ مصرف گذشته را ندارند.»
پیش از این نیز هانا کامکار، دیگر خواننده زن، اعلام کرده بود که تا رفع ممنوعیت آوازخوانی زنان در هیچ کنشرت «مردمحوری» شرکت نخواهد کرد.
افزایش مرگهای ناشی از نوشیدنی الکلی مسموم؛ مراقب باشید
بهدنبال افزایش شمار قربانیان نوشیدنی الکلی مسموم در شهرهای مختلف ایران، درخواستهای متعددی برای خودداری از خریدن مشروبات الکلی از افراد نامطمئن در شبکههای اجتماعی مطرح شده است.
مهتاب قربانی، فعال حقوق بشر، با انتشار تصویری از دختر عموی خود به عنوان یکی از قربانیان نوشیدنی الکلی دستساز در ایران، نوشته: «دختر عموی جوانم امروز در کرج به خاطر مسمومیت الکل فوت شد. لعنت به جمهوری اسلامی که در آن سرزمین برای سادهترین چیزها هم باید مرد.»
«خودکشی» یک روزنامهنگار بهدلیل «فقر»
خبرگزاری هرانا از «خودکشی» یک روزنامهنگار اهل دهدشت به نام علی صادقی، بهدلیل «فقر و تنگدستی» خبر داد.
این خبرگزاری نوشته که هویت این روزنامهنگار را احراز کرده و سن او را نیز ۳۹ سال گزارش کرده است.
یک منبع نزدیک به خانواده آقای صادقی به هرانا گفته که «علی به دلیل فقر و بیکاری دست به این اقدام زده است.»
به گفته این منبع، «آقای صادقی علیرغم داشتن دو مدرک دانشگاهی، به طور مداوم جویای کار بود، با اینحال فقر ناشی از عدم اشتغال، به اقدام مذکور از جانب وی انجامید.»
علی صادقی پیشتر سابقه همکاری در مطبوعاتی همچون ماهنامه سرگذشت را داشته است.
روزنامهنگاران در ایران هم به دلایل اقتصادی و هم سیاسی، به شدت تحت فشار قرار دارند.
نخستین سفیر زن در دولت ابراهیم رئیسی معرفی شد
معصومه آباد، عضو سابق شورای شهر تهران، به عنوان سفیر جدید ایران در هلسینکی انتخاب شده و به زودی جایگزین فروزنده ودیعتی خواهد شد.
خانم آباد علاوه بر مسئولیتهایی در بسیج، برای مدتی نیز مشاور مدیرکل شهرداری تهران بود.
او ششمین سفیر زن بعد از روی کار آمدن جمهوری اسلامی است و نخستین زنی است که در دولت ابراهیم رئیسی به عنوان سفیر منصوب می شود.
انتقاد امیررضا خادم از معصومه ابتکار بهدلیل اشغال سفارت آمریکا
امیررضا خادم، قهرمان سابق کشتی ایران، در یک استوری اینستاگرامی، خطاب به معصومه ابتکار، از چهرههای اصلاحطلب و رئیس سازمان محیط زیست که از فشارها بر سر حجاب انتقاد کرده، نوشته: «لطفا لب و دهن خود را پاک نکنید».
خانم ابتکار گفته «مردم خستهاند از اصل دانستن حجاب و فرع شمردن تورم و گرانی که کمر آنها را شکسته است.»
آقای خادم نیز در واکنش نوشته: «اتفاقا گرفتاری مملکت از زمانی آغاز شد که شماها، بدون توجه به منافع ملی و مردم، از دیوارهای سفارت آمریکا بالا رفته و آن را اشغال کردید و اکنون هر چند از کرده خود ابراز پشیمانی نمیکنید، اما فرزندانتیان در همان کشور روزگار می گذرانند.»
اشاره وی به اشغال سفارت آمریکا در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ و گروگانگیری ۶۶ دیپلمات از سوی گروهی از دانشجویان «پیرو خط» روحالله خمینی بود. معصومه ابتکار سخنگوی این دانشجویان برای برقراری ارتباط با رسانههای بینالمللی بود.
آزادی یک دانشآموز ۱۷ ساله و پدرش پس از چهار ماه بازداشت به قید وثیقه سنگین
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز دوشنبه خبر داد ستایش امیری، دانشآموز ١٧ ساله اهل لارستان و معترض به حملات شیمیایی علیه دانشآموزان و ابراهیم امیری، پدر او پس از چهار ماه بازداشت به قید وثیقه از زندان آزاد شدند.
بر اساس این گزارش، ستایش ۱۷ ساله و پدرش، ابراهیم امیری، با تودیع وثیقههای سنگین به ترتیب از زندانهای شیراز و اوز بهصورت موقت تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
بنابر گزارشها، بازداشتشدگان که برخی از آنها در اعتراضات آذرماه پارسال شرکت داشتهاند برای اعترافات اجباری مبنی بر دست داشتن در مسمومیت دانشآموزان به شدت تحت فشار هستند.
مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون هیچ توضیح روشنی درباره مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان ندادهاند.