انتقاد گسترده از سرود حمایت از فیلترینگ در شبکههای اجتماعی
عدم رسیدگی به پرونده نیلوفر حامدی پس از ۴۰ هفته
نخستین جلسه محاکمه نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق که بهدنبال انتشار گزارشی از جان باختن مهسا امینی بازداشت شده بود، سهشنبه، ۹ خرداد، به صورت غیرعلنی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار شد.
درخواست دوباره کمیته حقیقتیاب برای مدارک و شواهد نقض حقوق بشر در ایران
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل بار دیگر خواستار دریافت تمام مدارک و شواهدی شد که افراد در داخل و خارج از کشور ممکن است از نقض حقوق بشر در خلال اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در ایران داشته باشند. مهلت ارسال مدارک و شواهد دیماه سال جاری است.
اشاره به «ناامیدی از وضعیت مملکت» در نامه یک مترجم پیش از «خودکشی»
در پی انتشار خبر درگذشت پانتهآ اقبالزاده، مترجم ادبیات کودک، نامهای دستنویس منسوب به او در شبکههای اجتماعی منتشر شده که خبر از «خودکشی» او میدهد.
ترجمه کتابهای «طولانیترین شب» نوشته ماریون دینباور، «خانواده خوب و تمیز مثل ما»، «بچه تمساح»، «جانمی! باز هم کلوچههای میوهای!»، «هواپیمای آنجلا» و «شاهزاده خانمی با پیراهن کاغذی» نوشته رابرت ام. مانش از آثار بهجامانده از پانتهآ اقبالزاده است.
پیام مادر معترض کشتهشده در صومعهسرا
اذعان وزیر ارشاد به «کمبود شدید» در حکومت از نظر نیروی «متخصص و متعهد» به نظام
وزیر ارشاد در دولت ابراهیم رئیسی که در ماههای گذشته همه هنرمندان مستقل ایران را به بیکار شدن تهدید کرده در تازهترین اظهارات خود از «کمبود شدید» در زمینه نیروی متخصص هوادار نظام جمهوری اسلامی خبر داد.
محمدمهدی اسماعیلی روز سهشنبه، ششم تیر، در یک مراسم دولتی گفت: «امروز در بخشهای مختلف، وقتی میخواهیم نیروی انسانی متخصص و متعهد بیابیم، متوجه میشویم دچار فقر منابع انسانی هستیم.»
مقامهای جمهوری اسلامی دهههاست که از نیروهای متخصصِ هوادار این نظام با عنوان «نیروی متخصص و متعهد» نام میبرند، نیروهایی که علاوه بر داشتن تخصص، «تعهد» و وفاداری خود را نیز به جمهوری اسلامی نشان دهند.
نرگس محمدی خطاب به پارلمان اروپا: «گذار از نظام، خواست مردم ایران است»
نرگس محمدی، زندانی سیاسی، در پیامی که روز دوشنبه ۵ تیر در پارلمان اروپا خوانده شد، ضمن درخواست از این پارلمان برای حمایت از نظراتش، «اصالت و مشخصه گذار از نظام» را «خواست و اراده مردم ایران» دانست و گفت، ضروری است که پارلمان اروپا «در اتخاذ هر تصمیمی، رویکرد اعمال فشار حداکثری به حکومت برای تحقق و استحکام جامعه مدنی و تضمینی حقوق بشر را داشته باشند.»
این پیام همزمان با نمایش مستند «شکنجه سفید» ساخته نرگس محمدی در پارلمان اروپا، توسط تقی رحمانی، همسر این زندانی سیاسی در حضور نمایندگان این پارلمان، اعضای حزب سوسیال دموکرات آلمان، نمایندگان حزب سبز آلمان و فعالین حقوق بشر ایرانی، آلمانی و فرانسوی قرائت شد.
درخواست یک آسیبدیده از چشم از مردم
وکیل خانواده: پدر و خواهر ابوالفضل آدینهزاده به تبلیغ علیه نظام متهم شدند
خسرو علیکردی، وکیل خانواده آدینهزاده، روز سهشنبه ششم تیرماه گفت٬ علی آدینه زاده و مرضیه آدینه زاده، پدر وخواهر ابوالفضل آدینهزاده٬ از کشته شدگان اعتراضات سراسری، به «تبلیغ علیه نظام» متهم شدند.
خسرو علیکردی در توییتی نوشته است: «امروز ۱۴۰۲/۰۴/۰۶ پروندهای با عنوان اتهامی؛«تبلیغ علیه نظام» علیه موکلینم؛علی آدینه زاده و مرضیه آدینه زاده،پدر وخواهر جاوید نام ابوالفضل آدینهزاده در شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای انقلاب مشهد ثبت شد.»
افشای نامههای محرمانه؛ از هزینههای سنگین امنیتی تا دردسر کمیتهٔ حقیقتیاب شورای حقوق بشر
گروه هکری «قیام تا سرنگونی» روز دوشنبه پنجم تیر متن دو نامه «بسیار محرمانه» و «محرمانه» دیگر را در ارتباط با بودجههای درخواستی نهادهای مذهبی و امنیتی جمهوری اسلامی منتشر کرد که در آنها خواهان اختصاص مبالغ کلانی از بودجه عمومی برای «جبران خسارات» ناشی از ناآرامیهای سال گذشته شده بودند.
این گروه هکری یک روز پیش از آن نیز نامهای دیگر با مهر «بسیار محرمانه» را منتشر کرد که در آن علی شمخانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی ایران، در میانۀ اعتراضهای ۱۴۰۱ به رهبر جمهوری اسلامی درباره پیامدهای تشکیل کمیته حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل هشدار داده بود.