اهدا جایزه «قلم طلایی آزادی» به نیلوفر حامدی و الهه محمدی
جایزه «قلم طلایی آزادی» سال ۲۰۲۳ «انجمن جهانی روزنامهها و ناشران خبری» به نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو خبرنگار زن بازداشتشده در ارتباط با پوشش خبری پرونده جانباختن مهسا امینی، اهدا شد.
این جایزه در جریان برگزاری کنگره جهانی رسانههای خبری که در تایپه، پایتخت تایوان در حال برگزاری است به این دو روزنامه نگار زن ایرانی اهدا شد.
در بیانیه انجمن جهانی روزنامهها و ناشران خبری تصریح شده است٬ این جایزه برای تقدیر از «شجاعت و قاطعیت دو زن جوان شجاع روزنامهنگاری است که حقیقت را زنده نگهداشتند، در حالی که حکومت ایران تلاش کرد تا تاریخ را بازنویسی کند.»
نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه «شرق» و الهه محمدی، خبرنگار روزنامه «هممیهن» به دلیل انتشار گزارش مرگ و نیز خاکسپاری مهسا (ژینا) امینی در همان روزهای نخست اعتراضات سراسری، توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند و همچنان در زندان هستند.
نیلوفر حامدی و الهه محمدی در شرایطی بازداشت شدهاند که مدیران مسئول روزنامههای آنها به صراحت اعلام کردهاند آنها با هماهنگی مسئولان رسانه متبوع خود و برای انجام کار خبری خود، به بیمارستان کسری تهران و سقز رفته بودند.
جرقه اعتراضات سراسری و ادامهدار در ایران از روز ۲۶ شهریور سال گذشته در پی جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد زده شد و دامنه آن به سرعت گسترش یافت.
نیلوفر حامدی اندکی پس از انتشار خبر جانباختن مهسا امینی و الهه محمدی پس از تهیه گزارش از مراسم تشییع ژینا در آرامستان سقز بازداشت شدند.
علیرضا عبدی، از فعالان کلابهاوس، به قید وثیقه از زندان آزاد شد
علیرضا عبدی، از فعالان شبکه اجتماعی کلابهاوس، روز چهارشنبه به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
آقای عبدی اواخر خرداد با یورش مأموران امنیتی به خانهاش بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
شماری از فعالان شبکه اجتماعی کلابهاوس هفته گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. (سایه) صیدالی، سروناز میثاقیان، دانیال امین، امیر اخوان، نیما آویدنیا و فرهنگ آزادمنش از جمله این افراد هستند.
کلابهاوس یک شبکه اجتماعی بر مبنای گفتوگوی صوتی است.
این نخستین بار نیست که نهادهای امنیتی بر فعالان شبکه اجتماعی کلاب هاوس فشار وارد کرده یا آنها را بازداشت میکنند.
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی درباره بازداشتهای جدید فعالان این شبکه اجتماعی توضیحی ارائه نکردهاند و از اتهامهای احتمالی علیه این افراد نیز اطلاعی در دست نیست.
شماری از تحلیلگران از این نوع سانسور به عنوان «فلیترینگ هوشمند» جمهوری اسلامی در این شبکه اجتماعی، تلاش برای کنترل آن و در عین حال بهرهبرداری سیاسی از این ابزار نام میبرند.
علیرضا آخوندی: برای گردش به ایران نروید
علیرضا آخوندی، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد و از حامیان معترضان در ایران، روز سهشنبه در توییتی با یادآوری «دیپلماسی گروگانگیری» توسط جمهوری اسلامی از علاقهمندان به گردشگری در ایران خواست از سفر به ایران خودداری کنند.
گرامیداشت یاد معترضان کشتهشده در آستانه عید مذهبی قربان
«چون مادرم نمیتوانم سکوت کنم»
تغییر مدیر تشریفات وزارت خارجه ایران، دو هفته پس از جنجال بر سر عکس قاسم سلیمانی
وزارت خارجه جمهوری اسلامی از تغییر مدیرکل تشریفات این وزارتخانه خبر داد و اعلام کرد که محسن مرتضاییفر به این مقام منصوب شده است.
بر اساس گزارش رسانهها در ایران، مرتضاییفر فرزند محمود مرتضاییفر معروف به «وزیر شعار» جمهوری اسلامی است.
این تغییر کمتر از دو هفته پس از جنجال بر سر عکس قاسم سلیمانی در جریان برگزاری نشست خبری وزیر خارجه عربستان سعودی در تهران رخ داده است. با این حال هیچ مقامی رسما ارتباط این تغییر با آن جنجال را تایید نکرده است.
اواخر خردادماه، به دنبال تغییر ناگهانی در محل برگزاری نشست خبری وزاری خارجه ایران و عربستان سعودی، چند خبرنگار در شبکههای اجتماعی افشا کردند که وجود عکس قاسم سلیمانی در سالن با مخالفت هیئت سعودی مواجه شده است.
بر اساس این گزارشها، فیصل بن فرحان، حاضر نشد نشست خبریِ مشترک خود با امیرعبداللهیان را در محلی برگزار کند که عکس قاسم سلیمانی بر دیوارش نصب شده بود.
قاسم سلیمانی در مقام فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران نقش مهمی در جنگ یمن، در همسایگی عربستان سعودی، ایفا کرده بود.
پیام فیلمساز حکومتی به مقامات درباره حجاب
ادامه اعتراض دانشجویان به برخورد خشونتبار نیروی حراست با دانشجوی معترض در دانشگاه علامه
در پی کوباندن سر یک دانشجوی معترض در دانشگاه علامه طباطبایی تهران به پلهها توسط یکی از ماموران حراست در یکی از دانشکدههای این دانشگاه، انتشار بیانیههای اعتراضی دانشجویان دیگر دانشگاهها ادامه دارد.
جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد تهران شمال روز سهشنبه، ششم تیر، در محکومیت این «گستاخی حراست دانشگاه علیه دانشجوی دانشگاه علامه» نوشتند: «آنچه که دیروز در دانشگاه علامه دیدیم اولین حمله و گستاخی علیه فریاد حقخواهی و انسانیت نبود.»