ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی و منتقد سرسخت حکومت جمهوری اسلامی، از سوی دادگاه انقلاب بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ده ماه حبس محکوم شد.
وبسایت «کلمه» اعلام کرد که این حکم از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی صادر و در تاریخ هشتم تیر به این فعال سیاسی ابلاغ شده است.
به گزارش این وبسایت او با دریافت دو ابلاغیه جداگانه بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دادگاه انقلاب و و برای اتهام«نشر اکاذیب در فضای مجازی» به دادگاه کیفری احضار شده است.
سایت حقوق بشری «ههنگاو» روز جمعه، نهم تیر، از افزایش بیش از «۵۰ درصدی» آمار بازداشتها در ایران طی یک ماه گذشته در مقایسه با ماه پیش از آن خبر داد.
به گزارش این سایت در ماه ژوئن (۱۱ خرداد تا ۹ تیر)، دست کم ۱۶۸ شهروند در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند.
بر اساس این گزارش آمار بازداشتشدگان در ماه میلادی پیش از آن، ۱۰۷ مورد بوده و با افزایش ۶۱ مورد، ۵۷ درصد افزایش یافته است.
بنا بر اعلام ههنگاو، از مجموع بازداشتشدگان دست کم ۷۷ شهروند کُرد و ۵۰ شهروند بلوچ بودهاند و در میان آن ۲۵ زن، ۱۶ کودک و هفت معلم و دانشجو نیز بوده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی ضمن تأیید ناکارآمد بودن طرحهای مختلف حکومت در فرهنگسازی حجاب اجباری، از «کلینیک سوء رفتارهای حوزه حجاب» بهعنوان یکی از این راهکارها نام برد که بهدلیل تأمین نشدن منابع مالی، تاکنون اجرا نشده است.
مجید امامی در گفتوگو با سایت «انتخاب» که روز جمعه، نهم تیر، منتشر شده، از تلاشهای شورای فرهنگ عمومی برای اجرای گسترده طرح «کلینیک و مرکز درمان سوء رفتارهای حوزه حجاب» خبر داد و گفت که با وجود «تعامل جدی با وزارت کشور» به دلیل «نبود تأمین منابع مالی» این طرح اجرا نشد.
آقای امامی درباره جزئیات این طرح و نحوه عملکرد پیشبینیشده در آن توضیح نداد اما گفت که نمونههایی از مراکز درمانی گفتهشده، بیش از سه سال است که در برخی استانها فعالیت میکنند.
برخی مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی نگاه «بیمارگونه» به موضوع حجاب دارند و بر این باورند که با برگزاری جلسات آموزشی و توجیهی میتوانند زنان و دختران را مجبور به تن دادن به پوشش مورد تأیید حاکمیت کنند.
انتقاد همسر الهه محمدی به ادامه بازداشت روزنامهنگاران بازداشتشده
همسر الهه محمدی، روزنامهنگار بازداشتشده، در یک رشتهتوئیت با اشاره به تأیید خبر آزادی «مجرمانی با احکام سنگین»، از تداوم بازداشت همسر خود انتقاد کرده است.
سعید پارسایی در این رشتهتوئیت که روز جمعه، نهم تیر، منتشر کرد گفت: «نُه ماه تمام شد و دهمین ماه بازداشت موقت هم دارد به نیمه میرسد.»
آقای پارسایی با اشاره به دفاع مقامات قضایی ایران از آزادی اکبر طبری، مهدی هاشمی و محمدعلی نجفی با استناد به قانون گفت: «من خیلی وقت است دیگر تعجب نمیکنم که قانونشان فقط برای خودیهایشان است! کاش حالا که دم از اجرای قانون میزنند، بگویند، بازداشت موقت برای دهمین ماه چه توجیه قانونی دارد؟»
او در ادامه با اشاره به ایرادهای قانونی در روند رسیدگی به اتهامات الهه محمدی و نیلوفر حامدی آورده است: «اگر میگویند طبق قانون، یک مجرم به مفاسد اقتصادی سنگین را با قید وثیقه آزاد کردهاند تا زمان صدور رای نهایی دیوان بیرون باشد، علت عدم اجرای همین قانون برای یک متهم چیست؟»
گمانهزنیها درباره احتمال برچیده شدن «پیادهراه فرهنگی رشت» به خاطر پوشش زنان
همزمان با گمانهزنیها درباره برچیده شدن «پیادهراه فرهنگی رشت»، یک عضو شورای شهر بهطور تلویحی «حجاب» را عامل این اقدام احتمالی عنوان کرد.
به گزارش «هممیهن» علیرضا تاج شهرستانی، رئیس کمیسیون اجتماعی فرهنگی شورای شهر رشت، با اشاره به «قوانین پوشش» بر «لزوم نظارت در این پیادهراه» تأکید کرد.
آقای تاج شهرستانی در ادامه گفت: «رعایت قوانین پوشش مناسب با عرف جامعه هم در مورد آقایان، هم در رابطه با دختران و بانوان شهروند، اصل است و تشخیص این مطلب که چه پوششی برای خانه و محافل شخصی مناسب بوده و چه پوششی مناسب مکانهای عمومی و خیابانهای شهر است، امری است که طبق عرف جاری بر جامعه همگی ملزم و مکلف به اجرای آن هستیم.»
پیادهراه فرهنگی رشت به طول هشت کیلومتر یکی از طولانیترین پیادهراهها در ایران است که در سال ۱۳۹۴ اجرایی شد. در مسیر این پیادهراه، کافهها و رستورانها، اغذیهفروشیها و دستفروشهای زیادی حضور دارند.
این پیادهراه یکی از مهمترین مراکز تجمع شهروندان در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» بوده است.
بازداشت یک باند ۱۳ نفره گروگانگیر در البرز
فرمانده انتظامی البرز از بازداشت یک باند ۱۳ نفره «گروگانگیر» تبعه خارجی و رهایی شش گروگان خبر داد.
آنطور که حمید هداوند گفته «تعدادی از اتباع خارجی با تشکیل یک باند و با ترفندها و شگردهای خاص نسبت به شناسایی اتباع خارجی اقدام و با نقشه قبلی مبادرت به گروگانگیری با هدف اخاذی از خانوادههای آنها و انتقال گروگانها به محل خاص میکردند.»
هداوند توضیح بیشتری درباره هویت و نیز ملیت بازداشتشدگان و گروگانها نداده است.
قدردانی نازنین بنیادی از حمایتهای هانا نویمان از مردم ایران
نازنین بنیادی، بازیگر و فعال حقوق بشر مخالف جمهوری اسلامی در واکنش به درخواست کتبی حکومت ایران برای توقف انتقادات هانا نویمان، نماینده آلمان در پارلمان اروپا از نقض حقوق بشر در ایران، این نامه را «نشان افتخار» برای این نماینده دانسته است.
خانم بنیادی در توئیتی نوشته هرکسی که «حقیقتاً جنایات» جمهوری اسلامی را افشا میکند، چنین نامههایی برای سکوت کردن» دریافت میکند.
او از نویمان بهخاطر حمایتهایش از مردم ایران، قدردانی کرده است.