لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۲
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۰:۱۸ ۱۱.۴.۱۴۰۲

خبرگزاری فارس خواستار برخورد با دیپلمات‌های بی‌حجاب شد

خبرگزاری فارس روز شنبه، دهم تیر، در مطلبی از تردد سفیران بعضی کشورها و خانواده‌های آنها بدون حجاب اجباری در شهرها انتقاد کرد و خواستار برخورد وزارت خارجه با آن‌ها شد.

این رسانه وابسته به سپاه با نقل قول از یک «کاربر» و انتشار عکس‌هایی، از حضور سه گردشگر با خودرویی با پلاک دیپلماتیک در خرم‌آباد در روز ۲۶ خرداد خبر داد و نوشت که این افراد شامل یک مرد با شلوار کوتاه و دو زن بدون روسری در قلعه فلک‌الافلاک و گرداب سنگی مشغول تفریح‌ بوده‌اند.

این خبرگزاری در ادامه با اشاره به حضور سفیران بریتانیا، هلند و دانمارک با همسران خود بدون حجاب اجباری در روزهای نوروز در تهران، از این اقدام با عنوان «شیطنت» و رفتارهای «خارج از قوانین دیپلماتیک» نام برد و آن را در «ادامه حمایت آنها از اغتشاشات» عنوان کرد.

مقام‌های جمهوری اسلامی و رسانه‌های وابسته به حکومت از واژه «اغتشاشات» برای اشاره به اعتراضات استفاده می‌کنند.

۲۲:۵۲ ۱۰.۴.۱۴۰۲

کامبیز نوروزی، حقوقدان ساکن ایران، می‌گوید که وضعیت آزادی‌های مشروع در ایران «بسیار ضعیف و سطح پایین» است و حقوق ملت در ایران به «پایین‌ترین سطح» در چهار دهه گذشته رسیده است.

این وکیل پایه‌ یک دادگستری در گفت‌وگو با وب‌سایت خبری جماران ضمن اشاره به «خصلت آمرانگی» جمهوری اسلامی در ایران تصریح کرد حکومتی که می‌خواهد «در هر گوشه زندگی مردم، دخالت و امر و نهی کند، قانون‌گذاری «فربه» اما «ناقص» دارد.

آقای نوروزی در این مصاحبه که روز شنبه دهم تیرماه منتشر شد افزود چنین حکومتی «می‌خواهد برای هر ریز و درشت مردم قانون بنویسد و به مردم تکلیف کند که این طور نفس بکشید، راه بروید و کار کنید».

او در عین حال یادآور شد در چنین اوضاعی، قانون‌گذاری‌ها «ناقص است»؛ به‌گونه‌ای که «امروز یک قانون می‌نویسند، یک سال دیگر آن را عوض می‌کنند و شش ماه دیگر اصلاحیه به آن می‌زنند».

۲۲:۲۳ ۱۰.۴.۱۴۰۲

در حالی که تشدید محدودیت‌های حکومتی در زمینۀ حجاب اجباری و فیلترینگ گستردۀ اینترنت پس از اعتراض‌های سال گذشته در ایران ناکام مانده است، گزارش‌هایی منتشر شده مبنی‌بر این‌که در برنامه هفتم توسعه، تلاشی «مضاعف» با هدف کنترل و نظارت بر «سبک زندگی» مردم انجام خواهد شد.

شبکه شرق، پایگاه اینترنتی روزنامه شرق، روز شنبه دهم تیرماه گزارش داد در لایحه برنامه هفتم توسعه، ماده‌ای گنجانده شده که بر اساس آن قرار است دولت سامانه‌ای به‌منظور «رصد و سنجش مستمر دین‌داری، سطح معنویت، اخلاق و سبک زندگی مردم» راه‌اندازی کند.

بر اساس این گزارش، در ماده ۷۵ این لایحه، وزارت ارشاد مکلف شده با همکاری مرکز آمار ایران و راهبری مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی، این سامانه را تأسیس کند.

۲۱:۱۰ ۱۰.۴.۱۴۰۲

۱۹:۱۵ ۱۰.۴.۱۴۰۲

۱۹:۱۰ ۱۰.۴.۱۴۰۲

۱۸:۴۳ ۱۰.۴.۱۴۰۲

هشدار یک نماینده مجلس: با بگیر و ببند مسئله «حجاب و عفاف» درست نمی‌شود

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشدار داد که با «روش‌های قهری» و «بگیر و ببند» نمی‌توان در زمینه عدم رعایت حجاب اجباری از سوی زنان تغییری ایجاد کرد و به گفتۀ او، این مسئله نیاز به «فرهنگ‌سازی» دارد.

علی رضایی در گفت‌وگو با وب‌سایت خبری جماران که روز شنبه منتشر شد موضوع حجاب را در مقولۀ مباحث مربوط به «فرهنگ» دسته‌بندی کرده و افزوده تا جایی که ممکن است نباید در این‌باره «سخت‌گیری» کرد.

این نمایندۀ مجلس شورای اسلامی در عین حال، هم‌سو با دیگر مقام‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی، مطالبۀ حق آزادی پوشش از سوی شهروندان را به خواست «دشمن» منتسب کرده که در صدد است به گفتۀ او، با «هنجارشکنی‌، بدحجابی و بی‌حجابی به حریم خانواده آسیب وارد کند».

در بیش از چهار دهه روی کار آمدن جمهوری اسلامی، حکومت در ایران کوشیده است تا اعتراضات و مطالبات مردمی را هدایت‌شده از سوی «دشمنان» بخواند که عموماً این واژه در ادبیات مقام‌های جمهوری اسلامی به دولت‌های غربی اطلاق می‌شود.

در هفته‌های اخیر تأکید بسیاری از مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی بر «فرهنگ‌سازی» در مورد حجاب اجباری به‌میزان چشمگیری افزایش یافته است؛ تا جایی که حتی برخی از چهره‌های تندرو وابسته به حکومت نیز تلاش کرده‌اند از «بُعد فرهنگی» به مناقشۀ نافرمانی مدنی زنان از حجاب اجباری بپردازند.

در همین زمینه، ابراهیم رئیسی هفته گذشته در جلسه شورای اجتماعی کشور بر «اولویت داشتن کار فرهنگی در زمینه حجاب» تأکید کرده و گفته بود که خواست مردم «سالم‌سازی فضای فرهنگی» است.

از آغاز اعتراضات اخیر در ایران که در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تهران رخ داد، شمار زنان و دخترانی که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند در شهرهای مختلف به میزان قابل ملاحظه و کم‌سابقه‌ای افزایش یافته و تصاویر متعددی از تردد آن‌ها در اماکن عمومی بدون حجاب اجباری منتشر شده است.

۱۸:۲۰ ۱۰.۴.۱۴۰۲

سر باز زنندگان از حجاب اجباری در قزوین «اجازه استفاده از اتوبوس ندارند»

مدیرعامل سازمان پایانه‌های مسافربری شهرداری قزوین با تکرار این مدعا که رعایت حجاب اجباری مربوط به «حدود شرعی و قانونی است» اعلام کرد اتوبوس‌رانی این استان از ارائه خدمات به افرادی که «این حدود را رعایت نمی‌کنند» معذور است.

مجید اسلامی روز شنبه در مصاحبه با ایلنا با اشاره بر عدم ارائه خدمات به زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، افزود به تمام شرکت‌های مسافربری ابلاغ شده به زنانی که پوشش مورد تأیید جمهوری اسلامی را رعایت نمی‌کنند، «خدمات ارائه نشود».

او همچنین تأکید کرد گردشگران زنی که از شهرهای دیگر به قزوین سفر می‌کنند با ورود به این شهر باید به «ارزش‌های» مردم قزوین احترام بگذارند.

آقای اسلامی اما در این مورد این‌که زنانی هم ساکن قزوین هستند که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند، اشاره‌ نکرد.

به‌علاوه، اظهارات این مقام شهرداری قزوین در حالی بیان شده که شماری از وکلا و حقوقدانان ایرانی در ابتدای فروردین امسال در واکنش به بیانیه‌های رسمی برخی وزارتخانه‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی مبنی‌بر خودداری از ارائه خدمات به زنان و دخترانی که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند، چنین اقدامی از سوی حکومت را «غیرقانونی» خواندند.

از جمله محسن برهانی، یکی از این حقوقدانان، اقدام مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی در جلوگیری از ارائه خدمات به زنان بدون حجاب اجباری از جمله در فرودگاه‌ها را «غیرقانونی» خوانده بود.

او اواسط فروردین گذشته در توئیتی نوشت: «ممانعت از ورود زنان به اماکن عمومی و یا عدم ارائه خدمات در فرودگاه‌ها و … به بهانه عدم‌ رعایت حجاب، هیچ‌ مستند قانونی ندارد و اقدامی کاملاً غیرقانونی است».

۱۵:۱۱ ۱۰.۴.۱۴۰۲

وکیل خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده به «فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم شد

خسرو علی‌کردی، وکیل خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده، روز شنبه دهم تیر اعلام کرد که به «فعالیت تبلیغی علیه نظام به‌نفع گروه‌های معاند» متهم شده است.

او در توئیتی ضمن اعلام این خبر گفته است که دادسرای انقلاب مشهد از پذیرش وکیل او به دلیل این که در فهرست وکلای تأیید قوه قضاییه نیست، خودداری کرده است.

این وکیل دادگستری پس از بازداشت اعضای خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده درباره وضعیت آن‌ها بارها اطلاع‌رسانی کرده بود.

ابوالفضل آدینه‌زاده، ۱۶ ساله در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» در مشهد با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شد.

۱۴:۱۸ ۱۰.۴.۱۴۰۲

تهمورث پورناظری، خواننده، از لغو کنسرت خود به دلیل عدم صدور مجوز برای سحر محمدی، یکی از خوانندگان گروهش خبر داد.

آقای پورناظری در اینستاگرام نوشته: «زمانی به صحنه باز می‌‌گردم که همه‌ گروه بر روی صحنه باشند.»

جمهوری اسلامی نه تنها با خوانندگی زنان مخالف است، بلکه بر سر فعالیت‌های هنری زنان در عرصه‌های مختلف، موانع بسیاری قرار داده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG