لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۰
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۰:۲۴ ۱۲.۴.۱۴۰۲

ضرب‌وشتم و بازداشت معلمان معترض مقابل وزارت آموزش و پرورش

شماری از «معلمان اعزامی به خارج از کشور» که روز یک‌شنبه ۱۱ تیر قصد تجمع اعتراضی مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در تهران را داشتند توسط نیروی انتظامی مورد ضرب و شتم و فحاشی قرار گرفتند و تعدادی از آن‌ها بازداشت شدند.

این معلمان در نامه‌ای اعلام کردند که تجمع آن‌ها در اعتراض به «تضییع» حق‌شان و عدم توجه مقامات وزارت آموزش و پرورش به مطالبات آن‌ها با وجود رأی عدالت اداری به نفع معلمان بوده است.

معلمان معترض در این نامه گفته‌اند که آن‌ها از چند روز پیش، حراست وزارتخانه را در جریان «حضور دسته‌جمعی» خود قرار داده بودند و این مجموعه به نیروی انتظامی به‌گونه‌ای اطلاعات داده بوده است که مأموران آن به معلمان «ناگهان حمله کردند، کتک زدند، دشنام‌ها دادند، حرمت‌ شکستند و معلمان را هم‌چون تبهکاران با سر و صورت خونین و خاک‌آلود و لباس‌های پاره‌شده و شخصیتی لگدمال‌گشته، به بازداشتگاه بردند.»

این معلمان در پایان خطاب به رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش جدید، گفتند: «این شروع وزارت شما است. وای به حال معلمان در روزهای آینده!»

در ادامه سرکوب حرکت‌های اعتراضی در ماه‌های گذشته علاوه بر سرکوب شدید تجمع‌های معلمان، موج شدید و گسترده احضار، بازداشت و صدور احکام سنگین علیه این قشر شکل گرفته است.

۱۰:۱۵ ۱۲.۴.۱۴۰۲

یک معترض اهل ایلام پس از آزادی از زندان «خودکشی کرد»

برخی منابع حقوق بشری از جان باختن مهدی صادقی، معترض اهل ایلام، خبر داده‌اند که پس از آزادی از زندان «خودکشی کرد».

هه‌نگاو نوشت که این شهروند معترض پس از آزادی از زندان، از «شکنجه وحشیانه» و «وضعیت نامناسب روحی خود» در زندان خبر داده بود.

این اولین بار نیست که گزارش‌هایی از خودکشی معترضان پس از آزادی از زندان منتشر می‌شود.

۰۹:۱۵ ۱۲.۴.۱۴۰۲

درگیری نیروهای مسلح با مردم در خرم‌آباد دست‌کم ۱۵ زخمی برجا گذاشت

اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار ویدئویی از یک درگیری در روز یک‌شنبه ١١ تیر میان نیروهای مسلح حکومتی و مردم معترض در محله تلوری خرم‌آباد خبر داد.

بر اساس گزارش کانال تلگرامی این اتحادیه، در این درگیری دست‌کم ۱۵ شهروند زخمی و سه مغازه‌دار بازداشت شدند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران علت این درگیری را «حمله‌ نیروهای مسلح برای مصادره اجناس برقی شماری از مغازه‌ها» اعلام کرد.

۲۲:۲۲ ۱۱.۴.۱۴۰۲

دومین جلسه دادگاه توماج صالحی برگزار شد

گزارش‌ها از ایران حاکی از برگزاری دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام‌های انتسابی علیه توماج صالحی، خواننده ترانه‌های اعتراضی است که در جریان اعتراضات سراسری پارسال بازداشت شد.

وب‌سایت هرانا گزارش داده که دادگاه آقای صالحی در شعبه یکم دادگاه انقلاب اصفهان و با حضور وکیل آقای صالحی برگزار شده و در آن این خواننده معترض به دفاع از خود پرداخته است.

حساب توئیتری منتسب به آقای صالحی نیز نوشته است که این دادگاه در «سکوت خبری و به صورت غیرعلنی» برگزار شد.

پیشتر امیر رئیسیان، وکیل توماج صالحی در گفت‌وگویی با روزنامه شرق، اتهام‌های انتسابی علیه موکلش را «افساد فی‌الارض، تبلیغ علیه نظام، همکاری با دولت متخاصم، اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر و توهین به رهبری» عنوان کرده بود.

این خوانندۀ رپ مدت‌ها از داشتن وکیل محروم بود. امیر رئیسیان، وکیل او دی‌ پارسال برای اولین بار از دسترسی به تنها یکی از چهار جلد پرونده موکل خود خبر داده بود.

۲۲:۰۰ ۱۱.۴.۱۴۰۲

تداوم «بازداشت» و «بی‌خبری‌» از وضعیت چهار شهروند بلوچ در ارتباط با مسجد مکی زاهدان

گزارش‌‌ منابع حقوق بشری از ایران حاکی است که با وجود گذشت چهار روز از بازداشت چهار شهروند «شاغل در مسجد مکی زاهدان» توسط نیروهای امنیتی، از وضعیت آن‌ها اطلاعی در دست نیست.

گروه رسانه‌ای حال‌وش که خبرهای حقوق بشری مربوط به سیستان و بلوچستان رو بازتاب می‌دهد، روز یکشنبه با انتشار این خبر نوشت: عبدالواحد شهلیبر، انتظامات مسجد، عبدالنصیر شه‌بخش، عکاس مسجد و نوه مولوی عبدالحمید، اسامه شه بخش (نارویی)،‌ فیلمبردار مسجد و حامد محمدی‌نیک، از همکاران فیلمبردار مسجد، در اوایل تیرماه سال جاری بازداشت شده‌اند و بی‌خبری از وضعیت این افراد ادامه دارد.

حال‌وش نوشته که نیروهای امنیتی پس از بازداشت عبدالنصیر و اسامه شه‌بخش با مراجعه به منزل آن‌ها، علاوه بر تخریب لوازم منزل، وسایل شخصی آن‌ها از جمله کامپیوتر، لپ تاپ، گوشی تلفن همراه و دوربین فیلمبرداری مربوط به مراسم مسجد مکی را ضبط کرده‌اند.

در روزهای اخیر در پی انتشار خبر بازداشت تعدادی از بستگان و اطرافیان مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، رسانه‌های حکومتی در ایران این بازداشت‌ها را تأیید و بازداشت‌شدگان را به «تشویش اذهان عمومی» متهم کردند.

در همین زمینه، خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران ششم تیرماه مدعی شد که گزارش‌های اخیر مبنی بر توطئه ترور مولوی عبدالحمید «شایعه» بوده و تأیید کرد که «چند نفر» به اتهام انتشار این «شایعه» دستگیر شدند.

دفتر امام‌ جمعه اهل سنت زاهدان روز ۲۹ خرداد در بیانیه‌ای، بازداشت یک نفر در مسجد مکی را تأیید کرده و گفته بود که این فرد به «برخی نهادها وابستگی دارد». در این بیانیه همچنین آمده بود: «فرد مظنون اظهارات و اعترافات مختلفی کرده است؛‌ این اعترافات در دست تحقیق و بررسی هستند.»

پس از آن، فشارهای حکومت علیه اطرافیان مولوی عبدالحمید افزایش یافته و موجی از بازداشت‌ها در این زمینه به راه افتاده است.

۱۴:۴۸ ۱۱.۴.۱۴۰۲

یک نماینده پیشین مجلس از تحمیل ۲۰ هزینه جدید به مردم انتقاد کرد

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده ادوار پیشین مجلس شورای اسلامی، از دولت و مجلس به دلیل «تحمیل ۲۰ هزینه جدید به سبد زندگی مردم» انتقاد کرد.

او در توئیتی از جمله هزینه‌های تحمیل‌شده را «مالیات بر ملک، اجاره، خودرو، کارتخوان، قبوض، انتقال پول، افزایش عوارض و هزینه‌های مختلف خدمات دولتی و البته فیلترشکن» عنوان کرد و از آن با عنوان یک «بی‌رحمی» نام برد که «در تاریخ این ملت و در میان اغلب کشورهای دنیا بی‌سابقه است.»

در سال‌های گذشته به‌ویژه در یک سال گذشته روند افزایشی و افسارگسیخته تورم، فشار اقتصادی بسیاری را بر شهروندان تحمیل کرده است.

اتاق بازرگانی تهران در گزارشی که به‌تازگی منتشر کرد، نرخ تورم نقطه به نقطه در ۲۶ استان ایران طی ماه خرداد امسال را بین ۴۰ تا ۵۴.۲ درصد اعلام کرده بود.

در همین حال و پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» از شهریور ۱۴۰۱ و با فیلترینگ گسترده در کشور، شهروندان مجبور به پرداخت مبالغ بالایی برای فیلترشکن‌هایی شده‌اند که بسیاری از آن‌ها ناکارآمد است.

نازیلا دانشوران، متخصص کسب‌وکار، هفتم تیر برآورد گردش مالی فیلترشکن‌ها در کشور را حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت که کاربران مجبورند ماهانه بین ۵۰ تا ۲۰۰ هزارتومان برای این منظور هزینه کنند.

۱۴:۱۴ ۱۱.۴.۱۴۰۲

گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی، «به پنج سال زندان محکوم شد»

بر اساس گزارش‌ها در شبکه‌های اجتماعی، گلرخ ایرایی فعال مدنی محبوس در زندان اوین، به پنج سال زندان محکوم شده است.

بر اساس این گزارش‌ها، خانم ایرایی، با حکم عباسعلی حوزان و خسرو خلیلی مهدیرجی قضات شعبه ۳۶ دادگاه تجدید‌نظر استان تهران، به ۵ سال حبس تعزیری، ضبط گوشی تلفن همراه و مجازات‌های تکمیلی محکوم شد.

این در حالی است که در فروردین‌ماه نیز گلرخ ایرایی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به یک سال زندان و دو سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شد.

خانم ایرایی که از آبان‌ماه ۹۸ در زندان به سر می‌برد در پرونده‌ای که در زندان برای او تشکیل شده بود به تبلیغ علیه نظام متهم و به صورت غیابی به زندان، محرومیت و همچنین دو سال ممنوع‌الخروجی از کشور محکوم شده است.

آن پرونده به همبستگی زنان بند ۸ سیاسی زندان قرچک ورامین برای جلوگیری از انتقال خانم ایرایی به زندان اوین مربوط می‌شد که با ورود خشونت‌آمیز گارد ضد شورش و توسل به زور همراه شد.

پیشتر نیز این زندانی سیاسی در بهمن ۹۹ و پس از ۴۳ روز بازجویی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان آمل تبعید شده بود.

همچنین او ۱۵ شهریور ۹۳ همراه با همسرش آرش صادقی، بازداشت و در اردیبهشت‌ماه ۹۴ به اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال زندان محکوم شد و در حالی که در زندان به سر می‌برد بابت پرونده‌ای دیگر در زندان بار دیگر به ۲۵ ماه زندان محکوم شد.

۱۴:۰۴ ۱۱.۴.۱۴۰۲

۱۳:۲۳ ۱۱.۴.۱۴۰۲

آتش‌سوزی در یک ساختمان پنج‌طبقه مسکونی در فولادشهر اصفهان بامداد یکشنبه یک کشته و ۲۶ مصدوم برجای گذاشت.

به گفته استانداری اصفهان، این آتش‌سوزی در پارکینگ ساختمان ۲۵ واحدی «مسکن مهر» روی داد و در پی آن یک زن ۴۵ ساله به دلیل سوختگی جان باخت.

به گفته مرکز فوریت‌های پزشکی اصفهان، ۲۶ نفر در این حادثه دچار مشکلات تنفسی شدند که ۱۶ تن از آنها به مراکز درمانی انتقال یافتند. هنوز علت حادثه اعلام نشده است.

فولادشهر در ۲۸ کیلومتری جنوب غربی اصفهان واقع شده است.

۱۳:۰۰ ۱۱.۴.۱۴۰۲

جمهوری اسلامی از دولت فرانسه خواست در برابر معترضان دست به خشونت نزند

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز یکشنبه گفت دولت فرانسه باید به برخورد قهرآمیز با مردم پایان دهد و به خواسته‌های معترضان توجه کند.

او همچنین به شهروندان ایرانی توصیه کرد از سفرهای غیرضروری به فرانسه پرهیز کنند.

اظهارات این مقام جمهوری اسلامی در حالی ایراد شده است که در جریان اعتراضات سراسری پاییز گذشته در ایران بیش از پانصد تن به دست مأموران امنیتی کشته شدند و شمار زیادی از شهروندان به دلیل برخورد گلوله‌های ساچمه‌ای، بینایی خود را از دست دادند.

در ان زمان محکومیت سرکوب معترضان از طرف کشورهای دیگر، با انتقاد تند مقام‌های جمهوری اسلامی روبه‌رو شده و از آن با عنوان «دخالت در امور داخلی کشور» یاد می‌شد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG