«حذف» شقایق دهقان از رئالیتیشو «ناتو»
حساب کاربری پایگاه خبری «امتداد» در توئیتر، نوشته اپیزود چهارم از فصل اول رئالیتیشو «ناتو» که شقایق دهقان در آن حضور داشت، پس از انتشار یک قسمت متوقف و این سریال با بازیگران جدید در سینمای خانگی پخش شد.
شقایق دهقان از بازیگرانی است که به صراحت با حجاب اجباری مخالفت کرده و حکومت ایران برای او پرونده قضایی تشکیل داده است.
نظارت بر شبکه خانگی به تازگی بر عهده صداوسیمای جمهوری اسلامی قرار گرفته است.
ناتو؛ مجموعه سریال رئالیتیشو است که به کارگردانی مهدی صفییار از اردیبهشت ۱۴۰۲ در پلتفرم فیلمنت به نمایش درآمده است. این سریال طرح بازی مهیجی است که همه بازیکنان را به چالش میکشد تا از بین خودشان ناتو را پیدا کنند.
تاکنون ۹ قسمت از فصل اول ناتو به نمایش در آمده بود و اپیزود چهارم یا قسمت دهم با حضور ۵ بازیگر که یکی از آنها شقایق دهقان بود هفته گذشته در پلتفرم فیلم نت پخش شد، اما به ناگاه قسمت یازدهم که تازه منتشر شده باحضور بازیگران جدید بود.
امتداد نوشته «آنطور که مشخص است پخش دو قسمت بعدی اپیزود چهارم که شقایق دهقان در آن حضور داشته متوقف و سری جدید با حضور ۵ بازیگر جدید شروع شده است.»
روایت یک روزنامهنگار درباره «مرگ تدریجی» رویای روزنامهنگاری در ایران
نازنین متیننیا، روزنامهنگار، در پستی اینستاگرامی از «مرگ تدریجی» روزنامهنگاری در ایران نوشته و اضافه کرده که «روز قلم، روز روزنامهنگار و هرروزی که به اسم و رسم ما مربوط میشه، یه شوخی خیلی خیلی خیلی بزرگه.»
او اضافه کرده: «من همیشه سعی میکنم امیدوار باشم، اما بذارین برای شما اعتراف کنم؛ این بدن بیجون روزنامهنگاری توی ایران که ما با همین چارتا روزنامه و مجله باقیمونده با گذر از آتش زنده نگه داشتیم، این اسمهای نازنینی که الان توی زندان و خودشون رو با زور زحمت سرپا نگه داشتن، به تماشای مرگ تدریجی یه رویای بزرگ نشستن.»
این روزنامهنگار نوشته: «فکر میکردم توی بیستسالگی شغلم، حداقل معاون سردبیر یه روزنامه خفنم، فکر میکردم روزنامهنگاری بالاخره آزاد میشه، توی سیاهترین احتمالات هم اینروزها رو نمیدیدم. اما حالا، تنها آرزوم آزادی همکارامه. بیرون اومدن نیلوفر و الهه از زندان.»
نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامهنگاری هستند که برای نوشتن گزارشهایی درباره مرگ و خاکسپاری مهسا امینی، ماهها است در زندان به سر میبرند و جمهوری اسلامی اتهامات امنیتی بزرگی به آنها زده است.
روزنامهنگاران در ایران به شدت تحت فشار قرار دارند، تعداد زیادی از آنها مجبور به مهاجرت اجباری شدهاند و تعداد دیگری نیز یا کار روزنامهنگاری را رها کردهاند یا با مسائل معیشتی و امنیتی دستوپنجه نرم میکنند.
ویدئویی از حضور پرتعداد مردم در تشییع پیکر خسرو حسنزاده
ویدئویی از مراسم تشییع پیکر خسرو حسنزاده، نقاش سرشناسی که به تازگی بر اثر عوارض ناشی از نوشیدن الکل مسموم، جان باخت، منتشر شده که نشان میدهد تعداد زیادی از مردم در این مراسم حضور دارند.
او که از هنرمندان شناختهشده در عرصه هنرهای تجسمی ایران بهشمار میرفت، زادۀ سال ۱۳۴۲ در تهران و دانشآموختۀ رشته نقاشی بود و در سالهای دهه ۶۰ نزد آیدین آغداشلو نقاشی را فراگرفت.
خسرو حسنزاده فعالیت حرفهای خود را در دهه ۷۰ شروع کرد و خود آثارش را «هنر مردم» میخواند: تصاویر آشنایی که در قالبی نو با رویکردی معاصر ارائه میشوند.
برخی از آثار او هماکنون در شماری از معتبرترین موزههای دنیا از جمله در موزه هنرهای زیبای لسآنجلس، موز بریتانیا، موزه هنرهای زیبای هوستون، موزه آقاخان تورنتو و موزه هنرهای معاصر تهران نگهداری میشوند.
دادگستری فارس: حکم اعدام دو متهم پرونده حمله به شاهچراغ در «آینده نزدیک» اجرا میشود
حدود چهل روز بعد از تایید حکم اعدام دو متهم حمله مسلحانه به حرم شاهچراغ در شیراز در دیوان عالی کشور، رئیسکل دادگستری استان فارس اعلام کرد که حکم اعدام این دو نفر در «آینده نزدیک» اجرا خواهد شد.
کاظم موسوی روز پنجشنبه ۱۵ تیر روند رسیدگی به این پرونده را «دقیق» و با رعایت «موازین قانونی» دانست.
محمد رامز رشیدی و سید نعیم هاشمی قتالی در ارتباط با حمله روز ۴ آبان سال ۱۴۰۱ به شاهچراغ به اعدام محکوم شدهاند.
پس از حمله مسلحانه به حرم شاهچراغ در بحبوبه اعتراضهای سراسری که با چهلمین روز مرگ مهسا امینی همزمان بود، رسانههای ایران نوشتند ۱۳ کشته و بیش از ۲۰ زخمی شدند.
بازداشت فاطمه حسنی، جامعهشناس، در «فرودگاه مشهد»
خبرگزاری هرانا روز پنجشنبه ۱۵ تیر به نقل از یک وکیل دادگستری اعلام کرد که فاطمه حسنی، فعال سیاسی و جامعهشناس، در فرودگاه مشهد بازداشت شد.
حسن یونسی، وکیل داگستری خبر داده که این فعال سیاسی نزدیک به اصلاحطلبان روز سهشنبه ۱۳ تیر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
هرانا نوشته دلیل بازداشت و موارد اتهامی علیه خانم حسنی هنوز مشخص نیست، ولی برخی رسانهها و کاربران ایرانی توئیتر نوشتهاند که بازداشت او بعد از دستگیری فعالان شبکه «کلابهاوس» رخ داده است.
شادی صدر: جمهوری اسلامی از تشکیل کمیته حقیقتیاب بسیار عصبانی است
شادی صدر، فعال حقوق بشر، در یک گزارش توئیتری درباره کمیته حقیقتیاب سازمان ملل که برای بررسی سرکوب و خشونت علیه معترضان در ایران تشکیل شده، نوشته: «جمهوری اسلامی از تشکیل کمیته حقیقتیاب بسیار عصبانی است و تلاش زیادی میکند کشورها را قانع کند این کمیته را منحل کنند یا حداقل به ادامه کارش رای ندهند.»
او در ارزیابی خود از سفر به ژنو برای شرکت در نشست این کمیته، اضافه کرده که حکومت ایران، «از زمان شروع انقلاب ژینا تا به حال ۳۷ گزارش دروغ درباره اعتراضات و معترضان به نمایندگان کشورها فرستاده است.»
خانم صدر نوشته: «از تلاش وسیع جمهوری اسلامی میتوان فهمید که همین سازوکارها که با حقیقت، به جنگ دروغهایشان در جامعه بینالمللی میروند ضربه کاری وارد کردهاند و بههمین دلیل باید تقویتشان کرد.»
این کمیته حقیقتیاب که به تصمیم سازمان ملل متحد برای بررسی سرکوب اعتراضات سراسری اخیر تشکیل شده، روز چهارنشبه، ۱۴ تیر از مقامهای جمهوری اسلامی خواست اعدام افرادی را که به دلیل شرکت در این اعتراضات محکوم شدهاند، متوقف کنند.
وظیفه اعضای این کمیته حقیقتیاب مستند کردن سرکوب اعتراضات ماههای اخیر در ایران، جمعآوری شواهد در مورد نقض موازین حقوق بشر با هدف شناسایی مقامات مسئول و پیگرد قضایی آنهاست.