سازمان حقوق بشر ایران اعدام متهمان در پروندۀ شاهچراغ را «عجولانه و ناعادلانه» خواند
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، با محکوم کردن اعدام دو تبعه افغانستان در ارتباط با «حمله به شاهچراغ» گفت که اعدام «عجولانه» محمد رامز رشیدی و نعیم هاشم قُتلی در ملأعام با هدف «هراسافکنی» انجام شده است.
آقای امیریمقدم با اشاره به اعترافات اجباری و روند دادرسی «بسیار ناعادلانه» این دو تن، «پنهان نگهداشتن حقایق در قبال مسئولیت نهادهای سرکوب در حمله به شاهچراغ» را یکی دیگر از اهداف اعدامهای روز شنبه دانست.
او در انتها اضافه کرد: «مسئولان نظام، بهخصوص علی خامنهای، باید در قبال این جنایات پاسخگو باشند.»
خبرگزاری دولتی ایرنا صبح رو شنبه خبر داد که حکم اعدام محمد رامز رشیدی و نعیم هاشم قتالی، دو متهم پرونده حمله به شاهچراغ بامداد روز شنبه ۱۷ تیرماه در خیابان ۹ دی شیراز و در ملاء عام اجرا شده است.
واکنش معاون اول قوه قضائیه به نافرمانی مدنی زنان از حجاب اجباری در مقابل «کیوسک پلیس»
معاون اول قوه قضائیه میگوید هیچ زنی نباید «در خیابان جلوی کیوسک پلیس عمداً روسری خود را بردارد و بخندد»، زیرا به گفته او در این صورت، نیروی انتظامی «نمیتواند نظم و امنیت را برقرار کند».
محمد مصدق روز شنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در واکنش به این شیوه نافرمانی مدنی زنان از حجاب اجباری افزود در این صورت، «پلیس نمیتواند نظم و امنیت را برقرار کند و ما صددرصد از پلیس حمایت میکنیم و اقتدار پلیس را مدنظر داریم».
معاون اول قوه قضائیه همچنین با اشاره به اینکه علی خامنهای حجاب اجباری را «یک واجب سیاسی، شرعی و فقهی» میداند مدعی شد: برخی از افراد میخواهند با استفاده از این موضوع «صفآرایی» کنند و در جامعه «دو قطبی» بهوجود آورند و یک طرف را «محجبه» و طرف دیگر را «بدحجاب» معرفی کنند.
در حالی که فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی از فروردینماه امسال بهطور پیوسته زنانی را که با پوشش اختیاری به خیابانها میآیند تهدید به «برخورد و انواع مجازات» کرده است، در شبکههای اجتماعی شمار فزایندهای از زنان با انتشار تصاویری از خود بر تداوم تن ندادن به «حجاب اجباری» تاکید کردهاند.
طبق نتایج نظرسنجی منتسب به «حوزه علمیه» که روز دهم تیر اعلام شد «۵۲ درصد از زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمیکنند» گفتهاند که بعد از اعتراضهای سراسری ۱۴۰۱ از تن دادن به پوشش دلخواه حکومت سر باز زدهاند و «بیش از۶۰ درصد جامعه ایران نیز مخالف ورود حکومت به مقوله حجاب» است.
ههنگاو: نازیلا معروفیان خبرنگار اهل سقز بازداشت شد
ههنگاو، سایت خبری که اخبار مربوط به مناطق کردنشین ایران را پوشش میدهد، روز شنبه خبر داد که نازیلا معروفیان، خبرنگار اهل سقز، در تهران بازداشت شده است.
خانم معروفیان روز جمعه در یک رشتهتوئیت تجربه خود از هجوم مأموران امنیتی به منزلش و بازرسی خصوصیترین وسایل شخصیاش را روایت کرده بود:
ترانه علیدوستی: اگر پاسپورتم هم دستم بود، از ایران نمیرفتم
ترانه علیدوستی در پیامهایی در شبکه اجتماعی جدید ترِدز خبر داد که پاسپورتش توسط وزارت اطلاعات ضبط شده است.
خانم علیدوستی با این حال تاکید کرده است که اگر پاسپورتش را هم داشت، ایران را ترک نمیکرد.
خانم علیدوستی مشهورترین بازیگر زن ایرانی بود که به نشانه همراهی با معترضان به حجاب اجباری، تصویر بدون روسریاش را در صفحه اینستاگرام خود با شعار «زن، زندگی، آزادی» منتشر کرد.
این بازیگر بعد از اعتراض به اعدام چند تن از معترضان در آذرماه پارسال، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از حدود سه هفته آزاد شد.
مرگ دستکم یک نیروی انتظامی در حمله افراد مسلح به کلانتری ۱۶ زاهدان؛ درگیری «ادامه دارد»
رسانهها در ایران صبح روز شنبه، ۱۷ تیر، خبر دادند که «افراد مسلح» به کلانتری ۱۶ زاهدان در نزدیکی مسجد مکی حمله کردهاند. در این حمله دستکم یک مامور نیروی انتظامی کشته شده است.
خبرگزاریهای ایسنا و تسنیم گزارش دادهاند که در این حمله دو نفر مجهز به «کمربند انتحاری» بودهاند و اقدام به «انفجار» کردهاند. در شبکههای اجتماعی به شنیده شدن صدای دو انفجار اشاره شده است.
هنوز از تعداد و هویت افراد مهاجم خبری منتشر نشده است.
حکم اعدام دو متهم «حمله به شاهچراغ شیراز» در ملاء عام اجرا شد
خبرگزاری دولتی ایرنا میگوید، حکم اعدام محمد رامز رشیدی و نعیم هاشم قتالی، دو متهم پرونده حمله به شاهچراغ بامداد روز شنبه ۱۷ تیرماه در خیابان ۹ دی شیراز و در ملاء عام اجرا شده است.
طبق این گزارش، حکم اعدام این دو شهروند افغان قبل از طلوع آفتاب در مقابل محل این حمله یعنی شاهچراغ شیراز اجرا شد.
بار دیگر، شعار مرگ بر خامنهای در زاهدان
مردم معترض زاهدان روز جمعه پس از نماز جمعه بار دیگر با پلاکارد «مرگ بر خامنهای» به خیابانها آمدند:
حمایت از توماج صالحی و عباس دریس در زاهدان
مردم معترض زاهدان روز جمعه در راهپیمایی هفتگی خود پلاکاردهایی در حمایت از توماج صالحی و عباس دریس بالا بردند:
اعتراض کانون نویسندگان به موج سرکوب حکومتی
کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیهای ضمن محکوم کردن «موج سرکوبهای اخیر» و «احضار و پروندهسازیها، برگزاری دادگاههای غیرعلنی و صدور احکام سنگین» برای معترضان، از زنان به عنوان نیروی پیشتاز اعتراضات علیه جمهوری اسلامی یاد کرد و خواهان تکیه بر «نیروی جمعی» برای پیشبرد جنبش آزادیخواهانه مردم ایران شد.
در این بیانیه که روز جمعه شانزدهم تیر ماه منتشر شد، کانون نویسندگان با تاکید بر اینکه «سرکوبهای حاکمیت همچنان ادامه دارد»، افزود: «پس از قلع و قمع معترضان در خیابان، بازداشتهای گسترده، شکنجه و ارعاب، صدور و اجرای احکام اعدام و حکمفرما کردن آرامشِ گورستانی،» اکنون جمهوری اسلامی به «احضار و پروندهسازی، برگزاری دادگاهها پشت درهای بسته و صدور احکام سنگین را سرعت بخشیده است.»
ادامه فشار بر خانوادههای دادخواه؛ صدور حکم «حبس و شلاق» برای برادر محمد امینی
در ادامه فشار دستگاههای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی بر خانوادههای دادخواه، دادگاهی در شهر بوکان چند روز پس از صدور حکم «حبس و شلاق» برای پدر دادخواه سارینا ساعدی، در حکمی دیگر حسن امینی، برادر محمد امینی معترض کشته شده به دست نیروهای امنیتی، را نیز به «شش ماه و نیم حبس و تحمل ۴۰ ضربه شلاق» محکوم کرد.
طبق گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو بوکان، حسن امینی، از اعضای خانوادههای دادخواه سنندج، را در پی حضور بر آرامگاه کشتهشدگان اعتراضات در بوکان و سقز، به «اخلال در نظم عمومی» متهم کرده و با همین اتهام او را به «شش ماه و نیم حبس و ۴۰ ضربه شلاق» محکوم کرده است.