لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۶
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۰:۰۷ ۲۰.۴.۱۴۰۲

۰۹:۱۳ ۲۰.۴.۱۴۰۲

پدر سهند نورمحمدزاده: مأمور امنیتی گفت محاربه، قطع عضو دارد

پدر سهند نورمحمدزاده، معترض زندانی در زندان رجایی‌شهر، به پایگاه خبری امتداد گفته پس از تبدیل حکم اعدام دادگاه علیه پسرش به تبعید، فردی «از شماره عدم (فاقد شماره) با من تماس گرفت و درحالیکه مدعی شد نماینده نهاد امنیتی است گفت که آقا، شما فکر نکنید که اعدام سهند را وکیل شما یا رسانه‌های داخلی و خارجی شکستند؛ بلکه حکم نقض اعدام او، رأفت نظام بود.»

جعفر نورمحمدزاده افزوده: «جالب این بود که این آقا به من گفت بعد از اینکه چند روز قبل با قاضی افشاری (رئیس دادگاه) ملاقات کردید، من نزد رئیس دادگاه رفتم و با ایشان صحبت کردم. شما فکر نکنید که محاربه، فقط اعدام است. محاربه، تبعید دارد، قطع عضو دارد، فلان مجازات را دارد.»

او اضافه کرده که به این فرد گفته «چطور است که پیش از صدور رای توسط رئیس دادگاه، شما از حالا حکم پسر من را صادر کرده‌اید؟ پسر من کاری نکرده، نهایتا به یک سطل زباله لگد زده و یک نرده شکسته را در خط بی‌آر‌تی جابه‌جا کرده است.»

وکیل سهند نورمحمدزاده، به تازگی، در گفت‌وگو با روزنامه شرق، از تأیید حکم ۱۰ سال تبعید و ۶ سال حبس موکلش در دیوان عالی کشور خبر داد.

به گفته حامد احمدی، «آنچه تا الان برای ما مشخص شده، این است که در کمال تعجب، همان شعبه‌ای (شعبه ۳۹ دیوانعالی کشور) که در مرتبه اول، اتهام محاربه سهند نورمحمدزاده را رد و تأکید کرده بود که اقدامات سهند مشمول ماده ۶۸۷ قانون مجازات و اتهام محاربه نیست و صدور این حکم غیرقانونی است، همان شعبه این بار اتهام محاربه را تأیید کرده، ولی اعدام را به تبعید به کهنوج کرمان تبدیل کرد.»

نورمحمدزاده روز ۱۲ مهر ۱۴۰۱ و در جریان اعتراضات سراسری، در مقابل خانه خود در غرب تهران بازداشت و روز ۱۶ آبان‌ به اتهام «محاربه از طریق تخریب و ایجاد حریق در وسایل عمومی و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات» در دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شد.

اما پس از ارسال پرونده‌ نورمحمدزاده به شعبه هم‌عرض در دادگاه انقلاب به دستور دیوان عالی کشور، در نهایت وکیل او روز ۹ فروردین از لغو حکم اعدام موکلش خبر داد، اما گفت که اتهام «محاربه» علیه این زندانی سیاسی همچنان باقی است.

۰۸:۳۱ ۲۰.۴.۱۴۰۲

همخوانی سرود حماسی «دایه دایه» بر مزار نیکا شاکرمی

نسرین شاکرمی، مادر نیکاشاکرمی، نوجوانی که در جریان اعتراضات در تهران کشته شد، ویدئویی از همخوانی سرود حماسی «دایه دایه وقت جنگه» بر مزار نیکا در روز چهلم او منتشر کرده است.

نیکا شاکرمی، شامگاه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات در بلوار کشاورز تهران ناپدید و پس از هشت روز جنازه او به خانواده‌اش تحویل داده شد.

نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی، روز ۱۴ مهر در یک پیام ویدئویی که به‌طور اختصاصی در اختیار رادیو فردا قرار داد، گفته بود که بر اساس گواهی پزشکی قانونی علت مرگ دخترش «اصابت ضربات متعدد جسم سخت» به سرش بوده است.

جمهوری اسلامی روزها با پخش ویدئوهایی تلاش کرد تا بگوید که این نوجوان از بالای ساختمان نیمه‌کاره‌ای در نزدیکی خانه آتش شاکرمی، خاله‌اش که با او زندگی می‌کرد، به پایین پریده و خودکشی کرده است.

۰۸:۲۷ ۲۰.۴.۱۴۰۲

حضور دوباره گلاب آدینه در اماکن عمومی، بدون حجاب اجباری

گلاب آدینه، بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر ایران، باوجود برخوردهای قضایی با مخالفان حجاب اجباری در ایران، از جمله بازیگران زن، شب گذشته، بازهم بدون حجاب به تماشای یک تئاتر رفت و مورد تشویق تماشاگران نیز قرار گرفت.

۰۸:۲۳ ۲۰.۴.۱۴۰۲

حضور گسترده مردم مهاباد در مراسم خاکسپاری پیمان گلوانی

گزارش‌ها از ایران حاکی از حضور گسترده مردم مهاباد در مراسم خاکسپاری پیمان گلوانی، جوانی است که گفته می‌شود دو هفته پس از بازداشت، در بازداشتگاه ارومیه، زیر «شکنجه» جان باخت.

این در حالی است که مهراب پوراکبر، دادستان مهاباد مدعی شده پیمان گلوانی به «اتهام کلاهبرداری» بازداشت شد و روز ۱۸ تیر «به جهت شدت بیماری فوت می‌کند».

در کمتر از بیست و چهار ساعت پس از اعلام کشته شدن موسی اسماعیلی، این دومین زندانی سیاسی است که خبر جان باختن او در بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر ارومیه، اعلام شده است.

با این حال خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی هم نوشته: «موسی اسماعیلی در ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در حالی که مسلح بوده، با مأموران حافظ امنیت درگیر می‌شود و نهایتاً کشته می‌شود.»

با این حال این خبرگزاری به این نکته اشاره نکرده که چرا خبر مرگ موسی اسماعیلی، با چندین هفته تأخیر اعلام شده است.

بنابر گزارش سایت حقوق بشری هه‌نگاو ساعت ٩ صبح یک‌شنبه ۱۸ تیر ماه، پیمان گلوانی، زندانی سیاسی اهل مهاباد چند روز از پس از انتقال از بازداشتگاه اطلاعات ارومیه به بیمارستان خمینی این شهر که با کما همراه بود، جان خود را از دست داد.

پیمان گلوانی ۲۴ ساله و اهل شهر مهاباد بود و هفت ماه پیش زندگی مشترک خود را آغاز کرده بود. او روز یکشنبه ۴ تیر ماه به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل خانوادگی خود در مهاباد و با «خشونت» بازداشت شده بود.

۰۸:۰۳ ۲۰.۴.۱۴۰۲

لغو دوباره کنسرت روزبه بمانی، این‌بار در تهران

گزارش‌ها حاکی از لغو دوباره کنسرت روزبه بمانی، خواننده پاپ در ایران است.

آقای بمانی خود در اینستاگرام با اعلام این خبر نوشته: ««بنا به دلایل نامعلوم و معلوم، کنسرت تهران هم لغو شد.»

پیش از این سانسور تصویر این خواننده در تبلیغات کنسرت در زیباکنار، در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شده بود.

روزبه بمانی به تازگی تک‌آهنگی به نام «چشمات» که برای آسیب‌دیدگان چشم در اعتراضات اخیر خوانده شده را منتشر کرده بود.

به نظر می‌رسد پس از انتشار این آهنگ، این محدودیت‌ها علیه او اعمال می‌شود.

۰۷:۵۵ ۲۰.۴.۱۴۰۲

مرضیه برومند: برخی پرونده‌سازی برای اهالی سینما مسخره است

مرضیه برومند، مدیرعامل خانه سینما، طی یک گفت‌و‌گو با روزنامه هم‌میهن، برخی پرونده‌سازی برای اهالی سینما را «مسخره» دانست.

این جمله که در ویدئوی این گفت‌و‌گو قابل شنیدن است، بعداً در متن روزنامه هم‌میهن به «زائد» تغییر کرده است.

خانم برومند از جمله به فاطمه معتمدآریا اشاره کرده و او را «سمبل و بانوی سینمای ایران» نامیده است.

فاطمه معتمدآریا از جمله سینماگرانی است که در جریان اعتراضات، در کنار مردم ایستاد و حجاب اجباری را نیز از سر برداشت. قوه قضائیه ایران برای شماری از بازیگران زن که بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی حاضر شده‌اند، پرونده‌های قضایی تشکیل داده است.

مرضیه برومند از اینکه در ایران «تهمت» زده می‌شود و حجاب با عفت، مساوی گرفته می‌شود نیز انتقاد کرد.

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها زنانی را که مخالف حجاب اجباری هستند، «بی‌عفت» و «فاسد» نامیده‌اند.

۰۷:۳۹ ۲۰.۴.۱۴۰۲

۲۰:۲۶ ۱۹.۴.۱۴۰۲

اعتصاب غذای حسین یزدی، روزنامه‌نگار منتقد در زندان

کانال خبری «ایران تایمز» خبر داده که حسین یزدی، مدیر این کانال خبری از شش روز پیش در زندان دستگرد اصفهان دست به اعتصاب غذا زده است.

«ایران تایمز» نوشت که آقای یزدی «در اعتراض به حکم دادگاه و بازداشت مجددش دست به اعتصاب غذا زده است که با توجه به وضعیت وخیم جسمی و بیماری قلبی وضعیتش نگران‌کننده است».

صبا یزدی، دختر حسین یزدی، هفته گذشته با تأیید خبر بازداشت پدرش و با اشاره به ابلاغیه کتبی و احضار تلفنی این روزنامه‌نگار در توئیتر نوشت: «بابا ساعت ۹ صبح به دادسرا رفت و چند دقیقه بعد تماس گرفت و گفت که بازداشت شده است.»

صفحه توئیتری منسوب به این روزنامه‌نگار نیز نوشته است که او در روز بازداشت از «قبول آب امتناع کرده» و به مامور بازداشتگاه این پیام را داده است: «بگین نمی‌خورم.»

آقای یزدی دی‌ماه پارسال و همزمان با اعتراضات «زن، زندگی،‌ آزادی»‌ نیز بازداشت شده بود.

نیروهای امنیتی ایران پس از اعتراضات اخیر ایران ده‌ها روزنامه‌نگار و نویسنده را بازداشت کرده‌ و آن‌ها را با احکام امنیتی روبرو کرده‌اند.

۱۴:۵۷ ۱۹.۴.۱۴۰۲

رئیس قوه قضاییه: برای برخورد با بی‌حجابی منتظر لایحه مجلس نمی‌مانیم

پس از آن‌که رئیس قوه قضاییه در مورد مقابله با زنان مخالف حجاب اجباری گفت «نباید منتظر لایحه مجلس در این خصوص باشیم چرا که ممکن است زمان‌بر باشد»، رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز اعلام کرد «ضابطین در برخورد با این جرایم نیازی به دستور مقام قضایی ندارند و می‌توانند رأساً به وظایف خود عمل کنند».

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قو.ه قضاییه، امروز در نشست شورای عالی این قوه گفت در گفت‌وگو با ابراهیم رئیسی تأکید کرده «که در حوزه مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی و مظاهر آن قانون داریم و نباید منتظر لایحه مجلس در این خصوص باشیم چرا که ممکن است این مقوله زمان‌بر باشد» و «رئیس‌جمهور نیز از این موضوع استقبال کرد».

در پی این اظهارات، ذبیح‌الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل ایران، نیز در این نشست ادعا کرد «قانونی که در حال حاضر در خصوص رعایت عفاف و حجاب در جامعه وجود دارد، مشخص کرده که عدم رعایت حجاب در انظار عمومی و معابر، جرم عمومی و مشهود است».

خداییان همچنین از ضابطان قضایی خواست در برخورد با «بی‌حجابی» منتظر دستور قضایی نمانند و «رأساً به وظایف خود عمل کنند».

حکومت ایران در مقابله با زنان مخالف حجاب اجباری که به‌خصوص پس از اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» شمار آن‌ها به‌خصوص در شهرهای بزرگ روزافزون شده است، لایحه‌ای را تحت عنوان «عفاف و حجاب» راهی مجلس شورای اسلامی کرده، اما به‌رغم گذشت چندین ماه این لایحه همچنان در دست بررسی است.

در این فاصله مقامات نیروی انتظامی و قوه قضاییه بارها زنان مخالف حجاب اجباری را به جریمه، حبس و انواع مجازات‌های تکمیلی تهدید کرده‌اند و در مواردی نیز چنین احکامی در محاکم قضایی صادر کرده‌اند.

موج گستردهٔ مخالفت با حجاب اجباری پس از بروز اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» شکل گرفت؛ اعتراضاتی که پس از کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس گشت ارشاد به‌دلیل «بدحجابی» به‌مدت چند ماه سراسر کشور را در بر گرفت. با این حال و به‌رغم سرکوب مرگبار اعتراضات خیابانی، موج مخالفت با حجاب اجباری همچنان به‌طور گسترده جریان دارد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG