وزارت خارجه آمریکا: حکومت ایران به جای تحسین نیلوفر حامدی و الهه محمدی، آنها را مجازات میکند
توییتر فارسی وزارت خارجه آمریکا سهشنبه ۲۰ تیرماه در توییتی، تداوم بازداشت نیلوفر حامدی و الهه محمدی را «نقض فاحش آزادی مطبوعات» دانسته و آنرا «تلاشی آشکار برای ساکت کردن و ارعاب روزنامه نگارانی که شهامت فاش کردن حقیقت را دارند» عنوان کرده است.
در این توییت با بیان اینکه «حبس روزنامهنگاران نیلوفر حامدی و الهه محمدی نقض فاحش آزادی مطبوعات است که توجه و محکومیت جهانی را میطلبد» به دریافت جایزه «قلم طلایی سال» توسط آنها اشاره شده و آمده است:«با این حال، رژیم ایران به جای تحسین کار پر اهمیت آنها، تصمیم به مجازات آنها گرفته است.»
در بخشی دیگر از این توییت درباره این دو خبرنگار زندانی نوشته شده است:« اتهام آنها مبنی بر «توطئه با دولت های متخاصم»، تلاشی آشکار برای ساکت کردن و ارعاب روزنامهنگارانی است که شهامت فاش کردن حقیقت را دارند. اینکه نیلوفر و الهه صرفا به دلیل انجام وظیفه خبرنگاری خود تحت آزار و اذیت قرار میگیرند، بسیار وحشتناک و ظالمانه است.»
صفحه توییتر فارسی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ خرداد نیز در یک رشته توییت ضمن «ساختگی» خواندن محاکمه نیلوفر حامدی و الهه محمدی، گفت که محاکمه این دو خبرنگار بازداشتی به «سخره گرفتن عدالت است.» اتهامات این دو خبرنگار که درباره مرگ و خاکسپاری مهسا امینی گزارشهایی تهیه کردند، «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» اعلام شده است.
دادگاه تجدنظر حکم دو سال حبس و مجازاتهای تکمیلی سپیده قلیان را تایید کرد
مهدی قلیان، برادر سپیده قلیان، فعال مدنی زندانی، سهشنبه ۲۰ تیر میگوید دادگاه تجدید نظر «عینا» حکم دادگاه بدوی در خصوص خواهراش را تایید کرده است.
او با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «حکم صادره سپیده در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران بابت سر دادن شعار و ده ثانیه ویدئو درب زندان اوین (برای فقط چند ثانیه آزادی) عینا از طرف دادگاه تجدید نظر تایید شد: ۲سال حبس، ۲ سال محرومیت از تلفن همراه هوشمند، ۲ سال عدم اقامت در تهران و استانهای مجاور، ۲ سال عدم عضویت در گروههای سیاسی_ اجتماعی.»
سپیده قلیان اولینبار آبان ۱۳۹۷ در جریان اعتراضهای کارگری هفتتپه و به خاطر حمایت از این اعتراضات بازداشت و در مجموع به ۱۹ سال و شش ماه حبس محکوم شد که پنج سال از آن قابل اجرا بود.
این فعال مدنی که پس از بخشی از دوران حبس خود در زندان قرچک به زندان بوشهر تبعید شد و در مرداد ۱۴۰۰ به مرخصی رفت اما دو ماه بعد بار دیگر به دست نیروهای امنیتی در منزل خواهرش در اهواز بازداشت شد و آبان همان سال برای تحمل ادامه حبس خود به بند زنان زندان اوین انتقال یافت.
سپیده قلیان روز ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ آزاد شد و دقایقی پس از آزادی ویدیویی از او در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن لحظاتی پس از آزادی در مقابل زندان اوین شعار «خامنهای ضحاک، میکِشیمت زیر خاک» را سر میدهد.
چند ساعت پس از آزادی سپیده قلیان در شامگاه چهارشنبه ۲۴ اسفند ماه و هنگامی که او سوار بر خودروی بستگانش در مسیر تهران به اندیمشک در حرکت بود، نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در محدوده شهر اراک راه بر این خانواده بسته و اقدام به بازداشت دوباره سپیده قلیان کردند.
وزارت خارجه آمریکا خواستار آزادی توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی در ایران شد
وزارت خارجه آمریکا سهشنبه ۲۰ تیر خواستار آزادی توماج صالحی، خواننده معترض، و تمام زندانیان سیاسی در ایران شد.
حساب توییتر وزارت خارجه آمریکا به زیان فارسی صدور حکم شش سال و سه ماه زندان برای توماج صالحی، را «بازتاب نگرانکنندهای از تلاشهای مستمر رژیم ایران برای سرکوب و ارعاب» کسانی دانست که «شهامت ابراز مخالفت دارند.»
وزارت خارجه آمریکا میگوید: «حبس او در سلول انفرادی به مدت ۲۵۲ روز، شکنجه او در زمان بازداشت و برگزاری دادگاه غیرعلنی، نقض آشکار حقوق بشر است. محکومیت شش سال و سه ماه زندان برای توماج صالحی، نمونه دیگری از سرکوب مداوم رژیم با هدف خاموش کردن هرگونه مخالفت و خفه نمودن صدای مردم ایران است.رژیم ایران باید صدای شهروندان خود را بشنود و به حقوق بنیادین آنها احترام بگذارد. ما خواستار آزادی فوری توماج صالحی و تمام زندانیان سیاسی به ناحق در بازداشت هستیم.»
محکومیت هاشم خواستار، معلم زندانی، به دو سال و شش ماه حبس دیگر
هاشم خواستار، معلم و فعال مدنی محبوس در زندان وکیل آباد، در أواسط گذراندن حبس طولانیمدت خود، توسط دادگاه انقلاب مشهد به دو سال و شش ماه حبس دیگر محکوم شد.
خبرگزاری حقوق بشری هرانا خبر داده که این محکومیت آقای خواستار مرتبط با پروندهای است که در دوران حبس او گشوده شده است.
بر أساس حکمی که به وکیل این فعال مدنی ابلاغ شده و تفهیم اتهام صورت گرفته در اردیبهشت امسال، موارد اتهامی او «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» است.
فشارهای امنیتی بر فعالان صنفی فرهنگیان در پی برگزاری تجمع سراسری معلمان در اسفند و اردیبهشت گذشته، تشدید شده است.
بر این أساس بسیاری از معلمان معترض احکام اخراج یا بازنشستگی اجباری دریافت کرده، تعدادی از آنها بازداشت و شماری نیز برای تحمل حکمهای حبس از پیش صادر شده، به زندان منتقل شدهاند.
هرانا نوشته که بر أساس گفتههای یکی از منابع نزدیک به هاشم خواستار، اتهامات این معلم زندانی به دلیل انتشار «۳۰ نامه و شش فایل صوتی به خارج از زندان» بوده است.
این معلم زندانی پنج سال پیش به اتهام «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی»، «توهین به مقدسات»، «توهین به رهبری»، «تشویش اذهان عمومی»، «همکاری با رسانههای خارجی» و«شرکت در تجمعات غیرقانونی» به ۱۶ سال حبس، دو سال تبعید به شهرستان نیکشهر و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
روزنامه بیلد آلمان: عوامل جمهوری اسلامی یک فعال زن ایرانی را به مرگ تهدید کردند
روزنامه «بیلد» آلمان در گزارشی تأیید کرد که مینا احدی، ساکن آلمان، توسط نیروهای جمهوری اسلامی به مرگ تهدید شده است.
این فعال حقوق زنان که از حمایت پلیس آلمان برخوردار شده، به روزنامه بیلد گفته که مدتی پیش افراد ناشناس «در یک روز مشخص» با چند تن از دوستان او «در کشورهای مختلف» تماس گرفته و به زبان فارسی گفتند: «این آخرین هفته زندگی مینا احدی است.»
در این گزارش آمده که مقامات امنیتی آلمان اعلام کردهاند برخی از این تهدیدها را «بدون شک» میتوان به جمهوری اسلامی نسبت داد.
این فعال حقوق زنان گفته که در موردی دیگر برای چند روز از خانه خود دور بوده و وقتی که به خانه برگشته دیده که به پنجرههای خانهاش تخم مرغ پرتاب شده است.
بیلد اشاره کرده که مدتی پیش نیز یکی از رویدادهایی که خانم احدی در آن شرکت داشته به دلیل «تهدید به بمبگذاری» لغو شده است. این روزنامه نوشته که همواره چنین تهدیدهایی وجود داشته اما اخیراً این تهدیدها به طور قابل توجهی افزایش یافتهاند.
بر اساس این گزارش، عوامل جمهوری اسلامی تنها به تهدید ایرانیان فعال در آلمان بسنده نکردهاند و اعضای پارلمان آلمان را نیز تهدید کردهاند.
پس از آنکه رناتا آلت، عضو پارلمان آلمان، به دلیل همراهی با اعتراضات ایرانیان ساکن آلمان از سوی جمهوری اسلامی تحریم شد، برخی افراد تلاشهایی انجام دادند تا اطلاعاتی «از زندگی خانم آلت و خانواده او» به دست آورند.
این اقدامات نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در خاک آلمان در حالی انجام شده که دادگاه عالی اداری هامبورگ، دو هفته پیش، طبقهبندی اداره اطلاعات و امنیت داخلی در مورد مرکز اسلامی هامبورگ با عنوان «سازمان اسلامگرای اسلامی» را تأیید و اعلام کرد این مرکز «اهداف ضد قانون اساسی» آلمان را دنبال میکند.
پیشتر امید نوریپور، یکی از دو رهبر حزب سبزهای آلمان، از این مرکز به عنوان «لانه جاسوسی جمهوری اسلامی» یاد کرده و خواهان بسته شدن سریع آن شده بود.
دادستان تهران علیه مدیر مسئول روزنامه «شرق» اعلام جرم کرد
دادستان عمومی و انقلاب تهران از اعلام جرم علیه مدیر مسئول روزنامه «شرق» به علت انتشار چند گزارش با موضوع «زن آزاری» در این روزنامه خبر داد.
علی صالحی روز سهشنبه مطالب منتشر شده در حوزه زنان را «خلاف واقع» و «غیرمستند» توصیف کرده است.
به گفته او، توضیحات مدیر و کارمندان روزنامه شرق در مورد گزارشها در خصوص آزار و قتل زنان و بریدن موهای دختران کافی نبوده و به ادعای آقای صالحی، «موجب اشاعه حس ناامنی در جامعه شده است».
شبکه شرق، وبسایت اینترتی روزنامه شرق، تنها به باز نشر این خبر پرداخته و واکنشی به آن نشان نداده است.
واکنشها به ماجرای جلوگیری از خروج رائفیپور از عربستان
اندکی پس از آنکه خبرهای تأییدنشدهای از «بازداشت» علیاکبر رائفیپور در فضای مجازی منتشر شد، حساب کاربری «پادشاهی عربی سعودی به فارسی» در توئیتر، نوشت: «طبق قانون برخورد شد».
علیاکبر رائفیپور از چهرههای اصولگرا است که به دلیل اظهارات جنجالی درباره موضوعاتی چون مهدویت، صهیونیسم، توطئه و فراماسونری، شناخته میشود.
توئیت کوتاه حساب کاربری «پادشاهی عربی سعودی به فارسی» با موج واکنشهای کاربران فارسیزبان در فضای مجازی مواجه شده و با آنکه در آن، اشارهای به نام رائفیپور نشده، شمار زیادی از کاربران کامنتهایی درباره این چهره اصولگرا زیر این جمله نوشتهاند.
این توئیت پس از آن منتشر شد که رسانههای داخلی ایران از جلوگیری از خروج علیاکبر رائفیپور از عربستان سعودی خبر دادند.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در اینباره گفت: «او به عنوان یک شهروند حجگزار ایرانی در پایان مناسک حج و به هنگام خروج از فرودگاه جده به دلیلی که هنوز برای ما به درستی مشخص نشده، با مشکل خروج مواجه می شود.»
آقای کنعانی گزارشها درباره بازداشت او را تکذیب کرده و حساب توئیتر مؤسسه «مصاف» که رائفیپور مؤسس آن است، در یک رشته توئیت نوشته که عربستان سعودی «برخلاف قوانین بینالملل و عرف دیپلماتیک، بدون هیچ توضیح و دلیل قانونی» رائفیپور را ممنوعالخروج کرده است.
این مؤسسه در واکنش به خبرهای تأییدنشده مبنی بر استفاده رائفیپور از پاسپورت «جعلی»، نوشته که او «برای انجام حج واجب به صورت کاملا قانونی وارد خاک عربستان شده و هیچ عمل مجرمانهای در آن سرزمین نداشته است».
«مصاف» نوشته که رائفیپور بازداشت نشده و اکنون در کنسولگری ایران به سر میبرد.
آسیب به خودروی فخری محتشمیپور که نزدیک نگهبانی اوین پارک شده بود
فخری محتشمیپور، فعال سیاسی و همسر مصطفی تاجزاده، تصاویری از خودروی آسیبدیده خود که در «چند قدمی درب ملاقات اوین مقابل چشم نگهبانی و لابد دوربینها» پارک شده بود، منتشر کرده است.
او در حساب کاربری خود در اینستاگرام، با هشتگ «نقد به رهبر تاوان دارد»، نوشته: «از ملاقات که آمدم درب اتوموبیلم باز بود و شیشه سمت راست جلوخورد شده و وسایل داخل داشبورد روی صندلی جلو. خواستم عکس بگیرم دیدم درب هم باز است و ... هنوز خرده شیشهها در محل وقوع جرم هست. مجرم کیست؟»
این فعال سیاسی در ادامه پرسیده که «آیا آسیب قرار است فقط به خودرو برسد یا صاحب آن هم که اتفاقا به بازداشت غیرقانونی همسرجانش در سالگرد هجوم وحشیانه به خانهاش معترض است، مصونیت ندارد؟ آیا این یک هشدار است؟»
مصطفی تاجزاده از چهرههای شاخص اصلاحطلبی که در حال حاضر در زندان به سر میبرد، در پی انتشار بیانیه میرحسین موسوی و درخواست او مبنی بر برگزاری همهپرسی برای گذار از آخرین نخست وزیر ایران حمایت کرده بود.