لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۰
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۸:۳۹ ۲۲.۴.۱۴۰۲

کار به‌عنوان نظافتچی؛ حکم دادگاه برای یک رزیدنت به‌دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری


علی خالقی، استاد حقوق کیفری دانشگاه تهران، از صدور حکم جدیدی مبنی بر «محرومیت یک زن پزشک از اشتغال در مراکز درمانی دولتی و الزام او به انجام خدمت به‌عنوان نظافتچی» به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری انتقاد کرد.

به گفته آقای خالقی این زن پزشک (رزیدنت) که تاکنون اطلاعاتی درباره او منتشر نشده به دلیل نداشتن حجاب اجباری هنگام رانندگی در خیابان با این حکم روبرو شده است.

این استاد حقوق هم‌چنین از صدور احکام تحقیرآمیز برای متهمان و نبود تناسب بین جرم ارتکابی و حکم صادرشده علیه برخی متهمان، به‌ویژه معترضان به حجاب اجباری انتقاد کرده است.

پیش از این یلدا معیری، عکاس خبری که به دلیل عکاسی از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شده بود ماه دی پارسال با انتشار ویدیویی در شبکه اجتماعی اینستاگرام با لباس پاکبانی گفته بود که دادگاه علاوه بر حکم شش سال حبس تعزیری، برای او مجازات‌های تکمیلی از جمله خدمات پاکبانی صادر کرده است.

این عکاس در ادامه تأکید کرده بود که وقتی اجازه عکاسی از واقعیات سرزمین خود را نداشته باشد با کمال میل تن به کار پاکبانی می‌دهد.

بسیاری از منتقدان، صدور این احکام را توهین به شاغلان برخی مشاغل دانسته‌اند.

۲۰:۴۵ ۲۱.۴.۱۴۰۲

حسین یزدی، روزنامه‌نگار منتقد آزاد شد

حسین یزدی، مدیر کانال «ایران تایمز»،‌ با تودیع وثیقه از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد.

صبا یزدی، دختر حسین یزدی، روز چهارشنبه در گفتگو با «شبکه شرق»، با تأیید آزادی پدرش گفت که پس از «پیگیری‌های فراوان»، روز گذشته بازپرس دادسرای انقلاب اصفهان به مادر آقای یزدی اعلام کرده که برای آزادی این روزنامه‌نگار به قید وثیقه اقدام کنند.

او افزود: «امروز وثیقه به دادسرا تودیع شد و چند دقیقه پیش حسین یزدی به قید وثیقه از زندان دستگرد اصفهان به طور موقت آزاد شد. البته میزان دقیق وثیقه را به مادر بزرگم نگفته بودند و ما با سپردن سند خانه، پدرم را آزاد کردیم.»

آقای یزدی هفته گذشته در ابلاغیه کتبی و تلفنی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دادسرا احضار شد و پس از آن به بند «الف طا» در زندان دستگرد اصفهان، متعلق به وزارت اطلاعات، منتقل شد.

کانال خبری «ایران تایمز» پس از آن اطلاع داد که این روزنامه‌نگار در زمان بازداشت اعلام کرده که در اعتراض به این موضوع دست به اعتصاب غذا خواهد زد.

این روزنامه‌گار منتقد که آذر پارسال در اصفهان بازداشت شده بود، همزمان با عفو زندانیان سیاسی در بهمن سال قبل از زندان آزاد شد.

آقای یزدی در آن پرونده به یک سال حبس، دو سال ابطال گذرنامه و ممنوعیت خروج از کشور، و الزام به شرکت در «دوره مدیریت رفتار و مهارت دانش» محکوم شده بود.

۱۹:۳۷ ۲۱.۴.۱۴۰۲

مصطفی میرسلیم: برای نجات گمراهان گرفتار در توئیتر به این شبکه آمده‌ام

مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، که در ماه‌های اخیر مواضع جنجالی اتخاذ کرده است، در تازه‌ترین اظهارات خود گفته که برای «نجات گمراهان گرفتار در توئیتر» در این شبکه اجتماعی فعال است.

این عضو حزب مؤتلفه اسلامی روز چهارشنبه در مصاحبه با سایت «خبرآنلاین» با اشاره به این‌که مسئولین جمهوری اسلامی برای هشدار «به آن‌ها که در تله دشمن افتاده‌اند»‌ در توئیتر هستند، گفت: «کار توئیتر اغواگری است. من به توئیتر می‌آیم تا به آن‌هایی که فکر می‌کنند مخالفتی با من دارند بگویم شما مخالف نیستید، شما اغوا شده‌اید.»

اظهارات جنجالی این نماینده مجلس شورای اسلامی پیش از این واکنش‌های زیادی را در پی داشته است.

او خرداد امسال‌ در یک مناظره تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره انتخاب میان تویوتا لندکروز و پژو ۲۰۶، گفته بود که این خودروها «فرقی با هم ندارند».

آقای میرسلیم در اظهارات روز چهارشنبه خود با دفاع از فیلترینگ توئیتر و ادعای این‌که «اکثر محتوای» این شبکه اجتماعی به ضرر کشور است، گفت: «ممیزی»‌ لازم است، زیرا نمی‌شود درها را باز گذاشت. مردم هم می‌توانند «برای انجام کار درست از فیلترشکن استفاده کنند».

این سخنان در حالی بیان شده که یک نماینده مجلس ابتدای خرداد امسال گفت که پشت اعمال فیلترینگ گسترده، بازاری ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومانی شکل گرفته که به جز برخی دستگاه‌ها و افراد حکومتی، کسی به آن راه ندارد.

از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» از ۲۶ شهریور ماه ۱۴۰۱ تاکنون علاوه بر مسدود شدن همه شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی در ایران، دسترسی کاربران به فیلترشکن برای استفاده از اینترنت نیز بسیار محدود شده و در برخی روزها و برخی نقاط، اینترنت به‌کلی قطع می‌شود.

شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار مانند توئیتر و اینستاگرام در حالی در ایران فیلتر هستند که مقامات جمهوری اسلامی از جمله علی خامنه‌ای در این شبکه‌ها حضور پررنگی دارند و از طریق آن‌ها به تبلیغ دیدگاه‌های سیاسی و ایدئولوژیک خود می‌پردازند.

۱۷:۰۰ ۲۱.۴.۱۴۰۲

محرومیت عباس واحدیان شاهرودی از «دریافت خدمات درمانی» در زندان

عباس واحدیان شاهرودی، معلم و نویسنده زندانی، با وجود بیماری و وضعیت نامساعد جسمی در زندان وکیل آباد مشهد از خدمات درمانی محروم شده است.

یکی از نزدیکان خانواده آقای واحدیان شاهرودی به خبرگزاری هرانا گفته که این معلم زندانی حدود یک‌ماه پیش با «علائم تپش قلب و تنگی نفس» مواجه شده و با وجود تأیید مسئولان بهداری زندان مبنی بر نیاز او به «اکو»، مسئولان زندان تا امروز از اعزام او به بیمارستان جلوگیری کرده‌اند.

بر اساس گفته‌های منابع مطلع، این فعال مدنی نه تنها همچنان با «بیماری قلبی» روبروست، بلکه «عفونت لثه و دندان او به قدری زیاد شده که دکتر بهداری زندان اعلام کرده که او نیاز جدی به رسیدگی پزشکی تخصصی دارد و هر لحظه احتمال سکته قلبی برای این معلم زندانی وجود دارد».

عباس واحدیان شاهرودی یکی از ۱۴ فعال مدنی و سیاسی داخل ایران است که ۲۱ خرداد سال ۹۸ با انتشار نامه‌ای سرگشاده خواستار استعفای علی خامنه‌ای از رهبری جمهوری اسلامی ایران و تغییر بنیادین قانون اساسی شدند.

آقای واحدیان شاهرودی که سال ۹۷ نیز به‌دلیل فعالیت‌های مدنی و سیاسی خود بازداشت و محکوم شده بود، پس از انتشار این نامه نیز در دادگاه انقلاب مشهد محاکمه شد.

این معلم زندانی برای اتهاماتی چون «اقدام علیه امنیت ملی» و «همکاری با گروه‌های مخالف نظام» در مجموع به ۲۱ سال حبس تعزیری (قطعی) محکوم شده است.

۱۳:۴۱ ۲۱.۴.۱۴۰۲

آناهیتا نعمتی هم تصاویر بدون حجابی از خود منتشر کرد

آناهیتا نعمتی، بازیگر سینما، باوجود برخوردهای قضایی با سینماگران زن مخالف حجاب اجباری، تصاویر بدون حجابی از خود به مناسبت جشن تولدش، در اینستاگرام منتشر کرد.

قوه قضائیه ایران برای شماری از سینماگران زن که بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی حاضر شده‌اند، پرونده قضایی تشکیل داده است؛ پرونده‌سازی‌هایی که مرضیه برومند، مدیرعامل خانه سینما آنها را «مسخره» خوانده است.

با این وجود روز چهارشنبه، ۲۰ تیر، بازهم گلاب آدینه، بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر ایران، بدون حجاب اجباری به سالن تئاتر رفت و با تشویق تماشاگران نیز مواجه شد.

۱۱:۵۸ ۲۱.۴.۱۴۰۲

رائفی‌پور از عربستان سعودی فایل صوتی منتشر کرد

علی‌اکبر رائفی‌پور، از چهره‌های تندرو جمهوری اسلامی، در یک فایل صوتی درباره ممنوع‌الخروجی خود از سوی عربستان سعودی در جریان سفر حج توضیح داد.

او در این فایل صوتی که روز سه‌شنبه در حساب توئیتری موسسه مصاف، متعلق به خودش، منتشر شد، مدعی شد که گزارش‌های چند روز اخیر درباره ماجرای او در عربستان سعودی «نادرست» بوده و «برای ضربه زدن» به روابط تازه احیاشده ریاض و تهران «تولید شده» است.

او همچنین مدعی شد که طرفدار برقراری روابط جمهوری اسلامی و عربستان سعودی است و پیشتر با حمله به سفارت عربستان در تهران «مخالف» بوده است.

رائفی‌پور درباره این که چرا برای سفر حج اقدام کرده بود، گفت که حتی همکارانش مخالف این سفر بودند، اما او بر این عقیده بود که با این سفر «راه باید باز شود».

مشخص نیست که منظور این حامی حکومت از «باز شدن راه» میان دو کشور چیست، زیرا عربستان سعودی پذیرفته بود که امسال بیش از هشتاد هزار زائر ایرانی عازم سفر حج شوند.

او مدعی شد که تمام قوانین عربستان سعودی در جریان این سفر را رعایت کرده است.

رائفی‌پور با این حال از مقام‌های سعودی در زمینه مدیریت مراسم حج انتقاد کرد و گفت که آنان «خیلی امر و نهی می‌کنند».

او با این حال دقیقا توضیح نداد که مقام‌های سعودی این چهره جمهوری اسلامی را به چه دلیل ممنوع الخروج کرده‌اند و او قرار است تا چه زمانی در عربستان سعودی بماند.

پیشتر حساب کاربری «پادشاهی عربی سعودی به فارسی» در توئیتر در این باره نوشته است: «طبق قانون برخورد شد.»

علی‌اکبر رائفی‌پور از چهره‌های اصولگرا است که به دلیل اظهارات جنجالی درباره موضوعاتی چون مهدویت، صهیونیسم، توطئه و فراماسونری، شناخته می‌شود.

او در فایل صوتی جدید خود نیز بار دیگر به حضور آمریکا در منطقه و همچنین اسرائیل حمله کرد.

در روزهای اخیر، رسانه‌های داخلی ایران از جلوگیری از خروج علی‌اکبر رائفی‌پور از عربستان سعودی خبر دادند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز سه‌شنبه در این‌باره گفت: «او به عنوان یک شهروند حج‌گزار ایرانی در پایان مناسک حج و به هنگام خروج از فرودگاه جده به دلیلی که هنوز برای ما به درستی مشخص نشده، با مشکل خروج مواجه می شود.»

آقای کنعانی گزارش‌ها درباره بازداشت او را تکذیب کرده و حساب توئیتر مؤسسه «مصاف»‌ که رائفی‌پور مؤسس آن است، در یک رشته ‌توئیت نوشته که عربستان سعودی «برخلاف قوانین بین‌الملل و عرف دیپلماتیک، بدون هیچ توضیح و دلیل قانونی» رائفی‌پور را ممنوع‌الخروج کرده است.

این مؤسسه در واکنش به خبرهای تأییدنشده مبنی بر استفاده رائفی‌پور از پاسپورت «جعلی»، نوشته که او «برای انجام حج واجب به ‌صورت کاملا قانونی وارد خاک عربستان شده و هیچ عمل مجرمانه‌ای در آن سرزمین نداشته است.»

«مصاف» نوشته که رائفی‌پور بازداشت نشده و اکنون در کنسولگری ایران به سر می‌برد.

۰۸:۲۴ ۲۱.۴.۱۴۰۲

برخورد «خشونت‌آمیز» مأموران دادسرا با خانواده زهرا سعیدیان‌جو

فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری، از کشته‌شدگان اعتراضات در قزوین، در توئیتی نوشته روز سه‌شنبه، ۲۰ تیر خانواده زهرا سعیدیان‌جو برای پیگیری وضعیت او به دادسرا مراجعه کرده و «با برخورد خشونت‌آمیز مأموران روبه‌رو شده‌اند».

او افزوده که «مراجعه مادر زهرا به دادسرا هم بی‌نتیجه مانده است. پس از تماس کوتاه دیروز زهرا، خانواده هیچ اطلاعی از وضعیت او ندارند و کسی پاسخ‌گو نیست.»

زهرا سعیدیان‌جو، خواهر میلاد سعیدیان‌جو، که در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» در ایذه کشته شده بود، به تازگی بازداشت شده است.

امید و زهرا سعیدیان‌جو دهم اسفند گذشته نیز به‌دلیل تصمیم برای برگزاری مراسم زادروز برادرشان میلاد در ایذه بازداشت شده بودند.

میلاد سعیدیان‌جو ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در ایذه با گلولهٔ مأموران حکومتی کشته شد.

۰۷:۵۸ ۲۱.۴.۱۴۰۲

فرزندان عباس دریس: ما جز پدرمان کسی را نداریم، اعدامش نکنید

ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی از درخواست سه پسر عباس دریس، که از وی به عنوان «تنها شاهد کشتار ماهشهر» نام برده می‌شود، منتشر شده که خواستار توقف اجرای حکم اعدام پدرشان هستند.

یکی از آنها در این ویدئو می‌گوید: «خواهش می‌کنیم جون پدرمون رو به ما ببخشند. ما مادرمون بر اثر حکمی که به پدرمون دادند، سکته کرد و فوت شد. ما جز پدرمان کسی را نداریم.»

عباس دریس در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به همراه برادرش محسن دریس در ماهشهر بازداشت و به «محاربه، اخلال در نظم و مشارکت در قتل رضا صیادی، یکی از نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی موسوم به نوپو» متهم شد.

دادگاه انقلاب ماهشهر آذر ماه ۱۴۰۱ او را به «اعدام» محکوم کرد و شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور نیز این حکم را تأیید کرده است.

فرشته تابانیان، وکیل عباس دریس با تأکید بر اینکه پرونده این متهم اعتراضات آبان ۹۸ «دارای ایرادات متعدد» است، افزود که موکلش «در هیچ‌کدام از مراحل بازپرسی و دادگاه» به تیراندازی اقرار نکرده است، ضمن اینکه خانواده مأمور جان‌باخته یگان ویژه در ماهشهر نیز «رضایت» داده‌اند.

در روزهای گذشته، مادر عباس دریس هم در ویدئویی، خواستار تغییر حکم اعدام پسرش شده بود.

۰۷:۳۹ ۲۱.۴.۱۴۰۲

۰۷:۳۸ ۲۱.۴.۱۴۰۲

بیشتر

XS
SM
MD
LG