جریمه نقدی و «شستن میت» برای زنی که گفته شاید حین رانندگی روسری از سرش افتاده باشد
تصویری از رأی دادگاه کیفری ورامین علیه زنی که گفته احتمال دارد در خودرو، روسری از سرش افتاده باشد، شامل جریمه نقدی و یک ماه شستن میت در غسالخانه، در شبکههای اجتماعی خبرساز شده است.
در این برگه آمده که این زن در اظهارات خود گفته شاید حین رانندگی، روسری از سر او افتاده باشد، اما دادگاه غیرعمدی بودن این «بزه» را نپذیرفته است.
حکم صادره علیه این زن که از سوی رئیس شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری ۲ ورامین صادر شده، «پرداخت ۳۱ میلیون ریال بدل از ۲ ماه حبس و یک ماه شستن میت در غسالخانه شهرستان تهران» است.
اختلال گسترده و قطعی اینترنت در زاهدان و چند شهر دیگر سیستانوبلوچستان
وبسایت «حالوش» که اخبار مربوط به استان سیستانوبلوچستان را پوشش میدهد، از اختلال و قطعی اینترنت زاهدان و چند شهر دیگر این استان، همزمان با نماز جمعه خبر داد.
امروز جمعه ٢٣ تیر ماه ۱۴۰۲ ، «نت بلاکس»، سازمانی که محدودیت دسترسی به اینترنت در جهان را رصد میکند هم از اختلال گسترده در اینترنت شهر زاهدان خبر داد.
در زاهدان و شمار دیگری از شهرهای استان سیستانوبلوچستان، ماههاست که نماز جمعهها به صورت اعتراضی برگزار میشود.
استفاده وزیر خارجه روسیه از واژه جعلی «خلیج عربی»
با آنکه جمهوری اسلامی، سفیر روسیه را در پی انتشار بیانیه اخیر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و روسیه که در آن بار دیگر از «تلاشهای امارات» برای حاکمیت بر جزایر سهگانه خلیج فارس حمایت شده، احضار کرده، وزیر خارجه روسیه از نام جعلی «خلیج عربی» به جای خلیج فارس استفاده کرد.
حساب رسمی وزارت خارجه روسیه به عربی در توئیتر، در خبری به نقل از سرگی لاوروف نوشته: «خوشحالم که در مسکو به وزرای خارجه بحرین، کویت، عمان و پادشاهی عربستان سعودی و همچنین وزرای امور خارجه قطر و امارات متحده عربی و همچنین دبیرکل شورای همکاری خلیج عربی خوشامد میگویم.»
این توئیت روز چهارشنبه، ۲۱ تیرماه منتشر شده است.
این در حالی است که خبرگزاری دولتی ایرنا ۲۱ تیر نوشت که در جریان احضار سفیر روسیه در تهران، «مراتب اعتراض» ایران به این بیانیه ابلاغ شد و علیرضا عنایتی دستیار وزیر و مدیر کل خلیج فارس وزارت خارجه ایران «خواستار تصحیح موضع فدراسیون روسیه نسبت به» موضوع جزایر سهگانه شد.
ناصر کنعانی نیز روز سهشنبه ۲۰ تیر به بیانیه پایانی ششمین نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس و روسیه که در مسکو برگزار شد، واکنش نشان داده بود.
او درباره آن بخش از بیانیه که به جزایر سهگانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی در خلیج فارس میپردازد، گفت: «این جزایر تعلق ابدی به ایران داشته و صدور این گونه بیانیهها با روابط دوستانه ایران و همسایگان مغایرت دارد.»
زانیار تندرو: به چشمم افتخار میکنم
زانیار تندرو، معترض جوان اهل پیرانشهر که در اعتراضات بینایی یکی از چشمان خود را از دست داد و پس از مدتها سرگردانی، سرانجام به آلمان رسید، در یک گفتوگو گفته «خیلی وقتها که در آینه به خودم نگاه میکنم، به چشمم افتخار میکنم».
او اضافه کرده که «من در مقابل جوانانی که خونشان ریخته شد و تنها عکس یادگاریشان روی دیوار مانده است تاوان کمی دادهام. بیاید دست به دست هم دهیم و ایرانمان را آزاد کنیم.»
زانیار تندرو گفت که باوجود اینکه یکبار تیر خورده بود و دوستش زکریا خیال هم در چند متری او کشته شد، اما بازهم هم به خیابان رفت، چرا که «احساس مسئولیت میکرد».
این جوان ۱۸ ساله میگوید مأموران وقتی او بهدلیل وجود ساچمه در گلویش، در خودرو خون استفراغ کرد، فکر کردهاند، جان باخته و وی را از خودرو به بیرون انداختند و بعد چند تن از جوانان شهر، او را به بیمارستان منتقل کردند.
زانیار تندرو متولد سال ۱۳۸۴ معترض اهل پیرانشهر است که در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در پی شلیک نیروهای حکومتی بینایی چشم راست خود را از دست داد.
بر اساس گزارشها، کماکان ۱۱ گلوله ساچمهای در سر زانیار باقی است و همین بینایی چشم چپ او را نیز به خطر انداخته است.
انتشار ویدئویی کمتر دیدهشده از مهسا امینی در حال رقص کردی
سیروان منصوری، روزنامهنگار و فعال حقوق بشر، ویدئویی کمتردیدهشده از رقص مهسا امینی در حال رقص کردی منتشر کرده است.
مهسا امینی در شهریور ۱۴۰۱ پس از انتقال به پلیس امنیت اخلاقی بر سر حجاب، جان باخت.
مرگ این دختر جوان، جرقه دور تازه اعتراضات در ایران را رقم زد که علیرغم سرکوبها، هنوز هم به شیوههای مختلف ادامه دارد.
نماینده مجلس: شلحجابها نباید در صداوسیما باشند
حسن نوروزی، نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس گفته: «شلحجابان نباید در صداوسیما باشند.»
به گزارش روزنامه شرق، این نماینده افزوده که «باید قانون ده روز تا دوماه حبس برای کسانی که حجاب شرعی را رعایت نمیکنند اجرایی شود.»
باوجود این تهدیدها حضور بدون حجاب زنان سینماگر در شبکههای اجتماعی و اماکن عمومی ادامه دارد.
این اظهارات در عین حال در میانه انتقادات نیروهای تندرو از لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» ابراز میشود.
روز پنجشنبه، حسین شریعتمداری در یادداشتی که در روزنامه حکومتی کیهان منتشر شده، در انتقاد از این لایحه نوشت: «اگر لایحه عفاف و حجاب آنگونه که هست به تصویب برسد، نقش آن در پیشگیری از بیحجابی شبیه آن است که بخواهیم با کشیدن سیم خاردار از آسیب سیل جلوگیری کنیم.»
شماری از موافقان حجاب اجباری در ایران معتقدند که این لایحه به اندازه کافی برای اعمال حجاب اجباری سختگیرانه نیست.
نوشته طعنهآمیز جهرمی درباره رابطه اینترنت و بارداری
بهدنبال اظهارات غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی درباره نقش رسانهها در مسمومیتهای مشکوک دانشآموزان کشور، وزیر ارتباطات پیشین ایران نیز به طعنه، اینترنت را به بارداری در ایران ربط داد.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در کانال تلگرامی خود نوشت: «وقتی فناوری رسانه میتونه عامل مسمومیت دانشآموزان باشه، چرا دو گیگ اینترنت نتونه بارداری رو رقم بزنه؟»
این جمله واکنشی به اظهارات رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور است که گفته: «توقف مسمومیتها به صورت جالبی و با کنترل اخبار در رسانهها انجام شد. به صورتی که پس از کنترل انتشار اخبار مسمومیتهای سریالی در مدارس، دیگر شاهد ادامه مسمومیتها نبودیم. منشا این مسمومیتها در رسانه بود و میکروب یا چیز دیگری در آن نقش نداشت.»
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور پیشتر در اواسط اسفند پارسال نیز مدعی شده بود که مدارس کشور درگیر پدیدهای به نام «هراس اجتماعی» شدهاند که عامل آن «مداخله مستقیم جریان نفاق و معاندین کشور» است.
مسمومیتهای گازی در مدارس اغلب دخترانه در بسیاری از شهرهای ایران از ماه آذر ۱۴۰۱ در بحبوحه اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در کشور آغاز شد و تا اردیبهشت امسال هم ادامه پیدا کرد.
مقام رسمی: ادارهها هم درباره نحوه پوشش ارباب رجوع وظیفه دارند
معاون استاندار قم در نشست «رابطین حجاب و عفاف دستگاههای اجرایی» این استان، گفت: «این امر پذیرفتنی نیست که ادارهای بگوید من نسبت به نحوه پوشش ارباب رجوع خود وظیفهای ندارم.»
به گزارش انتخاب، ابوالقاسم مقیمی گفته «کمیته حجاب و عفاف در ادارات استان قم راه اندازی شده و همه دستگاهها باید نمایندگان خود را معرفی کنند که تکالیفی در حوزه محیط اداره شامل کارمند و ارباب رجوع و همچنین در قبال زیر مجموعههای خود در بیرون از ادارات بر عهده دارند.»
او افزود: «موضوع رعایت حجاب در واقع صیانت از انقلاب اسلامی است و در حجاب و عفاف مقابله ما با دشمنان معاندی است که تلاش دارند تا جمهوری اسلامی را به سقوط به کشاندند.»
مقامهای جمهوری اسلامی بهدلیل ناتوانی در تحمیل حجاب اجباری به شهروندان، تلاش میکنند کارمندان و حتی استادان دانشگاه را مسئول رعایت حجاب از سوی ارباب رجوع و دانشجویان معرفی کنند.