نصب تصویر عباس دریس بر ورودی سفارت جمهوری اسلامی در وین
لوکاس هامر، نماینده پارلمان اتریش و کفیل سیاسی عباس دریس که از او به عنوان «تنها شاهد کشتار ماهشهر» نام برده میشود، تصویر او را بر ورودی سفارت جمهوری اسلامی در وین نصب کرد.
هامر با شعار «نه فراموش میکنیم و نه میبخشیم»، خواستار آزادی فوری دریس و لغو حکم غیرانسانی اعدام برای او شد.
عباس دریس در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به همراه برادرش محسن دریس در ماهشهر بازداشت و به «محاربه، اخلال در نظم و مشارکت در قتل رضا صیادی، یکی از نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی موسوم به نوپو» متهم شد.
دادگاه انقلاب ماهشهر آذر ماه ۱۴۰۱ او را به «اعدام» محکوم کرد و شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور نیز این حکم را تأیید کرده است.
در روزهای اخیر و همزمان با افزایش نگرانیها از اجرای حکم اعدام برای او، مادر و فرزندانش در ویدئوهایی خواستار توقف این حکم شدند.
مژگان ایلانلو: شستن میت مجازات نیست، مجازات ما دیدن روی شماست
محکومیت یک زن بیاعتنا به حجاب اجباری به شستن میت برای یک ماه، انتقادهایی را در فضای مجازی برانگیخته است.
مژگان ایلانلو، مستندساز مخالف حجاب اجباری، در پستی اینستاگرامی، در این زمینه نوشته: «از کارگران شریف و حلال خور غسالخانه بهشت زهرا خجالت نکشیدید که انجام دادن شغل شریف آنها را به عنوان مجازات تکمیلی برای نپوشیدن یونیفورم اجباریتان انتخاب کردید؟»
او اضافه کرده: «مجازات ما همکار شدن با خواهران و برادران شریف مان نیست، مجازات ما دیدن روی شماست.»
روز پنجشنبه، ۲۳ تیر، تصویری از رأی دادگاه کیفری ورامین علیه زنی که گفته احتمال دارد در خودرو، روسری از سرش افتاده باشد، شامل جریمه نقدی و یک ماه شستن میت در غسالخانه، در شبکههای اجتماعی خبرساز شد.
در این برگه آمده که این زن در اظهارات خود گفته شاید حین رانندگی، روسری از سر او افتاده باشد، اما دادگاه غیرعمدی بودن این «بزه» را نپذیرفته است.
حکم صادره علیه این زن که از سوی رئیس شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری ۲ ورامین صادر شده، «پرداخت ۳۱ میلیون ریال بدل از ۲ ماه حبس و یک ماه شستن میت در غسالخانه شهرستان تهران» است.
علیرضا آخوندی میگوید باید «کمر اقتصاد» جمهوری اسلامی را شکست
علیرضا آخوندی، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد، با نزدیکشدن به سالروز مرگ مهسا امینی که جرقه آغاز دور تازه اعتراضات در ایران بود، میگوید «شکستن کمر اقتصاد» جمهوری اسلامی از سوی نیروهای مخالف حکومت در خارج از کشور ادامه دارد.
او از جمله به تلاش برای قراردادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی اروپا، رسوایی شرکتهای خارجی که در ایران فعالیت میکنند، جلوگیری از دور زدن تحریمها از سوی جمهوری اسلامی و تلاش برای جلوگیری از ورود گردشگر به ایران که در نهایت به باور او باعث تقویت بنیه اقتصادی حکومت میشود، اشاره کرد.
آقای آخوندی در این ویدئو میگوید در حال حاضر ایدئولوژی جمهوری اسلامی و توان ایجاد ارعاب در افکار عمومی و حتی بنیه اقتصادی آن ضعیفتر شده، اما تلاشها برای «شکستن کمر اقتصاد» آن و در عین حال حمایت اقتصادی از معترضان و آسیبدیدگان باید ادامه یابد.
فعالان کُرد خواستار پاسخگویی جمهوری اسلامی درباره مرگ زندانیان سیاسی در زندانها شدند
در پی جانباختن شماری از زندانیان سیاسی کُرد در روزهای گذشته، صد تن از فعالان سیاسی، مدنی و حقوق بشری کردستان در بیانیهای خواستار پاسخگویی نهادهای مسئول در این باره شدند.
امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به «بازداشتهای بیرویه» و «مرگ برخی از زندانیان سیاسی کرد در زندانها»، از بروز نگرانیهای جدی در میان خانوادههای زندانیان و افکار عمومی خبر دادهاند.
در بیانیه فعالان سیاسی، مدنی، و حقوق بشری کردستان آمده که مسئولیت قانونی حفظ جان زندانیان سیاسی «بر عهده ضابطین قضایی و نهادهای امنیتی مرتبط» بوده و هرگونه «تعلل و کوتاهی» موجب دوچندان شدن حساسیت عمومی در این باره میشود.
امضاکنندگان این بیانیه خواهان «شفافیت و پاسخگویی نهادهای مسئول در رابطه با این مرگها» شدهاند.
در روزهای گذشته دست کم پیکر دو تن از زندانیان سیاسی کُرد به نامهای پیمان گلوانی، شهروند ۲۴ ساله اهل مهاباد، و موسی اسماعیلی، شهروند ۳۵ ساله اهل یکی از روستاهای پیرانشهر، از سوی نهادهای امنیتی در ارومیه به خانوادههای آنها تحویل داده شده است.
خانواده این زندانیان سیاسی و فعالان حقوق بشر با اشاره به آثار شکنجه بر بدن آنها، مرگ این دو زندانی کُرد را ناشی از شکنجه دانسته و از آن به عنوان «قتل حکومتی» یاد کردهاند.
با این حال نهادهای حکومتی این اتهام را رد کرده و مرگ پیمان گلوانی را ناشی از بیماری زمینهای خوانده و مدعی شدهاند موسی اسماعیلی در جریان درگیری مسلحانه با ماموران حکومت ایران کشته شده است.
پلیس زن بیحجاب را تهدید کرد دست متجاوز را برای گذاشتن حقش کف دستش، باز میگذارد
ویدئویی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که پلیس به صراحت به زنی که مخالف حجاب اجباری است، میگوید اگر روسری سرش نکند، دست سارقین و متجاوزین را بازمیگذارد تا حسابش را کف دستش بگذارند.
این یکی از معدود برخوردهای پلیس به عنوان نیروی حافظ امنیت با شهروندان است که آنها را به صراحت تهدید میکند در صورت بیتوجهی به حجاب، سارق و متجاوز به سراغ آنها میفرستد.
این ویدئو که مربوط به تیرماه ۱۴۰۲ و در خیابان اندرزگو تهران است، با واکنش گستردهای در فضای مجازی مواجه شده است.
پلیس در این ویدئو تلاش کرده بگوید اطلاعات همه زنانی که به حجاب اجباری بیاعتنا هستند را دارد و در عین حال با لحنی تحقیرآمیز و در عین حال تهدیدآمیز با زنان صحبت میکند.
از نکات مهم این ویدئو، شمار بالای زنان در ردههای مختلف سنی در این خیابان است که نه تنها حجاب بر سر ندارند، بلکه برخی از آنها مانتو نیز نپوشیدهاند و حتی زنی میگوید شالش در خودرو است.
خانواده رضا حقیقتنژاد هر پنجشنبه بر سر مزار این روزنامهنگار به کودکان کتاب میدهند
خانواده رضا حقیقتنژاد، روزنامهنگار فقید رادیو فردا که بهدلیل ابتلا به سرطان پیشرفته روده درگذشت، اعلام کردند هر پنجشنبه بر مزار او که «شیفته کتاب خواندن» بود، به کودکان کتاب میدهند.
سارا حقیقتنژاد، خواهر رضا در حسابهای کاربری خود در اینستاگرام و توئیتر این خبر را اعلام کرده است.
او تصویری از سنگ مزار این روزنامهنگار که چند کتاب کودک روی آن قرار دارد، منتشر کرده و نوشته: « هر پنجشنبه، در کنار آرامگاه پاره تن ما، آنجا که رضا در آرامش به خاک سپرده شده است، به کودکانی که همچون او به کتابخوانی عشق میورزند، کتاب خواهیم داد.»
او افزوده: «هر کتاب یک سفر است و رضا همسفر. او در دل خیال کودکان، به تصویر میرسد و در نفَسشان به جاودانگی...میراث رضا را زنده نگه خواهیم داشت.»
رادیوفردا نیمهشب دوشنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۱، یکی از زبدهترین همکاران خود را از دست داد. رضا حقیقتنژاد که چند ماه با بیماری سرطان دست به گریبان بود، در برلین آلمان در ۴۵ سالگی درگذشت.
پیکر رضا حقیقتنژاد پس از درگذشت بر اثر بیماری سرطان در شهر برلین، در پی صدور مجوز رسمی توسط سفارت جمهوری اسلامی در برلین، روز چهارم آبان به ایران رسید.
با این حال مأموران سپاه پاسداران پیکر او را ربوده و سپس در محلی دور از زادگاهش دفن کردند. مأموران سپاه پاسداران اجازه وداع، تشییع و تدفین جنازه را نیز به خانواده رضا حقیقتنژاد ندادند.
آزاده صمدی به مراجعه به روانشناس و محکومیت از فضای مجازی محکوم شد
دادسرای تهران آزاده صمدی، بازیگر، را بهدلیل انتشار تصاویری با پوشش اختیاری در شبکههای مجازی، به ممنوعیت ۶ ماهه استفاده از فضای مجازی و گوشی همراه محکوم کرد.
در این حکم همچنین آمده که خانم صمدی باید به مراکز روانشناسی «برای مداوای بیماری ضد اجتماعی خود» مراجعه کند و در نهایت «گواهی سلامت» خود را به مقامات ارائه دهد.
مقامهای جمهوری اسلامی در احکامی که به تازگی علیه مخافان حجاب اجباری صادر میکنند، تلاش دارند آنها را «بیمار» جلوه دهند.
باتوجه به تاثیرگذاری چهرههای مشهور بر افکار عمومی، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی برای شماری از سینماگران زن هم بهدلیل بیتوجهی به حجاب اجباری، پرونده قضایی تشکیل داده است.
صدور این حکم با واکنشهای گستردهای در فضای مجازی مواجه شده و از جمله ترانه علیدوستی، خطاب به قاضی پرونده، نوشته: «بیماری ضداجتماعی فقط چشات...»
تأیید حکم پنجسال حبس داود رضوی، فعال صنفی، در دادگاه تجدید نظر
دادگاه تجدید نظر استان تهران، حکم پنج سال حبس داود رضوی، از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد محبوس در زندان اوین، را تأیید کرد.
بر أساس حکم شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران در دو هفته پیش، که به وکیل آقای رضوی ابلاغ گردیده، این فعال صنفی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به تحمل پنج سال حبس تعزیری محکوم شده است.
دادگاه اولیه این زندانی سیاسی أواسط اسفند گذشته در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. او خردادماه امسال به «پنج سال حبس تعزیری» و «دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و فعالیت در گروهها و احزاب سیاسی» محکوم شد.
تأیید این حکم در حالی صورت گرفته که وبسایت حقوق بشری هرانا از قول منابع مطلع نوشت که «چشمهای این زندانی سیاسی بهدلیل سپری کردن ایام طولانی در سلول انفرادی، عدم امکانات کافی و استفاده از چشمبندهای غیر بهداشتی دچار عفونت شده و او باید مرتب زیر نظر پزشک متخصص قرار گیرد».
این رسانه حقوق بشری نوشته است: بر این أساس، آقای رضوی سهشنبه گذشته «به دلیل بالا رفتن شماره چشم از زندان اوین به بیمارستان فارابی اعزام گردید و مورد معاینه قرار گرفت».
داود رضوی مهرماه پارسال بازداشت و به بند انفرادی ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد و تا زمان حکم تجدید نظر چند مرتبه زندان و بند او تغییر داده شد.
این فعال مدنی پیش از این بارها به خاطر فعالیتهای صنفی خود بازداشت و در دادگاه محکوم شده است.
نیروهای امنیتی ۹ شهروند ساکن اصفهان را «بازداشت کردهاند»
نیروهای امنیتی روز سهشنبه ۹ شهروند ساکن اصفهان را بازداشت کردهاند.
خبرگزاری هرانا روز جمعه با انتشار خبر بازداشت این شهروندان نوشت که از دلیل بازداشت و اتهامات انتسابی آنها اطلاعی در دست نیست.
برخی از کاربران شبکههای اجتماعی میگویند تعداد افراد بازداشتشده بیش از این تعداد است.
هرانا هویت هفت تن از شهروندان بازداشتشده را «مینا ندایی و همسرش روزبه دانا، مرجان بشتام، هدی صادقی، سما عموشاهی، مهشاد کشانی، محمدرضا قطبیزاده، عرفان و امیر (نام خانوادگی احراز نشده)»، اعلام کرده است.
این بازداشتها در حالی انجام شده که دو ماه تا سالگرد کشتهشدن مهسا امینی بهدست گشت ارشاد جمهوری اسلامی، باقی مانده است.
با شروع اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بارها شهروندان و فعالان مدنی را به شکل دستهجمعی و در شهرهای مختلف بازداشت کردهاند. این نهادها هیچگاه توضیح دقیقی درباره علت این بازداشتها ارائه نکردهاند.
به گفته منابع مطلع، تعدادی از شهروندان بازداشتشده در أصفهان به «زندان دستگرد» و تعدادی دیگر به «بازداشتگاه اطلاعات» این شهر منتقل شدهاند.
این منابع اعلام کردهاند که سما عموشاهی «از بیماری سرطان رنج میبرد» و نیاز به «مراقبتهای ویژه» دارد و نگرانیهای زیادی را در مورد وضعیت سلامتی او وجود دارد.
از هویت شهروندان بازداشتشده دیگر اطلاعاتی منتشر نشده است.
درخواست آزادی زندانیان سیاسی در خاش، برگزاری راهپیمایی سکوت در زاهدان
تصاویری از دستنوشتههای نمازگزاران معترض در خاش در شبکههای اجتماعی منتشر شده که علاوه بر اعلام حمایت از مولوی عبدالحمید، خواستار آزادی زندانیان سیاسی شدهاند.
همزمان ویدئویی از راهپیمایی سکوت در زاهدان، به درخواست مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، منتشر شده است.