لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۳۲
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۹:۲۴ ۲۶.۴.۱۴۰۲

زهرا سعیدیان‌جو در بازداشت اداره اطلاعات اهواز است

پس از هشت روز بی‌خبری از وضعیت زهرا سعیدیان‌جو، خواهر دادخواه میلاد سعیدیان‌جو، از کشته‌شدگان اعتراضات در ایذه، مشخص شد که او در بازداشتگاه اطلاعات اهواز در حبس به‌سر می‌برد.

فاطمه حیدری، خواهر دادخواه جواد حیدری، از کشته‌شدگان اعتراضات در قزوین، در پستی که شامگاه یک‌شنبه ۲۵ تیر در حساب کاربری خود در توئیتر منتشر کرد ضمن اعلام این خبر گفت: «تمامی اعضای خانواده‌ سعیدیان‌جو به اطلاعات احضار شده و تحت بازجویی قرار گرفته‌اند.»

به گفته خانم حیدری در این بازجویی‌ها به مادر خانم سعیدیان‌جو گفته شده است: «زهرا باید با ما همکاری کند تا آزاد شود!»

درباره جزئیات درخواست اداره اطلاعات از زهرا سعیدیان‌جو که از آن با عنوان «همکاری» نام برده‌ شده، تاکنون جزئیاتی منتشر نشده است.

نیروهای حکومتی خانم سعیدیان‌جو را ۱۸ تیر پس از ترک محل کارش در تهران به دلایل نامعلومی بازداشت کردند.

۰۹:۰۸ ۲۶.۴.۱۴۰۲

لغو یک کنسرت در تهران به‌دلیل «زنانه‌بودن صدای خواننده مرد»

بهمن بابازاده، روزنامه‌نگار حوزه موسیقی، با انتشار یک پست در حساب کاربری خود در توئیتر در روز یک‌شنبه ۲۵ تیر از لغو یک کنسرت در تهران به‌دلیل «زنانه‌بودن صدای خواننده مرد» آن خبر داد.

به گفته آقای بابازاده، دومین شب کنسرت مجید سالار، خواننده موسیقی بندرعباسی، به دلیل «زنانه بودن صدای خواننده» و «بی‌حجابی حاضرین در سالن» از سوی مدیران فرهنگسرای نیاوران در تهران لغو شده است.

پس از استقرار جمهوری اسلامی در ایران از سال ۱۳۵۷ و در پی ممنوعیت‌های گسترده، آوازخوانی و رقص زنان ممنوع شد و در چهار دهه گذشته اخبار زیادی درباره لغو کنسرت‌ها، تئاترها، برنامه‌ها و رویدادهای مختلف به دلیل استفاده از آواز زنان منتشر شده است.

۰۹:۰۵ ۲۶.۴.۱۴۰۲

درگیری مأموران و مردم در رشت

از رشت خبر می‌رسد که شامگاه یک‌شنبه ۲۵ تیر و پس از آن‌که مأموران حکومتی بر سر موضوع حجاب اجباری قصد بازداشت سه تن از زنان در میدان شهرداری این شهر را داشتند با مقاومت مردم شهر مواجه شده‌اند.

برخی گزارش‌ها نیز حاکی است که جو میدان شهرداری ملتهب شده و در برخی نقاط مردم شعار «مرگ بر خامنه‌ای» سردادند.

در ادامه این وضعیت، افراد لباس‌شخصی سعی در متفرق کردن جمعیت با گاز اشک‌آور داشتند و بین مردم و این افراد و مأموران درگیری پیش آمده است.

۲۰:۵۱ ۲۵.۴.۱۴۰۲

رفتار قاضی پرونده آزاده صمدی «خلاف شأن قضایی» است

وکیل آزاده صمدی روز یکشنبه در توئیتر نوشته که رفتار قاضی پرونده این بازیگر سینما «مصداق بارز خروج قاضی از اصل بی‌طرفی و رفتار خلاف شأن قضایی است» .

مریم کیان‌ارثی، وکیل پایه‌یک دادگستری، با انتشار بخش‌هایی از دادنامه صادر شده از سوی شعبه ۱۰۸۸ دادگاه کیفری دو تهران گفته که قاضی دادگاه از «الفاظ سبک و تحقیرآمیز» علیه موکل او استفاده کرده است.

در تصاویر منتشر شده از حکم خانم صمدی دیده می‌شود که قاضی مواردی چون «خوی لجاجت و حس انتقام‌جویی کاذب» و«بیماری روحی»‌ را به این بازیگر سینما نسبت داده و نوشته که او در «زندگی شخصی شکست خورده» و «به آرزوهای شخصی در محیط اجتماعی» نرسیده است.

بعد از فاش شدن حکم نامعمول و غریب یک قاضی برای آزاده صمدی، بازیگر سینما و تلویزیون، به دلیل حضور با پوشش اختیاری در یک مراسم عمومی، برخی سینماگران به این حکم واکنش نشان داده بودند.

در حکمی که رسانه‌های ایران و برخی حساب‌های توئیتری منتشر کرده‌اند، حضور یا انتشار تصویر این بازیگر در «پلتفرم‌های داخلی و خارجی و رسانه‌های فراگیر» ممنوع اعلام شده که به معنای محرومیت این بازیگر از کار است.

همچنین خانم صمدی به ممنوعیت «شش ماهه» استفاده از فضای مجازی و تلفن همراه محکوم شده و در بخش دیگری از حکم آمده که او باید «دو هفته یک بار» به مراکز روانشناسی «برای مداوای بیماری ضد اجتماعی خود» مراجعه کند و در نهایت «گواهی سلامت» خود را به مقامات ارائه دهد.

۲۰:۱۲ ۲۵.۴.۱۴۰۲

محرومیت از تحصیل دانشجویان دانشگاه اصفهان و علامه طباطبایی

در ادامه روند سرکوب دانشجویان، یک دانشجوی دانشگاه اصفهان و سه دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی با حکم کمیته انضباطی بین یک تا دو ترم از تحصیل محروم شده‌اند.

صفحه توئیتری «دانشجویان متحد» روز یکشنبه با انتشار حکم تعلیق اسما گنجی‌زاده، دانشجوی فلسفه دانشگاه اصفهان، از دو ترم محرومیت از تحصیل این دانشجو خبر داد.

این نهاد مستقل دانشجویی روز گذشته نیز از «رفع تعلیق و اجرایی شدن» یک ترم محرومیت از تحصیل علی اسمعیل فراهانی، دانشجوی اندیشه سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی خبر داده بود.

در همین زمینه کانال تلگرامی «شورای صنفی دانشجویان کشور» نیز روز یکشنبه گزارش داد که حکم یک ترم محرومیت از تحصیل زهرا یاس‌معینی، دانشجوی رشته علوم سیاسی و فاطمه حمیدی بهشتی، دانشجوی رشته روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی، با حکم کمیته انضباطی از حالت تعلیق خارج و اجرایی شده است.

این دو دانشجو پیش از این یک ترم از تحصیل محروم شده بودند.

این شورا اعلام کرده که با احکام تازه کمیته انضباطی، تنها در عرض یک روز، شش دانشجوی این دانشگاه نیم‌سال تحصیلی آینده را از دست داده‌اند.

صدور احکام جدید کمیته‌های انضباطی دانشگاه‌ها در حالی صورت می‌گیرد که شورای صنفی دانشجویان کشور روز گذشته از ادامه «احضار دانشجویان به کمیته‌ انضباطی در تابستان» خبر داد و شماری از فعالان دانشجویی نیز با انتشار یک فایل صوتی ضمن شرح «سه مرحله از سرکوب دانشجویان» طی چند دهه گذشته، گفتند که دستگاه‌های امنیتی و مدیران دانشگاه‌ها در چهار ماه اخیر پروژه «سرکوب سفید» را در دانشگاه‌ها به اجرا گذاشته‌اند.

۱۹:۴۰ ۲۵.۴.۱۴۰۲

محکومیت هشت شهروند عرب به حبس و ممنوعیت خروج از کشور

شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز هشت شهروند عرب را در مجموع به ۴۸ سال زندان محکوم کرد.

خبرگزاری حقوق بشری «هرانا» اعلام کرد که هر کدام از این شهروندان به تحمل یک سال حبس تعزیری، پنج سال حبس تعلیقی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شدند.

حسین فرج الله چعب (کعبى)، ساکن شوشتر، ناصر شایع مزرعه، ساکن سوسنگرد، توفیق فلاحیه، ساکن سوسنگرد، فایز زهرونی، ساکن سوسنگرد، حسین استعداد (سعیداوى)، ساکن سوسنگرد، سعید فاخرنسب، معلم بازنشسته و ساکن اهواز، هادی جلالی، ساکن سوسنگرد و موسی خالدی، معلم ساکن رامشیر هر کدام به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به یک سال حبس تعزیری، پنج سال حبس تعلیقی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شدند.


این شهروندان در سال ۱۳۹۷ همراه با ده‌ها تن دیگر، در پی اعتراضاتی که به مدت یک هفته به طول انجامید، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.

اعتراضات ۱۳۹۷ خوزستان مجموع تجمعات اعتراضی مردم اهواز و چند شهر دیگر استان خوزستان نسبت به یکی از برنامه‌های شبکه دو صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است.

به گفته معترضان صدا و سیما در این برنامه وجود شهروندان عرب در استان خوزستان را انکار کرده بود.

۱۷:۲۷ ۲۵.۴.۱۴۰۲

تأیید حکم شش سال زندان سارا سیاهپور، معلم و فعال صنفی

حکم شش سال زندان سارا سیاهپور، عضو کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، در دادگاه تجدیدنظر تأیید و به شعبه یک اجرای احکام زندان اوین ارسال شد.

بر أساس این حکم خانم سیاهپور به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس تعزیری و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری، محکوم شد.

این معلم همچنین به دو سال ممنوع الخروجی از کشور و دو سال ممنوعیت عضویت در احزاب، گروه‌ها و دستجات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی نیز محکوم گردید.

این فعال صنفی پیشتر در شهریور سال گذشته توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد و سپس با قید وثیقه تا مراحل رسیدگی دادگاه به صورت موقت آزاد گردید.

خانم سیاهپور در تمام مراحل دادگاه خود از حق داشتن وکیل محروم بود.

۱۷:۰۷ ۲۵.۴.۱۴۰۲

تجمع معلولان در چند شهر کشور در برابر بهزیستی

معلولان شهرهای کرمانشاه،‌ اردبیل و کرمان روز یکشنبه در برابر ساختمان بهزیستی شهرهای خود دست به تجمع زدند.

این شهروندان در اعتراض به عدم اجرای پنج‌ساله ماده ۲۷ قانون معلولان دست به اعتراض زدند و برای رسیدگی به خواسته‌هایشان به امضای طومار پرداختند.

در ماده ۲۷ قانون معلولان دولت مکلف است کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.

در ماه‌های گذشته بیماران و معلولان با برگزاری تجمع‌های اعتراضی خواستار رسیدگی مجلس و دولت به مشکلات کمبود دارو و تجهیزات درمانی مورد نیاز شدند. از جمله خانواده‌ها و کودکان کوتاه‌قامت روز شنبه سوم تیر مقابل نهاد ریاست جمهوری برای پیگیری واردات داروی مورد نیاز خود تجمع کردند.

با این حال بسیاری از این درخواست‌ها تاکنون بی‌پاسخ مانده و مقامات جمهوری اسلامی همواره از تحریم‌ها به‌عنوان یکی از دلایل اصلی مشکلات دارو در کشور نام می‌برند.

۱۶:۴۵ ۲۵.۴.۱۴۰۲

برگزاری تجمع اعتراضی بازنشستگان در پنج شهر کشور

بازنشستگان تأمین اجتماعی اهواز،‌ شوش، کرمانشاه و رشت روز یکشنبه در برابر ساختمان اداره تأمین اجتماعی شهر خود تجمع کردند.

همچنین بازنشستگان فولاد اصفهان نیز مقابل ساختمان صندوق فولاد این شهر دست به تجمع زدند.

این تجمعات در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و عدم رسیدگی به خواسته‌های بازنشستگان انجام شد.

یکی از خواسته‌های اصلی بازنشستگان در چند سال گذشته «اجرای همسان‌سازی» بوده که هیچ‌گاه از سوی دولت‌های جمهوری اسلامی اجرا نشده است.

طبق مصوبه شورای عالی کار حداقل دستمزد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل فقط ۲۷ درصد افزایش خواهد یافت و پایه حقوق در این سال نیز ۵ میلیون و ۳۰۸ هزار تومان خواهد بود.

از ابتدای سال ۱۴۰۲ تجمعات کارگران و بازنشستگان در اعتراض بهه این مصوبه،‌ به دفعات در شهرهای مختلف ایران برگزار شده است.

۱۵:۳۱ ۲۵.۴.۱۴۰۲

سپیده رشنو، هنرمند مخالف حجاب اجباری، در اولین سالگرد بازداشتش از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، چگونگی یورش ماموران امنیتی به خانه خود را روایت کرد.

او نوشت: «گیر افتاده‌بودم. دستی با مشت در را می‌کوبید که خانم ما از نیروی انتظامی اومدیم، باز کن و تنی پشت در داشت می‌لرزید که چرا باید خانم مورد نظر آن‌ها باشد که یاد بی‌آرتیِ هشت‌ونیم صبحِ همان روز افتاد.»

رشنو افزود: «حدود ده، دوازده نفر، شاید هم بیشتر یا کمتر توی خانه هر سوراخی را وارسی می‌کردند. یک نفر فیلم می‌گرفت. دو نفر دفتر و دستک داشتند. اما تحقیرِ من تقسیم شده‌بود بین همه‌شان‌. هر کسی سهم خودش را برداشته‌بود و چیزی می‌گفت.»

این داستان‌نویس و ویراستار که تیر ماه سال گذشته به دلیل رویارویی با یک زن طرفدار حجاب اجباری بازداشت و شکنجه شده بود، از این که برایش «پرونده سنگین امنیتی سیاسی» ساخته‌اند، انتقاد کرد و نوشت اعتراض به عنوان یک شهروند، اجرا شدن حکم تعلیقی «پرونده قبل» را هم به دنبال دارد.

او نوشته بعد از احضار مجدد، چند ساعت بازداشت و دوباره به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود و به کمک برادرش و با شتاب شخص وثیقه‌گذار آزاده شده است، در غیر اینصورت تا تشکیل «دادگاه دوم» در بازداشت باقی می‌ماند.

سپیده رشنو به تازگی خبر داد که بعد از احضار مجدد، با وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شده، اما «ممنوع‌الخروج از تهران» است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG