به گزارش یک نهاد صنفی، وضعیت اینترنت ایران فقط با کشورهایی مانند چین و کوبا قابل مقایسه است
«انجمن تجارت الکترونیک تهران» با انتشار گزارشی فنی اعلام کرد که کیفیت اینترنت در ایران وضعیت بحرانی دارد و در هر سه حوزه سرعت، اختلال، و فیلترینگ جزو بدترین کشورها به شمار میرود.
بنابر این گزارش، اینترنت ایران از نظر سرعت در قعر جدول است و فقط سه کشور کوبا، کامرون و سودان وضعیتی بدتر از ایران دارند. از نظر بروز اختلال در شبکه اینترنت هم فقط میانمار وضعیتی بدتر از ایران دارد.
همچنین به نوشته این گزارش، پس از چین که حدود ۵۰ درصد وبسایتها را فیلتر کرده است، اینترنت ایران با مسدود کردن ۴۵ درصد سایتها در رده دوم قرار دارد.
چین، ایران و ترکمنستان تنها کشورهایی هستند که هر شش شبکه اجتماعی پراستفاده را فیلتر کردهاند.
ادامه احضار دانشجویان دانشگاه تهران با وجود تعطیلی تابستانه دانشگاهها
شورای صنفی دانشجویان کشور روز یکشنبه ۲۵ تیر به نقل از دانشجویان دانشگاه تهران اعلام کرد که احضار گسترده دانشجویان این دانشگاه به کمیته انضباطی با ارسال «پیامکهای تهدیدآمیز» در هفته گذشته و با وجود تعطیلی این دانشگاه ادامه داشته است.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که بر اساس این گزارش بسیاری از دانشجویان احضارشده اهل شهرهای دیگر هستند و به دلیل تعطیلی خوابگاهها امکان بازگشت آنها به تهران و سکونتشان در پایتخت در تعطیلات تابستان دشوار است.
بنابر اعلام شورای صنفی دانشجویان کشور دست کم ۵۰ دانشجو طی یک هفته گذشته به کمیته انضباطی احضار شدهاند.
پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» از شهریور پارسال دانشگاهها به یکی از مهمترین کانونهای اعتراضات تبدیل شد. موج شدید فشارها و سرکوبها خشونتبار دانشجویان معترض از ماهها پیش آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
بسیاری از دانشجویان معترض در این مدت، احضار و با احکام سنگینی چون اخراج و تعلیق روبرو شدهاند.
تسنیم: خودرویی با بغلنویسی 'گشت ارشاد' در خیابانها نخواهید دید
خبرگزاری تسنیم روز دوشنبه ۲۶ تیر با اشاره به سخنان سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی در مورد مستقر شدن گشتهای خودرویی و پیاده پلیس برای اِعمال حجاب اجباری در مطلبی نوشت که «در ۲۴ ساعت گذشته سؤالات بسیاری دربارهٔ نحوه اجرای این طرح در فضای مجازی مطرح شد که خبرنگار تسنیم این سؤالات را از فرماندهان ارشد فراجا پیگری کرد.»
تسنیم در ادامه نوشت که «به هیچ عنوان ونهای گشت ارشاد به خیابانها برنمیگردند و هیچ خودرویی با بغلنویسی 'گشت ارشاد' در خیابانها دیده نخواهد شد.»
این گزارش اضافه کرد تیمهایی که برای این کار مأمور شدهاند مجوز قضایی دارند. امکان دارد در برخی از خودروها «قاضی کشیک» همراه مأموران پلیس هم باشد. اینکه قاضی کشیک همراه مأموران پلیس باشد یا از قبل حکم داده باشند در سایه هماهنگی با دستگاه قضایی انجام میشود. پلیس مجری و ضابط قضایی است و امکان صدور حکم ندارد.
تسنیم افزود که تمامی مأموران پلیس شرکتکننده در این طرح به دوربین البسه مجهز خواهند بود و در صورت نداشتن دوربین البسه از دوربینهای دیگر برای ثبت و ضبط صحنه (مستندسازی) استفاده خواهند کرد تا در صورت نیاز از این فیلمها استفاده شود.
قاضی کشیک بر اساس اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری تصویب شده در سال ۹۲ و به دستور رئیس وقت قوه قضائیه در سال ۹۵ به مجموعه دادستانی و دادسراها افزوده شد که برای رسیدگی به پروندهها در ساعتهای غیر اداری و روزهای تعطیل است.
بر اساس یکی از مواد این آییننامه، امکان ارجاع پرونده عادی به قضات کشیک وجود ندارد و آنها فقط در صورت قید «فوریت» به پروندهها رسیدگی میکنند. در این آیین نامه آمده است که «وقوع قتل، یا فوت مشکوک» موارد فوری به شمار میآیند که باید «تصمیم سریع» درباره آنها گرفته شود.
به نظر میرسد برای برخورد با مخالفان حجاب اجباری، قوه قضائیه و پلیس چنین فوریتی را در نظر گرفتهاند.
مهدی نصیری بر مزار مهسا امینی: «انقلاب زن، زندگی، آزادی» ادامه دارد
مهدی نصیری، مدیرمسئول پیشین روزنامه کیهان، با حاضر شدن بر مزار مهسا امینی، او را «حضرت مهسا» و «شهید» خواند و گفت بعد از جان باختن او در ایران یک «انقلاب» آغاز شد.
او با انتشار ویدئویی که در آرامستان سقز ضبط شده است، با استناد به آنچه محتوای «قرآن» خوانده، گفت «روزی که مهسا کشته شد، کل بشریت کشته شد.»
او این «شهادت» را منشأ «انقلاب زن، زندگی، آزادی» توصیف کرد که به اعتقاد او، باعث شد «سرفصل جدیدی» در ایران رقم بخورد.
آقای نصیری با تاکید بر آن که حرکت «زن، زندگی، آزادی» ادامه دارد، گفت بر مزار مهسا امینی حاضر شده تا برای تداوم آن و «آزادی و آبادی ایران» از روح مهسا امینی «استمداد» کند.
مهدی نصیری که به یکی از مخالفان رهبر جمهوری اسلامی تبدیل شده و انتقادهای تندی از او میکند، اواخر اردیبهشت اعلام کرد از سوی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران احضار شده است.
او روز ۱۵ خرداد و بعد از سخنرانی علی خامنهای که مدعی شد که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، «اراذل و اوباش»، چند «جوان دانشجو یا طلبه بسیجی، یا عنصر انتظامی، یا عنصر بسیجی را در خیابان، جلوی چشم مردم با شکنجه به قتل رساندند و شهید کردند»، یادداشتی منتشر کرد.
مهدی نصیری در این یادداشت خطاب به رهبر جمهوری اسلامی نوشت: «این که فقط چند کشته یا شهید بسیجی برایت مهم باشد و صدها کشته دیگر از این مردم و جوانان در اعتراضات مردمی اخیر، ارزش نام بردن هم نداشته باشند و بعد در سخنرانی بارها از «ملت ایران» سخن گفته شود، ناشی از معجزه سرکوب آزادی و در دست داشتن همه رسانههای صوتی و تصویری و کتبی و شفاهی است.»
با وجود انتقادهای گسترده از تصمیم دانشگاه تهران برای پذیرش نیروهای حشدالشعبی به عنوان دانشجو، رئیس این دانشگاه بار دیگر از تصمیم آنچه «مدیریت جهادی دانشگاه در دوره جدید» خواند دفاع کرد و گفت که از میان نیروهای حشدالشعبی «هفته گذشته ۳۰ متقاضی از میان خیل متقاضیان، مصاحبه و برگزیده شدند.»
حشد الشعبی (بسیج مردمی) از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در عراق است که پیش از این در فروردین ۹۸ نیز جمهوری اسلامی بخشی از شبهنظامیان این گروه را در خوزستان مستقر کرده بود.
محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران، روز دوشنبه گزارشها درباره بهرهبرداری از نیروهای حشدالشعبی برای سرکوب در محیط دانشگاه را «انحرافی و سادهانگارانه» خواند و به خبرگزاری ایلنا گفت: «میخواهند جلوی همکاریهای دانشگاهی ما با دوستانمان را بگیرند».
همسران «۷۰ درصد» از زنان مخالف حجاب اجباری با پوشش آنها «موافق» هستند
دبیر کارگروه آسیبهای اجتماعی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با ارائه «آماری» درباره زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمیکنند، مدعی شده بیشترین زنان مخالف حجاب اجباری «خانهدار» هستند.
زینب غدیری این خبر را بر اساس «پژوهش انگیزهشناسی زنان بیحجاب تهران» اعلام کرده به گفته او در خرداد ماه امسال انجام شده است.
بر اساس این بررسی، ۳۴.۹ درصد زنان با پوشش اختیاری، خانهدار، و ۲۵.۱ درصد دانشجو، ۱۹.۳ درصد شاغلین آزاد، ۱۴.۳ درصد کارمند و ۴.۱ درصد بیکار و ۱ درصد از قشر معلمان و ۰.۸ درصد از قشر اساتید و ۰.۴ درصد پشت کنکوری و ۰.۱ درصد بازنشسته بودند.
او همچنین با اشاره به این که ۴۶.۶ درصد زنان «بیحجاب» مجرد و ۴۲.۸ درصد آنان متاهل بودهاند، خبر داده همسر حدود ۷۰ درصد از این زنان با پوشش اختیاری آنها «موافق» هستند.
این مقام معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره طبقهبندی سنی زنان مخالف حجاب اجباری هم اعلام کرده بیشترین آمار به زنان متولد دهه ۱۳۷۰ با ۳۹.۲ درصد اختصاص دارد و متولدین دهه ۶۰ با ۳۰.۷ درصد در رده دوم هستند.
او مدعی شده تنها ۱۹.۹ زنان مخالف حجاب اجباری متولد دهه ۸۰ و از سنین ۱۸ تا ۲۲ سال هستند.
این در حالی است که بسیاری از دانشجویان مخالف حجاب اجباری در ده ماه اخیر و بعد از آغاز اعتراضان «زن، زندگی، آزادی» دانشجویانی بودهاند که در فضاهای آموزشی و خارج از آن در برابر فشارها و تهدیدهای حکومت برای اعمال حجاب اجباری مقاومت میکنند.
برخی کارشناسان سیاسی و اجتماعی، سال گذشته اعتراضات سراسری را «جنبش دهه هشتادیها» نامیدند و حتی برخی مقامهای امنیتی هم تایید کردند جمهوری اسلامی در بین این جوانان حامی چندانی ندارد.
واکنشها به گزارش همشهری که در آن ادعای «دوقطبی بودن سلبریتیها» مطرح شد
انتشار گزارشی با عنوان «سلبریتیدرمانی با نسخهقاضی» از سوی روزنامه همشهری که در آن ادعا شد «اختلال دوقطبی، بیماری پنهان سلبریتیها است» با واکنشهای شماری از کاربران بهویژه فعالان رسانهای همراه شد.
در گزارش همشهری که روز یکشنبه ۲۵ تیر منتشر شد، این ادعا مطرح شده بود که سلبریتیها با وجود ابتلا به اختلال «دوقطبی» و «بیثباتی رفتاری و شخصیت» از بیماری خود خبر ندارند.
این گزارش پس از صدور حکم آزاده صمدی، بازیگری که مدتی پیش در یک مراسم با کلاه حضور پیدا کرده بود، منتشر شد.
ازجمله احکام صادرشده برای خانم صمدی که با انتقادهای گسترده همراه شد، لزوم مراجعه به مراکز روانشناسی «برای مداوای بیماری ضد اجتماعی خود» بوده است.
در واکنش به انتشار گزارش روزنامه همشهری، برخی کاربران توئیتر بهویژه فعالان رسانهای آن را «شرمآور» توصیف کردند و برخی دیگر آن را نشانه «بیسوادی» مسئولان این رسانه عنوان کردند.
روزنامه جوان ویدئوی خشونت زن چادری را جعلی دانست
به دنبال انتشار ویدئویی از برخورد خشونتآمیز و بازداشت یک زن مخالف حجاب اجباری و بازتاب گسترده آن در شبکههای اجتماعی، روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، این ویدئو را «مجعول» خواند.
این روزنامه نوشت ویدئوی خشونت «یک زن چادری» برای دستگیری «زنی بیحجاب» طوری فیلمبرداری شده که رنگ خودروی ون و نشانههای دیگر مشخص نیست و افزود: «حتی چهره زن چادری و زن بیحجاب هم به هیچ عنوان معلوم نیست. مجعول بودن فیلم از همین شکل و جنس فیلمبرداری مشخص است.»
جوان همچنین مدعی شد که در روزهای اخیر تصاویری منتشر میشود که یادآور «مانور رسانهای و عملیاتی پیش از فتنه زن، زندگی، آزادی» است. در ادامه این مطلب آمده که «دشمن» سعی میکند «قشر زن» را مقابل «حاکمیت» قرار دهد.
این در حالی است که در روزهای اخیر ویدئوهای دیگری هم از هجوم مأموران به زنان مخالف حجاب اجباری و همچنین تصاویری از بازکشت ونهای سفید برای بازداشت این زنان در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
روز ۲۵ تیر، سعید منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، از استقرار گشتهای خودرویی و پیاده برای آنچه مقابله با «بیحجابی» خواند، خبر داد.
سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیهای در روز یکشنبه ۲۵ تیر از کشته شدن یک نیروی عضو «گشت رضویون» در تبریز حین «گشتزنی» در محلات خبر میدهد.
«سپاه عاشورا» هویت این فرد را «امیر حسینپور» اعلام کرد و افزود که او حین مأموریت گشت «محلهمحور» توسط یک «مهاجم» از ناحیه سر و چشم مورد حمله قرار گرفته و پس از چهار روز جان باخته است.
در اطلاعیه سپاه عاشورا به جزئیات و نحوه حمله، همچنین بازداشت مهاجم و انگیزههای احتمالی او اشاره نشده است.
موسسه «گاج» بهدلیل «جهتگیری» در اعتراضات تعطیل شد
مؤسسه «گاج»، منتشرکننده بزرگ کتابهای کمکدرسی و کنکور در ایران، به دلیل آن چه «جهتگیری در اغتشاشات» نام برده شده، اخیرا تعطیل شده است.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی با حضور در یک برنامه تلویزیونی این خبر را اعلام کرد و گفت که این موسسه در زمان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ سؤالاتی را در یکی از آزمونهای خود مطرح کرده که «تحریک» بهسمت اعتراضات بوده است.
به گفته احمد محمودزاده، وزیر آموزش و پرورش در نامهای به رسانههای مختلف خواستار توقف تبلیغات این موسسه شده است.
آقای محمودزاده درباره جزئیات سؤالاتی که بر اساس آن موسسه گاج محکوم و تعطیل شده است، توضیحی نداد.