لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۰
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۴:۳۵ ۲۷.۴.۱۴۰۲

۱۴:۱۰ ۲۷.۴.۱۴۰۲

مهدی چمران از تفکیک جنسیتی در واگن‌های مترو تهران خبر داد

رئیس شورای اسلامی شهر تهران از تفکیک جنسیتی در واگن‌های مترو تهران خبر داد و گفت: «لذا جداسازی واگن‌های مترو برای زنان و مردان عملیاتی شده است.»

مهدی چمران روز سه‌شنبه گفت: «رعایت حجاب در مترو و خیابان با هم تفاوتی ندارد و تمام افراد باید رعایت کنند. جداسازی واگن‌های مترو برای زنان و مردان باید انجام شود که عملیاتی شده است.» تاکنون واگن‌هایی از مترو مخصوص زنان بود و بقیه واگن‌ها مختلط بوده است.

ایستگاه‌های مترو در تهران پیشتر یکی از کانون‌های اصلی اعتراضات سراسری بوده و تا هفته‌های اخیر مردم در این ایستگاه‌ها شعارهایی علیه جمهوری سر داده‌اند.

در فروردین‌ماه، همزمان با تهدیدهای نیروی انتظامی در زمینه اعمال حجاب اجباری، تصاویری از نصب دوربین‌های نظارتی در ورودی‌های مترو تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

خبر تفکیک جنسیتی در واگن‌های مترو دو روز پس از آغاز فعالیت دوباره گشت‌های ارشاد در ایران منتشر شده است.

۱۳:۳۱ ۲۷.۴.۱۴۰۲

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در نشست خبری روز دوشنبه، در پاسخ به پرسشی درباره بازگشت «گشت ارشاد» گفت: «پس از کشته شدن مهسا امینی و اعتراضات مردمی، مردم ایران حالا باید بتوانند برای خود تصمیم بگیرند و زنان پوشش خودشان را انتخاب کنند.»

این مقام ارشد کاخ سفید از «حق مسلم» مردم برای «تصمیم‌گیری» و همچنین زنان ایران برای انتخاب پوشش دفاع کرد و گفت که «آمریکا هم باید فشار بیشتری روی جمهوری اسلامی بیاورد.»

۱۲:۳۴ ۲۷.۴.۱۴۰۲

۱۲:۰۳ ۲۷.۴.۱۴۰۲

مجید توکلی به شش سال زندان محکوم شد

مجید توکلی فعال دانشجویی از محکوم شدن خود به مجموعا شش سال زندان برای اتهام‌های «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» خبر داد.

آقای توکلی روز سه‌شنبه در حساب توئیتر خود نوشت: «حکم شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب امروز به وکیلم ابلاغ شد: ۵ سال زندان برای اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و ۱ سال زندان برای اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام.»

او افزود: «علاوه ‌بر این محکومیت تکمیلی هم ۲ سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی، ۲ سال ممنوعیت اقامت در تهران و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور.»

به نوشته این فعال سیاسی، این محکومیت «صرفاً به ‌خاطر نوشته‌ها و مطالب چندسال اخیر بوده است. به‌علت اصرارم بر فعالیت مستقل، هیچ سند و مدرکی از فعالیت جمعی یا ارتباط با دولت متخاصم و معاندین در پرونده وجود ندارد.»

او تاکید کرد: «با توجه به سبک نوشتاری حتی هیچ یک از جملات مصداق جرم دانسته نشده و فعالیت تبلیغی به‌طور کلی است.»

پیشتر سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرده که بسیاری از کنشگران ز جمله مجید توکلی، حتی بدون آن‌که در اعتراضات جاری حضور داشته باشند، با «بازداشت پیشگیرانه» که عملی غیرقانونی است، مواجه شدند.

۱۰:۲۰ ۲۷.۴.۱۴۰۲

ادعای نماینده مجلس: گشت ارشاد نباشد به چادری‌ها تعرض می‌شود

یک نماینده مجلس مدعی شد که اگر گشت ارشاد برداشته شود «به اقشار متدین و چادری» تعرض می‌شود.

احمد حسین فلاحی روز سه‌شنبه به خبرگزاری ایلنا گفت: «بنابراین از این طرف هم باید توجه داشته باشیم برای امنیت قشر متدین ما از سوی هنجارشکنان حتما باید یک محافظتی در جامعه از طریق نهادهای قانونی کشور صورت گیرد.»

سخنگوی نیروی انتظامی روز یکشنبه از آغاز فعالیت دوباره گشت ارشاد در سراسر ایران خبر داد و این خبر با موجی از واکنش‌های داخلی و بین‌المللی مواجه شد.

در جریان اعتراضات سراسری پس از جان باختن مهسا امینی، برخی از نمایندگان مجلس خواستار برچیده شدن این گشت شده بودند.

مسعود پزشکیان، یک نماینده دیگر مجلس نیز اکنون به ایلنا، درباره استقرار مجدد گشت ارشاد گفته است: «مستقر کنند مشکل پیدا می‌کنند.»

او درباره بیهودگی این اقدام نیروی انتظامی، به ممنوعیت ماهواره در قوانین جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: «مگر ماهواره خلاف قانون نیست؟ چند درصد ندارند؟ از خود همین نماینده‌ها. آن‌های دیگر را ول کنید؛ از خود سیاست‌مداران که قانون نوشتند، چند درصد ماهواره دارند؟»

پیشتر در واکنش به اعلام خبر ازسرگیری فعالیت گشت ارشاد، ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: «بعید به نظر می‌رسد که با مجلس شورای اسلامی برای راه‌اندازی مجدد گشت‌های امنیت اخلاقی، هماهنگی یا توافقی صورت گرفته باشد.»

گشت ارشاد پیشتر از سوی اتحادیه اروپا، آمریکا، بریتانیا و برخی متحدان غرب به دلیل دست داشتن در سرکوب زنان و نقض حقوق بشر تحریم شده است.

۰۹:۲۹ ۲۷.۴.۱۴۰۲

«بازداشت خواننده گروه اتاق‌بند در میانه اجرای کنسرت»

گزارش‌های کاربران مختلف در شبکه‌های اجتماعی حکایت از این دارد که افراد لباس‌شخصی در میانه برگزاری کنسرت گروه «اتاق‌بند»، اجرا را متوقف کرده و نیوشا قربانی، خواننده این گروه موسیقی، را بازداشت کردند. اتاق‌بند یکی از گروه‌های موسیقی در فضای موسیقی تلفیقی جدید ایران است.

۲۲:۴۴ ۲۶.۴.۱۴۰۲

واکنش محمد خاتمی به بازگشت گشت ارشاد: جامعه را ملتهب‌تر خواهد کرد

محمد خاتمی روز دوشنبه با اشاره به این‌که او بارها «خطر خودبراندازى و فروپاشى اجتماعى» را تکرار کرده است گفت که این خطر با بازگشت گشت ارشاد «بیش از پیش خودنمایی می‌کند».

رئیس‌جمهور پیشین ایران در میان جمعی از مشاوران خود گفت: «به نظر مى‌رسد خطر خودبراندازى كه بارها از آن سخن گفته شده است با بازگشت مجدد فعاليت گشت ارشاد و نيز برخوردهاى پلیسی، امنيتى و احكام قضايى نامتعارف نسبت به مسائل اجتماعى خصوصاً با بانوان، بيش از پيش خودنمايى مى‌كند.»

سخنگوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی روز یکشنبه از استقرار گشت‌های خودرویی و پیاده برای آن چه مقابله با «بی‌حجابی» خواند، خبر داد.

او گفت که در نتیجه استقرار این گشت‌ها با کسانی که «پوششِ خارج از عرف» دارند و به گفته او «همچنان بر هنجارشکنی خود اصرار دارند»، برخورد خواهد شد.

رسانه‌های ایران این اظهارات سخنگوی نیروی انتظامی را به معنی «بازگشت گشت‌های ارشاد به خیابان‌ها» دانسته‌اند.

محمد خاتمی در صحبت‌های روز دوشنبه با بیان این مطلب که از «بی‌تدبیری مسؤلان اصلی» جمهوری اسلامی شگفت‌زده شده است، افزود: با توجه به «هزینه‌های سنگینی که جامعه پرداخت کرده و لطماتى كه به حيثيت اسلام وارد آمده»، این مسؤلان نه تنها باید با این رفتارها مقابله کنند بلکه باید با «مسببان و مباشران» برخورد کنند.

او در پایان گفت که ادامه این روش‌های غلط «جامعه ملتهب ما را بيش از گذشته ملتهب‌تر خواهد كرد».

۲۰:۴۵ ۲۶.۴.۱۴۰۲

خبرگزاری فارس خواستار اعطای «امکانات ویژه» به دانشجویان محجبه شد

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، درخواست کرده که «امکانات خاص برای دانشجویان محجبه در دانشگاه‌ها» فراهم شود.

این رسانه روز دوشنبه با بیان این‌که «رعایت کردن حجاب بی‌زحمت نیست»، نوشت: «در حال حاضر وضعیت حجاب در جامعه زیاد خوب نیست و نوجوانان و جوانان ما هم که حجاب را رعایت می‌کنند با دیدن چنین صحنه‌‌هایی نیاز به یک طرح تشویقی دارند.»

این رسانه توضیح نداد که با وجود حمایت شدید نهادهای حکومتی از طرفداران حجاب اجباری، چرا رعایت کردن پوشش مورد نظر جمهوری اسلامی «بی‌زحمت نیست».

پس از مرگ مهسا (ژینا) امینی حین بازداشت توسط گشت ارشاد که به اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» به عنوان گسترده‌ترین اعتراضات علیه جمهوری اسلامی دامن زد، موج فزاینده مخالفت زنان با حجاب اجباری آغاز شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر از انواع اقدامات از جمله تهدیدهای مکرر علیه زنان، پلمب مراکز تجاری و تفریحی، محرومیت زنان بدون حجاب از خدمات عمومی، بازداشت و برخورد خیابانی، توقیف خودرو و در هفته‌های اخیر از «مجازات‌های آزاردهنده با اعمال شاقه» برای اعمال دوباره حجاب اجباری استفاده کرده‌اند، اما همه این روش‌ها در مقابل نافرمانی مدنی زنان ایران تاکنون ناکام مانده است.

در متن روز دوشنبه فارس آمده است: «با تشویق باید کاری کنیم که کودکان و نوجوانان‌مان حجاب را کنار نگذارند.»

این خبرگزاری پیشنهاد کرد که تخفیفات ویژه‌ای برای «امکانات ورزشی یا سفرهای زیارتی و غیره» به طرفداران حجاب اجباری داده شود.

این رسانه نزدیک به سپاه در حالی این پیشنهاد را مطرح کرده که جمهوری اسلامی از سالیان ابتدایی حیات خود همواره امکانات مالی ویژه‌ای را در اختیار طرفداران خود قرار داده است.

۱۹:۵۶ ۲۶.۴.۱۴۰۲

وزیر دولت رئیسی: حکم «شستن میت» در زمینه حجاب اجباری چالش بیشتری ایجاد می‌کند

عزت‌الله ضرغامی روز دوشنبه در واکنش به حکم «شستن میت» و «مراجعه اجباری به مراکز روانشناسی دولتی» برای زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، گفت که صدور این احکام «باعث ایجاد چالش‌های مهم‌تر و بیشتری خواهد شد».

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری جمهوری اسلامی با اشاره به این‌که ممکن است رئیس قوه قضاییه نیز با این احکام «موافق نباشد»، نوشت که «اعلام عمومی مجازات کار در غسالخانه و یا ارائه گواهی سلامت روانی»،‌ مشکل حکومت در زمینه حجاب را حل نخواهد کرد.

بعد از ناکامی در پلمب اماکن عمومی، صدور انواع حکم زندان و برخوردهای انتظامی و امنیتی در مقابل موج نافرمانی مدنی و سر باز زدن زنان از حجاب اجباری، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در هفته‌های اخیر به احکام «آزاردهنده» و «با اعمال شاقه» روی آورده است.

«شستن میت»، «کار اجباری به عنوان نظافتچی»، «محرومیت از رانندگی» و «مراجعه اجباری به مراکز روانشناسی دولتی» از جمله احکامی است که علیه این زنان به کار گرفته شده و در روزهای اخیر رسانه‌ای شده است.

در تازه‌ترین مورد از این احکام، رئیس شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری ۲ ورامین یک زن را به اتهام «افتادن شال از سر خود در خودرو» به «یک ماه شستن میت در غسالخانه» علاوه بر جریمه نقدی محکوم کرده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر از انواع اقدامات از جمله تهدیدهای مکرر علیه زنان، پلمب مراکز تجاری و تفریحی، محرومیت زنان بدون حجاب از خدمات عمومی، بازداشت و برخورد خیابانی و توقیف خودرو برای اعمال دوباره حجاب اجباری استفاده کرده‌اند.

با وجود این، هر روز در ایران عکس‌ها و ویدئوهای بیشتری از زنان بدون حجاب اجباری منتشر می‌شود که در کنار زنان باحجاب به زندگی روزمره مشغولند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG