بازنشستگان معترض ایران بار دیگر در چند شهر بزرگ تجمع کردند
بازنشستگان معترض ایران بار دیگر در چندین شهر بزرگ کشور تجمع کردند و خواستار تحقق مطالبات خود از جمله افزایش مستمری متناسب با تورم شدند.
بر اساس اخباری که در شبکههای اجتماعی آمده است، این تجمعها در روز سهشنبه، ۲۷ تیر، مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی و استانداری شهرهای کرمانشاه، یزد، شیراز، همدان، اردبیل، کرج، قزوین و سنندج برگزار شد.
دادگاه «علنی» سپیده قلیان برگزار نشد
خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه خبر داد که دادگاه سپیده قلیان به دلیل «خودداری او» از رعایت حجاب اجباری برگزار نشده است.
رسانههای حکومتی در ایران از صبح چهارشنبه خبر میدادند که دادگاه خانم قلیان به صورت آنلاین قابل دیدن است.
دولت ابراهیم رئیسی بار دیگر دستور درباره گشت ارشاد را تکذیب کرد
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ایران روز چهارشنبه بار دیگر تکذیب کرد که استقرار گشتهای خودرویی برای حجاب اجباری به دستور رئیس جمهور بوده است.
در پی اظهارات سخنگوی فراجا و انتشار گزارشی در خبرگزاری تسنیم مبنی بر اینکه بازگشت «گشتهای ارشاد» به دنبال «دستور و تاکید رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه» جمهوری اسلامی انجام شده است، این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران از «تماس برخی افراد در دولت» برای «حذف» بخش مربوط به «دستور ابراهیم رئیسی» برای راهاندازی دوباره این گشتها، خبر داده بود.
سفیر آمریکا در شورای حقوق بشر خواستار آزادی نیلوفر حامدی و الهه محمدی شد
میشل تیلور، سفیر ایالات متحده در شورای حقوق بشر سازمان ملل روز سهشنبه ۲۷ تیر ماه همزمان با سیصدمین روز بازداشت نیلوفر حامدی، خبرنگار زندانی روزنامه شرق، خواستار آزادی او، الهه محمدی و همه روزنامهنگارانی که برای پوشش خبرهای جانباختن مهسا امینی در بازداشت هستند، شد.
میشل تیلور در توییتی نوشته است: «امروز، ۳۰۰ روز از بازداشت خودسرانه نیلوفرحامدی روزنامه نگار توسط حکومت ایران به دلیل افشای خبر مهسا امینی، میگذرد. ما در کنار نیلوفر، الهه محمدی و همه خبرنگارانی میایستیم که به ناحق به دلیل پوشش خبری قتل مهسا بازداشت شدهاند. ایران باید همه آنها را آزاد کند.»
پیام همسر نیلوفر حامدی، خبرنگار محبوس
محمدحسین آجرلو، همسر نیلوفر حامدی، خبرنگار بازداشتی، پیامی در سیصدمین روز از بازداشت او منتشر کرده است:
سپیده قلیان: در بیدادگاه علنی شرکت کرده و از خود دفاع میکنم
سپیده قلیان با انتشار نامهای از زندان اوین گفته است که بهدلیل «علنی» بودن دادگاه خود، در آن حاضر شده و از خود دفاع میکند.
این زندانی سیاسی روز سهشنبه ۲۷ تیرماه در نامهای از زندان اوین با اشاره به اینکه پیش از این اعلام کرده بود در «دادگاه نمایشی جمهوری اسلامی» شرکت نمیکند، نوشت: «امروز به من ابلاغ کردند که دادگاه من فردا علنی برگزار خواهد شد، از آنجایی که هیچ ترسی از بازگویی حقیقت در ملأعام ندارم، تصمیم گرفتم در این بیدادگاه شرکت کرده و از خودم دفاع کنم.»
حجاب اجباری؛ پلمب یک باشگاه ورزشی و بازداشت یک مرد و پنج زن در رشت
ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومی استان گیلان با پلمب یک باشگاه، یک مربی مرد و پنج زن را در رشت بازداشت کردند.
خبرگزاری ایرنا روز سهشنبه نوشت: «ماموران پلیس در پی دریافت خبری مبنی بر راهاندازی یک باشگاه یوگا به صورت مختلط در شهرستان رشت، بررسی موضوع را به صورت ویژه در دستور کار قرار دادند.»
ایرنا میگوید این اقدام «پس از تحقیقات نامحسوس و تأیید صحت خبر» و «با هماهنگی مراجع قضائی» انجام شده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در این زمینه نوشته که افراد بازداشتشده با «تشکیل پرونده» به قوه قضائیه معرفی شدهاند.
مقامهای و دستگاههای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی پس از چندین ماه سرکوب اعتراضات خیابانی، از اواخر اسفند پارسال با موج پلمب واحدهای صنفی، تجاری، ورزشی و گردشگری و محرومکردن زنان از خدمات عمومی، برخورد با زنان به خاطر سر باز زدن از حجاب اجباری را تشدید کردهاند.
مجموعه این برخوردها اما با مقاومت مدنی زنان مواجه شده است و ابعاد فزاینده سر باز زدن زنان از حجاب اجباری چنان گسترش یافته که عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، هفته اول خرداد گفت که زنان بدون حجاب اجباری باید بازداشت شوند اما به دلیل جمعیت زیاد این زنان، امکان بازداشت آنها وجود ندارد.
کیوان رحیمیان، مترجم بهایی، در تهران بازداشت شد
کیوان رحیمیان، شهروند بهایی، صبح سهشنبه توسط مأموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
ژینا حیمیان، دختر این مترجم، در صفحه اینستاگرام خود نوشته که مأموران وزارت اطلاعات پس از حضور در منزل این شهروند بهایی ساکن تهران، او را بازداشت کردهاند.
خانم رحیمیان در ادامه نوشته است: «بابا زنگ زد و گفت من اوینم و حالم خوبه.»
از دلایل و اتهامات منجر به بازداشت این شهروند اطلاع موثقی در دست نیست.
آقای رحیمیان پیش از این بهدلیل تدریس در دانشگاه آنلاین بهائیان در سال ۹۰ بازداشت و به تحمل پنج سال حبس تعزیری و ۹۷ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده بود.
در زمان دادرسی پرونده این شهروند بهایی، همسر او، فرشته سبحانی بر اثر بیماری سرطان درگذشت و سرپرستی و نگهداری تنها فرزندشان، ژینا، در زمان حبس آقای رحیمیان به عهده بستگان آنها بود.
کیوان رحیمیان پس از طی دوران محکومیت خود شهریور ۱۳۹۶ از زندان آزاد شده بود.
تذکر دادگاه تجدیدنظر استان تهران به دادگاه بدوی که حکم به «شستن میت» داده بود
دادگاه تجدیدنظر استان تهران به رئیس شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری ۲ ورامین بهدلیل صدور حکم «یک ماه شستن میت در غسالخانه» تذکر داده است.
شیما قوشه، وکیل پایهیک دادگستری، روز سهشنبه با انتشار حکم دادگاه تجدیدنظر در توئیتر نوشت: «تذکر دادگاه تجدیدنظر به دادگاهی که حکم به شستن میت داده است، بهجا و دقیق است.»
شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری ۲ ورامین یک زن را به اتهام «افتادن شال از سر در خودرو» به عنوان مجازات تکمیلی به «یک ماه شستن میت در غسالخانه» علاوه بر جریمه نقدی محکوم کرده بود.
حکم دادگاه کیفری ورامین که تصویر آن جمعه گذشته منتشر شد، علیه زنی است که در دادگاه گفته بود «احتمال دارد» در خودرو، روسری از سرش افتاده باشد.
در حکم دادگاه تجدید نظر استان تهران آمده که «مجازات تکمیلی برای جرایم با مجازات درجه ۶ تا ۱ در نظر گرفته شده است»، در حالی که قانون برای عدم رعایت حجاب اجباری مجازات «درجه ۸» را در نظر گرفته است.
از سوی دیگر این دادگاه خاطرنشان کرده که در قانون به «متناسب بودن مجازات تکمیلی با جرم ارتکابی» اشاره کرده، که دادگاه بدوی به این مسئله نیز توجه نکرده است.
دادگاه تجدیدنظر در انتها اعلام کرده که مجازات تکمیلی برای متهمی در نظر گرفته میشود «که مجازات قانونی، کفایت رفتار ارتکابی متهم را نکند»، و این در حالی است که دادگاه کیفری ورامین، در مورد مجازات دو ماه حبس، با تخفیف آن را به جزای نقدی تبدیل کرده است.
بهرغم اینکه دادگاه تجدیدنظر به «غیرقانونی» بودن رای دادگاه بدوی اذعان کرده است، اما گفته که حکم صادره توسط دادگاه بدوی «قطعی» و «قابل اجراست».
بعد از ناکامی در پلمب اماکن عمومی، صدور انواع حکم زندان و برخوردهای انتظامی و امنیتی در مقابل موج نافرمانی مدنی و سر باز زدن زنان از حجاب اجباری، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در هفتههای اخیر به احکام «آزاردهنده» و «با اعمال شاقه» روی آورده است.
«شستن میت»، «کار اجباری به عنوان نظافتچی»، «محرومیت از رانندگی» و «مراجعه اجباری به مراکز روانشناسی دولتی» از جمله احکامی است که علیه این زنان به کار گرفته شده و در روزهای اخیر رسانهای شده است.
یک سال زندان برای یک بازیگر زن به دلیل استفاده از پوشش کلاه
یک عضو کمیته پیگیری وضعیت بازیگران و هنرمندان بازداشتی از صدور حکم یک سال زندان برای لیلا بلوکات، بازیگر، خبر داد.
مهدی کوهیان در پیامی توئیتی نوشت: «پیشرفت شعبه ۱۰۸۸ دادگاه کیفری دو، در صدور احکام سنگین و خارج از عرف قضایی به دلیل استفاده از پوشش کلاه، مثالزدنی است.»
او اضافه کرد: «در حکم محکومیت لیلا بلوکات با تغییری جزیی، علاوه بر محکومیتهای احکام مشابه قبلی، تحمل حبس تعزیری در یکی از زندانهای استان سمنان نیز اضافه شده است.»
روز ۲۲ خرداد، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی، اعلام کرد که برای آزاده صمدی و لیلا بلوکات، بازیگران سینما و تلویزیون، «قرار جلب به دادرسی» به دلیل «کشف حجاب» صادر شده است.
در جریان اعتراضهای سراسری سال گذشته، شماری از بازیگران زن ایرانی برای نمایش همبستگی خود با معترضان، حجاب از سر برداشتند که واکنش نهادهای امنیتی و قضایی را به دنبال داشت و به بازداشت عدهای از آنها ازجمله ترانه علیدوستی، کتایون ریاحی و هنگامه قاضیانی منجر شد.
تهدیدهای مکرر مقامهای تندرو جمهوری اسلامی در مورد برخورد با معترضان به حجاب اجباری در شرایطی است که ده ماه پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، نافرمانی مدنی زنان و دختران از پوشش تحمیلی حکومت به شکل گستردهتری ادامه یافته است.