ترانه «رئیس» غلام کویتیپور جنجالی شد
غلام کویتیپور، مداح و خواننده آثار مذهبی و حماسی دوران جنگ ایران و عراق، تازهترین اثر خود با عنوان «رئیس» را منتشر کرده که در آن به تندی به سیاستها و مقامهای جمهوری اسلامی تاخته است.
کلام این ترانه بر روی ملودی نوحه کویتیپور با عنوان «چنگ دل» بازخوانی شده است.
در بخشی از این ترانه آمده: «حاجی اینجا دارن همه جوونا رو میدَرَن، تو صورت ناموسمم بیرحمانه میزنن، قسم به خدا و این خاک پاره پاره، اینجا دیگه جایی واسه دلخوشی نداره.»
در یکی دیگر از صریحترین بخشهای این اثر نیز آمده: «مسئولینِ کودن، گندهٔ مملکت یه کارایی میکنه که ببینه همه کم آوردند... وقتشه زمونه باطلت کنه وقتشه که صندلی ولت کنی.»
انتشار این اثر با واکنشهای گستردهای در فضای مجازی فارسیزبان مواجه شده است.
غلام کویتیپور با نوحههایی چون «یاران چه غریبانه»، «چنگ دل» و «ممد نبودی ببینی» شناخته میشود.
وکیل سپیده قلیان: موکلم در جلسه بعدی دادگاه شرکت میکند
امیر رئیسیان، وکیل سپیده قلیان، فعال مدنی زندانی، از تعیین وقت جدید برای دادگاه شکایت آمنهسادات ذبیحپور از موکلش خبر داد و گفت: «وقت جلسه دادگاه ۱۵ مرداد ماه ساعت ۹:۳۰ صبح تعیین شده است و موکلم هم در جلسه دادگاه حاضر خواهد شد.»
او پیش از این دلیل برگزار نشدن دادگاه این فعال مدنی زندانی در روز ۲۸ تیر را، امتناع او از «پوشیدن چادر» پس از «اصرار» رئیس دادگاه اعلام کرده بود.
او به روزنامه «شرق» گفته بود که دادگاه خانم قلیان قرار بود به صورت «علنی» برگزار شود و این کنشگر زندانی «قانع شد که از روسری استفاده کند اما چون دادگاه اصرار به استفاده از چادر داشت او موافقت نکرد و دادگاه برگزار نشد.»
غزاله شارمهد، فرزند جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی ایرانی-آلمانی که جمهوری اسلامی او را به اعدام محکوم کرده، میگوید «هر لحظه» احتمال دارد پدرش را اعدام کنند.
خانم شارمهد در گفتوگویی با بیبیسی جهانی گفته: «حتی نمیدانیم آیا او را اعدام کردهاند و به ما خبر ندادهاند» یا نه.
او از «قتل نرم» پدرش با نگهداری ماهها در انفرادی سخن گفته و احتمال داده که در صورت اجرای حکم اعدام، شارمهد در «ملأعام» به دار آویخته شود تا این «پیام» جمهوری اسلامی به همه رسانده شود که هر کس علیه «رژیم» سخن بگوید، چنین سرنوشتی در انتظارش خواهد بود.
دختر جمشید شارمهد، اواخر تیرماه از تماس تلفنی این زندانی سیاسی محکوم به اعدام پس از مدتها «محرومیت از تماس تلفنی» خبر داد و با طرح این پرسش که «آیا این تماس خداحافظی او بوده»، نسبت به اجرای احتمالی حکم اعدام پدرش ابراز نگرانی کرد.
جمشید شارمهد فعال سیاسی و مجری رادیویی، متولد سال ۱۳۳۴، شهروند دو تابعیتی ایرانیآلمانی است که از سال ۱۳۸۱ در شهر لسآنجلس آمریکا سکونت داشت. او مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در دبی ربوده و به ایران منتقل شد.
رسانههای رسمی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر»، رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا، معرفی کردند. او در دادگاههای جمهوری اسلامی به «فساد فیالارض» متهم شد و دو سال و نیم پس از ربوده شدن و انتقال به ایران در اسفند ۱۴۰۱ با حکم دادگاه انقلاب تهران به «اعدام» محکوم شد.
قوه قضاییه در اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد که حکم اعدام آقای شارمهد از سوی دیوان عالی کشور تأیید شده است.
برادر فاطمه سپهری از بازگشت کامل بیماری او در زندان خبر داد
محمدحسین سپهری، برادر فاطمه سپهری، از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای علی خامنهای، با انتشار ویدئویی، از «بازگشت کامل» بیماری خواهرش که در مشهد زندانی است، خبر داد.
آقای سپهری میگوید روز دوم مرداد خواهرش را در زندان ملاقات کرده و «چنگشدگی انگشتان دست و تودههایی که در کف و مچ دست» ایجاد شدهاند، نشاندهنده بازگشت کامل بیماری او هستند.
او دلیل بازگشت بیماری خواهرش را «فشارهای روانی و عصبی زندان و مخالفت قاضی ناظر برای اعزام به موقع» خواهرش برای درمان عنوان کرد.
سپهری خطاب به علی خامنهای میگوید: «تو که برای ایجاد تنگنای اقتصادی، بیمه و بازنشستگی فاطمه سپهری را قطع کردی، و با تهمت همکاری با دول متخاصم، او را به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم کردی، بگو با کدام کشور متخاصم همکاری کرده است.»
برادر فاطمه سپهری، تنها کشورهای متخاصم را روسیه و چین معرفی میکند و خطاب به رهبر جمهوری اسلامی میگوید آنها که «رفیق خودت هستند».
فاطمه سپهری، کنشگر سیاسی، فعال حقوق بشر، دموکراسیخواه و زندانی سیاسی از جمله امضاکنندگان نامهٔ درخواست استعفای رهبر جمهوری اسلامی است. او ۳۰ شهریور پارسال و در ابتدای اعتراضات سراسری ایران توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.
این فعال سیاسی پیشتر نیز در سال ۹۸ در حالی که در یک تجمع اعتراضی مقابل دادگستری مشهد شرکت کرده بود، بازداشت شد و پس از حدود ۹ ماه آزاد شد.
این بازداشت پس از آن صورت گرفت که خانم سپهری همراه با ۱۳ نفر از فعالان زن نامهای را امضا و منتشر کرد و در آن با انتقادات گسترده از دوران حکومت رهبر جمهوری اسلامی، خواستار «استعفای خامنهای» و «گذار از جمهوری اسلامی» شد.
شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد فاطمه سپهری را به اتهام «همکاری با دول متخاصم»، «اجتماع و تبانی»، «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» به ۱۸ سال حبس محکوم کرده است . این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر عیناً تأیید شده است. ولی براساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۱۰ سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.
مژگان شجریان؛ از طبیعت درس بگیریم و یکی شویم
مژگان شجریان، خواننده موسیقی سنتی که مدتی است در خارج از ایران به سر میبرد، با انتشار ویدئویی از آبشار معروف نیاگارا در کانادا، به طور غیرمستقیم، شهروندان ایران را به اتحاد دعوت کرده است.
او که پیش از این نیز بارها از اعتراضات «زن زندگی آزادی» در ایران حمایت کرده، در این ویدئو به حجم خروشان آب و «لشکر آدمهایی» که میخواهند به سمت آبشار بروند، اما به علت حجم آب موفق نمیشوند، اشاره میکند.
خانم شجریان میگوید: «باید از طبیعت درس گرفت...که اگر حجم خروشانی باشیم، هیچ لشکری نمیتواند ما را شکست دهد، ولی اگر نه، همه میتوانند بر ما غالب شوند، حتی کسانی که زورش را هم ندارند. باید مثل این رودخانه خروشان، یکی شد و خروشید.»
محمدرضا شجریان، اسطوره موسیقی سنتی ایرانی و دو فرزندش مژگان و همایون، همواره از اعتراضات مردم ایران حمایت کردهاند و مژگان نیز پس از خروج از کشور، بارها در ویدئوهایی، به صراحت جوانان ایرانی را به تلاش برای تغییر وضعیت فراخوانده است.
واکنش پانتهآ بهرام به پیامک ارسالی قوه قضاییه درباره ممنوعالخروجی
تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در ۱۲ استان ایران
جمعی از بازنشستگان مخابرات روز دوشنبه در ۱۲ مرکز استان ایران دست به تجمع زدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در صفحه توئیتر خود با انتشار تصاویر مربوط به این تجمعات نوشت که جمعی از بازنشستگان مخابرات در ادامه اعتراضات چند ماه گذشته خود در شهرهای اهواز، ایلام، اصفهان، ساری، کرمانشاه، سنندج، زنجان، تبریز، تهران، ارومیه، بندرعباس و شیراز در برابر ساختمان شرکت مخابرات استانهای این شهرها تجمع کردند.
از جمله خواستههای این بازنشستگان، «اجرای کامل آئیننامه اجرایی سال ۱۳۸۹ قانون شرکتهای واگذار شده اصل چهل و چهار» و همچنین اجرای کامل بیمه تکمیلی و پوشش هزینههای درمان است.
آنها همزمان تاکید دارند که بخشی از مطالبات معوقشان شامل «پرداخت رفاهیات و خواروبار»، از مدتها پیش از فیش حقوقیشان حذف شده و باید تمامی این معوقات به آنها پرداخت شود.
کارگران و بازنشستگان از ابتدای سال جاری تجمعات زیادی را در راستای رسیدگی به وضع معیشتی خود برگزار کردهاند اما دولت سیزدهم و نهادهای مسئول هنوز پاسخ قانعکنندهای به معترضان ندادهاند.
یک شعبه دادگاه انقلاب مشهد بار دیگر حکم به «اعدام» محمد جواد وفایی ثنایی داد
بابک پاکنیا، وکیل محمد جواد وفایی ثانی، روز دوشنبه اعلام کرد که حکم شعبه دوم دادگاه انقلاب مشهد به وکلای این زندانی سیاسی ابلاغ شده است.
این وکیل پایهیک دادگستری در توئیتر نوشت: «این شعبه علیرغم استدلال شعبه دیوان عالی کشور، مجدداً به صدور حکم اعدام اصرار ورزید.»
آقای پاکنیا در انتها افزوده که در مهلت قانونی باقیمانده «لایحه فرجام خواهی» توسط وکلا برای آقای وفایی ثانی ثبت خواهد شد.
منابع حقوق بشری، محمدجواد وفایی ثانی را ۲۷ ساله و قهرمان بوکس آموزشگاههای مشهد معرفی کردهاند که اسفند ۱۳۹۸ در رابطه با اعتراضات آبانماه آن سال به افزایش ناگهانی قیمت بنزین بازداشت شد.
به گزارش این منابع، آقای وفایی ثانی از زمان بازداشت در مشهد به منظور اخذ اعترافات اجباری در زندان «تحت شکنجه» بوده و برخی نیز از جمله اتهامات مطرح شده علیه او را هواداری از سازمان مجاهدین خلق اعلام کردهاند.
بابک پاکنیا در دیماه ۱۴۰۰ اعلام کرد قاضی دادگاه رای به «اتهام افساد فیالارض» داده و متهم را به اعدام محکوم کرده است.
او متهم به «تحریق و تخریب عمدی اماکن خاص از جمله ساختمان تعزیرات حکومتی» بود.
مادر سامان یاسین: کسی خبر نداده که پسرم را به بیمارستان منتقل کردهاند یا نه
فوزیه کورانی، مادر سامان یاسین (صیدی)، خواننده معترض، روز دوشنبه به «شبکه شرق» گفت که آخرین تماس خانواده با آقای یاسین سه روز پیش بوده و اعضای خانواده از وضعیت فعلی او اطلاعی ندارند.
خانم کورانی با اشاره به اینکه آنها نیز از طریق رسانهها خبر انتقال پسرش به بیمارستان امینآباد را شنیدهاند گفت: «دیروز آقای سرتیپی (وکیل تسخیری سامان یاسین) تماس گرفت و از من پرسید که ماجرای انتقال سامان به بیمارستان امین آباد چیست. گفتم والا منم نمیدانم. داریم تلاش میکنیم که به تهران سفر کنیم تا ببینیم چه اتفاقی افتاده است.»
شبکه حقوق بشر کردستان و پایگاه خبری هرانا روز اول مرداد گزارش دادند که این زندانی سیاسی، روز شنبه با دستور ابوالقاسم صلواتی، قاضی پرونده و بدون اطلاع خانواده و نزدیکان به این مرکز روانپزشکی منتقل شد.
این هنرمند معترض دو روز پیش در پیامی صوتی از زندان، با تأکید بر اینکه هیچ جرمی مرتکب نشده اما با گذشت ده ماه همچنان «بلاتکلیف» در بازداشت است، گفت که قاضی پرونده، او را از حق دسترسی به وکیل انتخابی محروم کرده است.
مادر این زندانی سیاسی درباره آخرین وضعیت سلامت فرزندش نیز گفت: «در آخرین تماس، سامان گفت که اعصابش بسیار خراب است و از وضعیتی که دارد، کلافه شده است ولی نگفت قرار است به بیمارستان امینآباد منتقلش کنند.»
سامان یاسین، خواننده رپ، هشتم مهر پارسال در جریان اعتراضات سراسری بهدست نیروهای امنیتی و بهشکل «خشونتآمیز» بازداشت شد.
او در ادامه با حکم دادگاه انقلاب تهران به «اعدام» محکوم شد اما پس از آن، دیوان عالی کشور اعاده دادرسی سامان یاسین را پذیرفت و پرونده این خواننده معترض را برای «رسیدگی مجدد» بار دیگر به دادگاه انقلاب ارجاع داد.
نصب پوستر کشتهشدگان اعتراضات بر دیوارهای شهر
لیلی مهدوی، مادر سیاوش محمودی، معترض نوجوان کشتهشده، در متنی که همراه با این ویدئو منتشر کرده نوشته است: «امروز وقتی سر مزار فرزندم رفتم و دیدم به صورت سیاوش خط انداختید، به حماقت و نادان بودنتان خندیدم... شما خراب کنید، من هم شجاعت تکثیر میکنم.»
خانم مهدوی پیشتر از مخدوش شدن سنگ آرامگاه فرزندش به دست افراد ناشناس خبر داده بود.