لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۳۱
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۹:۱۱ ۵.۵.۱۴۰۲

اسکای نیوز: فراخوان‌ها برای سالگرد مهسا با فعالیت دوباره گشت ارشاد افزایش یافته است

شبکه تلویزیونی «اسکای نیوز» اعلام کرد که فراخوان‌ها در شبکه‌های اجتماعی برای بزرگداشت اولین سالگرد جان باختن مهسا امینی در پی اعلام آغاز فعالیت دوباره گشت‌های ارشاد در ایران افزایش یافته است.

این رسانه بریتانیایی روز پنجشنبه در گزارشی نوشت که بر اساس داده‌های ابزارهای رهگیری در شبکه‌های اجتماعی، هشتگ «سالگرد مهسا» از اواسط ماه گذشته میلادی تاکنون تقریبا ۳۵۰ هزار بار پست شده است.

افزایش استفاده از این هشتگ در شرایطی است که سخنگوی نیروی انتظامی از آغاز گشت‌های ارشاد در ایران خبر داده که می‌تواند به موج دیگری از بازداشت زنان و دختران در ارتباط با حجاب اجباری منجر شود.

علی انصاری، استاد و مدیر موسسه مطالعات ایران در دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند، به اسکای نیوز گفته که تخمین زده می‌شود حدود ۲۰ درصد از زنان در تهران حجاب اجباری ندارند و این میزان «شگفت‌انگیز» است.

او افزود که بازگشت گشت ارشاد ممکن است به تظاهرات بیشتر در ایران منجر شود، اما بلافاصله نه، بلکه زمانی که یک فرد دیگری از سوی گشت ارشاد کشته شود.

پیشتر رئیس نهاد نمایندگی خامنه‌ای در دانشگاه‌ها پیش‌بینی کرده بود که اگر معترضان نتوانند در سالگرد اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» کاری بکنند «به طور کامل شکست می‌خورند».

او همچنین هشدار داد که آغاز مجدد اعتراضات مردمی می‌تواند از دانشگاه‌ها باشد.

مهسا امینی شهریور پارسال در بازداشت گشت ارشاد جان باخت.

جان باختن این زن جوان اهل کردستان موجی از اعتراضات سراسری را در ایران بوجود آورد که همچنان با مقاومت مدنی زنان و دختران ایرانی علیه حجاب اجباری ادامه دارد.

۱۷:۵۶ ۵.۵.۱۴۰۲

ریحانه انصاری‌نژاد، فعال صنفی، با حکم قاضی صلواتی به چهار سال زندان محکوم شد

ریحانه انصاری‌نژاد، فعال کارگری بازنشسته، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد.

راضیه زیدی، وکیل خانم انصاری‌نژاد، روز پنجشنبه در گفت‌وگو با وبسایت امتداد با اعلام این خبر افزود که موکلش «به عنوان مجازات تکمیلی به دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروه‌ها، دستجات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات و خروج از کشور» نیز محکوم شده است.

این وکیل دادگستری گفت اتهام موکلش «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» بوده که بر اساس گزارش‌های وزارت اطلاعات مطرح شده است.

او تاکید کرد: «مصادیق اتهامی مندرج در حکم این پرونده، صرفا بر اساس کیفرخواست صادره نبوده و بر اساس گزارش ثبت‌شده وزارت اطلاعات در پرونده است؛ در حالی که مرجع صادرکننده حکم مکلف است صرفا در محدوده مفاد کیفرخواست به پرونده رسیدگی و اقدام به صدور رای کند.»

این وکیل دادگستری اتهام‌ها علیه خانم انصاری‌نژاد را «واهی» دانست و با اشاره به عدم استقلال دستگاه قضایی جمهوری اسلامی و وابستگی آن به نهادهای امنیتی گفت: «پرونده موکلم مانند بسیاری از پرونده‌های موسوم به پرونده‌های امنیتی، در تمام مراحل دادرسی از زمان تشکیل تا صدور حکم، مملو از موارد بسیاری از نقض و نادیده گرفتن قوانین است.»

آنیشا اسداللهی و مریم انصاری‌نژاد دو فعال صنفی و مدنی هشتم اردیبهشت پس از یورش نیروهای امنیتی به خانه محمد حبیبی، سخنگوی زندانی کانون صنفی معلمان تهران، بازداشت شدند.

در آن زمان، خبرگزاری حکومتی فارس ادعا کرد دلیل بازداشت این دو فعال، گردهم آمدن آن‌ها «با هدف طراحی و هماهنگی برای ایجاد تنش در تجمعات کارگری و معلمان و هدایت آن‌ها به سوی اعتصابات سراسری» بوده است.

فارس بدون ارائه هیچ مدرکی همچنین ادعا کرد که «برجسته‌سازی مجدد پروژه مسمومیت‌های مصنوعی در مدارس» از دیگر اهداف این دو فعال مدنی بوده است.

بازداشت فعالان صنفی و مدنی و طرح اتهامات کلی در رسانه‌های حکومتی از رویه‌های معمول جمهوری اسلامی برای کنترل و سرکوب اعتراضات است.

۱۵:۴۵ ۵.۵.۱۴۰۲

«ضرب و جرح و آزار جنسی» زن معترض به حجاب اجباری پس از بازداشت

سایت «اطلس زندان‌های ایران» در توییتر از ضرب‌ و جرح و آزار جنسی تبسم جمال‌پور، زن معترض به حجاب اجباری، پس از بازداشت او به دست ماموران حکومتی خبر داد.

این سایت روز چهارشنبه، چهارم مرداد، در گزارشی اعلام کرد که خانم جمال‌پور پس از انتشار عکسی بدون حجاب اجباری مقابل یک هیئت مذهبی در روز ۲۶ تیر بازداشت و پس از انتقال به یک خانه امن، مورد ضرب‌ و جرح و آزار جنسی قرار گرفته است.

۱۵:۴۴ ۵.۵.۱۴۰۲

«زن، زندگی، آزادی» در مُحرم؛ مداحی علیه «بیدادگر زمان» و عزاداری برای «علی‌اکبرهای زمانه»

همزمان با فرا رسیدن ماه محرم و تلاش هر ساله جمهوری اسلامی برای بهره‌برداری سیاسی از این ماه، معترضان نیز در شبکه‌های اجتماعی به مقایسه اقدامات حکومت علیه شهروندان با واقعه تاریخی عاشورا پرداخته‌اند.

در عین حال،‌ در شرایطی که تنها دو ماه به سالگرد مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد مانده است، نوحه‌خوانی‌های انتقادی علیه سیاست‌های حکومت و حتی شخص رهبر جمهوری اسلامی هم در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است.

ترانه «رئیس» غلام کویتی‌پور، مداح و خواننده آثار مذهبی و حماسی دوران جنگ ایران و عراق، که در نخستین روزهای ماه محرم منتشر شد و به تندی به سیاست‌ها و مقام‌های جمهوری اسلامی تاخت، از جنجالی‌ترین ترانه‌های به سبک مداحیِ پس از اعتراضات است.

۱۲:۱۱ ۵.۵.۱۴۰۲

تردد زنان بدون حجاب در ایستگاه مترو همزمان با پخش نوحه‌خوانی

ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد در حالی که در متروی تهران نوحه‌خوانی پخش می‌شود، زنانی بدون حجاب اجباری در ایستگاه مترو حضور دارند و تردد می‌کنند.

دست‌کم یک ویدئوی دیگر نیز در توئیتر منتشر شده که نشان می‌دهد در خیابان فرشته تهران، یک‌طرف خیابان، دسته‌ عزاداری مشغول نوحه‌خوانی است و در سوی دیگر، زنانی بدون حجاب اجباری در کافه‌ای نشسته‌اند.

با آنکه همه‌ساله در مراسم محرم، گروه‌های مختلف سنی با پوشش‌های نسبتاً متفاوت شرکت می‌کنند، اما امسال به نظر می‌رسد باتوجه به مخالفت علنی با حجاب اجباری از سوی زنان، حضور زنان بدون حجاب در این مراسم بیشتر باشد.

۱۲:۰۳ ۵.۵.۱۴۰۲

حسین انصاریان: دشمن می‌خواهد کل زنان شیعه را نیمه‌عریان کند

حسین انصاریان، از سخنرانان دفتر خامنه‌ای و مراسم مذهبی مدعی شد که «دشمن می‌خواهد زنان و دختران مسلمان را نیمه عریان کند».

به گزارش همشهری آنلاین، او که روز هشتم محرم درباره حجاب سخن می‌گفت، افزود: «دشمن می‌خواهد زنان و دختران مسلمان را نیمه‌عریان کند و آنها را به بانک‌ها، مدرسه‌ها، پارک‌ها، دانشگاه‌ها و ادارات بریزد.»

انصاریان خطاب به افرادی که سخنرانی او را گوش می‌دادند، گفت: «حالا فهمیدید وجوب حجاب را؟ با طرحی که دشمن دارد تا کل زنان شیعه را نیمه‌عریان کند و همه جا بریزد و مردان را تحریک کند.»

مقام‌های جمهوری اسلامی بدون هیچ سند و مدرکی، مخالفت زنان در ایران با حجاب اجباری را به دشمن نسبت می‌دهند و تلاش می‌کنند مخالفان حجاب را «فاسد» معرفی کنند.

۱۱:۵۲ ۵.۵.۱۴۰۲

«حجاب» یکی از عوامل انتخاب نشدن فرودگاه‌های ایران به عنوان مسیر ترانزیت پروازهای خارجی است

علیرضا منظری، معاون پیشین سازمان هواپیمایی کشوری می‌گوید علت عدم انتخاب ایران توسط شرکت‌های هوایی خارجی برای توقف، «یک‌سری مسائل نرم‌افزاری» از جمله حجاب است.

او در پاسخ به اینکه آیا فرودگاه‌های ایران می‌تواند به عنوان محل ترانزیت قرار بگیرد یا خیر، گفته: «ما به صورت بالاقوه پتانسیل داریم، اما به لحاظ یک سری مسائل نرم افزاری این امکان را نداریم. مثلا مسافر خارجی مسافر بی‌حجاب است یا با فرهنگ ما تفاوت دارد و در فرودگاه ما افراد بی حجاب نمی‌آیند. این مسئله باعث می‌شود شرکت‌های خارجی ما را به عنوان محل توقف انتخاب نکنند.»

موضوع برخورد با مخالفان حجاب اجباری از جمله گردشگران، پیش از این نیز به گفته وزیر گردشگری، موجب «آواره‌ خیابان شدن» توریست‌های زیادی شده بود که در هتل «خانه عامری‌ها» در کاشان، اتاق رزرو کرده بودند.

عزت‌الله ضرغامی هشدار داده بود که این نوع اقدامات به بهانه برخورد با «بدحجابی»، ضربه مهلکی به صنعت گردشگری ایران وارد می‌کند.

۱۱:۴۶ ۵.۵.۱۴۰۲

آتش شاکرمی از اولین دختر خیابان انقلاب یاد کرد

آتش شاکرمی، خاله نیکا شاکرمی، نوجوانی که در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ کشته شد، در پستی اینستاگرامی درباره سکوی مقابل کافه قنادی شیرینی فرانسه در خیابان انقلاب تهران که شماری از زنان، مخالفت علنی خود با حجاب اجباری را بر روی آن نشان دادند، نوشته است.

او از دوستداران خواهرزاده‌اش که به یاد او، به کافه محل کار نیکا، گل می‌برند، خواسته «گل‌های‌شان را ببرند به همان سکوی ویدا بیاویزند. به یاد آن زن و دخترِ خفن که یکی بر سکویی شالی سفید از چوبی آویخت، و دیگری شالی سیاه را بر بلندایی به آتش کشید».

ویدا موحد، اولین «دختر خیابان انقلاب» بود که ششم دی‌ماه ۹۶ در خیابان انقلاب روی سکوی برق رفت و بدون حجاب، روسری سفیدرنگی را بر سر چوب در دست گرفت.

او پس از آن به «دختر خیابان انقلاب» مشهور شد. این اقدام، نخستین اعتراض علنی به حجاب اجباری در سال‌های اخیر بود و پس از حرکت او، شمار دیگری از دختران نیز در اعتراض به حجاب اجباری در ایران دست به اقدامی مشابه زدند.

۱۱:۲۸ ۵.۵.۱۴۰۲

دیوان عالی کشور حکم محکومیت زنی را که پیشتر در ارتباط با حجاب اجباری به انجام خدمات عمومی (نظافت)، توقیف خودرو و ابطال گواهینامه‌اش محکوم شده بود نقض کرد.

آن طور که در متن رای این دادگاه عالی آمده، نه استدلال قاضی و نه مجازاتی که برای این زن مخالف حجاب اجباری تعیین کرده پذیرفته شده است.

در رأی دیوان عالی کشور که هفته گذشته صادر و تصویر آن روز چهارشنبه، چهارم مردادماه، در رسانه‌ها منتشر شده، تأکید شده است: «مجازات‌های تکمیلی و یا خدمات عمومی باید در جهت تأثیر آن بر مرتکب اعمال گردد و در مواردی که شخص ضمن انکار بزه اصرار بر ارتکاب جرم ندارد، چه ضرورتی بر اعمال آن وجود دارد.»

۱۱:۲۱ ۵.۵.۱۴۰۲

وزیر ارشاد: شماری از هنرمندان بی‌اعتنا به حجاب‌و‌عفاف، ممنوع‌الکار شده‌اند

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد در حاشیه جلسه هیئت دولت، از «ممنوع‌الکاری» هنرمندانی خبر داد که «حجاب‌و‌عفاف» را رعایت نکردند.

اسماعیلی افزوده: «در برنامه هفتم پیش بینی شده است که از این وضعیت غیرشفاف خارج شویم، یعنی چه؟ یعنی به افراد اطلاع داده می‌شود ممنوع‌الکار هستند یا خیر.»

پس از اعتراضات اخیر و همراهی شماری از هنرمندان به ویژه سینماگران با اعتراضات و مخالفت علنی برخی از بازیگران زن با حجاب اجباری، علاوه بر تشکیل پرونده قضایی برای تعدادی از آنها، گزارش‌هایی از حذف نام چهره‌های هنری معروف از آثاری چون سریال‌ها منتشر شده است.

ممانعت از صدور مجوز فعالیت از جمله برگزاری کنسرت موسیقی و واگذاری نظارت بر سینمای خانگی به صداو‌سیمای جمهوری اسلامی، از دیگر محدودیت‌ها برای هنرمندان معترض بوده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG