لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۰۲
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۲:۳۸ ۶.۵.۱۴۰۲

جنجال ویدئوی مدیر ارشاد گیلان ادامه دارد

در ادامه انتشار خبرهایی در واکنش به ویدئوی منسوب به مدیر سابق ارشاد استان گیلان، پیمان بهبودی، «سردبیر رادیوگیلان»، در مصاحبه‌ای تازه با صدای آمریکا گفت که کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی هم در جریان وجود این ویدئو قرار داشت.

به گفته آقای بهبودی، تاکنون حدود ۵۰ نفر در رابطه با این پرونده بازداشت شده‌اند. این خبر هنوز در رسانه‌های حکومتی ایران بازتاب نداشته است.

۱۲:۳۴ ۶.۵.۱۴۰۲

اعتراض به استخدام «حزب‌اللهی‌ها» در وزارت ارشاد در میانه «ثِقَتی‌گِیت»

انتشار خبر استخدام گسترده «جوانان حزب‌اللهی» در وزارت ارشاد به واکنش‌ گسترده در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی دامن زده و برخی آن را در کنار خبرهای جنجالی دیگر چون ورود نیروهای حشدالشعبی به دانشگاه‌های ایران و انتشار فیلمی از مدیر ارشاد گیلان قرار داده‌اند.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی، به تازگی گفته است: «۴۰۰ نیروی جوان حزب‌اللهی بعد از دو سال کار جدی تا پایان تابستان وارد این وزارتخانه می‌شوند تا تغییر در بدنه به وجود آید.»

خبر «تغییر» مورد نظر وزیر دولت ابراهیم رئیسی در حالی منتشر می‌شود که وزارت ارشاد در دهه‌های گذشته محدودیت‌های گسترده‌ای را بر انتشار فیلم، کتاب و دیگر آثار هنری و فرهنگی اعمال کرده است.

۱۲:۲۲ ۶.۵.۱۴۰۲

سانسور خاطره دختر قاسم سلیمانی از پدرش در شبکه خانگی

بخشی از خاطره دختر قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس، در شبکه خانگیِ روبیکا سانسور شده است:

۱۱:۰۷ ۶.۵.۱۴۰۲

انتشار متن لایحه «حجاب و عفاف»؛ بازداشت زنان، حبس تا پنج سال و گسترش تفکیک جنسیتی

نتشار متن «لایحه حجاب و عفاف مصوب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی» در روز پنج‌شنبه، پنجم مرداد، نشان می‌دهد که این لایحه بر محور «برخورد، بازداشت و مجازات» زنانی تدوین شده که از حجاب اجباری سرباز می‌زنند.

در این لایحه، علاوه بر «برخورد میدانی» با زنان، بر اعمال گسترده‌تر «تفکیک جنسیتی» در دانشگاه‌ها، مراکز اداری، آموزشی، پارک‌ها و اماکن گردشگری، حتی بر تفکیک جنسیتی در «بخش درمان بیمارستان»‌ها نیز تاکید شده است.

این لایحه که در ۶۹ ماده تدوین شده و به تصویب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس رسیده است به سه دستگاه اطلاعاتی شامل وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سازمان اطلاعات فراجا، همچنین خود فرماندهی انتظامی، بسیج و ستاد امر به معروف و نهی از منکر، مجوز برخورد میدانی با زنان را داده است.

۱۱:۰۳ ۶.۵.۱۴۰۲

تکرار ادعای بی‌سند درباره اعتراضات زنان

محمد مصدق، معاون اول قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه در یک سخنرانی در زنجان بار دیگر ادعایی را مطرح کرد که مقامات حکومت از سال گذشته بارها تکرار کرده، اما سند و مدرکی برای آن ارائه نکرده‌اند.

او با اشاره به اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» که از سال گذشته آغاز شده و نافرمانی مدنی زنان مخالف حجاب اجباری در ماه‌های گذشته گفت: «تعداد اندکی فریب خورده و پول گرفته‌اند تا ارزش‌های اسلامی را زیر سوال ببرند.»

۱۰:۲۹ ۶.۵.۱۴۰۲

بار دیگر حمله به شبکه نمایش خانگی

عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز پنج‌شنبه در یک سخنرانی در شهر دزفول اتهامی جدید علیه شبکه نمایش خانگی مطرح کرد.

او گفت: «سریال‌های خانگی به شدت سیگار، مشروب، و مواد مخدر و روابط ناسالم را ترویج می‌دهند که با مصوبه جدید کنترل می‌شود.»

بر اساس مصوبه‌ای که روز ۳۰ خرداد در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست ابراهیم رئیسی تأیید شد،‌ نظارت صداوسیما بر نمایش خانگی جنبه قانونی به خود گرفت.

به‌ دنبال مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره واگذاری رسمی نظارت بر شبکه نمایش خانگی به صداوسیما، پیمان جبلی، رئیس این سازمان، روز چهارشنبه ۳۱ خرداد از تدوین «آیین‌نامه تخلفات» برای بازیگران و پلتفرم‌های آنلاین نمایش خانگی خبر داد.

در واکنش به این مصوبه، خانه سینما در بیانیه‌ای ضمن هشدار درباره اعمال «سانسورهای بیشتر آثار نمایش خانگی و سینمایی» که منجر به «افزایش فشار روانی و اقتصادی به هنرمندان» می‌شود، اعلام کرد که این موضوع «بحران‌های حوزه‌ فرهنگ را پررنگ‌تر می‌کند و باعث «تقویت شبکه‌های تلویزیونی خارج از ایران، مهاجرت سینماگران و تولید فیلم‌های خارج از قاعده» خواهد شد.

۱۰:۲۰ ۶.۵.۱۴۰۲

عدم رسیدگی به وضعیت جسمی فعال کارگری در اوین

خبرگزاری حقوق بشری هرانا روز پنج‌شنبه خبر داد که آرش جوهری،‌ فعال کارگری، «برای چندمین بار، دچار سردرد، حالت تهوع، تعریق و تپش قلب شده و به رسیدگی پزشکی مناسب نیاز دارد».

با این حال، به نوشته هرانا به نقل از منابع نزدیک به خانواده آقای جوهری، «تاکنون مسئولان زندان اقدامی در خصوص وضعیت جسمانی آقای جوهری انجام نداده‌اند».

۰۸:۲۰ ۶.۵.۱۴۰۲

طرح «قانون مهسا» برای تحریم مقامات ارشد جمهوری اسلامی به سنای آمریکا ارائه شد

مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه و آلکس پدیلا، سناتور دموکرات، روز پنجشنبه ۵ مرداد طرح «قانون مهسا» برای تحریم مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی به دلیل نقض حقوق بشر را به مجلس سنا ارائه کردند.

طرح این دو سناتور مشابه و مکمل طرحی است که در اردیبهشت سال جاری در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید.

۰۸:۱۹ ۶.۵.۱۴۰۲

وزیر رئیسی: ۴۰۰ جوان حزب‌اللهی استخدام می‌شوند تا در وزارت ارشاد تغییر به وجود آید

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت ابراهیم رئیسی از پاکسازی گسترده در بدنه نیروی انسانی وزارتخانه متبوعش خبر داد و گفت به زودی «۴۰۰ جوان حزب‌اللهی» برای تغییر در این وزارتخانه استخدام می‌شوند.

محمدمهدی اسماعیلی شامگاه چهارشنبه چهارم مرداد گفت: «۴۰۰ نیروی جوان حزب اللهی بعد از دو سال کار جدی تا پایان تابستان وارد این وزارتخانه می‌شوند تا تغییر در بدنه به وجود آید.»

او گفت آماده‌سازی این تعداد از نیروهای وفادار به جمهوری اسلامی «یک کار سخت و پرمانع» بود.

۲۲:۵۴ ۵.۵.۱۴۰۲

نرگس محمدی درباره وضعیت سلامت زهره صیادی در زندان هشدار داد

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی در زندان اوین، درباره وضعیت سلامت زهره صیادی، زندانی عقیدتی، هشدار داده است. خانم صیادی به دلیل ابتلا به سرطان تحت شیمی درمانی است.

خانم محمدی روز پنجشنبه پنجم مرداد در حساب اینستاگرام خود نوشت: «از زمان حبس تا کنون، دو بار در تاریخهای پنجم و ۲۱ تیر زهره ۲۴ ساعت پس از شیمی درمانی به زندان منتقل شده، حتی پزشکان زندان معتقدند که تحمل این وضعیت غیرقابل تحمل است.»

زهره صیادی در زمینه حقوق کودکان کار و بی‌سرپرست، کودکان بی‌شناسنامه و سواد‌آموزی به زنان و کودکان بی‌سرپرست فعالیت داشته است.

او که مادر یک دختر پنج ساله است، به نوشته نرگس محمدی «طی ۱۰ سال فعالیت بی‌وقفه، ۱۰ بار بازداشت شده» و اکنون برای گذراندن محکومیت یکساله خود در زندان اوین محبوس است.

خانم محمدی افزود: «زهره زنی صبور، مقاوم و بااراده است. هرگز نمی‌توانم از ضعف جسمش و دویدن درد در رگ‌هایش بعد از شیمی درمانی کلامی بگویم. همین بس بگویم که زهره عزیز هر بار شیمی درمانی را زیر کلاه یخی که به شدت دردناک است، انجام می‌دهد تا مبادا وقتی در بند و در کنار ماست، از دیدن موهای ریخته و تغییر چهره‌اش ناراحت شویم.»

این فعال حقوق بشر زندانی تاکید کرد: «اساسا صحبت از دادگاه، دادرسی و گوهر نایاب "عدالت" در سیستم قضایی جمهوری اسلامی نیست، بحث بر سر وجود ذره‌ای، پرتوی از "مروت"، "عطوفت" و "مسئولیت انسان"ی است که که نه در"سیستم قضایی" غیرمستقل، نه در "سیستم امنیتی" سرکوبگر و متاسفانه حتی نه در "پزشکی قانونی" تحت نظارت قوه قضاییه دیده نمی‌شود.»

به نوشته خانم محمدی، پزشکی قانونی «با علم به تهدید جان انسانی با درد جانکاه ناشی از سرطان جرات نمی‌کند عدم تحمل حبس زهره را بر روی تکه‌ای کاغذ بنویسد.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG