لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۲
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۲:۳۱ ۸.۵.۱۴۰۲

زهرا سعیدیان‌جو در بازداشت «اطلاعات سپاه» است

زهرا سعیدیان‌جو، خواهر میلاد سعیدیان‌جو از کشته شدگان ایذه، در تماسی تلفنی از بازداشتگاه از خانواده خود درخواست کرده که او را از دست بازجویان «نجات»‌ دهند.

فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری از معترضان کشته شده در قزوین، روز شنبه در توئیتی با اشاره به «وضعیت نگران‌کننده» خانم سعیدیان‌جو نوشت که او گفته که در بازداشت اطلاعات سپاه است.

خانم سعیدیان‌جو روز ۱۸ تیرماه در تهران در حالی که از محل کار خود باز می‌گشت، بازداشت و در ادامه به بازداشتگاه اطلاعات اهواز منتقل شد.

دستگاه‌های امنیتی و قضائی در استان خوزستان با وجود مراجعه مکرر خانواده زهرا سعیدیان‌جو، اطلاعی درباره وضعیت او به خانواده و وکیل‌ ارائه نکرده‌اند.

زهرا سعیدیان‌جو پیشتر نیز همراه برادرش امید سعیدیان‌جو توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

خواهر دادخواه میلاد سعیدیان‌جو در پی آزادی از بازداشت قبلی برای زندگی به تهران آمده و همچنین بر دادخواهی تاکید داشت.

میلاد سعیدیان‌جو، جوانی است که همزمان با شمار دیگری از مردم ایذه و از جمله کیان پیرفلک و آرتین رحمانی پیانی، در ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱ با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در ایذه کشته شدند.

۲۰:۲۰ ۷.۵.۱۴۰۲

گزارش منابع حقوق بشری از ایران حاکی است که دادسرای ناحیه ۹ مشهد با احضار ۹ زن بهایی،‌ قرار بازداشت یکی از این شهروندان به نام رویا ملکوتی را صادر کرده است.

خبرگزاری حقوق بشری هرانا روز شنبه هفتم مرداد گزارش داد که رویا ملکوتی، رویا قانع عزآبادی، شهره سالکیان، گلنوش نصیری، آزیتا فروغی، نوشین مصباح، سهیلا احمدی، فریده مرادی و یک زن با هویت نامعلوم با دریافت ابلاغیه‌هایی جداگانه احضار و در دادسرا حاضر شدند.

بر اساس این گزارش،‌ پس از حضور این شهروندان بهایی در دادسرا، علی سلیمانی مارشگ، بازپرس شعبه، با اعلام این‌که به «صورت جداگانه» از این شهروندان بازجویی خواهد کرد، تنها خانم ملکوتی را به داخل دفتر خود پذیرفت.

به نوشته هرانا، پس از «چهار ساعت بازجویی»، قرار بازداشت یک ماهه رویا ملکوتی با دستور بازپرس صادر و او به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد.

۱۹:۲۴ ۷.۵.۱۴۰۲

علی احمدزاده، کارگردان «منطقه بحرانی»، ممنوع‌الخروج و تحت بازجویی است

گزارش برخی رسانه‌های سینمایی آمریکا حاکی است نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی علی احمدزاده، کارگردان «منطقه بحرانی»، را «تحت فشار» گذاشته‌اند تا فیلم خود را از جشنواره سینمایی لوکارنو خارج کند. این فیلم قرار بود روز ۱۹ مرداد در جشنواره هفتاد و ششم لوکارنو به نمایش درآید.

وب‌سایت «ورایتی» و «ددلاین» به نقل از دست‌اندرکاران «منطقه بحرانی» نوشته‌اند که این کارگردان ایرانی با «ممنوعیت خروج از کشور» مواجه است و از سوی وزارت اطلاعات «مرتباً بازجویی می‌شود».

این فیلم چهارمین ساخته بلند علی احمدزاده محسوب می‌شود که بدون دریافت مجوز ساخته شده است و بازیگران زن آن در صحنه‌های متعددی بدون حجاب اجباری دیده می‌شوند.

کمتر از یک ماه پیش، جشنواره فیلم لوکارنو تازه‌ترین ساختۀ علی احمدزاده را به‌عنوان محصول ایران و آلمان در فهرست آثار راه‌یافته به بخش مسابقه دوره هفتاد و ششم این رویداد سینمایی اعلام کرد.

فیلم دوم علی احمدزاده با نام «مادر قلب اتمی» سال ۱۳۹۳ در بخش فوروم شصت و پنجمین دوره جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمده بود.

از زمان اعتراض‌های سراسری در ایران همزمان با افزایش فشارها بر سینماگران ایرانی، ساخت فیلم‌های بدون مجوز در ایران افزایش یافته است.

فیلم «منطقه بحرانی» سومین فیلمی در ماه‌های اخیر محسوب می‌شود که برخی بازیگران زن آن در صحنه‌هایی بدون حجاب اجباری مقابل دوربین رفته‌اند و در جشنواره‌های مختلف به نمایش در می‌آیند.

۱۸:۳۸ ۷.۵.۱۴۰۲

بیانیه وزرای خارجه و دفاع استرالیا و آمریکا:‌ محکومیت شدید نقض حقوق بشر در ایران

وزیران خارجه و دفاع استرالیا و آمریکا در بیانیه‌ای مشترک، «تداوم نقض حقوق بشر در ایران از جمله آزار و اذیت زنان و دختران، سرکوب خشونت‌بار جامعۀ مدنی و برخورد تبعیض‌آمیز با اقلیت‌های قومی و مذهبی» از سوی حکومت جمهوری اسلامی را به‌شدت محکوم کردند.

در این بیانیه که روز شنبه هفتم مرداد‌ماه در پایان سی‌وسومین نشست مشورتی سالانه وزیران دو کشور منتشر شد، همچنین اقدام‌های «سیستماتیک و همه‌جانبۀ» حکومت طالبان در رابطه با «نقض آشکار حقوق بشر، به‌ویژه محروم کردن زنان و دختران از حقوق ابتدایی خود»، قویاً محکوم اعلام شد.

پنی وانگ، وزیر خارجه و ریچارد مالز، وزیر دفاع استرالیا، پس از دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، بر تعهد مشترک خود برای پشتیبانی از مردم معترض ایران و افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، تأکید کردند.

محکومیت نقض حقوق بشر در ایران و افغانستان تنها بخشی از بیانیۀ پایانی و مشترک مقام‌های بلندپایه استرالیا و آمریکا بود. نشست مشورتی روز شنبه با هدف گسترش مناسبات و تقویت همکاری‌های دو کشور در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی، در شهر بریزبن استرالیا برگزار شد.

بریزبن نیز مانند دیگر شهرهای استرالیا در ماه‌های گذشته صحنۀ تجمع‌های اعتراضی ایرانیان مقیم این کشور در همبستگی با اعتراضات سراسری ایران بوده است.

۱۸:۲۱ ۷.۵.۱۴۰۲

محمدحسین همت‌پور، از بازداشت‌شدگان اعتراضات، به یک‌سال زندان محکوم شد

گزارش‌های دریافتی از ایران حاکی است که شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، محمدحسین همت‌پور، فعال دانشجویی سابق و دانش‌آموختۀ هوش مصنوعی دانشگاه پلی‌تکنیک (امیرکبیر)، را به اتهام انتسابی «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس «تعلیقی» محکوم کرده‌است.

تشکل‌های مستقل دانشجویی روز شنبه خبر دادند که این فعال دانشجویی سابق و از بازداشت‌شدگان اعتراضات ۱۴۰۱، به عنوان «مجازات تکمیلی» به پنج سال منع فعالیت سیاسی، پنج سال ممنوعیت خروج از کشور و به اتهام «نشر اکاذیب» به پرداخت ۱۵ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است.

بر اساس این گزارش‌ها، حکم یک سال حبس آقای همت‌پور به مدت «پنج‌ سال» به حالت تعلیق درآمده است.

این دانش‌آموخته دانشگاه امیرکبیر پیشتر در آبان سال گذشته توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از یک ماه به قید وثیقه آزاد شده بود.

دانشگاه‌ها در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» از کانون‌های اصلی اعتراضات و تجمع‌ها علیه حکومت جمهوری اسلامی بود.

بنابر اعلام «کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان» در ماه‌های گذشته بیش از ۷۵۰ دانشجو توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و هزاران دانشجو نیز به کمیته‌های انضباطی دانشگاه‌های سراسر کشور احضار شده‌‌اند.

صدها دانشجو هم با احکام «ممنوع‌الوردی»، «تعلیق» و «محرومیت از تحصیل و خوابگاه» روبه‌رو هستند.

۱۴:۴۰ ۷.۵.۱۴۰۲

انتقاد از نمایش جسد مصنوعی قربانی جنگ برای گرم‌کردن «تنور مداحی»

نمایش یک جسد مصنوعی در یکی از برنامه‌های شبکه سه تلویزیون جمهوری اسلامی به والدین مسن یکی از کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق، موجی از انتقادها را در فضای مجازی برانگیخته است.

اقدامات جمهور ی اسلامی و رسانه آن برای «داغ‌کردن تنور مداحی» به هر قیمتی، در شبکه‌های مجازی به تندی مورد انتقاد قرار گرفته است.

امیررضا خادم، ستاره سابق کشتی ایران، در پستی اینستاگرامی در واکنش به این اقدام صداوسیما نوشته: «خداوکیلی، کیست که بویی از انسانیت برده باشد، و به خود اجازه دهد، برای بازی با احساساتِ هموطنانِ پاک دل، مادر و پدرِ سالخورده ش.ه.ی.د.ی را جلوی دوربینِ رسانه ملی بنشاند و چند تکه استخوانِ فرزندشان را پس از چهل سال بی‌خبری، مقابل‌شان گذارده و با مجلس گرم‌کنیِ چند مداحِ مدعیِ رهروی راهِ حسین، برنامه پر مخاطب بسازد؟»

او افزوده «متاسفم که ده‌ها سال است اعتقادتِ پاک و بی‌غل و غشِ همین قشر مردمِ پاک طینت و معتقدم، نردبانی شده برای بالا رفتنِ عده‌ای بی‌اخلاق، منافق و منفعت‌طلب.»

۱۳:۳۹ ۷.۵.۱۴۰۲

سانسور سخنان فاطمه سلیمانی تائید شد؛ ساترا: کار ما نبود

سعید مقیسه، رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، سانسور اظهارات دختر قاسم سلیمانی مبنی را تائید کرد، اما گفت که این حذفیات از سوی این سازمان اعمال نشده است.

فاطمه سلیمانی در برنامه «مهلا» که یکی از ویژه‌برنامه‌های سکوهای شبکه نمایش خانگی برای ایام ماه محرم است، از علاقه پدرش به سریال‌های آمریکایی سخن گفت که سانسور شد.

سعید مقیسه به خبرگزاری مهر گفته حذف بخش‌های مربوط به سخنان فاطمه سلیمانی «در خصوص سریال‌های مورد علاقه ایشان بر اساس نظر ارزیاب تعیین‌شده از سوی سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی نبوده است.»

با این حال مشخص نیست که این سانسور به دستور کدام نهاد صورت پذیرفته است.


۱۳:۰۰ ۷.۵.۱۴۰۲

یک هفته پس از انتشار خبر انتقال سامان یاسین (صیدی)، خواننده معترض، به مرکز روان‌پزشکی رازی شهرری، معروف به امین‌آباد، با دستور ابوالقاسم صلواتی، این خواننده خبر داد که به دنبال «تزریق داروی ناشناخته» در این مرکز، دچار وضعیت ناپایدار جسمی و روانی شده است.

این هنرمند معترض که در جریان اعتراض‌های سراسری سال گذشته بازداشت شده بود، در پیامی به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو که روز شنبه، هفتم مرداد منتشر شد، گفته که روز سوم مرداد به زندان رجایی‌شهر کرج بازگردانده شده و وضعیتش نگران‌کننده است.

سامان یاسین از داخل زندان به هه‌نگاو گفته که روز ۳۱ تیر به مرکز روان‌پزشکی امین‌آباد منتقل شده بود و با «خشونت و ضرب‌ و شتم» به او آمپولی تزریق شد که به بیهوشی ۲۴ ساعته‌اش انجامید.

۱۲:۵۱ ۷.۵.۱۴۰۲

مقایسه ابوالفضل آدینه‌زاده و برادر حسین، امام سوم شیعیان

علی آدینه‌زاده، پدر ابوالفضل آدینه‌زاده، نوجوان کشته‌شده در اعتراضات، با انتشار ویدئویی در حساب کاربری خود در اینستاگرام، به مقایسه فرزندش و ابوالفضل، برادر حسین، امام سوم شیعیان پرداخته است.

در بخشی از این ویدئو آمده که بر اساس روایات تاریخی به هر بخشی از بدن برادر امام حسین، تیر زدند و به بدن ابوالفضل آدینه‌زاده هم ۷۰ گلوله ساچمه‌ای شلیک شد.

در محرم ۱۴۰۲ که نخستین محرم پس از اعتراضات اخیر است، وضعیت جوانان کشته‌شده در ایران با وضعیت کشته‌شدگان کاروان امام سوم شیعیان مقایسه می‌شود.

۱۲:۴۱ ۷.۵.۱۴۰۲

بازداشت یک مداح منتقد در کرمانشاه

بیشتر

XS
SM
MD
LG