لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۱۹
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۹:۰۲ ۹.۵.۱۴۰۲

یکی از مخاطبان رادیوفردا این ویدئو را با این توضیح برای فرستاده است: «امروز صبح در میدان تجریش تهران نیروهای امنیتی به این دختر جوان تذکر حجاب دادند. او هم از ناراحتی گفته شماها من را به این روز انداختید، حالا می‌گید روسری سر کن. باقی را خودتان ببینید.»

۲۲:۵۳ ۸.۵.۱۴۰۲

تأیید شش‌ سال زندان برای حامی بهادری، شهروند بهایی، در دادگاه تجدیدنظر

دادگاه تجدید نظر استان تهران روز یک‌شنبه حکم دادگاه بدوی حامی بهادری، شهروند بهایی زندانی در اوین، را عیناً تأیید کرد.

آقای بهادری روز ۳۱ خرداد امسال توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی به «شش سال حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و توقیف اموال» محکوم شده بود.

این شهروند بهایی با اتهام‌های انتسابی همچون «اجتماع و تبانی» به پنج سال حبس و همچنین، «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شد.

بر اساس قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پنج سال زندان در پروندۀ این شهروند ۲۶ ساله قابل اجرا خواهد بود.

حامی بهادری در تاریخ سی‌ام مهر ۱۴۰۱ در بحبوحه اعتراضات سراسری در ایران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

در ماه‌های اخیر احضار، بازداشت و صدور احکام امنیتی برای بهاییان در ایران افزایش چشمگیری داشته است.

نهادهای بین‌المللی حقوق بشری با اشاره به بازداشت‌ گسترده و احکام سنگین علیه شهروندان بهایی، رفتار حکومت ایران را «نقض سیستماتیک حقوق بشر» می‌دانند.

سازمان ملل متحد نیز بارها از جمهوری اسلامی خواسته به دستگیری‌های خودسرانه و آزار اقلیت‌های مذهبی پایان دهد و بهاییان زندانی را آزاد کند.

۲۲:۱۵ ۸.۵.۱۴۰۲

تهدید به توقف ساخت یک سریال به دلیل «بی‌حجابی» عوامل

گزارش رسانه‌های ایران حاکی است نیروی انتظامی اسلامشهر، به محل فیلمبرداری فصل دوم سریال «نیسان آبی» که تصاویر عوامل پشت صحنه آن بدون رعایت حجاب اجباری منتشر شده بود رفته و به سازندگان اخطار داده‌اند «در صورت تکرار و مشاهده تخلف» از ادامه ساخت این سریال جلوگیری خواهد شد.
ویدئویی که از فیلمبرداری این سریال در منطقه «چهاردانگه» در نزدیکی اسلامشهر منتشر شده بود، برخی عوامل زن این سریال را نشان می‌داد که در خیابان حجاب اجباری ندارند.
این ویدئو خشم چهره‌ها و گروه‌های تندرو را برانگیخت و آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی خواستار برخورد حکومت با سازندگان «نیسان آبی‌» شده بودند.
این در حالی است که موج سرباز زدن زنان از حجاب اجباری که پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و با آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» اوج گرفت همچنان ادامه دارد و هر روز تصاویر جدیدی از زنانی منتشر می‌شود که بدون توجه به اقدامات قهری جمهوری اسلامی، بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی حاضر می‌شوند.
۲۱:۳۰ ۸.۵.۱۴۰۲

کامبیز نوروزی، حقوق‌دان، در واکنش به نامه مدیر شبکه بهداشت و درمان لاهیجان به رؤسای بیمارستان‌های این شهر که در آن ارائه خدمات درمانی منوط به رعایت حجاب اجباری عنوان شده، می‌گوید که این رفتار «نمونۀ دهشتناکِ نقض قانون و حقوق زنان است».

این حقوق‌دان در یادداشتی که روز یک‌شنبه هشتم مرداد در روزنامه اعتماد، چاپ تهران، منتشر شد با بیان این‌که دستور مزبور در شهرهای دیگر ایران نیز صادر شده، نوشته است: «ماه‌ها تحرکات دستگاه‌های دولتی برای الزام حجاب به حدی رسیده است که دیگر پای‌بندی به قانون و اصول حقوقی و اخلاقی به فراموشی سپرده شده و نقض قانون و اخلاق در سکوت به سهولت اتفاق می‌افتد.»

آقای نوروزی تأکید کرده است که قانون اساسی فعلی ایران برای حق درمان «هیچ‌گونه شرطی قائل نشده» و تبعیض و تفاوتی بین مردم نگذاشته است.

به نوشتۀ این حقوق‌دان، برخورداری از حق درمان «یک حق عمومی است» که نمی‌توان آن را «منوط به رعایت حجاب» کرد و تعیین چنین شرطی، «نقض وسیع و بسیار بزرگ، آشکار و صریح قانون اساسی و حقوق زنان» به‌شمار می‌رود.

اشاره این حقوق‌دان به نامه‌ای است که آن را محمدتقی نجف‌زاده، مدیر شبکه بهداشت و درمان لاهیجان، ارسال و امضا کرده و در آن اشاره شده که با توجه به مکاتبه دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر این شهر، «ارائه خدمات درمانی منوط به رعایت حجاب در مراکز خصوصی و دولتی» است و بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی باید دستورالعمل این ستاد را اجرا کنند.

۲۰:۴۷ ۸.۵.۱۴۰۲

در پی فشار به مؤسسات و شرکت‌های فعال در حوزه کسب‌وکار مجازی به دلیل منتشر شدن تصاویر بدون حجاب اجباری کارکنان زن آن‌ها، این‌بار مجوز فعالیت شرکت «از کی» که در حوزه فروش بیمه به شکل اینترنتی فعالیت می‌کند، تعلیق شد.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز یک‌شنبه هشتم مرداد اعلام کرد بیمه مرکزی جمهوری اسلامی، مجوز شرکت «ازکی» را به حالت «تعلیق» درآورده است.

همین خبرگزاری روز هفتم مرداد تصاویر منتشرشده از کارمندان زن شرکت ازکی را «تخلف» و «هنجارشکنی» توصیف و ادعا کرده بود که بیمه مرکزی دربارهٔ تعلیق فعالیت این شرکت تصمیم‌گیری خواهد کرد.

۱۵:۰۹ ۸.۵.۱۴۰۲

زنانه و مردانه شدن معاینه فنی در تهران

به گزارش وب‌سایت «گسترش‌نیوز» شادی مالکی، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران، روز شنبه هفتم مرداد ضمن اعلام خبر راه‌اندازی «خط ویژه معاینه فنی مختص آقایان» در ماه جاری گفت که خط مختص بانوان در مراکز فنی از ماه گذشته شروع به کار کرده است.

بنا بر اظهارات خانم مالکی مبنی بر «اشتغال بانوان متخصص» با راه‌اندازی خطوط ویژه بانوان در مراکز فنی به نظر می‌رسد که خدمات در این بخش توسط زنان صورت می‌گیرد.

ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران زیر نظر شهرداری پایتخت فعالیت می‌کند. از ماه‌های گذشته شهرداری تهران طرح تفکیک‌سازی زنان و مردان را جدی‌تر از گذشته دنبال می‌کند. پیشتر نصب پرده‌هایی برای تفکیک واگن‌های مردانه و زنانه در مترو جنجال‌برانگیز شده بود.

۱۳:۲۷ ۸.۵.۱۴۰۲

انتشار اسناد مربوط به نقش مستقیم مشاور رئیس دانشگاه تربیت‌مدرس در سرکوب‌ها

شوراهای صنفی دانشگاه‌های کشور اسنادی از دانشگاه تربیت مدرس منتشر کرده که نشان می‌دهد رسول هوشمند، فرمانده‌ حوزه‌ مقاومت بسیج کارکنان و محمدحسین پرکره مشاور رئیس این دانشگاه نقش مستقیمی در سرکوب دانشجویان معترض داشته‌اند.

بر اساس این اسناد، این افراد برای سازماندهی بسیجیان دانشگاه و سرکوب اعتراضات دانشجویی نامه‌هایی به مراجع بالاتر ارسال کرده‌‌اند.

شوراهای صنفی دانشگاه‌های کشور نوشت: «این افراد در نامه‌هایی در تاریخ‌های۱۷ آبان، لیستی به شکل محرمانه از بسیجیان و عناصر سرکوب‌ را به مقامات ارشد خود در وزارت علوم گزارش دادند که در تمام دانشکده‌های دانشگاه مستقر و به کار جاسوسی و عکس‌برداری از دانشجویان مشغول بودند. همچنین در نامه‌‌‌ای دیگر با گزارش نام و مشخصات چند تن از دانشجویان خواهان برخورد با آن‌ها بودند.»

در جریان اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» دانشگاه‌های سراسر کشور یکی از کانون‌های اعتراضات بوده‌اند که با سرکوب گسترده نیروهای امنیتی مواجه شدند.

۱۲:۴۹ ۸.۵.۱۴۰۲

تجمع جمعی از پرستاران معترض در تهران

بر اساس گزارش شبکه‌های اجتماعی، جمعی از پرستاران بیمارستان خمینی در تهران «در اعتراض به معوقات و نحوه اجرای تعرفه‌گذاری پرستاری» روز یکشنبه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در سال‌های اخیر، پرستاران ایران بارها به واریز ناعادلانه تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری معترض بوده‌اند.

محسن گچ‌پزان، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد، روز ۱۶ فروردین در تجمع پرستاران در اعتراض به پرداختی تعرفه‌گذاری گفته بود: «قانون پرستاری، قانون برجامانده از حدود ۱۵ سال پیش است که این قانون مصوب مجلس بود و تأیید شورای نگهبان را داشت اما اجرا نشد.»

عدم رسیدگی به مطالبات پرستاران در ایران در شرایطی است که رئیس سازمان نظام پرستاری به تازگی هشدار داده که کشور «با کمبود بیش از صد هزار نیروی پرستاری» مواجه است.

محمد میرزابیگی اردیبهشت ماه در یک نشست خبری سازمان نظام پرستاری از «افتتاح بیمارستان‌های کلان» بدون پرستار خبر داده و گفت: «از حدود ۲۵ هزار مجوزی که برای جذب کادر درمان صادر شده مشخص نیست که دقیقا چه تعدادی مربوط به پرستاران است؛ این در حالی است که کشور با کمبود پرستار مواجه است.»

۱۱:۳۴ ۸.۵.۱۴۰۲

تجمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی در شوش

شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، کرخه و هفت تپه روز یکشنبه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان در مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی شهرستان شوش دست به تجمع زدند.

اعتراضات بازنشستگان که در سال‌های اخیر همواره تداوم داشته در حالی است که دولت جمهوری اسلامی به تازگی تصمیم گرفته در پی کسر بودجهٔ ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی صندوق‌های بازنشستگی و افزایش بدهی‌های خود به این صندوق‌ها، ۱۸ صندوق بازنشستگی را در هم ادغام کند.

بیش از یک دهه است که دولت جمهوری اسلامی بحران صندوق‌های بازنشستگی را با ترفندهایی مانند اختصاص سهام، واگذاری کارخانه‌ها و حتی هِبه کردن اراضی به صندوق‌ها بابت بدهی عقب می‌اندازد. با این حال گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد که از مجموع ۱۸ صندوق بازنشستگی در ایران ۱۷ صندوق ورشکسته هستند یا در آستانهٔ ورشکستگی قرار دارند.

۰۹:۲۷ ۸.۵.۱۴۰۲

اذعان مصطفی پورمحمدی: رضایت عمومی مردم پایین است

مصطفی پورمحمدی، دبیر شورای عالی جامعه روحانیت مبارز، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی و وزیر اسبق اطلاعات جمهوری اسلامی، در گفت‌وگو با روزنامهٔ «جوان» اذعان کرد که رضایت عمومی مردم از وضعیت ادارهٔ کشور «پایین است».

آقای پورمحمدی در گفت‌وگو با این روزنامهٔ نزدیک به سپاه پاسداران، با اظهار نگرانی از مشارکت پایین مردم در انتخابات در آینده گفت: «مردم باید خود علاقه داشته باشند که در انتخابات شرکت کنند. این علاقه‌مندی هم مبتنی بر رضایت مردم است... باید واقع‌بینانه شرایط را تحلیل کنیم. امروز رضایت عمومی کاهش پیدا کرده و دستگاه‌های مختلف در این زمینه دخیل هستند».

این مقام حکومتی همچنین با اذعان به این‌که «نسل جوان با ما فاصله گرفته است»، تأکید کرد که «مشارکت پایین شکست همه است و در این صورت کسی و جریانی که خود را علاقه‌مند به نظام می‌داند، پیروز نیست».

اظهارات آقای پورمحمدی در حالی مطرح می‌شود که در یک سال گذشته سرکوب ادامه‌دار اعتراضات مردم به نارضایتی‌های گسترده دامن زده و در حوزهٔ دولت نیز ابراهیم رئیسی در انتخابات خرداد ۱۴۰۰ با کمترین میزان مشارکت در چهار دهه گذشته و با نزدیک به چهار میلیون رأی باطله به ریاست‌جمهوری رسید.

با این حال، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بارها از فعالیت‌های دولت و ابراهیم رئیسی تقدیر کرده و رسانه‌های حکومتی نیز پس از شروع کار دولت سیزدهم به‌طور گسترده از دولت به‌ویژه در مسائل اقتصادی حمایت می‌کنند.

با این حال، منتقدان ابراهیم رئیسی می‌گویند که سیاست‌های اقتصادی دولت در یک سال گذشته منجر به تورم افسارگسیخته، کاهش ارزش پول ایران و فقیرشدن اقشار بیشتری از جامعه شده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG