لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۴۷
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۱:۱۶ ۱۰.۵.۱۴۰۲

نوحه اعتراضی در قزوین: «باید ز شما پرسید، کو آن‌ همه مهساها؟»

نافرمانی‌های مدنی و اعتراض‌های شهروندان در ایران به‌رغم سرکوب گسترده حکومتی به شکل‌های مختلف ادامه دارد.
در مراسم مذهبی ماه محرم امسال نیز تصاویری از شیوه‌های جدید نافرمانی مدنی منتشر شده است.
امتناع از لگد کردن پرچم کشورها، برداشتن حجاب اجباری، پخش نوحه‌های اعتراضی، عدم دعوت از افراد معمم برای برگزاری مراسم، از جمله این شیوه‌ها بوده است.
۰۹:۱۱ ۱۰.۵.۱۴۰۲

دفاع مدیرمسئول «جمهوری اسلامی» از نوحه‌های اعتراضی

مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه «جمهوری اسلامی» در سرمقاله شماره روز سه‌شنبه این روزنامه از نوحه‌های اعتراضی در محرم امسال استقبال کرد و نوشت: «نوحه‌های سینه‌زنی از نوع حماسی، امسال به دلیل شرایط سیاسی خاصی که بر جامعه حاکم است، بشدت مورد استقبال مردم در سراسر کشور قرار گرفته و فضای مجازی را تسخیر کرده است.»

او خطاب به مسئولان حکومت اضافه کرد: «"دارالعباده" ایران در حال تبدیل شدن به "دارالسیاسه" است. شما نمی‌توانید جلوی این پدیده را بگیرید ولی اگر درست عمل کنید شاید بتوانید کاری کنید که این "دارالسیاسه" در عین حال "دارالعباده" هم باشد.»

این اظهارات در حالی است که پیشتر گسترش نوحه‌های انتقادی اعتراضی و تغییرات در مراسم محرم امسال، به ویژه آثار اعتراضات زن، زندگی، آزادی بر این مراسم، برخی مقام‌های جمهوری اسلامی را به واکنش واداشته است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برخی نوحه‌خوان‌ها و سینه‌زن‌ها را «دشمن‌شاد کن» نامید و گفت آنها «در مسیری سینه‌ می‌زنند که رادیوها و رسانه‌های بیگانه حرف و شعارشان را پخش کنند.»

۲۲:۰۲ ۹.۵.۱۴۰۲

طاقچه: بدون اخطار قبلی فیلتر شدیم اما حق اشتراک کاربران محفوظ است

پلتفرم «طاقچه» روز دوشنبه با ارسال یک پیام به کاربران خود اعلام کرد که «بدون اخطار قبلی فیلتر» شده است.

این پلتفرم همچنین تأکید کرد که کتاب‌های خریداری شده و حق اشتراک کاربران محفوظ است.

وب‌سایت «طاقچه» که تصاویری از زنان کارمند آن بدون حجاب اجباری در روزهای اخیر منتشر شده بود، روز دوشنبه ساعاتی پس از انتشار اطلاعیه وزارت ارشاد در مورد این سکوی کتابخوانی، از دسترس خارج شد.

«مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی» وزارت ارشاد مدعی شده که این سکوی کتابخوانی تا کنون «اقدام به دریافت مجوزهای قانونی» از این مرکز نکرده و «مکلف است نسبت به دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کند.»

این مسئله واکنش بسیاری از فعالان فرهنگی و حقوقدانان را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت و آن‌ها از قوه قضاییه و وزارت ارشاد انتقاد کردند.

برخی از کاربران این پلتفرم در شبکه‌های اجتماعی با اشاره به تضییع حقوق مصرف‌کنندگان و مشتریان این فروشگاه اینترنتی اشاره کرده‌اند که در چنین شرایطی «حقوق کاربران» پایمال می‌شود.

«طاقچه» در کنار فروشگاه «دیجی‌کالا» و شرکت خدمات بیمه «ازکی» سه شرکت یا استارتاپی هستند که در روزهای اخیر به‌دلیل منتشر شدن تصاویری از زنانی کارمندی که حجاب اجباری بر سر ندارند، با برخورد نهادهای حکومتی و موج تبلیغاتی رسانه‌های نزدیک به حکومت علیه خودشان مواجه شده‌اند.

۱۷:۱۳ ۹.۵.۱۴۰۲

تداوم بازداشت یونس آزادبر و عدم دسترسی او به خدمات پزشکی

رسانه‌های حقوق بشری خبر می‌دهند که یونس آزادبر، شهروند ساکن شهر سنگر در استان گیلان، با گذشت ۱۲ روز همچنان در زندان لاکان رشت در بلاتکلیفی به سر می‌برد و با وجود مشکلات جسمی از دسترسی به خدمات پزشکی مناسب محروم است.

این شهروند ۶۰ ساله در حالی که به «بیماری شدید صرع و مشکل گوارشی» مبتلا است، پس از هشت روز بازجویی به زندان لاکان رشت منتقل شد و اکنون در این زندان «بدون تفهیم اتهام» و «بدون دسترسی به دارو و درمان» در بازداشت است.

سایت حقوق ‌بشری «هرانا» روز دوشنبه در این زمینه نوشت که آقای آزادبر «نیاز به رسیدگی پزشکی و دسترسی روزانه به داروهای لوبل و تگاتارد را دارد. بی‌خبری از وضعیت وی، منجر به افزایش نگرانی خانواده‌اش در خصوص سرنوشت آقای آزادبر شده است.»

یونس آزادبر ۲۸ تیرماه در منزل شخصی خود در شهر سنگر توسط هشت مأمور اطلاعات سپاه بازداشت شد.

آقای آزادبر پس از هشت روز در یک تماس تلفنی با خانواده، خبر داد که به بند میثاق زندان لاکان رشت منتقل شده و پرونده او در شعبه یک بازپرسی سنگر تحت بررسی است.

از اتهامات انتسابی و دلایل بازداشت این شهروند تاکنون اطلاعاتی منتشر نشده است.

۱۴:۰۶ ۹.۵.۱۴۰۲

سعیده شفیعی، نویسنده و روزنامه‌نگار، اعلام کرد دادگاه انقلاب او و نسیم سلطان‌بیگی، یکی دیگر از روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی»، را به زندان و محرومیت‌های اجتماعی محکوم کرده است.

خانم شفیعی دوشنبه ۹ مرداد در توئیتی نوشت که شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب آن‌ها را به‌اتهام «اجتماع و تبانی» به سه سال و هفت ماه حبس و به‌اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به هشت ماه زندان محکوم کرده که درمجموع به معنای مجازات چهار سال و نیم زندان برای هریک از آن‌ها است.

به‌گفتهٔ خانم شفیعی که علاوه بر روزنامه‌نگاری، دو کتاب‌ «دخترپیچ» و «ایستگاه گورخوان» را نیز در کارنامه‌اش دارد، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال ممنوعیت عضویت در گروه‌ها نیز در رأی صادرشده برای آن‌ها درج شده است.

او همچنین خبر داده که مهرنوش زارعی، روزنامه‌نگار و نویسنده، در این پرونده «تبرئه» شده است.

۱۳:۲۱ ۹.۵.۱۴۰۲

فرمانده انتظامی اسلامشهر امروز به خبر‌گزاری تسنیم گفته است مدیر تولید سریال «نیسان آبی ۲» را به‌دلیل روسری نداشتن برخی عوامل تولید سر صحنه احضار کرده است.

محمدرضا علیزاده‌ گفته است این احضار پیرو «دستور واصله از سوی دادستانی اسلامشهر» انجام گرفته و «پس از اقدامات فنی، مدیر تولید آن مجموعه شناسایی و برابر دستور قضایی توسط پلیس فتا احضار و دربارهٔ هنجارشکنی برخی عوامل تولید این مجموعه تذکر لازم به وی داده شد».

این در حالی است که پریروز، هفتم مرداد، خبرگزاری برنا اعلام کرده بود نیروهای پلیس اسلامشهر به محل فیلمبرداری این سریال، که تصاویر عوامل پشت صحنه آن بدون رعایت حجاب اجباری منتشر شده بود، رفته‌اند و به سازندگان اخطار داده‌اند «در صورت تکرار و مشاهدهٔ تخلف» از ادامهٔ ساخت این سریال جلوگیری خواهند کرد.

موج سرباز زدن زنان از حجاب اجباری که پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و با آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» اوج گرفت، همچنان ادامه دارد و هر روز تصاویر جدیدی از زنانی منتشر می‌شود که بدون توجه به اقدامات قهری جمهوری اسلامی، بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی حاضر می‌شوند.

۱۳:۰۷ ۹.۵.۱۴۰۲

اعتراض کیهان به ذکر نشدن نقش بسیج و سپاه در لایحهٔ «حجاب و عفاف»

مدیرمسئول روزنامهٔ «کیهان» که منصوب رهبر جمهوری اسلامی است، با انتقاد از نسخهٔ جدید لایحهٔ موسوم به «عفاف و حجاب»، آن را «مبهم» و فاقد «بازدارندگی» توصیف کرده است.

حسین شریعتمداری این سؤال را مطرح کرده که «نقش بسیج و سپاه» به‌عنوان «ضابطان قانونی» در کجای این لایحه آمده و خواستار پررنگ‌تر شدن وظیفهٔ بسیج در مقابله با «منکرات و هنجارشکنی‌ها» شده است.

نمایندهٔ علی خامنه‌ای در مؤسسهٔ کیهان همچنین طولانی بودن این لایحهٔ ۷۰ ماده‌ای را باعث «سردرگمی» دانسته و از این‌که متن این لایحه «دو برابر» متن توافق هسته‌ای ایران موسوم به «برجام» است، انتقاد کرده است.

کمیسیون قضایی مجلس لایحهٔ ارائه‌شده از سوی دولت را که ۱۵ ماده داشت، به ۷۰ ماده افزایش داده و مجازات‌های بسیار متعدد و سخت‌تری شامل جریمه‌های هنگفت و زندان و محرومیت‌های اجتماعی را برای زنان مخالف حجاب اجباری در نظر گرفته است.

۱۲:۱۱ ۹.۵.۱۴۰۲

«طاقچه» به‌خاطر حجاب اجباری از دسترس خارج شد

برخی گزارش‌ها از ایران حاکی است وب‌سایت «طاقچه»، که تصاویری از زنان کارمند آن بدون روسری منتشر شده بود، ساعتی پس از انتشار اطلاعیهٔ وزارت ارشاد در مورد این سکوی کتابخوانی، از دسترس خارج شده است.

«مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی» وزارت ارشاد صبح امروز اعلام کرد که این سکوی کتابخوانی تا کنون «اقدام به دریافت مجوزهای قانونی» از این مرکز نکرده و «مکلف است نسبت به دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کند».

این اطلاعیه در ادامهٔ جنجال رسانه‌ای حکومت پس از انتشار عکس‌هایی از بدون حجاب اجباری از برخی زنان این فروشگاه مجازی کتاب صادر شد. رسانه‌های داخل ایران روز پنجم مرداد نیز بدون اشاره به جزئیات اعلام کردند که در پی عدم رعایت حجاب اجباری توسط کارکنان زن در «طاقچه»، در این‌ باره پروندهٔ قضایی تشکیل شده است.

«طاقچه» در کنار فروشگاه «دیجی‌کالا» و شرکت خدمات بیمهٔ «ازکی» سه شرکت یا استارتاپی هستند که در روزهای اخیر به‌دلیل منتشرشدن تصاویری از زنانی کارمندی که حجاب اجباری بر سر ندارند، با برخورد نهادهای حکومتی و موج تبلیغاتی رسانه‌های نزدیک به حکومت علیه خودشان مواجه شده‌اند.

۱۱:۴۵ ۹.۵.۱۴۰۲

۶۰۰ نیروی پلیس، مأمور برخورد با بی‌حجابی در سواحل مازندران

جانشین فرمانده کل انتظامی ایران در مازندران اعلام کرد که «روزانه ۶۰۰ نیروی پلیس» مأموریت برخورد با «ناهنجاری‌های اجتماعی» در سواحل این استان را بر عهده دارند.

«ناهنجاری اجتماعی» اصطلاحی است به‌تازگی در ادبیات برخی مقامات جمهوری اسلامی در مورد مخالفت با حجاب اجباری استفاده می‌شود.

قاسم رضایی همچنین ادعا کرد که این برخوردها «از مطالبات جدی مردم» است و در عین حال خواستار این شد که مردم این هنجارها را رعایت کنند.

۱۰:۳۵ ۹.۵.۱۴۰۲

برگزاری جلسه دادگاه گزارشگر مسمومیت‌های مشکوک در مدارس

علی پورطباطبایی، خبرنگار رسانه قم‌نیوز در قم اعلام کرد که قرار است اولین جلسه دادگاه او به اتهام «نشر اکاذیب» برگزار شود.
آقای پورطباطبایی در پائیز پارسال اخبار مربوط به اولین مسمومیت‌های مشکوک دانش‌آموزان در مدارس قم را پوشش می‌داد و در اسفندماه بازداشت شد.
این خبرنگار روز دوشنبه بدون ارائه جزئیاتی در توئیتی نوشت: «بریم که اولین جلسه دادگاه رو درباره اتهام نشر اکاذیب در مورد مسمومیت دانش آموزان در قم داشته باشیم.»
در پی موج مسمومیت‌های مشکوک در مدارس ایران که از پائیز سال گذشته آغاز شد، صدها دانش‌آموز روانه بیمارستان شدند.
مقام‌های جمهوری اسلامی بدون ارائه سند و مدرکی، ادعاهایی درباره دست داشتن «دشمن» یا «رسانه‌های معاند» (رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران) در این مسمومیت‌ها مطرح کرده‌اند.
همچنین قوه قضائیه پس از تهدید علیه رسانه‌ها و فعالان مدنی، علیه برخی از افراد به دلیل اظهارنظر در این باره پرونده قضایی گشود و تعدادی را بازداشت کرد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG