تشکیل دو هزار و ۵۰۰ پرونده قضایی در رابطه با حجاب اجباری
به گزارش خبرگزاری فارس مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، روز چهارشنبه ۱۱ مرداد اعلام کرد که در چهار ماه گذشته دو هزار و ۵۰۰ پرونده درباره حجاب اجباری تشکیل شده که از مجموع آنها ۸۲۵ مورد به محکومیت منجر شده است.
به گفته آقای ستایشی از مجموع پروندههای ایجادشده، هزار و ۷۰۷ مورد مربوط به گزارشهای نیروی انتظامی و ۵۵۳ مورد مربوط به «یکی از دستگاههای ضابط» بوده که بهدلیل «نقص پرونده» از جمله «فقدان سامانه ثنا» ۴۷۹ فقره از آنها برگردانده شده است.
سخنگوی قوه قضاییه به نام این «دستگاه» اشاره نکرد، اما بر اساس گزارشهای رسانههای داخلی، پروندهسازی علیه شماری از زنان معترض به حجاب اجباری در ماههای گذشته توسط سازمان اطلاعات سپاه صورت گرفته است.
همزمان با ادامه اعتراض مدنی زنان ایرانی با عدم رعایت حجاب اجباری در ماههای پیش گزارشهای متعددی از احضار، بازداشت و پروندهسازی علیه برخی زنان معترض از جمله چند بازیگر منتشر شده است.
تایید رسمی تخلیه زندان رجاییشهر؛ «مقدمات تعطیلی زندان در حال انجام است»
به دنبال انتشار ویدئوهایی غیررسمی در شبکههای اجتماعی که خبر از تخلیه زندان رجاییشهر کرج میدادند، قوه قضاییه جمهوری اسلامی خارج کردن زندانیان از این زندان به طور کامل را تایید کرد.
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه، ۱۲ مرداد، نوشت: «مقدمات تعطیلی زندان رجاییشهر در حال انجام است» و «زندانیان این زندان در حال انتقال به زندانی دیگر هستند».
این رسانه حکومتی تخلیه زندان رجاییشهر را بر اساس «مصوبات سفر استانی رئیس قوه قضاییه به استان البرز در تاریخ ۱۸ فروردین» اعلام کرد.
اخراج اساتید معترض از دانشگاهها ادامه دارد
«شوراهای صنفی دانشجویان کشور» روز پنجشنبه، ۱۲ مرداد، از اخراج چهار استاد معترض دیگر از دانشگاههای مختلف خبر داده است.
به گزارش این شورا، بهارک اختردانش و محمدمهدی علومی، اساتید گروه دامپزشکی دانشگاه باهنر کرمان، بهدلیل حمایت از دانشجویان در شبکههای اجتماعی حکم انفصال و اخراج دریافت کردهاند.
همچنین رهام افغانی خراسکانی، عضو هیأت علمی دانشکده معماری دانشگاه بهشتی، بهدلیل مصاحبه «عقیدتی، سیاسی» احضار شده و ناصر مقدم کوهی، استاد گروه ارتباط تصویری در دانشگاه تهران، نیز از احتمال قطع همکاری بهدلیل حمایت از اعتراضات دانشجویی خبر داده است.
در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» دانشگاهها از مهمترین کانونهای این اعتراضات بهشمار میرفت. در ماههای گذشته دست کم ۷۰۰ دانشجو بازداشت شدند و علاوه بر تشدید فشار مسئولان دانشگاهها بر دانشجویان معترض، شمار زیادی از استادان حامی دانشجویان و اعتراضات نیز از دانشگاهها اخراج شدند.
طالبان از اخراج دهها هزار افغان از ایران در یک ماه گذشته خبر داد
یک مقام وزارت مهاجران در حکومت طالبان اعلام کرد که بیش از ۴۰ هزار پناهجوی افغان طی یک ماه اخیر از ایران اخراج و به کشور خود بازگردانده شدند.
عبدالرحمان راشد، سرپرست وزارت امور مهاجران و عودتکنندگان حکومت طالبان، روز پنجشنبه، ۱۲ مرداد، اعلام کرد: «تقریبا ۴۶ هزار نفر به خواست خود برگشتند و تقریبا ۴۳ هزار نفر دیگر از جمهوری اسلامی ایران اخراج شدند، به خاطر این که آنان اسناد قانونی و اسناد زندگی کردن در آنجا را نداشتند.»
هنوز مقامهای جمهوری اسلامی درباره این آمار ارائه شده از سوی حکومت طالبان توضیحی ارائه نکردهاند.
اما کمتر از سه هفته پیش، یک مقام نظامی در سیستان و بلوچستان از بازگرداندن هزاران پناهجوی افغان به کشورشان، فقط از یک گذرگاه مرزی ایران و طی تنها یک شبانهروز خبر داده بود.
حکم اعدام یک کودک-مجرم در خرمآباد اجرا شد
بر اساس گزارشها حکم اعدام یک کودک-مجرم با نام محمدجواد اکبری، بامداد چهارشنبه ۱۱ مرداد در زندان پارسیلون خرمآباد اجرا شده است.
به گزارش سایت حقوق بشری «ههنگاو» آقای اکبری که در زمان اعدام ۱۹ سال داشته است سه سال پیش در ارتباط با اتهام مواد مخدر بازداشت شده بود.
بر اساس این گزارش،این کودک-مجرم که تنها پسر خانواده بوده است بهدلیل تنگدستی و برای تأمین هزینه جهیزیه خواهرش اقدام به جابجایی مواد مخدر کرده بود.
با وجود انتقادهای گسترده بینالمللی به اعدام زندانیان ازجمله کودکان، جمهوری اسلامی ایران نهتنها به این روند ادامه میدهد بلکه آن را در ماههای گذشته و پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» افزایش داده است.
سایت حقوق بشری «هرانا» پیشتر از اعدام دست کم شش کودک-مجرم در سال ۱۴۰۱ خبر داده بود.
سامان یاسین و شش زندانی سیاسی دیگر از زندان رجاییشهر به زندان اوین منتقل شد
به گزارش سایت حقوق بشری «ههنگاو» سامان یاسین (صیدی)، خواننده زندانی، بههمراه شش زندانی سیاسی دیگر و در پی تعطیل شدن زندان رجاییشهر به زندان اوین منتقل شدهاند.
این سایت به نقل از یک منبع آگاه گفته است که انتقال این زندانیان روز چهارشنبه، ۱۱ مرداد بهصورت «فوری» و همراه با «جمعی از زندانیان سیاسی باسابقه» صورت گرفته است.
در همین حال سایت حقوق بشری «هرانا» نیز به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرده است که در جریان انتقال زندانیان از زندان رجاییشهر به زندان اوین، شش زندانی سیاسی دیگر به نامهای سعید ماسوری، افشین بایمانی، حمزه سواریلفته، مطلب احمدیان، لقمانامینپور و محمد شافعی نیز به بند هشت زندان اوین منتقل شدهاند.
به گفته این منبع آگاه، این زندانیان در زمان انتقال از بردن وسایل شخصی از جمله لباس ها و داروهای خود محروم ماندهاند.
در روز چهارشنبه ویدئوهایی از خروج چندین اتوبوس همراه با اسکورت از زندان رجاییشهر در شبکههای اجتماعی منتشر شد و برخی از کاربران و منابع خبری آن را مرتبط با انتقال زندانیان از زندان رجاییشهر اعلام کرده بودند.
سامان یاسین که روز ۳۱ تیر به مرکز روانپزشکی امینآباد منتقل شده بود چندی بعد در نامهای اعلام کرد که در این مرکز با «خشونت و ضرب و شتم» به او آمپولی تزریق شد که به بیهوشی ۲۴ ساعتهاش انجامید.
این خواننده هشتم مهرماه پارسال در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» بازداشت و بعدتر به «محاربه» متهم شد.
تخریب عکس یلدا آقافضلی بر مزارش
ابوذر زمان، فرزند حسین زمان، خواننده معترض درگذشته، روز پنجشنبه ۱۲ مرداد در یک پست توئیتری از «مخدوش» شدن عکس یلدا آقافضلی در آرامگاهش، خبر داده است.
اوایل اردیبهشت امسال نیز عکس این معترض کشتهشده از آرامگاه او کَنده شده بود.
در ماههای گذشته آرامگاه شمار زیادی از معترضان کشتهشده در اعتراضات «زن زندگی آزادی» توسط نیروهای حکومتی تخریب شده است.
یلدا آقافضلی، متولد ۱۳۸۱، چهارم آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات در تهران بازداشت شد و چند روز پس از آزادی در اواسط آبان بهطور ناگهانی درگذشت.
سازمان حقوق بشر ایران روز چهارشنبه، ۱۱ مرداد، ضمن انتشار خبر اعدام ۶۱ زندانی در ایران طی یک ماه، درباره «شدت گرفتن کمسابقه روند» اعدام طی ماههای گذشته هشدار داد.
بر اساس اعلام این سازمان در ماه گذشته میلادی، ژوییه، (۱۰ تیر تا ۱۰ مرداد) ۶۱ زندانی در ایران اعدام شدند که از میان آنها ۱۱ نفر بلوچ، سه نفر تبعه افغانستان و بقیه مربوط به سایر قومیتها و شهرها بودند.
بر پایه اعلام سازمان حقوق بشر ایران مستقر در اسلو، نروژ، از ابتدای سال ۲۰۲۳ یعنی طی هفت ماه گذشته خبر اعدام ۴۲۳ تن در ایران تأیید شده است. آمار واقعی میتواند بیش از آمار تأییدشده باشد.
جمعآوری فضای بیرونی رستورانها و کافیشاپها در مشهد با دستور «قرارگاه حجاب»
طرح «جمعآوری فضای بیرونی رستورانها و کافیشاپها» در مشهد از اوایل هفته دوم مرداد آغاز شد.
این طرح پس از ابلاغ نامه مدیر عامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد، به بهانه «اتمام تاریخ بهرهبرداری از فضای پیادهرو در پایان سال ۱۴۰۱» و «تغییر سیاستهای شهری» اجرا میشود.
محمدجواد مشیری در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفت: «قرارداد کافیشاپها، رستورانها و سایر واحدهای صنفی این حوزه برای استفاده از پیادهروها تا پایان سال ۱۴۰۱ بوده است و از ابتدای سال ۱۴۰۲ بر اساس سیاستهای بالادستی و ابلاغ مراجع بالادستی نمیتوانیم قرارداد را تمدید کنیم.»
آقای مشیری درباره این «مراجع» توضیحی نداد، اما رئیس کل وقت دادگستری خراسان رضوی اوایل ماه تیر گفته بود: «پلمب و یا جمعآوری فضاهای مقابل کافیشاپها، تصمیم دادسرا نیست، بلکه در قرارگاه عفاف و حجاب استانی و بعد در شهرستان مشهد تصمیماتی گرفتند که این موضوعات در راستای اجرای آن مصوبات است.»
در ماههای گذشته همزمان با ادامه اعتراض مدنی زنان به حجاب اجباری، موج گسترده پلمب واحدهای صنفی و تفریحی ازجمله رستورانها و کافیشاپها آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
اردیبهشت امسال نیز تصاویر و ویدئوهایی از تخریب کافههای شهرک اکباتان در تهران منتشر شده بود.