کوثر افتخاری، از «آسیبدیدگان چشم» در اعتراضات، به دادسرا احضار شد
کوثر افتخاری که در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» با شلیک سلاحهای ساچمهزن نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی یک چشم خود را از دست داد، به شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار شد.
در این احضاریه که روز جمعه در صفحه اینستاگرام خانم افتخاری منتشر شد، بدون اشاره به اتهامات آمده که او باید «برای دفاع از اتهام انتسابی» ظرف مدت پنج روز به دادسرا مراجعه کند و «عدم حضور موجب جلب» او خواهد شد.
خانم افتخاری خطاب به نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی نوشته است: «آیا کور کردن چشمم کافی نیست؟ چشمم را گرفتین اما هنوز دنبال آزار و اذیت من هستین. آیا جایگاه شاکی و متهم عوض شده است؟»
این شهروند در ادامه با اشاره به اینکه نهادهای مسئول در ایران زندگی او را «پر از تنش» کردهاند، افزوده است: «آیا من اشتباه کردم برای چشمی که از من گرفتین سکوت کردم؟»
این نخستین بار نیست که جمهوری اسلامی ایران با اقدامات امنیتی فشارها را بر «آسیبدیدگان از ناحیه چشم» تشدید میکند.
فعالان حقوق بشر روز اول خرداد از بازداشت امیر ولایتی و هِرِش نقشبندی، دو تن از معترضانی خبر دادند که در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» هر کدام یک چشم خود را از دست دادهاند.
شمار دقیق معترضانی که از ناحیه چشم هدف شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند مشخص نیست، اما روزنامه نیویورکتایمز دوم آذر پارسال از آسیب دیدن چشم دستکم ۵۸۰ تن از معترضان در جریان آن اعتراضات خبر داد.
برخی از معترضان آسیبدیده از ناحیه چشم، شمار افرادی که در جریان اعتراضات با شلیک نیروهای امنیتی یک یا دو چشم خود را از دست دادهاند بیش از ۸۰۰ تن اعلام کردهاند و نزدیک به یکصد تن از آسیبدیدگان چشم نیز در شبکههای اجتماعی فعالیت دارند.
خالکوبی روی ساعد ماشالله کرمی
ماشالله کرمی، پدر محمدمهدی، از معترضانی که در سال گذشته اعدام شدند، جمله معروف پسرش پس از دریافت حکم اعدام را روی ساعد دست چپش خالکوبی کرده است:
پیام مادر یلدا آقافضلی بر سر مزار او
در پی تخریب عکس مزار یلدا آقافضلی، از معترضان کشته شده در سال گذشته، مادر او روز پنجشنبه پیامی را با تاکید بر دادخواهی از سر مزار او منتشر کرد:
توضیح هنگامه قاضیانی درباره پخش سریالهای جدید با بازی او
هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما و تئاتر، که سال گذشته در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده بود، اعلام کرد در ۱۱ ماه اخیر در هیچ کار جدیدی بازی نکرده است.
او در یک استوری اینستاگرامی نوشت که سریالهای «آمستردام» و «پدر گواردیولا» با بازی او مربوط به دو و سه سال پیش هستند.
این بازیگر تاکید کرد: «یازده ماه است هیچ پروژه تصویری و نمایشی رو نپذیرفتم.»
همچنین در حالی که از هفته گذشته خبرهایی درباره «توقیف» سریال «آمستردام» منتشر شده است،خانم قاضیانی توضیح داده که علت توقیف آن را نمیداند.
خبرگزاری تسنیم پیش از این به نقل از ساترا نوشته بود که مجوز پخش این سریال صادر شده و مشکلی ندارد. اما توزیع این سریال از یکی از پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی متوقف شده است.
سریال «پدر گواردیولا» قرار است بهزودی از یکی دیگر از پلتفرمهای نمایش خانگی پخش شود. در این سریال، مهران مدیری و حمید فرخنژاد هم بازی کردهاند.
هنگامه قاضیانی روز ۹ تیر با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود نوشت بعد از ۲۴ سال با بازیگری خداخافظی میکند.
او روز ۷ مرداد اظهارات عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، درباره خود و روند بازداشت شدنش را تکذیب کرد.
ضرغامی گفته بود در جلسهای با این بازیگر، از او شنیده که به حجاب اجباری «اعتقاد» دارد و همچنین برای بازجوهای خود «دلتنگ» شده است.
در واکنش به این ادعاها، هنگامه قاضیانی نوشت: «شرح دستگیری در منزل و روزهایی که در بند ۲۰۹ بودم را هم نوشتم. هیچی را باور نکنید، غیر از آنکه خودم بگم. به احترام شهیدان سال گذشته ترجیح میدم سکوت کنم.»
روایتی از برخورد خشونتآمیز در گیلان به دلیل حجاب اجباری
حمید تیموری، موسس شرکت «ایران فیلم»، با انتشار ویدئویی در توئیتر از حمله عدهای در منطقه ماسال گیلان به خود و همراهانش به دلیل حجاب اجباری خبر داد.
به گفته آقای تیموری، وقتی او و همراهانش شامل «دو خانم» به یک مغازه رفتند، با «تذکر حجاب» مسئول مغازه مواجه شدند و هرچند خانمهای همراه «تاحدی رعایت» کردند، بعد از درگیری لفظی، چند نفر به او حمله کردند و ضرباتی به سرش وارد کردند.
او همچنین تصویری از اتومبیل خود را به نمایش گذاشته که آسیب دیده و شیشههای جلو و پشت آن خرد شده و میگوید هنگام «فرار» از محل و در حالی که او و دوستانش داخل آن بودند، مورد حمله قرار گرفت.
او در ادامه از این که «جان انسان» در کشور به اندازه «کشف حجاب» اهمیت ندارد، انتقاد میکند.
او همچنین میگوید در همان زمانی که اتومبیل خالی بود و آنها در مغازه نشسته بودند، پیامک «کشف حجاب» برای او ارسال شده است.
این ویدئو با واکنشهای بسیاری در توئیتر مواجه شده و بارها به اشتراک گذاشته شده است.
اسکوترسواری بدون حجاب اجباری در تهران
ویدئویی در توییتر منتشر شده که زنی جوان را در حال اسکوترسواری بدون حجاب اجباری نشان میدهد:
کارآفرین اراکی به دلیل انتقاد تحت پیگرد قرار گرفت
فعال مدنی و کارآفرین اهل اراک جمهوری اسلامی را «نالایقترین» حکومت خواند. او به دلیل انتقاد از سیاستهای حکومت تحت پیگرد قرار گرفته است:
اعتراف اجباری گروه موسیقی که برای غزاله چلابی مارش عزا نواخت
وزارت خارجه آمریکا: محاکمه الهه و نیلوفر تلاشی آشکار برای ارعاب روزنامهنگاران است
وزارت خارجه در صفحه توییتر خود بار دیگر به بازداشت نیلوفر حامدی و الهه محمدی پرداخته است و «محاکمات ساختگی قوه قضاییه ایران» را تلاش حکومت برای «ارعاب روزنامه نگاران در ایران و وادار کردن آنها به سکوت» دانسته است.
در این توییت آمده است:« ما از نزدیک برخورد رژیم ایران با نیلوفر حامدی و الهه محمدی و محاکمات ساختگی قوه قضاییه ایران را دنبال می کنیم. ما همچنین از ادعاهای رژیم ایران مبنی بر اینکه این زنان با ایالات متحده آمریکا «همکاری» داشته اند، آگاه هستیم.»
وزارت خارجه آمریکا این اتهامات را «بیاساس و نادرست» دانسته و «هدف آنها بیاعتبار» کردن «گزارشهای بینالمللی برجسته و شناخته شده نیلوفر و الهه» عنوان کرده است.
در این توییت همچنین آمده است:« این دو زن هرگز نباید دستگیر میشدند. این محاکمهها تلاشی آشکار برای ارعاب روزنامهنگاران در ایران و وادار کردن آنها به سکوت است. جهان نظاره گر است. ما بار دیگر از رهبری ایران میخواهیم که نیلوفر و الهه را آزاد کرده و از ارعاب و بازداشت ناعادلانه خبرنگاران دست بردارد.»
سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز سهشنبه ۱۰ مرداد با اعلام اینکه پروندهٔ نیلوفر حامدی و الهه محمدی در مرحلهٔ «انشاء رأی» است، گفته بود: «موضوع اتهامی این دو خبرنگار ارتباطی با گزارش مرگ خانم مهسا امینی و حرفهٔ خبرنگاری آنها ندارد.»
ادعای ربط نداشتن بازداشت این دو خبرنگار به کشتهشدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و حرفهٔ خبرنگاری آنان در حالی دوباره مطرح میشود که این دو روزنامهنگار پس از انتشار گزارشهای خود از چگونگی جانباختن و محدودیتهای حکومت برای برگزاری مراسم خاکسپاری مهسا امینی بازداشت شدند.
احداث خط لوله برای آبرسانی به زائران اربعین در میانه بحران آب در خوزستان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان اعلام کرد برای عبور زائران مراسم اربعین از پایانه مرزی شلمچه، روزانه «شش هزار متر مکعب» آب آشامیدنی در نظر گرفته شده است.
محمدرضا کرمیراد روز پنجشنبه همچنین خبر داد که برای «موکبها»، یا همان ایستگاههای عرضه خوراکی و آشامیدنی رایگان، سهونیم کیلومتر خط لوله آبرسانی احداث شده است.
این اتفاق در حالی رخ داده که تابستان امسال گزارشهای متعددی از قطع مدوام و طولانی آب در برخی شهرها و روستاهای خوزستان و آبرسانی با تانکر به مردم این مناطق منتشر شده بود.
مدیرعامل آبفا خوزستان همچنین از «جداسازی آب روستاها از مواکب» در مرز چذابه خبر داده و هدف از این کار را «تامین آب پایدار در مواکب قبل و بعد از پایانههای مرزی ایران» ذکر کرده است.
به گزارش رسانههای ایران، در مراسم اربعین پارسال در پایانه مرزی چذابه مشکل آب آشامیدنی برای زائران ایجاد شده بود.
از سوی دیگر، رئیس کل بانک مرکزی ایران روز پنجشنبه گفت از امسال به جای یورو و دلار، به زائران اربعین ۲۰۰ هزار دینار پرداخت خواهد شد که این اتفاق با آزادسازی بخشی از پولهای ایران در عراق همزمان شده است.
با توجه به پیشبینی سفر بیش از چهار میلیون ایرانی به عراق، رقمی که برای این زائرین اختصاص یافته، معادل یک سوم از داراییهای آزادشده جمهوری اسلامی در عراق است.
پیش از این نیز، در روز ۲۹ تیر، وزارت راه و شهرسازی ایران از واردات دوهزار دستگاه اتوبوس برای شرکت در مراسم «اربعین» امسال در عراق خبر داده بود.
این در حالی است که ناوگان اتوبوسرانی بین شهری ایران از کمبود شدید اتوبوس رنج میبرد، و به گفته احمدرضا عامری، رئیس اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری، دو سال پیش «حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس» سالانه در مسیرهای بین شهری تردد داشتند که حالا به ۶۵۰۰ دستگاه رسیده و کاهش حدود ۶۰ درصدی را نشان میدهد.