ادامه انتقاد حامیان حکومت از لایحه حجاب؛ «جریمه مسئله حجاب اسلامی را حل نمیکند»
چند تن از امامان جمعه و اعضای مجلس خبرگان روز جمعه، ۱۳ مردادماه، به شکل هماهنگ به انتقاد از لایحه «حمایت از عفاف و حجاب» که در کمیسیون قضایی مجلس به تصویب رسیده پرداختند و «جریمه مالی» را برای ترویج حجاب اجباری نامناسب دانستند.
احمد بهشتی، عضو مجلس خبرگان رهبری، در این زمینه در گفتوگو با وبسایت جماران با اشاره به این که «جریمه سنگین» در درازمدت مسئله «حجاب اسلامی» را حل نمیکند، از لایحه تدوین شده در مجلس انتقاد کرد.
او گفت این لایحه «خروجی موقت» دارد و «خانه از پایبست ویران است» و در ادامه خواستار فعالیت مستمر و «زیربنایی» همه نهادها برای ترویج حجاب اجباری شد.
عاتکه رجبی، فعال صنفی معلمان، به دادگاه انقلاب احضار شد
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز شنبه، ۱۴ مرداد اعلام کرد که عاتکه رجبی، تا امروز باید به شعبه ۹۰۶ دادگاه انقلاب مشهد مراجعه کند.
درباره دلایل احضار و اتهامات مطرحشده علیه این فعال صنفی معلمان، اطلاعاتی منتشر نشده است.
خانم رجبی پیشتر بهدلیل حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ از محل کار خود اخراج و به دادگاه انقلاب مشهد احضار شده بود.
او ۱۹ اردیبهشت امسال نیز به منظور شرکت در تجمع اعتراضی معلمان در مشهد از خانه خود خارج و لحظاتی بعد توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و چند روز بعد نیز با تودیع وثیقه سنگین آزاد شد.
حسین حسینپور، از آسیبدیدگان چشم در اعتراضات، دست به خودکشی زد
حسین حسینپور، از آسیبدیدگان چشم در اعتراضات «زن زندگی آزادی»، اقدام به خودکشی کرد.
خواهر او بامداد شنبه، ۱۴ مرداد، با انتشار پستی در توئیتر این خبر را اعلام کرد.
او ساعاتی پیش از اقدام به خودکشی در استوری حساب کاربری خود در اینستاگرام گفته بود: «قدر هم رو بدونیم، این شاید آخرین استوری من باشه.»
درباره آخرین وضعیت آقای حسینپور پس از انتقال به بیمارستان تاکنون اطلاعاتی منتشر نشده است.
حسین حسینپور در آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات در کردستان در پی شلیک نیروهای حکومتی از ناحیه چشم آسیب دید. او پیشتر اعلام کرده بود که از انجام عمل چشم او جلوگیری میشود و پس از یک ماه دوندگی، پیش از عمل جراحی به او گفته بودند که نامش از نوبت خط خورده است.
اگر به خودکشی فکر میکنید، با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ یا مراکز مشاوره در کشور محل اقامت خود تماس بگیرید.
آتنا دائمی در واکنش به آتشسوزی در اطراف زندان اوین: مرداد هر سال این کار را میکنند
با وجود ادعای قوه قضاییه ایران مبنی بر آتش گرفتن علفزارهای اطراف زندان اوین بهدلیل «افزایش دما»، آتنا دائمی، زندانی مدنی سابق، این حادثه را عمدی خواند.
خانم دائمی در توئیتی اعلام کرد: «هر سال در میانه مرداد تپههای اوین را آتش میزنند که علفهای روییده بسوزند، سربازان میگفتند برای جلوگیری از فرار زندانیان این کار را میکنند.»
رسانههای ایران عصر جمعه ۱۳ مرداد گزارش دادند که بهدنبال بروز آتشسوزی در علفزارهای اطراف اوین، دامنه آن تا منطقه حفاظتشده تپههای زندان اوین گسترش یافته و باعث انفجار تعدادی از مینهای این منطقه شده است.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، دلیل این آتشسوزی را «افزایش دما» اعلام کرد و افزود که انفجار مینهای یادشده «هیچ آسیبی به تاسیسات زندان اوین وارد نکرده است».
آتنا دائمی در ادامه توئیت خود تأکید کرد: «حق خانوادههای زندانیان است که از وضعیت زندانی مطلع شوند.»
لیلی مهدوی، مادر سیاوش محمودی، بر آرامگاه ستار بهشتی حضور یافت
لیلی مهدوی، مادر سیاوش محمودی، نوجوان کشتهشده در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی»، با حضور بر آرامگاه ستار بهشتی، یاد این کارگر و وبلاگنویس کشتهشده در زندان جمهوری اسلامی، را گرامی داشت.
خانم مهدوی عکسهایی از این حضور خود در استوری حساب کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرده است.
سیاوش محمودی، متولد ۱۳۸۴، روز ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ و در روزهای آغازین اعتراضات سراسری با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی به سرش کشته شد.
نامگذاری یک خیابان در کراچیِ پاکستان به نام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، در حساب کاربری خود در توئیتر از نامگذاری یک بلوار در شهر کراچی پاکستان به نام «امام خمینی» خبر داد.
دولت ابراهیم رئیسی در جریان سفر هفته گذشته آقای امیرعبداللهیان به پاکستان توافقهایی به ارزش پنج میلیارد دلار را در چارچوب یک طرح پنج ساله تجارت متقابل با این کشور همسایه امضا کرد.
این در حالی است که با وجود درخواستهای مکرر تهران از اسلامآباد برای ساخت بخش راکدمانده خط لوله گازی در خاک این کشور و پس از سالها تأخیر این طرح همچنان بلاتکلیف رها شده است.
به کیوان ساکت، اجازه ساز زدن در برج میلاد داده نشد
کیوان ساکت، استاد و نوازنده سهتار، روز جمعه ۱۳ مرداد با حضور در صحنه برنامه «تداکس تهران» در برج میلاد اعلام کرد که به او اجازه ساز زدن داده نشده است.
آقای ساکت درباره دلایل این ممنوعیت و مرجع آن توضیح نداد و تنها گفت که به نشانه اعتراض با پایه سازش بر روی صحنه حضور یافته است.
در ماههای گذشته همزمان با ادامه اعتراضهای مدنی مردم، محدودیتهای زیادی بر اجرای کنسرتها و برنامههای موسیقی در ایران ایجاد شده و به چند کنسرت نیز حملاتی صورت گرفته است.
عباس عبدی: طرفداران وضع موجود به خوبی میدانند که اکثریت قاطع مردم علیه آنان هستند
عباس عبدی، فعال سیاسی، روز جمعه در صفحه توئیتر خود نوشت طرفداران جمهوری اسلامی «به خوبی میدانند که اکثریت قاطع مردم علیه آنان» هستند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه «طرفداران وضع موجود» از کلمه «مردم» به شکل مطلق استفاده نمیکنند، نوشت: این افراد همیشه صفاتی چون «انقلابی و متدین» را هم به «مردم» اضافه میکنند تا «منحصر به رفقایشان شود».
اعتراضات گستردهای که با جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد در روز ۲۶ شهریور آغاز شد، ایران را وارد مرحله جدیدی از بحران بین جامعه و نظام جمهوری اسلامی کرده است.
بسیاری از فعالان سیاسی مانند عباس عبدی که در گذشته با سیاستهای جمهوری اسلامی همراه بودهاند در ماههای اخیر و با شروع اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» از بحران مشروعیت جمهوری اسلامی در میان شهروندان ایرانی سخن گفتهاند.
حتی برخی از أحزاب و گروههای سیاسی رسمی از دید حکومت ایران نیز خواستار تغییر سیاستهای کلی جمهوری اسلامی شدهاند.
در همین راستا دفتر سیاسی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی ۲۸ تیرماه خواستار آن شد که حکومت ایران از سیاست «حجاب اجباری» دست بردارد و به حضور «گشت ارشاد به شیوه جدید» پایان داده شود.
با وجود این، مقامات جمهوری اسلامی و طرفداران افراطی آن همواره سعی کردهاند که مخالفان خود را با عنواینی چون «عامل بیگانه» و «اغتشاشگر» مخاطب قرار داده و بر ادامه سیاستهای سرکوب آنها به هر شکل ممکن تأکید کنند.
«۳۴ ترم» تعلیق برای ۱۸ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
۱۸ تن از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز از سوی کمیته انضباطی این دانشگاه در مجموع ۳۴ ترم از تحصیل محروم شدهاند.
«کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان» روز جمعه با انتشار اسامی دانشجویان محروم از تحصیل این دانشگاه، احکام کمیته انضباطی آنها را منتشر کرد.
در احکام این دانشجویان از یک تا چهار ترم «محرومیت از تحصیل»، «تبعید تحصیلی» به شهرهای سمنان، اهواز، کاشان، اردبیل و ارومیه و «محرومیت از امکانات رفاهی» در تمام دوران تحصیل دیده میشود.
کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان همچنین اعلام کرده که تاکنون موفق به ثبت ۱۵۷ حکم انضباطی در زمینه دانشجویان معترض شده است.
فعالان دانشجویی روز ۲۵ تیر تاکید کردند که سرکوب دانشجویان با آغاز اعتراضات در سه مرحله انجام شده و پس از «بازداشتهای فلهای» در مرحله اول و«امنیتیسازی دانشگاه و بازداشت هدفمند دانشجویان» در مرحله دوم، از اسفند ۱۴۰۱ تاکنون «سرکوب سفید» علیه دانشجویان معترض در جریان است.
آنها میگویند از اسفند پارسال تاکنون، یعنی طی حدود پنج ماه، دستگاههای امنیتی با همکاری وزارت علوم و بهداشت و مدیران دانشگاهها در حال اجرای «سرکوب سفید» هستند و در جریان آن همزمان با فشار نهادهای امنیتی به دانشگاهها و دانشجویان «کمیتههای انضباطی» به شکل گسترده فعال شدند و احکام بیسابقهای برای فعالین دانشجویی صادر میکنند.
با آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» دانشگاهها یکی از کانونهای اصلی اعتراضات در ایران بودهاند و فعالان دانشجویی و دانشجویان معترض از سوی نهادهای امنیتی و حراست دانشگاهها، با بازداشت، احکام قضایی و انضباطی و محرومیت از خدمات دانشگاهی مواجه شدهاند.
کنایه محمود صادقی به رهبر جمهوری اسلامی درباره «تحلیل مسائل»
محمود صادقی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، روز جمعه در صفحه توئیتر خود با اشاره پیامک دعوت به کاندیداتوری در انتخابات مجلس نوشت: «مگر مردم امکان تحلیل مسائل را دارند» که برای آنها این پیامک را میفرستید؟»
اشاره این فعال سیاسی اصلاحطلب به سخنرانی روز ۲۹ فروردین علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، است که در آن او با رد درخواست برخی فعالان سیاسی در زمینه «رفراندوم» برای مسائل گوناگون کشور گفت: «کجای دنیا این کار را میکنند؟ مگر همه مردم که باید در رفراندوم شرکت کنند امکان تحلیل آن مسئله را دارند؟»
چهرههای سیاسی و کاربران شبکههای اجتماعی در ایران روز گذشته از ارسال گسترده و «میلیونی» پیامک دعوت به نامزدی در انتخابات مجلس که قرار است اسفند امسال برگزار شود خبر دادند.
بر اساس تصاویری که از این پیامک واحد در توئیتر منتشر شده است، به «متقاضیان داوطلبی نمایندگی مجلس» اعلام شده که از ۱۶ تا ۲۲ مرداد مهلت دارند تا «درخواست» خود را در سامانه وزارت کشور ثبت کنند.
همچنین این پیامک که از طرف ستاد انتخابات وزارت کشور ایران ارسال شده، یادآوری کرده که «ثبت اطلاعات» برای ثبت نام نهایی داوطلبان «الزامی» است.
آخرین انتخابات برگزار شده توسط جمهوری اسلامی، انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ بود که رکورد کمترین مشارکت در این نوع انتخابات را با ۴۸.۸ درصد رقم زد، هرچند برخی مراجع مستقل از جمله «موسسه گمان» در هلند، میزان مشارکت را زیر ۳۰ درصد ارزیابی کردند.