ساعاتی پس از انتشار تصاویری که نشان میداد خانه علی کریمی، ستاره سابق تیم ملی فوتبال ایران، در لواسانات تهران بهدستور مقامات قضایی جمهوری اسلامی پلمب شده است، ویدئوهای دیگری منتشر شد که نشان میدهد اعلان پلمب و همچنین مانع بتنی جلوی آن برداشته شده است.
چهرهها و رسانههای حکومتی ایران طی روزهای اخیر به دنبال حمایتهای صریح آقای کریمی از معترضان او را تهدید به مصادره اموال کرده بودند، از جمله حمید رسایی، فعال سیاسی اصولگرا، در مصاحبهای خواستار مصادره خانه و دارایی او شد.
با این حال علی کریمی در واکنش به نصب اعلان پلمب بر خانهاش نوشت: «عمری با جون کندن یه خونه درست کردیم، نمیدونستم خاری میشه توی چشمتون، اگه تونستین، بگیرین! فدای سر مردمم.»
کارگران پیمانی در صنعت نفت ایران به حکومت «اخطار» دادند که اگر «به بازداشتها، به کشتار مردم و سرکوبگریها و اذیت و آزار زنان به خاطر حجاب پایان داده نشود و سرکوب مردم پایان نیابد» ساکت نخواهند ماند و «همصدا با همه مردم» دست به اعتراض خواهند زد و کار را تعطیل خواهند کرد.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت روز دوشنبه، چهارم مهر، با انتشار بیانیهای «خشم و نفرت» این کارگران را در مورد «قتل مهسا امینی این دختر جوان به دست گشت ارشاد» اعلام کرد.
نظرسنجی علی کریمی در توئیتر
از شمار بیش از ۵۶۰ هزار کاربری که تا لحظه تنظیم این خبر در نظرسنجی توئیتری علی کریمی، ستاره پیشین فوتبال، مشارکت کردند، ۹۱ درصد گفتهاند حمایت او از مردم کار درستی بوده است.
آقای کریمی، که در روزهای اخیر مشهورترین چهره اجتماعی حامی اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بوده، این نظرسنجی را در واکنش به کمپین خبرگزاری فارس علیه خود راه انداخت و پرسید: «آیا حمایت من از مردم سرزمینم اشتباه بوده؟»
برخی ویدئوها در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که معترضان در خیابانها هم نام علی کریمی را میبرند و او را بهخاطر حمایت از اعتراضات تشویق میکنند. تعداد دنبالکنندههای صفحه اینستاگرام این بازیکن نیز در جریان اعتراضات اخیر از مرز ۱۲ میلیون نفر گذشته است.
حمایت کیم کارداشیان از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در ایران
کیم کارداشیان، بازیگر و مدل سرشناس آمریکایی که بیش از ۳۳۰ میلیون دنبالکننده در اینستاگرامش دارد، با بازنشر پستهایی مربوط به کشتهشدن مهسا امینی حمایت خود از اعتراضات جاری در ایران را اعلام کرد.
در پستی که خانم کارداشیان بازنشر کرده آمده است: «ایرانیان برای حقوق اساسی خود مبارزه میکنند. آنها مبارزه میکنند تا ایران را پس بگیرند.»
یک نماینده مجلس معترضان را «نجاسات» خواند
محمود نبویان، نماینده مجلس، گفت معترضان «کف روی آب هستند و نجاساتی هستند که ملت ما با حضور خود در صحنه این نجاسات را از دامن نظام طرد میکند».
آقای نبویان در گفتوگو با خبرگزاری مهر، همچنین با «اغتشاش و آشوب» خواندن اعتراضات سراسری مردم ایران در روزهای اخیر، معترضان را «داعشی و فاسد» خواند و افزود آنان «آدمهایی هوسباز و به دنبال فحشا و هوسرانی در جامعه هستند که جلوی آنان گرفته خواهد شد. انشاءالله این کفهای روی آب و این نجاسات که گاهی اوقات دامن ملت ایران را میگیرد، به دور ریخته خواهند شد».
حمایت برایان کاکس، بازیگر سرشناس، از اعتراضات
برایان کاکس، بازیگر سرشناس اسکاتلندی که به نام یکی از نقشهای ستایششدهاش «لوگان روی» هم مشهور است، با انتشار ویدئویی ضمن اعلام حمایت از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در ایران، چکیدهای از رویدادهای اخیر ایران را به مخاطبان خود در سراسر جهان اطلاعرسانی کرد.
آقای کاکس در این ویدئو با اشاره به کشتهشدن مهسا امینی و پیرو آن شکلگیری اعتراضات سراسری مردم ایران برای «آزادی»، اعلام همبستگی با مردم را وظیفه همه عنوان میکند.
روز گذشته، نیکول انصاری کاکس، همسر این بازیگر سرشناس نیز، با انتشار ویدئویی از قیچیکردن موهای خود، حمایت خود از اعتراضات «زن، زندگی آزادی» را اعلام کرده بود.
امیر نادری: درختها دارند میوه میدهند
امیر نادری، کارگردان سینما، با انتشار تصویری از دستخط خود به حامیان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در ایران پیوست.
آقای نادری در این دستخط با تاریخ دوشنبه چهار مهر نوشته است: «من بمیرم برای بچههایی که دارن اینطور خودشون رو فدای آزادی میکنند. درختها دارند میوه میدهند... و خواهند داد.»
اخراج رئیس انجمن پزشکان ایرانی آمریکایی بهدلیل دیدار با ابراهیم رئیسی
انجمن پزشکان ایرانی آمریکایی یک پزشک ایرانی ساکن نیویورک را بهدلیل شرکت در جلسه دیدار با ابراهیم رئیسی در سفر به آمریکا اخراج کرد.
هیئت مدیره این انجمن با انتشار بیانیهای اعلام کرد طی یک جلسه اضطراری که در روز شنبه گذشته برگزار شد، از شروین مرتضوی، پزشک متخصص داخلی ساکن نیویورک که ریاست این انجمن را برعهده دارد، خواسته شده از مقام خود کنارهگیری کند و از این انجمن «فاصله بگیرد».
هیئت مدیره انجمن پزشکان ایرانی آمریکایی همچنین به عکسی از این دیدار استناد کرده که مرتضوی را در کنار ابراهیم رئیسی در جریان سفر اخیر او به نیویورک نشان میدهد.
همچنین خسرو کشفی، استاد سیتییونیورسیتی نیویورک که او نیز در جلسه دیدار با ابراهیم رئیسی شرکت کرده بود، از این کار خود عذرخواهی کرد. آقای کشفی در پیامی نوشت که «به دام افتاد» و «حامی نظام» نیست. او همچنین پیام خود را با شعار «مرگ بر جمهوری اسلامی» به پایان برد.
موج استعفای استادان دانشگاههای ایران
در پی اعتراضات و اعتصاب دانشجویان دانشگاههای سراسر ایران، تعدادی از استادان دانشگاه نیز با خودداری از شرکت در کلاسها به دانشجویان معترض پیوستند و تعدادی نیز استعفا کردند.
یکی از نخستین استادان لیلی گلهداران، از اعضای هیئت علمی دانشکده نمایش دانشگاه هنر شیراز، بود که با انتشار نامهای در حمایت از اعتراضات مردم و دانشجویان از سمت خود استعفا داد.
او در این نامه در پاسخ به خواسته دانشجویان معترض که در روزهای اخیر بارها خواسته بودند استادان دانشگاه به آنان بپیوندند، نوشت: «اعضای هیئت علمی هر دانشگاه، به جز معدودی انگشتشمار، همگی بسیجیاند.»
دانشجویان دانشگاههای تهران و دیگر شهرهای ایران در روزهای گذشته بارها در تجمعها و راهپیماییهای اعتراضی خود شعار «خیابونها غرق خون، استادامون خفهخون» سر دادهاند.
همچنین عمار آشوری، استاد دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران مرکز، در حمایت از اعتراضات مردمی «زن، زندگی، آزادی» از سمت خود کنارهگیری کرد.
او نوشت که در روزهای اخیر از سوی حراست دانشکده هنر به دلیل پستها و استوریهایی که در اینستاگرام گذاشته، تحت فشار قرار گرفته و تهدید شده است.
غلامرضا شهبازی، استاد رشته نمایش در دانشگاههای هنر و سوره، نیز طی نامهای در حمایت از اعتراضات مردم و دانشجویان از سمت خود استعفا داد.
فرشاد عسگریکیا استاد سینما و عکاسی دانشگاه سوره نیز با انتشار متنی اعلام کرد در کلاسهای درس حاضر نخواهد شد.
او نوشت: «در حال حاضر، حضور در کلاس درس برایم مانند آغشتن نان به خون و فرو بردن در حلق است. من توان خوردن این نان را ندارم.»
علیرضا بحرینی، شهرام خزائی و آذین موحد، از استادان دانشگاه شریف، نیز در حمایت از اعتصاب سراسری دانشجویان اعلام کردند که کلاسهای درس خود را تعطیل میکنند.
این اقدامات اعتراضی در حالی صورت میگیرد که با افزایش تجمعهای اعتراضی در دانشگاهها مسئولان دانشگاهها تصمیم گرفتهاند به بهانه «رعایت حال دانشجویان غیربومی» کلاسهای درس را از حضوری به مجازی تغییر دهند تا دانشگاهها خلوت شود.