برخی گزارشها از مراجعه مأموران امنیتی «با حکم جلب» به خانه کتایون ریاحی و توقیف وسایل او در شامگاه دوشنبه حکایت دارد.
کتایون ریاحی، بازیگر، از اولین چهرههایی بود که در حمایت از اعتراضات ««زن، زندگی، آزادی» حجاب از سر برداشت و گفت «دروغ دیگر بس است».
هشدار کارگران رسمی صنعت نفت
کارگران «رسمی» شاغل در بخشهای عملیاتی صنعت نفت ایران در بیانیهای ضمن اعلام حمایت از اعتراضهای مردمی هشدار دادند که در صورت تداوم سرکوب و بازداشت معترضان دست از کار خواهند کشید.
این کارگران در بیانیهای که روز چهارشنبه، ششم مهر، از سوی شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت منتشر شد ضمن محکوم کردن «قتل غیر قابل توجیه مهسا امینی»، «حمایت قاطع» خود را از «اعتراضات مردمی که بیش از چهل سال زندگی و کرامت انسانیشان بهدست حاکمیت مستبد و ضد بشر پایمال شده است» اعلام کردند.
کنسرت ارکستر ملی ایران لغو شد
در پی اعلام رسمی دلیل لغو کنسرت ارکستر ملی ایران با «همراه با خاطرهها» و به رهبری مجید انتظامی که قرار بود در دهه اول مهر و بهمناسبت سالگرد شروع جنگ ایران و عراق اجرا شود، یک خبرنگار حوزه موسیقی اعلام کرد دلیل آن خودداری نوازندگان ارکستر از حضور در صحنه بهدلیل «هجوم کاربران به صفحات شخصی آنها در شبکههای اجتماعی» در پی سرکوب اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بوده است.
این در حالی است که بنیاد رودکی دلیل لغو این کنسرت را اعلام نکرده و وبسایت فروش بلیت این رویداد صرفاً اعلام کرده است که برگزاری کنسرت به روزهای ۱۴ تا ۱۸ مهر موکول شده است.
مرجان ساتراپی، نویسنده و کارگردان سرشناس که در ایران بیشتر بهخاطر کتاب مصور «پرسپولیس» شهرت دارد، در گفتوگو با کریستین امانپور در شبکه خبری سیانان گفت مردم معترض ایران «دیگر این سیستم را نمیخواهند. آنها دموکراسی می خواهند.»
او همچنین تأکید کرد که «اصلاحات» در نظام «دیکتاتوری» معنا ندارد.
بازداشت خبرنگاران در ایران ادامه دارد
الهه محمدی، خبرنگاری که گزارش او از مراسم خاکسپاری مهسا امینی در سقز در روزنامه هممهین منتشر شده بود، بازداشت شد.
محمدعلی کامفیروزی، وکیل دادگستری، با اعلام این خبر نوشت: «الهه محمدی بهصورت تلفنی احضار شده بود و هنگامی که در راه مراجعه به محل احضار بود، توسط مأموران امنیتی بازداشت شد.
در روزهای نخست شکلگیری اعتراضات سراسریِ «زن، زندگی، آزادی» در ایران، مأموران امنیتی به خانه خانم محمدی رفته و وسایل شخصی او را ضبط کرده بودند.
در روزهای گذشته دستکم بیست خبرنگار و روزنامهنگار در شهرهای گوناگون ایران بازداشت شدهاند.
یک زن دانمارکی که پیش از این به دلیل مسلمان شدن تجربه پوشیدن روسری را داشته است در تظاهرات زنان کشورش در حمایت از زنان ایرانی، تحمیل حجاب را «مایه شرمساری» توصیف کرد.
میریام ویندینگ روز چهارشنبه، ششم مهر، در این تجمع اعتراضی ابتدا با روسری حضور پیدا کرد و با آغاز سخنرانی روسری خود را از سر برداشت و گفت: «من در سال ۲۰۰۰ انتخاب کردم که مسلمان شوم، من ۱۷ سال مسلمان بودم و از پنج سال پیش که تصمیم گرفتم روسری از سر بردارم، اجازه نداشتم.»
استقبال بیسابقه از ترانه اعتراضی «برای»
ویدئوی ترانه شروین حاجیپور که آن را بر اساس توئیتهای اعتراضی با موضوع «برای...» ساخته است، در کمتر از دو روز، فقط در صفحه خود او در اینستاگرام، بیش از ۳۴ میلیون بار دیده شده است؛ رکوردی که اگر بیسابقه نباشد، حداقل کمسابقه است.
این در حالی است که از شروع اعتراضات سراسریِ «زن، زندگی، آزادی»، اینستاگرام در ایران فیلتر شده و نسخههای بسیار زیادی از این ویدئو و همچنین فایل صوتی آن نیز در دیگر شبکههای اجتماعی در حال دستبهدستشدن است.
برخی کاربران گمنام نیز ویدئوکلیپهایی را با استفاده از تصاویر و ویدوئوهای آرشیوی مربوط به ایران بر روی این آهنگ ساخته و منتشر کردهاند که این ویدئوها نیز با استقبال مردم مواجه شده است.
شروین حاجیپور، سازنده این ترانه اعتراضی، در توضیح این آهنگ نوشته است: «"برای..." این شعر رو شما نوشتین. برای تسکین دردهاتون.»
«برای...» اشاره دارد به بیشمار توئیتهایی که پس از کشتهشدن مهسا امینی و شروع اعتراضات سراسری، کاربران ایرانی با مطلع آن به رویدادهای تاریخی و اجتماعی و سیاسی ایران در دهههای گذشته اشاره کردند.
روز پنجشنبه، یک کاربر در توئیتر فایلی را از مجموعهای از این توئیتها تهیه و منتشر کرد و در توضیح نوشت: «بیش از ۱۲۰۰ توئیتِ "برای" را در فایل زیر جمع کردم و دست هر هنرمندی را که بتواند از آن روایت و اثر هنری تأثیرگذاری خلق کند، میبوسم. از دیتاساینتیستهای عزیز هم دعوت میکنم روی آن کار کنند و خروجیهایشان را به اشتراک بگذارند.»
اعتراض فعالان ادبیات کودک در ایران به سرکوب
صدها فعال حوزه ادبیات کودک و نوجوان در ایران با انتشار بیانیهای در روز پنجشنبه بازداشت نوجوانان معترض و حضور کودکان در واحدهای ویژه سرکوب اعتراضها را محکوم کردند.
این فعالان حوزه ادبیات کودک روز پنجشنبه، هفتم مهر، در این بیانیه نوشتند: «این روزها در میان مردم خشمگین و دادخواهی که در اعتراض به کشته شدن مهسا امینی به خیابان آمدهاند، نوجوانان به جانآمدهای نیز هستند که به امید مشترک رقم زدن آیندهای روشن و عاری از بیعدالتی و جبر و سرکوب به اعتراضات پیوستهاند.»
در ادامه این بیانیه با اشاره به مفاد پیماننامه جهانی حقوق کودک و قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در ایران آمده است: «پاسخ هیچ معترضی بهویژه معترض نوجوان گلوله و جای او در زندان نیست.»
بازداشت یک شاعر به دست نیروهای امنیتی
در ادامه تلاش حکومت ایران برای ساکت کردن اعتراضات سراسری، مونا برزویی، شاعر و ترانهنویس، هم روز چهارشنبه در تهران بازداشت شد.
سارا برزویی، خواهر این شاعر، چهارشنبه شب در اینستاگرام خبر داد که او ساعتی پیشتر به دست نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
مونا برزویی هفته گذشته در حمایت از اعتراضاتی که برای مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد و اکنون سراسر کشور را فراگرفته است شعری را خوانده و در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته بود.
مهدی یراحی، خواننده و آهنگساز، در واکنش به این خبر در توییتر نوشت: «با بازداشت هنرمندان متعهد، جایگاهشان را رفیعتر و آثارشان را ماندگارتر میکنید.»
خانم برزویی با خوانندگانی چون مهدی یراحی، گوگوش و شادمهر عقیلی همکاری کرده است.