رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل که برای دیدار و گفتوگو با مقامهای نظامی ایالات متحده به آمریکا رفته بود، میگوید که دو کشور بر سر یک «نقشه راه» برای ادامه فعالیت مشترک و تشکیل تیمهای اختصاصی با هدف مقابله با چالش جمهوری اسلامی موافقت کردند.
آویو کوخاوی در پایان این سفر تصریح کرد که بهمنظور بهبود مقابله با چالشهای منطقهای، در دوره آتی، فعالیت مشترک با فرماندهی مرکزی (خاورمیانه) ارتش آمریکا به میزان قابل توجهی گسترش خواهد یافت.
او اظهار داشت ارتش اسرائیل در عین حال، به اقدامات قاطعانه علیه استقرار جمهوری اسلامی در منطقه ادامه خواهد داد.
اسرائیل در سالهای اخیر بسیاری از مواضع نیروهای جمهوری اسلامی و شبهنظامیان همپیمان آن در سوریه را هدف حملات هوایی و پهپادی قرار داده است.
دامنه این حملات حتی به مرزهای عراق و سوریه کشیده شده است و مقامهای اسرائیلی میگویند که جمهوری اسلامی از طریق مرزهای این دو کشور، تسلیحات در اختیار گروه حزبالله لبنان قرار میدهد.
رئیس ستاد ارتش اسرائیل در جریان سفر خود به آمریکا، با رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده، سفیر اسرائیل در واشینگتن، مشاور امنیت ملی آمریکا و رئیس سیآیای نیز دیدار و گفتوگو کرد.
اسرائیل و آمریکا با دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای مخالف هستند ولی دو کشور تا پیش از آغاز اعتراضات سراسری ایران، در مورد چگونگی جلوگیری از این امر با هم اختلاف نظر داشتند.
در حالی که اسرائیل مخالف برجام و برداشتن تحریمهای ایران بود، ایالات متحده بهدنبال احیای این توافق، کاهش ذخایر اورانیوم ایران و طولانیتر کردن زمان گریز هستهای تهران بود.
اما با شدت گرفتن اعتراضات مردمی در ایران، آمریکا گفته که احیای برجام دیگر در دستور کار واشینگتن نیست و بیشتر تمرکز خود را روی حمایت از معترضان معطوف کرده است.
تغییر رویکرد ایالات متحده به گونهای شدت گرفته است که ارتش اسرائیل روز اول آذر اعلام کرد که بهزودی تمرینات مشترک هوایی با آمریکا انجام خواهد داد که در جریان آن، سناریوهای حملات علیه ایران و نیروهای نیابتی آن در خاورمیانه شبیهسازی خواهد شد.
رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در هفته جاری در دیدار با مارک میلی، همتای آمریکایی خود، گفت: «ایران از یکسو تحت فشارهای زیاد اقتصادی، نظامی و داخلی قرار دارد و از سوی دیگر برنامه هستهای خود را تقویت میکند».
آقای کوخاوی افزود ارتش اسرائیل، «قاطعانه تمام طرحهای عملیاتی علیه تهدید ایران را دنبال میکند».
این مقام بلندپایه نظامی اسرائیل تصریح کرد: «ما در نقطه حساسی از زمان قرار داریم که لازمه آن سرعت بخشیدن به طرحهای عملیاتی و همکاری علیه ایران و نیروهای نیابتیاش در منطقه است».
او در عین حال گفت: «همکاری عمیق ما با بزرگترین متحدمان، ستون اصلی امنیت ملی ما بوده و خواهد بود».
دو هفته پیش، نیروی هوایی اسرائیل سه فروند دیگر از ۵۰ فروند هواپیمای نظامی اف۳۵ آمریکایی را دریافت کرد و شمار این نوع جنگندههای خود را که برای «حمله احتمالی» به ایران خریداری کرده، به ۳۶ فروند افزایش داد.