لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۳

رسیدن «زمستان سخت» به ایران؛ اوجی به مشتریان پرمصرف گاز هشدار داد


جواد اوجی، وزیر نفت
جواد اوجی، وزیر نفت

پس از ماه‌ها هشدار به کشورهای اروپایی درباره رسیدن «زمستان سخت»، وزیر نفت جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، ۲۳ آذرماه، اعلام کرد که مشتریان پرمصرف گاز در داخل کشور «نقره‌داغ» خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جواد اوجی، وزیر نفت، با اشاره به این که «زمستان سردی» پیش روی مردم قرار دارد هشدار داد که «آن‌هایی که خیلی بالاتر از الگوی مصرف گاز مصرف می‌کنند، نقره‌داغ می‌شوند».

آقای اوجی با اشاره به تعرفه جدید گاز برای مشتریان پرمصرف گفت: «عدالت نیست مردمی که الگوی مصرف را رعایت می‌کنند هزینه خانه‌هایی که سونا و جکوزی دارند را بدهند.»

به نظر می‌رسد پس از آن که وزارت نفت در تلاش برای جلوگیری از قطع گاز منازل مسکونی دستور قطع گاز ده شرکت پتروشیمی در کشور را صادر کرد، قرار است بحران گاز در ایران افزایش یابد.

وب‌سایت «صدای بورس» روز جمعه، ۱۸ آذر، در این باره نوشته بود: «هنوز چند ماهی از چالش قطع برق شرکت‌های سیمانی در بازار سرمایه نگذشته که با شروع موج سرما، دستور قطع گاز ده شرکت پتروشیمی صادر شده است.»

این وب‌سایت در ادامه یادآوری کرد: «با تشدید مصرف گاز خانگی و همچنین افزایش مصارف نیروگاه‌ها در فصل زمستان بزرگ‌ترین صنعت حاضر در بورس که جزو ارزآورترین صنایع کشور نیز محسوب می‌شود با اعمال محدودیت گازرسانی مواجه خواهد بود.»

خبر آغاز قطعی گاز پتروشیمی‌ها و خارج شدن بخشی از پتروشیمی‌های عسلویه از مدار تولید هفته گذشته، روز ۱۱ آذرماه، منتشر شد.

ایران با وجود دارا بودن دومین منابع گازی جهان، در یک دهه اخیر با مشکل توسعه میدان‌های گازی خود روبه‌رو بوده است.

این در حالی است که قطر در حال سرمایه‌گذاری گسترده برای برداشت از میادین گازی مشترک با ایران است.

با وجود چنین شرایطی اصولگرایان و حامیان حکومت در ایران ماه‌هاست که به دنبال تهاجم روسیه به اوکراین روی احتمال قطع گاز و رسیدن «زمستانی سخت» به اروپا مانور می‌دهند. حال آن که ایران خود بیشتر از سال‌های گذشته دچار بحران گاز شده است.

روزنامه کیهان، نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، در مهرماه امسال نوشته بود: «اروپایی‌ها کمتر می‌خورند تا بتوانند قبوض برق و گاز را بپردازند.»

روسیه صادرات روزانه گاز به اتحادیه اروپا را از نزدیک ۴۰۰ میلیون متر مکعب در سال گذشته به زیر ۱۰۰ میلیون متر مکعب کاهش داده و انتظار می‌رود سهم روسیه از گاز مصرفی اتحادیه اروپا از ۴۰ درصد در سال گذشته به زیر ۱۰ درصد در سال آینده برسد.

XS
SM
MD
LG