لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۹

ادعای رئیس پدافند غیرعامل: شبکه مجازی رها و ول، جوانان ما را قاتل کرده است


غلامرضا جلالی؛ عکس از آرشیو
غلامرضا جلالی؛ عکس از آرشیو

رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی می‌گوید کسانی که اجازه دادند شبکه‌های اجتماعی خارجی در ایران آزادانه فعالیت کنند، «مجرم» هستند، زیرا شرایطی را رقم زدند که به ادعای او، «برخی از جوانان پاک به افرادی بدتر از داعش تبدیل شوند».

غلامرضا جلالی که شامگاه جمعه ۲۵ آذر در مراسم یادبود شهدا در قم سخن می‌گفت، بدون نام بردن از مجیدرضا رهنورد و اشاره به اعدام این معترض ۲۳ ساله در مشهد افزود: «قاتل دو جوان مشهدی تا سه سال قبل اهل مسجد و هیئت بود و امروز چنان خشونت به خرج می‌دهد که تعجب‌آور است و باید دید چه اتفاقی افتاده است که این شرایط در این جوان ایجاد شده.»

مجیدرضا رهنورد از بازداشت‌شدگان اعتراضات در مشهد روز ۲۱ آذر به اتهام «قتل دو بسیجی» و «محاربه» اعدام شد. اجرای این حکم تنها سه هفته پس از بازداشت آقای رهنورد و کمتر از یک هفته پس از اعدام محسن شکاری صورت گرفت.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در تکمیل ادعاهای خود اظهار داشت: «شبکه مجازی رها و ول، جوانان ما را قاتل کرده است و اگر فردی شش ماه در این فضا قرار گیرد، فکرش تغییر پیدا می‌کند.»

اصطلاح «ول و رها» در مورد شبکه‌های اجتماعی و اینترنت را نخستین‌بار علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مطرح کرد و پس از آن، دیگر مقام‌های حکومت نیز به تأسی از او این عبارت را با هدف «خطرناک» جلوه دادن فضای آنلاین و توجیه اعمال فیلترینگ گسترده در کشور به‌کار برده‌اند.

در همین زمینه، سازمان پدافند غیرعامل که زیرمجموعه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی است، طی سال‌های گذشته تمرکز خود را بیشتر بر حملات سایبری، جلوگیری از گردش آزاد اطلاعات و کنترل شبکه‌های اجتماعی گذاشته است.

جلالی در بخش دیگری از اظهارات خود مدعی شد که «همه‌جای دنیا قانونی‌ترین خشونت برای پلیس است و پلیس مجاز است به طرف کسی که حمله می‌کند از سلاح استفاده کند، اما ایران این کار را نکرد چرا که این کار بازی در زمین دشمن بود».

این مقام جمهوری اسلامی در حالی معترضان را به «خشونت» متهم کرده و منکر اعمال خشونت از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی حکومت در سرکوب اعتراضات شده است که بنا به گزارش‌ منابع حقوق بشری، در بیش از سه ماه گذشته از آغاز دور تازه اعتراضات سراسری در کشور حدود ۵۰۰ تن از جمله دست‌کم ۶۳ کودک کشته‌شده‌اند.

همچنین، گزارش‌های بسیاری حاکی است که نیروهای امنیتی و انتظامی طی این مدت به شیوه‌های «خشونت‌بار» از جمله ضربات متعدد باتوم و شلیک «مستقیم» گلوله‌های جنگی و ساچمه‌ای به اعضا و اندام‌های حیاتی بدن معترضان سعی در سرکوب اعتراضات سراسری داشته‌اند.

XS
SM
MD
LG