در جریان سفر وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن به عربستان، دو کشور یادداشت همکاری برای تولید سوختهای پاک امضا کردند.
روزنامه رسمی عربستان روز یکشنبه ۴ دیماه از امضای یادداشت همکاری تولید سوخت هیدروژن و آمونیاک سبز با ژاپن خبر داد.
بر اساس یادداشت همکاری که میان شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی سعودی با یاسوتوشی نیشیمورا وزیراقتصاد ژاپن امضا شد، دو کشور استفاده از هیدروژن در بخش حمل و نقل را تسریع و تحقیق و توسعه فناوریهای تولید سوخت هیدروژن و سوخت آمونیاک و فروش آن در بازارهای محلی، دوجانبه، منطقهای و بینالمللی را در دستور کار قرار خواهند داد.
این سوختها هیچگونه گازهای گلخانهای، از جمله دیاکسید کربن، تولید نمیکنند و از لحاظ زیستمحیطی کاملا پاک هستند؛ موضوعی که میتواند کمک چشمگیری به کاهش گازهای گلخانهای در جهان کند.
هیدروژن بعد از ترکیب با اکسیژن (عملیات سوختن) تبدیل به آب میشود و سوخت آمونیاک نیز بعد از سوختن به آب و اکسید نیتروژن تبدیل میشود؛ به عبارتی هیچ گاز گلخانهای از سوختن آنها تولید نمیشود و کاملا پاک است. هر دو سوخت در نیروگاههای برقی، حمل و نقل، خصوصا کشتیرانی قابل مصرف هستند.
دو کشور همچنین توافق کردهاند که مطالعات مشترکی بر بازیافت کربن، سوختهای کمکربن و گاز انجام دهند.
عربستان، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، اعلام کرده است که تا سال ۲۰۶۰ تولید گازهای گلخانهای را به صفر خواهد رساند.
این کشور در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ نیمی از برقش را از منابع پاک مانند انرژی خورشیدی و بادی تامین کند.
تابستان پارسال عربستان بزرگترین نیروگاه برقی بادی منطقه را راهاندازی کرد که ارزانترین برق بادی جهان را تولید میکند. این نیروگاه ۴۰۰ مگاواتی تنها با ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری راهاندازی شد و با ۹۹ توربین توان تامین برق ۷۰ هزار خانه را دارد.
هزینه تولید هر مگاوات ساعت برق از نیروگاه بادی «دومه الجندل» که با همکاری کنسرسیومی به رهبری شرکت تولید برق از منابع تجدیدپذیر «ایدیاف» فرانسه و «مصدر» امارات طی حدود ۲.۵ سال ساخته شد، کمتر از ۲۰ دلار است که رکورد تولید ارزانترین برق بادی جهان را شکسته است.
عربستان سال ۲۰۱۹ تولید برق بادی و خورشیدی خود را ۲.۵ برابر کرد و اگرچه در سال ۲۰۲۰ رشد تولیدی در این زمینه نداشت، اما سال گذشته تولید برق از منابع پاک و تجدیدپذیر خود را دوباره چهار برابر کرد و به نزدیک یک تراوات ساعت رساند.
عربستان بزرگترین صادرکننده نفت به ژاپن است و ۴۰ درصد نفت این کشور را تامین میکند.