در ادامه واکنشهای جهانی به اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی در ارتباط با اعتراضات جاری در ایران، بریتانیا، فرانسه و آمریکا آن را «منزجرکننده» خواندند و خواهان توقف فوری خشونت جمهوری اسلامی نسبت به مردم ایران شدند.
جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا، روز شنبه ۱۷ دیماه با محکوم کردن این اعدامها گفت کشورش به شدت مخالف حکم اعدام در هر شرایطی است.
وزارت خارجه فرانسه هم اعدامها در ایران را «نفرتانگیز» خواند و از مقامات جمهوری اسلامی خواست به آرزوهای مشروع مردم توجه کند.
همزمان جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد این یک نشانه دیگر از سرکوب خشونتآمیز جمهوری اسلامی علیه معترضان است.
اتحادیه اروپا نیز با انتشار بیانیهای ضمن ابراز «خوف و وحشت» از اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی، این اقدام حکومت را گواهی دیگر بر «سرکوب وحشیانه» تظاهرات مدنی به دست مسئولان جمهوری اسلامی دانست.
همچنین رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران ضمن محکوم کردن اجرای احکام اعدام «دادگاههای ساختگی» ایران، گفت این اعدامها باید متوقف شود.
در پی اجرای حکم اعدام دو جوان در روز شنبه، هلند برای دومینبار طی یک ماه سفیر جمهوری اسلامی را برای ابراز «نگرانی عمیق» خود در اینباره احضار خواهد کرد.
ووپکه هوکسترا، وزیر خارجه هلند، اعلام کرد که از شنیدن خبر «اعدامهای هولناک معترضان در ایران وحشتزده» شده است.
دور تازه اعتراضات سراسری در ایران از ۲۶ شهریور در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد و به سرعت به شهرهای مختلف گسترش یافت. جمهوری اسلامی برای سرکوب این اعتراضات تا کنون چهار معترض جوان را اعدام کرده و به گزارش منابع حقوق بشری، دستکم صد معترض دیگر نیز در خطر صدور و اجرای حکم اعدام قرار دارند.
این احکام اعدام در شرایطی اجرا شده است که در چهار ماه گذشته نیروهای امنیتی و انتظامی صدها تن از جمله دستکم ۶۰ کودک را در جریان اعتراضات سراسری با شلیک مستقیم گلوله یا دیگر انواع شیوههای خشونتآمیز کشتهاند. در حال حاضر، هزاران نفر هم در بازداشت نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی هستند و اطلاعات روشنی از وضعیت اغلب آنها در دست نیست.
با استفاده از گزارشهای سایت اتحادیه اروپا، رویترز، رادیو فردا. د.خ